Temizlik hastalığı

annem, yillarca kapi onunde soyunduk. banyo yaptiriken sacimizi citilerdi.... simdi bir suru fiziksel rahatsizligi var daha 50 yasinda
Benim annem de 50sinde. Hic oturmaz yillarca bi yatip uzanip keyif yaptığını bilmem. Ama sağlıklı şükür şimdilik. Çamaşır suyundan elleri öyle bi hale gelirdi ki. Simdi kalmadı o kadar torpuledi yillar o huyunu.

Merhaba arkadaşlar benim sorunum temizlik takıntılarım bu konu için doktora da gittim ilaç kullandım faydasını göremedim. Kendi temizlediğim yerler dışındaki her yer pismiş gibi geliyor, bazen misafirliğe gittiğimde bir leke falan görsem hemen evime geldiğimde kapıda kıyafetlerimi çıkarıp duşa giriyorum. Bu konuda rahatsızlığı olup atlatan var mı nasıl yendiniz bu hastalığı tavsiyelerinize ihtiyacım var
Bence ilaca falan gerek yok hiçbir şeye gerek yok,birazcık düşünün pis insanlar ne kadar rahat ve onlar böyle şeyler yapmıyorlar (sizin takıntı olarak nitelendirdiklerinizi) .Gayet rahatlar siz değerli onlar gibi olmaya çalışın . Pis derken sizin gibi olmayan insanları kastettim

temuzlik hastasi kaynanayla 10 ay ayni evde yasadim ..omrumden omur gitti..lutfen tedavi olunuz ve tedavinizi birakmayiniz cynku gervekten bu taki ti hastaligi kendi kenddinizi idare edemeyebilirsiniz..kaynanaam tedaviyle azaltti baya ..kadin nerdeyse beni sabublayacakti..kactim.şükür

Yaptıkların da abartı birşey göremedim. Rüya dışında :) Ben de bunlara dikkat ederim. Sadece kuaföre cımbız götürmek aklıma gelmemişti:)

Birde insanlar dikkat etmeleri gereken genel temizlik kurallarına dikkat etmedikleri için bizim yaptıklarımız daha çok göze batıyor.

Dışarıda wc de el yıkadıktan musluğu peçeteyle kapatmak olması gerekendir. Ben yapıyorum ama çok kişi yapmadığı için anormal karşılanıyor.
ama.her banyo yapinca komple yatak carsaflarini degistirmesi tuhaf degilmi? 2 gynde bir yapti diyelim ki hergun yapoyordur konu sahibi hergun carsaf degistirilmesi bence tamamen abarti..normali haftada bir dir

Bende 3 yıl Afrikada yaşadım ve ondan sonra bendede sende ki gibi şeyler olmaya başladı. Her yer her şey pis geliyordu. Simdi Türkiyedeyim ilk zamanlar ayni takintilarimi burada da devam ettirdim. Esimle aramiz cok açıldı ben sürekli temizlik yapıp yorgun olduğum için yeterince sosyalleşemedik gezemedik. Birgun annem bama dediki zamanını boşa harcıyorsun. Ne var ev pislense ölmezsiniz. Neyse sonra cok yogun bir döneme girdim. Evi eskisi kadar takıntılı temizlemiyorum.
Bence vaktiniz varsa bir hobi edinin. Bende yuksek lisans ve kurs ayni anda enerjimi tukettigi icin artik daha az takintiliyim

Tedavi olmalısınız mutlaka.
Kendiniz rahatsız olmasanız bile, etrafınızdaki insanları zamanla temizlik takıntınızdan sebep bezdirebilirsiniz, bu takıntılarınız iyice hastalık haline gelirse işte o zaman yaşam kaliteniz düşe.Eşinize dostunuza farkında olarak yada olmayarak eziyet edebilirsiniz. Ben şahsen sizin gibi biri ile arkadaşlık etmekten hoşlanmam. Evinde rahat edemediğim ve evimde rahat etmeyip orası burası temiz mi diye didikleyen bir arkadaş eş vs beni çok rahatsız ederdi.

Evinizi temiz tutacaksınız diye dünyayı kimyasallarla kirletiyor ve sağlığınızdan oluyorsunuz.
Adamın biri eşim beni domestosla fırça ile yıkıyor diyerek boşanma davası açmıştı. Takıntılarının iyice ilerlemeden önleminizi alın bence.
Geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar benim sorunum temizlik takıntılarım bu konu için doktora da gittim ilaç kullandım faydasını göremedim. Kendi temizlediğim yerler dışındaki her yer pismiş gibi geliyor, bazen misafirliğe gittiğimde bir leke falan görsem hemen evime geldiğimde kapıda kıyafetlerimi çıkarıp duşa giriyorum. Bu konuda rahatsızlığı olup atlatan var mı nasıl yendiniz bu hastalığı tavsiyelerinize ihtiyacım var
Bir çamur bul ,gir içine debelen :D valla , az pislik çözer bu işi ..

