• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik takıntımdan kurtulamıyorum 😭😭😭

Takıntılarım hayatımı mahvediyo. Kurtulamıyorum. Mesela bi misafir gelsin gittiğinde oturduğu dokunduğu her yeri silmem gerekiyo. Bu durum beni çok uğraştırıyo ve üzüyo. Ya da marketten aldığım şeyleri dolaba dizince dolabı kirli hissediyorum ve dolaba ya da o şeylere her dokunduğumda elimi yıkıyorum😢 Eve gelince mutlaka duş alıyorum. Duş almadan hiç bi yere dokunamıyorum oturamıyorum. Benim gibi olup bu durumdan kurtulan var mı😢

Şu anda bu rahatsızlığınızın en işe yarayacağı dönemdeyiz. 😎

Manavın kapıma bıraktığı portakalı ve paketli ekmeği sabunlu suyla yıkayan biri olarak şu halinizin kıymetini bilin, ben böyle değildim, herkesin dengesi normali kaydı. 😥

Misafirin evde ne işi var, gelmesin zaten evde kal diye ciyaklayıp duruyoruz.
Şu meseleyi bir atlatalım doktora gidip çözersiniz, takıntılar tedaviye iyi cevap veriyor. Ama şimdi ne yeri ne de zamanı.

Takıntılarım hayatımı mahvediyo. Kurtulamıyorum. Mesela bi misafir gelsin gittiğinde oturduğu dokunduğu her yeri silmem gerekiyo. Bu durum beni çok uğraştırıyo ve üzüyo. Ya da marketten aldığım şeyleri dolaba dizince dolabı kirli hissediyorum ve dolaba ya da o şeylere her dokunduğumda elimi yıkıyorum😢 Eve gelince mutlaka duş alıyorum. Duş almadan hiç bi yere dokunamıyorum oturamıyorum. Benim gibi olup bu durumdan kurtulan var mı😢
ıyıde zaten marketden aldıklarınızı buzdolabına koymadan once sırkeyle sılıp oyle koymanız gerek
o aldıgınız urunlerı rafa dızen adam tuvaletden sonra elını yıkadımı burnunu kurcaladımı bılmıyorsunuz sonucta

mısafırden sonra temızlık yapmayan var mı ? mısafır gelıp gıttımı zaten etraf batar zaten temızlenır kı zaten suan mısafır agırlanmamalı

eve gelındıgınde zaten dısardan geldıgınız ıcın ust bas degısılır zaten olması gereken bu

ha sız market alısverısını yaptıgınızda sılmeden yıkamadan dolaba koyup sonra da tıtızım takıntılıyım dıyorsanız tıtız degılsınız ama takıntılı olabılırsınız :) zıra temız olan aldıgını yıkamadan asla yerlestırmez cunku takıntı ıcınde vırus sakinlesın bır psıkologla gorusursunuz

Çok yorucu gerçekten. Bi de çalışıyorum. Yetişemiyorum işlere. Bi de mesela mutfağı sildim temizledim diyelim. Kendimi kirlenmiş hissediyorum ve duş almadan diğer odaları temizleyemiyorum. Çamaşır makinesine kirlileri doldurunca da mutlaka duşa girmem gerekiyo.
Bu kul hakkına giriyor şuan corona çdan dolayıda barajlarımız sınırda suyumuzu cok israf etmeden kullanmamız gerekiyor.
Evde bende eşimde bu konuda cok dikkatli davranıyor duş alma suremiz bellidir
Diş fırcalarken el yıkanırken asla acık bırakmayız..
Bırakamıyorsanız mutlaka bi tedavi gorun

Kirli çamaşırlara dokunduktan sonra elleri yıkamak normal de, duşa girmek biraz aşırı bir durum. Profesyonel destek almak dışında çözümü yok bu işin. Bizim ailede böyle biri var ve yaşı ilerledikçe psikolojisi bir yana vücudunu bile temizlik uğruna ne kadar hırpaladığı da ortaya çıkmaya başladı. Çok baskı altında büyümüş bir kadındı bu arada. Böyle takıntıların arka planında çok daha büyük sorunlar oluyor. Mutlaka yardım alın.

Profesyonel destek almalısınız.
Okb tek başına mücadele etmesi zor bir hastalık.
Dönem dönem temizlik takıntılarım olur ama çok kısa sürer. O zaman bile ellerim mahfoluyor. Sürekli olmasi daha da yıpratır bedeni.

