Temizlik, Pasta-Börek, Plan Yapamamak :(

Birgün pat diye hollandadaki teyzemler izne gelmişti günüm az kaldı sana geleceğiz dediler.Cumartesileride çalıştığım için çok zor durumda kalmıştım.5-6 kişi geleceklerdi.Öğlen gelir gelmez önce salata meze tarzındaki ikramlıklarımı hazırlayıp sonrasında 2 çocukla yemek olayına girişmiştim.Sonrasında size tarif ettiğim gibi önce mutfağımda kirlettiklerimi sonrasındada toz almadan başlayarak diğerlerini sırası ile yapmıştım.Bir şekilde oluyor ama heyecan veya yetişemez diye düşünmeyin lütfen sırası ile giderseniz olur

Reactions: GCA
Cam ve halı da mı sileceksiniz

Eşinizle yapın.
Hazır börek çörek alın?
Ben 3 haftadır yoğunum ve yerleri silmedim. Bir aydır evde toz almadım. Üstelik kedili bir ev.
Eşim sadece cumartesi makineye tutabiliyor gelip giderken lavaboları da sürtersek olup bitiyor.
Bu kadar sıkıntı yapmayın insanın temizliğe çok ihtiyacı yok :)
Canınızın kıymetini bilin milleti de alıştırmayın hizmete.

Cumadan evi süpürseniz cumartesi sabah tozlarla vileda işini halledersiniz. Mutfak yiyecekleri hazırladıktan sonra elden geçirilir zaten Pasta yapacaksanız 1 gece önceden yapıp dolaba koymakta fayda var börek çörek işleri içinde ben gününde yapıp yeme taraftarıyım belki makarna salatası mercimek köftesi gibi bir şeyse 1 gün önceden de hazırlanabilir tabiTemizlik malzemesi ben banyolar içi cif banyo spreyi kullanıyorum çamaşır suyuyla işimi görüyor. Diğer malzemelerim iş yerimden o yüzden örnek veremeyeceğim maalesef İş yerimden almadığım sürece Bimin Güldal yağ çözücüsünü kullandım çok memnun kaldım mutfakta işe yarıyor

Tecrübeli değilim annemde gördüğümü söylüyorum : Önce yapılacaklar listesi, alınacaklar listesi, sıcak yenmesi gerekmeyen şeylerin yapımı ( böreği de önceden yapıp dolapta bekletirsen pişmeden önce daha güzel olur) komple ev süpürüp silme, kalan ikramlıkların yapımı. Annem misafir gelmeden 1 saat önce wc temizliği havlu değişimi yapar,tozları alır.

b 4 yıldır yapmamış ve öğrenmemişsiniz bence en güzeli yapmamak yan gel yat ve yeni temizlikçi bul

Ben sizin soylediginiz kadar bile is yapmadim hic. Calisma saatiniz de baya uzun. Bence kadindan vazgectiyseniz hazir alin yiyecekleri. Hem yemek hem is alisik olmayana zor.

Plan yapma konusunda cok iyiyimdir esim bu yonumu hep elestirir.bi sey yapilacaksa bi yere gidilecekse hataya pay vermemeye calisirim.size gelecek olursak bu misafirler caya mi geliyo yemege mi.yemege geleceklerse olabildigince cuma aksami evi bi guzel temizleyin toz alin supurun silin.banyo tuvaleti temizleyin.ozellikle dolap kapilarini yani distan bi guzel silin.bu işler en fazla 2 saatinizi alir.tatlinizi da yapip uyuyun.eger sarma varsa onuda yapin.hic zor demeyin gayet rahat yapilir.c.tesi sabahtan baslayin aperatifleri yemegi yapmaya son 1 saatiniz bos olacak sekilde yemekleri ayarlayin.sogur mu diye dusunmeyin bazilarini tekrar istirsiniz sorun degil.1 saatinizi de mutfagi toparlayin kiziniz iceriyi dagitmistir oralari duzeltin.iceriye guzel bi kokuda sıkın ve misafirlerinizi bekleyin.benimde kucuk kizim var 20 kisilik misafiri bile tek basima agirladigim oluyo o yuzden korkmayin.