Bugün hayatımda ilk kez balkon yıkadım ,psikolojim bozuldu :KK53:

Bir arkadaşımın annesi vardı ..kadın resmen bakislariyla mikrop gibi hissettirirdi bize ..bazen korkardım acaba ne zaman çamaşır suyunu ,fırçayı alıp bize girisecek diye :KK53:

Bende daha farklı bi takıntı var
Mesela gün içinde moralim bir olaya bozulduysa o olaydan sonra takıntılarım başlıyor
Cafedeysem peçete ile masayı aralıksız 10/15dk siliyorum Sonra içeceğimi içebiliyorum
Evdeysem ve ev doluysa banyoyu temizlemeye başlıyorum Moralimin bozuk olduğunu babam öyle anlar mesela

Nedenini çözersen daha kolay çözersin sorununu Ben birkaç önlem aldım Moralim bozukken yalnız kalmamaya uğraşıyorum Kalabalığa karışıyorum

"Boşver" diyeceksin.
Takıntılar ancak bu şekilde aşılır.
Kademe kademe kendini uzaklaştır. Hiç bişey olmayacak Bunu gördükçe daha da bırak takıntını.
Tabiki eve girince çoraplar çıkar misafirliğe gittiğin kıyafeti de ama duşa girme. Yavaş yavaş bırakırsın.
İlaçta kullansan kafada bitirmedikçe bitmez.

Normalde aşırı temizlik takıntılı biri değilim ama arada aklıma gelen gözardı etmeye çalıştığım bir konu var:)
Yeni kıyafet alırken nasıl alıyorsunuz?
Yani deneme işini diyorum.
Giyim sektörünü bilen birisi olarak, daha o ürünler kumaş halindeyken, kumaş topları yerlerde tozun, pisin içinde geziyor leş gibi atölyelerde.
Giyim ürünü haline gelip mağazalara geldiğinde de kim olduğu belirsiz hastalıklı mı, pis mi çeşit çeşit insan tarafından deneniyor.
Bu düşüncelerden nasıl sıyrılıyorsunuz?
Genelde düşünmemeyi başarabilsem de, düşününce kıyafet denediğim zamanlar hemen duşa atıyorum kendimi, aldıklarımı da yıkamadan giyemiyorum.

Normalde aşırı temizlik takıntılı biri değilim ama arada aklıma gelen gözardı etmeye çalıştığım bir konu var:)
Yeni kıyafet alırken nasıl alıyorsunuz?
Yani deneme işini diyorum.
Giyim sektörünü bilen birisi olarak, daha o ürünler kumaş halindeyken, kumaş topları yerlerde tozun, pisin içinde geziyor leş gibi atölyelerde.
Giyim ürünü haline gelip mağazalara geldiğinde de kim olduğu belirsiz hastalıklı mı, pis mi çeşit çeşit insan tarafından deneniyor.
Bu düşüncelerden nasıl sıyrılıyorsunuz?
Genelde düşünmemeyi başarabilsem de, düşününce kıyafet denediğim zamanlar hemen duşa atıyorum kendimi, aldıklarımı da yıkamadan giyemiyorum.
Aşırı temizlik takıntılı biri değilim ben de ama dışarıdan aldıklarımı asla yıkamadan giymem, çünkü dedikleriniz doğru. Onu diken kişi bile belki hijyenine dikkat etmeyen biri. Zaten o tekstil tozları da kaşındırıyor insanı.

Temizlik hastalığı, Bende ki temizlememe hastalığından makbul olandir :KK53:

Ben de kıyafet denediğimde eve gelip duşa giren sadece benim diye düşünüyordum :olamaz:

Ben de kıyafet denediğimde eve gelip duşa giren sadece benim diye düşünüyordum :olamaz:
Ben gelinliğimi bile önce kuru temizlemeye verip öyle giymiştim. :)))

Yaptıkların da abartı birşey göremedim. Rüya dışında :) Ben de bunlara dikkat ederim. Sadece kuaföre cımbız götürmek aklıma gelmemişti:)

Birde insanlar dikkat etmeleri gereken genel temizlik kurallarına dikkat etmedikleri için bizim yaptıklarımız daha çok göze batıyor.

Dışarıda wc de el yıkadıktan musluğu peçeteyle kapatmak olması gerekendir. Ben yapıyorum ama çok kişi yapmadığı için anormal karşılanıyor.
Bence kuaföre cımbız götürmek çok mantıklı. Ben daha önce yüzümde siğiller olduğu için tedavi gördüm. İnanın ki ben sadece cildimde ufak bir kabartı olarak görmüştüm. Ama doktor siğil deyince şaşırdım. Kuaförlerin kullandığı cımbızlardan bulaşabiliyor. Dikkat edin.

çok zor gorumcemdede var maalesef biriyle tokalassa aksama kadar o elini yikayamasa birdaha o elini kullanmiyo desem yeri o el baska bir vucuda aitmis gibi davraniyo resmen diswrdan gelince el canfasini telefon kilifini bile yikar telefonun ekranini saatlerce siler bir gun asansore binmis abartmiyorum arkasindan 15 dk sonra ben ciktim asansor bi acildi bizimki hala icinde dugmelere basmamak icin assagidan birinin basmasini bekliyomus hic bir tedaviyede cevap vermedi maalesef

Back
X