temizlik hakkında

oylesinebirii0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2023
354
39
28
23
hanımlar merhaba ben yeni evli oldugum icin henüz beceremediğim ve bilemediğim üç konu hakkında soru sormak istiyorum birincisi bugun indirimden deterjan aldım ama sonradan renklilere özel oldugunu farkettim bu deterjanla siyah yada beyazlae yıkanırmı beyazlara zarar verirmi ?
ikincisi yerleri viladayla nasıl silersem sileyim su izi silme izi kalıyor sıcak su soguk su arap sabunu herşeyi denedim özellikle mutfağımdaki fayansta su izleri iğrenç görünüyor bunun icin napabilieim ?
ücüncüsü gecen gün beyaz yollugumu yıkadım çamasır teline akılsızlık edip yan şekilde serdım iki ucuda bir gün boyunca yere değdi su birikmiş suan halımın ipleri ve yan dikiş yerleri yanmıs gibi sapsarı bunu nasıl gecirebilirim birde halının ortasında iz kalmıs serme izi yılıkmıs yani dümdüz durmuyo ikinci yıkamamda düzelirmi o yılıklık
 
Deterjanı renkliler için alıp hepsine kullanıyorum. Beyazlar için ayrı deterjan kullanmadım hiç. Beyazlar bembeyaz olsun diye bir derdim olmadı hiç. Siz öyle istiyorsanız beyazlar için ayrı deterjan alın. Tabii bizde beyaz gömlek vs yok.

Viledayı iyice sıkarsanız su izi kalmaz.

Yolluğu elde mi yıkadınız? Uçları sarı olduysa kirli kalmış, kirli su akıp o kısımda kurumuştur. Tekrar yıkarsanız geçer.
 
renklilere aldığım deterjanı siyahlara da kullanıyorum ama bence siyahların rengini attırıyor, beyazlar için toz deterjan kullanıyorum, bence daha iyi temizleniyor.

viledayı tam sıkmanız lazım, bide yer için olan deterjanlardan kullanabilirsiniz, o zaman iz olmaz büyük ihtimal.

yolluğun suyunu iyice çekpasla çıkarın, yani tekrar yıkadıktan sonra, çamaşır telinin üzerine sererek kurutabilirsiniz, o zaman düzelir.
 
iyice sıkıyorum ama iz kalıyor yinede teşekkür ederim cevaplarınız icin evet yollugu elde yıkadım mecbur bidaha yıkıcam ama o sarılar olunca korkuttu beni
 
iyice sıkıyorum
evet teşekkür ederim ben köpüğü cok yapıyorum viledada acaba ondan mı oluyor iz birde halıyı ıkıncı yıkamamda o yılıklık düzelirmi
 
iyice sıkıyorum ama iz kalıyor yinede teşekkür ederim cevaplarınız icin evet yollugu elde yıkadım mecbur bidaha yıkıcam ama o sarılar olunca korkuttu beni


Viledanız ve yet döşemeniz uyumsuzdur. Bazı yer döşemeleri (türü fark etmeksizin) daha çok iz yapmaya meyilli oluyor. Farklı tür bez ile kurulayabilirsiniz ya da özel iz yapmayan bezlerden alabilirsiniz. Benim eski evimde yerler böyleydi, bezi değiştirdim.
 
Suya çok fazla deterjan koyuyorsanız o da iz yapabilir, yer deterjanlarının kutusunun üzerinde ne kadar suya ne kadar kapak deterjan koymanız gerektiği yazar o kadardan daha fazla koymayın fazla köpürtmek iyi bir şey değil.
 
bezim havlu gibi olanlardan nasıl önerirsiniz
 
Merhaba temizlik konusunda çok iyi olduğumu düşünerek genel bi tavsiyede bulunacağım;
Yerleri ılık suyla silin sıcak ılık arası olsun viledanızı iyi sıkın , parkeyse arap sabunuyla silin fayanssa direk yüzey temizleyiciyle silin , çamaşırlarda ben beyazlar için direk beyazlara özel yazan sıvı deterjan kullanıyorum çok memnunum (toz deterjanlar beyazda renkli de olsa parça izi bırakıyor /ayrıca sıvıyı kullanmak daha pratik ve çok iyi yıkıyor)
Renkliler için ayrı yine sıvı deterjan kullanıyorum siyahlar için yine ayrı sırf siyaha özel yazan sıvı deterjan kullanıyorum, giysi şampuanı diye bi ürün var siyahları onla yıkayabilirsin hem mükemmel kokuyor hem siyahlarda toz bırakmadan yıkıyor renkleri de koruyor,
beyazları yıkarken çıkmayan siyahlık, ter lekesi vs var ise deterjanla beraber bi kaşık kadar aynı deterjan gözüne çamaşır sodası ekleyin bembeyaz çıkarır.
 
Yerlere çamaşır suyu kullanmayın genelde hem kaydırıyor hem iz bırakıyor hem zararlı, yüzey temizleyici kullanın veya arap sabunu mis
 
fayanslarda ne yaparsam yapayım iz kalıyor ama ona care bulamadkm
 
Parkeleri yüzey temizleyiciyle silmek yanlış mı?
 
Renkli deterjanla yıkıyorum genelde eşyalarımızı. Bazı dışarı kıyafetlerimizi siyahlar için sıvı deterjan kullanarak yıkarım. Çamaşırları yüksek devirde sıktırmam yıpratıyor.
Yerleri, camları, aynaları, tozu alınarak her yeri bebek şampuanıyla silerim hiç iz yapmıyor mutlaka deneyin. Yüzey temizleyiciler sirke Arap sabunu hepsi buğu yapıyor. Evi silerken sıcağa yakın su kullanın ve deterjanı az koyun.
 
Yere şampuan nasıl kullanıyorsun ben çamaşırları yıkıyorum sadecd
 
Yere şampuan nasıl kullanıyorsun ben çamaşırları yıkıyorum sadecd
Benim mopun su haznesi var su ve bebek şampuanı koyuyorum o şekilde sıkıp temizliyorum. Vileda gibi Kovalı olanı kullanırken de suyuna bebek şampuanı koyuyorum. Köpük izi su izi hiç olmuyor evimde fayans yüzey fazla olduğu için baya şey denedim. Toz alırken cam silerken de bebek şampuanı hep
 
Kaymıyo mu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…