çalışma sartlarınız uygun cmtesı haftada bır gun ev temızlıgı yapın sıl supur toz al wc banyo temızlıgı gıbı en fazla 2-3 saat alır o da detaya gırersenız..
banyo wc camasır suyu ve cıf , yerlere dıxı tarzı sıvı temızleyıcı, toz ıcın mıkrofıber bez ve sılıkonlu temızlık sıvısı, mutfak ıcın guzel bır yag çöz ve yıne parlatmak ıcın aynı sılıkonlu sıvıyı onerırım.
bu haftaya özel temızlıgı cumadan yapın, cmtesıde mılfoyden kolay bır borek, kek, kısır apjn yeterlı bence en fazla bır saatınızı alır.

teşekkür ederim çok sevinirim paylaşırsanız.

ben de yemek ve pasta konusunda üşenmem ama ev işlerini yapmayı çok sevmiyorum. ayrıca burda ne konular açılıyor, temizlikle ilgili fikirler alınıyor,insanlar motive oluyor.

arap sabunu kullanıyorum uzun süredir, silikonlu spreyi deneyeceğim, benim cadı özellikle aynalara el izi bırakmaya bayılıyor :)

Bi gun onceden temizlik yapin.. bi gun onceden yapilacaklari yapin.. pasta borek kek kurabiye gibi., hatta bana kalsa hazir tatli cig kofte alirim disardan.. mesela hazir yas pasta baklava cig kofte alirim.. yanina birde borek yaparim.. birde bi cesit yogurtlu salata vs.

size katılıyorum, zaten öyle bir yapım yok her şey mükemmel olsun gibi. aten uzun saatler çalışıyorum ve eve gelince tüm zamanımı kızıma ayırmak istiyorum. bebek olduğu için daha hassasım haliyle. artık olacak bir şekilde :)

yok geçen hafta silindi onları yapmaya gerek yok. zaten dediğim gibi o zamana bulurum inşallah birini
Tamam o zaman sorun yok dediğim gibi yaparsanız rahat edersiniz kolay gelsin

Ben bu gibi durumlarda temizliği misafir geleceği güne bırakmaktan yanayım ki 1 gün bile olsa illa dağılıyor toz oluyor.İlk önce ikram olarak neler yapacağının listesini yap,bir gece önceden yapılabilecek şeyleri mesala tatlı olabilir kurabiye olabilir hatta hazır yufkada börek yapıp bir kaç gece önceden bile sarıp buzluğa atarsan hemen çıkar pişir o gün.Yani önceden yufkadan börek sarsan o buzlukta cuma akşamı tatlı kurabiye vs.yapsan onlar hazır o gün hemen bir poğaça hamuru yoğur ve salata.C.tesi günü sabah kalkınca temizliğini yap ve koş mutfağa böreklerin pişşsin o pişerken poğaça şekillensin sonra onlar pişssin onlar pişerken de salata hazırlarsın ve hooppp bittiiii.Çok yazmışım :)

Ben de tam aynı şeyleri yazacaktım var ya :))

Konu sahibi bu kadar yıl hiç mi bir şey yapmadınız yahu?

b 4 yıldır yapmamış ve öğrenmemişsiniz bence en güzeli yapmamak yan gel yat ve yeni temizlikçi bul

benim mesajımda hiçbir şey yapamadığım fln yazmıyor. düzenli yardımcımın olduğunu belirttim sadece. sıfırdan iş tanımı değil planlama ile ilgili fikirler istedim. keza temizlik işinde çok becerikli olan hanımlarımızın kullandığı farklı deterjanlar olabilir dedim. bunda bu kadar şaşıracak ne var anlamadım. yan gel yat demişsiniz ben 7 de evden çıkp akşam 19 da eve gidiyorum zaten.

Geçenlerde bana böyle bir gün öncesinden yarın sana gelcez diye aradılar. Bende eşimle evi toparladım. Sildik süpürdük akşam yaptık bunları. Burda benim böyle durumlarda anlaştığım bi pastanem var. Senelerdir ordan alış veriş yaparım. Ev usülü bişeyler hazırlar bana kesinlikle pastane ürünü gibi olmuyor. Gittim konuştum börek (peynirli kol böreği) kurabiye ( Elmalı + damla çikolatalı) bi de tatlı (revani) yaptırdım. Ertesigün kahvaltımı yaptım sadece kısır hazırladım. Misafirler 2 de gelecekti. Masayı hazırladım. 1 de pastaneden aldım yaptıklarını. Evde servis tabaklarına koydum o kadar.
Böyle bi imkanınız varsa yapın bence. Hiçte strese girmedim

çok teşekkür ederim benim de tam olarak istediğim planlama, akşam çaya gelecekler. genelde dolabımda olur gül böreği, sarma vs. bu ara tükettik yenilerini ekleyemedim. hatta elime almışken fazla yapıp koymak en iyisi. üst komşum biraz rahatsız akşam süpürgeyi açmamaya özen gösteriyorum o yüzden, banyo tuvalet, mutfak dolaplarını ve toz almayı cumadan yapıp,süpürme ve silmeyi cumartesine bırakmam en iyisi sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…