Temizlik meselesi

Asbei

Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
6.442
11.324
248
Merhaba kızlar benim iki küçük kızm var biri 19 biri 8 aylık. Elimden geldiğince temizliğe özen göstermeye çalışıyorum ama galiba insanların gözüne yine kirli geliyormuş evim. 2 günde bir evi silip süpürürüm. Kıyafetleri haftada 1 yıkarım. Tuvalet banyo haftada bir yaparım. Mutfak dolapları kitlenince silerim. Ama elimden sadece bunlar geliyor. Bir odayı toplasam arkamı döndüğüm gibi temizlikten eser kalmıyor çocuklar saolsun... Eşim dün bahsetti kaynım söylemiş ona. Temizlik olarak biraz eksikmişim evle daha çok ilgilenmeliymişim faln. Bunun dışında açıköğretim kpss falan çalışıyorum. Çocuklar, iş, temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık, ütü, okul, sınav, koca, alışveriş... Allah için ben hangisiyle uğraşayım.. Biliyorum sizde öylesiniz ama benim elimden gelen bunlar .. Bi gün köşe bucak temizlik yapsam 1 hafta temizlik hevesi gelmiyor. Yapamıyorum .. Acaba çok mu pasaklıyım. Sizce daha verimli temizlik için ne yapmalıyım. Lütfen akıl verin
Benim acizliğimi de düşünürsek tabi :))
Dünden beri takmayayım o benim halimi anlayamaz ne bilsin o iki çocuk zorluğunu falan diyip kendimi teselli ediyorum ama dünden gözğme uyku girmiyor. Aklımdan çıkmıyor. Takmamazlık yapamıyorum

Son düzenleme:
Bence iyi bile yapıyorsunuz. Kaynınız 2 bebeğe bakıp hem yemeğini hem temizliğini yapsın bir evin de öyle konuşsun.

Bence kocanıza deyin ki “bende tam bunu diyecektim sana, çocuklardan fırsat bulamıyorum elimden gelen bu, senin artık bana yardımcı olman lazım temizlikte.”
Diyin ve eline süpürgeyi iliştiriverin.

Bence iyi bile yapıyorsunuz. Kaynınız 2 bebeğe bakıp hem yemeğini hem temizliğini yapsın bir evin de öyle konuşsun.

Bence kocanıza deyin ki “bende tam bunu diyecektim sana, çocuklardan fırsat bulamıyorum elimden gelen bu, senin artık bana yardımcı olman lazım temizlikte.”
Diyin ve eline süpürgeyi iliştiriverin.
Ya bide çocuklar üstüste doğunca daha zor oluyor. Onun bi kızı 4 yaşında. karısı geçen hafta doğum yaptı. Çok rahatlar. Ama benim öyle deil ki

Benim de bir çocuğum var 20 aylık ben buradan katlıyorum o bir taraftan bozuyor. Yeri silerken kovaya elini sokuyor, zaten çocukla temizlik çok zorken ben siz de bir sıkıntı göremedim..Ayrıca ona mı kalmış sizin temizliğiniz hakkında konuşmak?
Aynen. Evi süpürürken kızım gelip elimden alıyor oynamak istiyor. Evi silerken sizinki gibi elini içine koyup yüzüne sürüyor. Toz alıyorum biraz sonra bakıyorum el izleri. Ortalığı topluyorum arkama bakıyorum oyuncaklar etrafa saçılmış. Olmuyor olmuyor olmuyor. Kim ne derse desin.

Söyle eşine kaynın her hafta gelsin yardım etsin sana,madem o kadar kolaymış. Hatta gelmişken bebişleri pişpilesin, bir de yemek yapsın, ha bir de unutmadan kocanın (yani kardeşinin) gönlünü hoş tutsun. Tövbe yarabbim ya. Dış kapının dış mandalı, ona neymiş ya? Dediğim gibi çok biliyorsa gelsin de yapsın madem.

Ayrıca bu kadar şeyi neden tek başına sırtlanıyorsun? Eşinin de yapması lazım, o evde tek sen yaşamıyorsun çünkü.

Söyle eşine kaynın her hafta gelsin yardım etsin sana,madem o kadar kolaymış. Hatta gelmişken bebişleri pişpilesin, bir de yemek yapsın, ha bir de unutmadan kocanın (yani kardeşinin) gönlünü hoş tutsun. Tövbe yarabbim ya. Dış kapının dış mandalı, ona neymiş ya? Dediğim gibi çok biliyorsa gelsin de yapsın madem.

Ayrıca bu kadar şeyi neden tek başına sırtlanıyorsun? Eşinin de yapması lazım, o evde tek sen yaşamıyorsun çünkü.
Eşim elimden geldiğince yapmaya çalışıyor. Yemek yetişmez sse işten gelip o yapıyor. Bazen ben iş yapınca o çocuklarla ilgileniyor. Bunun Gibi şeyler

Tuvalet banyo haftada bir yıkanmaz, tuvaleti hergün yıkamanız lazım. Birde süpürgeyi en geç iki günde bir açın, çocuklu ev sonuçta ister istemez batıyor. Haftada birde genel temizlik dip köşe yapın. Mutfak dolaplarını kızartma tarzı bişeyler yapınca hemen silinki yağlanmasın. Tavsiyelerim bunlar.

