- 25 Ekim 2018
- 3.831
- 6.895
- 158
- Konu Sahibi pembebattaniyeli
-
Olabilir valla ,eşim de sikayetci bu konudaki titizligimden.ikisinin ortasi olmak lazim sanirim.Cok fazla gündem takip ediyorum ve etkileniyorum fazlasiyla.Dişa vurum da böyle yasaniyor demek bende..Elimde olsa keske..Siz de anormalsiniz , konuda bahsedilen anne de anormal
Olabilir valla ,eşim de sikayetci bu konudaki titizligimden.ikisinin ortasi olmak lazim sanirim.Cok fazla gündem takip ediyorum ve etkileniyorum fazlasiyla.Dişa vurum da böyle yasaniyor demek bende..Elimde olsa keske..
Dedigim gibi cok izliyor,okuyorum ve duygusal zekam her zaman fazla yüksektir karakter olarak.Farkinda olmak güzel ama uygulamak zor.Cok tesekkur ederim tavsiyeniz icin.Kendimi sorguluyordum zaten anormal miyim diye.Aslinda hersey insanin elinde , sorunun farkindaysaniz çözüm de sizin elinizde , anlattiklariniz hic normal degildi , daha cok zarar veriyorsunuz kendinize , benimki nacizane bir tavsiye sadece
ben eve misafir almıyorum kim olursa olsun bu dönemde .böylece de haldır haldır dezenfektasyona hiççç gerek kalmıyor normal temizlik yeterliMarketten aldigim ürünleri halen tek tek yıkıyorum.posetleri de.Camasir konusunda makine iflas edicek noktaya geldi.camasirsiz bir günüm gecmez.Burdaki rahat insanlari okudukca ,nasil bir beyin yapilari oldugunu cozemiyorum.Doktorlar surekli hijyen de hijyen diye haykiriyor adeta.Sanirim insanlar haberleri izlemiyor,takip etmiyorlar.Gecen gün Bursa da 25 yasinda genc bir hemsire covitten görme kaybi yasadi bir hafta boyunca.Bu haberleri okuyup ,izleyip de halen pis pis geziyor,umursamiyorlarsa beyin yapilarina buluyorum ben kabahati.Insanlar kendilerini düşünmeyebilir ama diger insanlari düşünmek zorundalar !
En mantıklısı ve olması gereken de bu .Konu sahibi dikkate alır umarım.Kimse zorla temizlik yapmaz zaten artık alışmışlar temizlikçi tutun gitmeden bir gün önce parasını yollayıp.
Malesef aynı dert bende de var çok üzülüyorum annem adına. İşim kötüsü annem evin pis olduğunun farkında değil.. Bu durumu normalmiş gibi görüyorHerkese merhaba
Konu annem. Ben evli ve bir çocuk annesiyim. Annemlerden uzak bir şehirde yaşıyorum. 8 ayın üzerine geçen hafta eşim yıllık izin aldı ve annemleri ziyarete geldik. Ama hiç umduğumuz bir karşılama görmedik. Eve geldik ki ev pislik içinde. Annem ev hanımı, babam ve kardeşim var evde. İkisi de sabah erken işe gider akşam geç gelir. Çok ev işi yapmadıkları gibi ortalığı dağıtmazlar, temiz insanlardır. Hal böyle olunca temizlik annemin işidir evde. Velhasıl evi bir görmeniz lazım. Mutfakta salonda yerlerde kırıntılar, kuş pislikleri (evde iki muhabbet kuşu var) yemek masasının üstü konsolun üstü bir karış toz, yerlere ayran dökülmüş parkeler silinmemiş. Buzdolabında çürümüş meyveler, her yer her yerde, bizim için bir yatak ayarlanmamış. Üstelik akşam geç saatte geldik. Klozet lavabo pis. Annem genç sağlıklı canlı aktif bir kadındır, gezmeyi tozmayı çok sever. Yani temizlik yaparken beli bacağı ağrıyor diye bir durum yok. Depresyon belirtisi mi diye düşündüm ama değil bence. Çünkü annemin huyudur bu. Kızkardeşimle konuştum o da annemin gayet mutlu göründüğünü söylüyor.
Yani insan kapı komşusu gelecekse bile eve süpürge tutar biz 8-9 ay üzerine 1500 km lik yoldan geldik insan bi özenmez mi? Yabancı olsak neyse ama ben öz çocuğuyum, torunu öz torunu.
Geldiğimizden beri karı koca tüm evi sildik süpürdük. Neyseki yarın evimize dönüyoruz.
Böyle de dertleşmek istedim
Sizin anneniz sanırım bir istifçi. Uzman arkadaşlar yorum yapar ama sanırım bu ruhsal bozukluğun tedavisi çok zor. Allah yardımcınız olsun.
Psikolojik rahatsızlığı var mıBir de annemi uyarıyoruz bazı konularda mümkün değil değiştirmiyor kendini. Biz uğraştıkça inadina daha da sinir edecek seyler yapiyor. Zaman içinde rahatlığı daha da arttı . Biz bütün çocukları okumuş etmiş insanlarız. Annem bu sene de son olarak yamalı kıyafetler giymeye başlamış. Bir kere yanımızda dilenci zannedip para vermeye kalktılar. Yamalarını görünce direk kactım. Memleketten evime geldim dayanamiyorum. Su anda da bu konu sinirimi bozdu ağlıyorum. O kadar doluyum.
Kendimi gördüm resmen.Bende böyle yaparım genelde biri gelip gidince evi temizlerim hepten tabak bardakları çamasır suyuna basarım sonra yıkarım çamasır makinesi durmuyor hiç zaten bazen diyorum israf mı yapıyorum acaba diye bazen de diyorum ki hastalık kaparsak daha mı iyi eşimin çalıştığı elektrik suya gidiyor genel olarak
Psikolojik rahatsızlığı var mı
Bir de bana sunu aciklayın lüfen neden misafir gelinecek diye temizlik yapilir ? Yeterince samimiyseniz misafir temizlige mi bakacak ? Değilseniz neden çağırıyorsunuz ? Cocuk yoksa haftada bir genel temizlik yeterli. Onun haricinde temiz kullaninca temiz kalıyor zaten. En fazla bir seyler dökülür kirlenirse temizlersiniz.
Benim icin misafir kendimi yanında rahat hissetmektir. Normalde de evde bile olsam özenli giyinirim fakat misafir gelecek diye olmadigim biri gibi giyinmem. Zaten düzenli temizlenen ev misafir gelip aaa ne kadar kirli ev mi diyecek öyle diyecek misafiri ben çağırmammisafir gelince temizlik yapılmak zorunda bence ya o kadar da değil, samimi olsam da annem babam gelse de yaparım mutlaka, herkes de yapsın bence temiz temiz oturulsun. çocuk mocuk yok ama ne kadar temiz kullansam da mutlaka saçımız başımız dökuluyor, evde yemek yapılıyor, toz tutuyor.
Yaptığınız israf bir yana bu kadar çok kimyasal kullanarak ve enerji harcayarak çevreyi kirlettiğimizin, doğal kaynakları tükettiğimizin bilincinde olsak keşke. Temizlik sadece kimyasal kullanarak olmuyor. Kimyasal atıklar hem bedenimizi hemde çevremizi mahvediyor. Çocuklarımıza daha temiz, daha yaşanır bir dünya bırakmak için dikkatli olalım lütfen. Belkide çok değil 20 yıl sonra içecek su için birbirimizle savaşacağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?