- Konu Sahibi AliciaDominica
-
normal süpürgeler için haklısın ev süpürürken eşyalar tekrar tozlanabilir ama diğer ıslak kuru yani su hazneli süpürgelerde öle bir sorun olmuyor tozlar suya yapıştığından toz alma işini ilk yaparım ben..
selam arkadaşlar mesela halıları kaldırmadan sırf açıkta kalan parkeleri vileda ile silerken suya deterjan yerine domestos veya beyaz kapaklı cillit bang koysak halıları vs. beyazlatır mı çamaşır suyu bunlar sonuçta ama siz kullandığınızı yazmışsınız aklım karıştı??
Evini her gün süpüren arkadaşlar, bunun mantığı nedir?
Evde çocuk varsa anlarım da 2 kişi yaşayıp her gün temizlik yapanlara hayret ediyorum.
Çok saçma..
Haftada bir temizlik yapıyoruz annemle, çok da yeterli
ev kesinlikle hergün süpürülmeli. yani bende titizlik hastalığı ver ben yerimde rahat duramıyorum. kahvaltıdan sonra ev bir güzel süpürgenin fırçasıyla beraber bastırarak tüm tüy kıl toplanarak süpürülür ve viledeyla silinir. ben lavantalı yer silme deterjanı kullanıyorum çnkü lavanta kokusuna börtü böcek gelmiyor. sonra toz alınır(toz en fazla 2 güne bir alınmalı çünkü akşamına bile tozlanıyor herşey ) ev yarım saat havalandırılır. mutfakta tezgahta bişi kalmicak şekilde toplanır güzel yağ çöz fısfıslarla tezgah ocak ve fayanslar silinir. haftada 1 de ben halılarımı fırçalayıp balkona atıyorum havalandırıyorum ve haftada 1 dip köşe yerleri elimle silerm
haftada bir olmazki, her gün evi süpürmenin mantığı tozlar saçlar halıya yerleşiyo yere yerleşiyo.hiçbirşey yapmasan bile 3 gün sonra bak bakalım masanın üstüne nasıl toz tutuyor,o tozları yutmaktansa süpürülmesi daha mantıklı.ev dağınık olduğu için temizlik yapılmazki, temiz olsun diye temizlik yapılır.
Evet loc gerçekten iyi bir genel temizleyici bende tavsiye ederim...
Temizlik robotuyla yetiyor.
Arada toz almak lazım tabii.
Temizlik robotu olmasa, normal süpürgeyle bile her gün yapmak eziyet bence insana.
3 günde bir tamam da...
Bu kadar temizlik delisi olmamak lazım
yumuşatıcı da bir kimyasal zaten.. ben 2 yıldır hiç yumuşatıcı kullanmıyordum elimden gelse bulaşk makinesine de parlatıcı da koymıycam ama bu sefer de hiç temiz çıkmıyor benimki arçelik zaten. bulaşık makinasında arçelikler iyi değil. neyse yemeden içmeden önce bi sudan geçiriyorum tabak çanağı ama ne fayda..valla temizlik yapasım geldi arada burayı okumak lazım:)çamaşırlar konsantre yumuşatıcılarla uzun süre kokuyo zaten ekstra koku için kimyasalara gerek yok bence...
ben temizlik ve koku hastasıyım kızlar. yalnız çamaşırlarımı ütülerken mis gibi kokmasını istiyorum az öncede konu açtm ama yanıtlayan pek olmadı önerileriniz varmı acaba
arkadaşlar benim 2 tane halım var 6 m2 çok büyük ve ağır. 8. katta oturuyorum o halıları balkondan silkelemem imkansız düşüveririm walla. o nedenle bu halıları silkeleyemiyorum nasıl yapsam hergün süpürüyorum yinede silkelenmesi lazım diğer küçük halılarımıda hergün süpürüyorum ama haftada bir silkeleyince toz çıkıyor. off napıcam halılarımı ters serip bi kaç gün öylemi kullansam ??
ben temizlik ve koku hastasıyım kızlar. yalnız çamaşırlarımı ütülerken mis gibi kokmasını istiyorum az öncede konu açtm ama yanıtlayan pek olmadı önerileriniz varmı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?