Tuvalet banyo haftada bir yıkanmaz, tuvaleti hergün yıkamanız lazım. Birde süpürgeyi en geç iki günde bir açın, çocuklu ev sonuçta ister istemez batıyor. Haftada birde genel temizlik dip köşe yapın. Mutfak dolaplarını kızartma tarzı bişeyler yapınca hemen silinki yağlanmasın. Tavsiyelerim bunlar.
Ewet öyle ama gerçekten yetişmiyor. Birini yapsam diğerine yetişemiyorum

Kim bu insanlar? En yakınlarınız bile olsa herkesin her dediğini takmayın. İki çocukla uğraşmak kolay mı? İnsanlar bol keseden sallıyor. Benim 3 yaşında bir kızım var, kreşe gidiyor, evden çalışan bir insanım, buna rağmen evimin sürekli derli toplu, tertemiz olduğu günler çok enderdir. Çocuk dediğin bir günde temizlediğin evi tek başına on dakikada tepetaklak etme gücüne sahip. Kendinizi yıpratmanıza gerek yok. Çok bilen gelsin bir işin ucundan tutsun.

Eşim elimden geldiğince yapmaya çalışıyor. Yemek yetişmez sse işten gelip o yapıyor. Bazen ben iş yapınca o çocuklarla ilgileniyor. Bunun Gibi şeyler

O zaman biraz daha yapması lazım, temizlikte toplamada daha aktif olması lazım. Bizim evde dağınıktır genelde (öyleydi daha doğrusu, çok şükğr bu üşengeçliği bıraktık), ama biri gelecekse iki elden hızlıca toplayıveririz. Gelene topludur yani evimiz. :) siz de öyle yapabilirsiniz. Oyuncaklar da çok dağılıyorsa bir kısmını kaldırabilirsiniz.

O zaman biraz daha yapması lazım, temizlikte toplamada daha aktif olması lazım. Bizim evde dağınıktır genelde (öyleydi daha doğrusu, çok şükğr bu üşengeçliği bıraktık), ama biri gelecekse iki elden hızlıca toplayıveririz. Gelene topludur yani evimiz. :) siz de öyle yapabilirsiniz. Oyuncaklar da çok dağılıyorsa bir kısmını kaldırabilirsiniz.
Ne yapdamda engel olamıyorum. Çocuk işte dağıtırda kırarda. Büyümelerini 4 gözle bekliyorum

Ya insanların ne dediğini ne düşündüğünü umursamayın bu kadar ev benim evim ben içinde mutlumuyum bitti bende çocuk da yok ama evim çok derli toplu sayılmaz annem dahil herkes söylüyor sürekli yorum yapıyorlar ama hiç umursamıyorum yapabilirsem yapıyorum yapamıyorsam yapamıyorum yani kime ne sizde öyle yapın fazla yıpratmayın kendinizi bebişlerinizle ilgilenin amannn iki günlük dünya :dondurma::KK47:

Ewet öyle ama gerçekten yetişmiyor. Birini yapsam diğerine yetişemiyorum
O zaman gün içerisinde daha temel şeylere yönelin. Örneğin ilk hedefiniz tuvaleti yıkamak oldun. Çünkü eve en çok koku yayan yerdir. Daha sonra dağınıklığı toplayıp, yüzeysel bi makina tutun. Benimde hemen hemen aynı yaşlarda Çocuklarım var. Günlük işlerimle, haftalık işlerimi ayırdım rahatım.
Günlük işlerim:tuvalet yıkanır, ev toplanır,süpürge tutulur, hergün istisnasız çamaşır, bulaşık mak. Açılır. Çocuklardan birisi öğlen uykusuna yatınca, diğerinş bi şeylerle oyalayıp yemek yapılır. En son yatarken kıyafetler ütülenir, katlanır.
Genel temizlik: tüm halıları kaldırırım, kaneleperi çeker arkalarını sil süpür yaparım, tozları alırım, kapıları silerim, oturduğum odanın camını silerim, priz Kenarları, derz araları elimin değmedi nokta bırakmam, iki çocukla 3 saatlik iş oluyor 5 saat belki daha fazla, belki gün boyu.

Aynen. Evi süpürürken kızım gelip elimden alıyor oynamak istiyor. Evi silerken sizinki gibi elini içine koyup yüzüne sürüyor. Toz alıyorum biraz sonra bakıyorum el izleri. Ortalığı topluyorum arkama bakıyorum oyuncaklar etrafa saçılmış. Olmuyor olmuyor olmuyor. Kim ne derse desin.
Bence temizlik temizlik diye çocuklarınızın en güzel zamanlarını kaçırmayın onların bu günleri daha Kıymetli emin olun. Ayrıca temizliğin bi sonu yok kulak çöpüyle fayans aralarını temizlemeye kadar gidersiniz yine de her yeri temiz değildir sonsuza kadar temizlik sürebilir yani.
Siz bence günlük süpürün viledayla hızlıca silin bi de ortalığı toparladınız mı sizden iyisi yok. Çocuklar yerde oynuyor toz içinde olmasınlar diye diyorum. Ki daha mutfağı var bu işin her gün.

Back
X