Camasir makinesine kirlileri doldurunca dusa mi giriyorsunuz??? Cok yorucu...

Çok yorucu gerçekten. Bi de çalışıyorum. Yetişemiyorum işlere. Bi de mesela mutfağı sildim temizledim diyelim. Kendimi kirlenmiş hissediyorum ve duş almadan diğer odaları temizleyemiyorum. Çamaşır makinesine kirlileri doldurunca da mutlaka duşa girmem gerekiyo.
Allah şifa versin

ıyıde zaten marketden aldıklarınızı buzdolabına koymadan once sırkeyle sılıp oyle koymanız gerek
o aldıgınız urunlerı rafa dızen adam tuvaletden sonra elını yıkadımı burnunu kurcaladımı bılmıyorsunuz sonucta

mısafırden sonra temızlık yapmayan var mı ? mısafır gelıp gıttımı zaten etraf batar zaten temızlenır kı zaten suan mısafır agırlanmamalı

eve gelındıgınde zaten dısardan geldıgınız ıcın ust bas degısılır zaten olması gereken bu

ha sız market alısverısını yaptıgınızda sılmeden yıkamadan dolaba koyup sonra da tıtızım takıntılıyım dıyorsanız tıtız degılsınız ama takıntılı olabılırsınız :) zıra temız olan aldıgını yıkamadan asla yerlestırmez cunku takıntı ıcınde vırus sakinlesın bır psıkologla gorusursunuz

Şu dönem istisna normal şartlarda marketten aldıklarımı silmem ya da yıkamam, dışardan gelince çıkardıklarım kirli değilse yıkamam, misafir gelmeden önce temizlik yaparım gittikten sonra değil, bize gelenler dikkatli insanlar herhalde pek kirlenmiyor ev.

Yani bence çoğu insan temizlik takıntılı ya da ben pisim 😂

Şu dönem istisna normal şartlarda marketten aldıklarımı silmem ya da yıkamam, dışardan gelince çıkardıklarım kirli değilse yıkamam, misafir gelmeden önce temizlik yaparım gittikten sonra değil, bize gelenler dikkatli insanlar herhalde pek kirlenmiyor ev.

testi yapsana hangimiz daha pis yarışalım 3 çıktı benim:)

35 yıllık ömrümün 25 yılını okb geçirdim, ilaç içtim 20 kilo aldım, ilaç içtim uyudum heryerde vs vs ve hiç derdime derman olmadı sonra dedim ki obsesif düşünceler beynimde minik mikroplar ben onların dediğini yaptıkça onları besleyip büyütüyorum yapmazsam godasız kalıp ölürler , yapmadım hatta 2. Doğumumu yaptığımda pik yapmıştı çıldıracaktım. Ama kuzum inanılmaz hareketli oldu ve ben zaten iş güç çocuklar ev derken temizliğe çok vaktim kalmamaya başladı ben de aklıma gelen düşünceleri yapmamaya başladım ve gerçekten ne kadar yapmadım o düşünceler o kadar az geldi aklıma. Ve İnan 1. Kızımı büyütürken harcadığım zamana çamaşırsuyuna ıslak mendille acıdım. Küçük kuzum laf söz dinlemiyor sokaklarda avm de yere felan yatar eskiden olsa ağlardım sinir krizi geçirirdim, şimdi elimi yüzünü siliyorum eve gelince yıkıyorum bitiyor.

Valla her oda temizliginden sonra dus almak fazla kacmis da
Gel de temizlik takintin olmasin simdi
Normal zamanda umumi tuvaletlerde,belediye otobuslerinde el cantasini yere koyan kadinlar gordu bu gozler
Banknot parayi agziyla tutan gorduk
Paradir evraktir,sayfa cevirirken parmagini yalayanlari gorduk
Bakkalda kicini karistirdigi ,sumkurdugu eliyle ekmek minciklayanlari gorduk
Sokak kapisindan eve girerken kapi onu paspasina corabiyla basanlara simdi korona var,ayakkabini disarida birak,eve geldiginde sokak kiyafetinle oturma,koltukta oturdugun kiyafetinle de yataga girme diye ogretmeye calisiyoruz
Bunlar ilkokul mufredatina eklensin bence,milletce temizlik duygumuz gelismemis cunku.

Bende günlük süpürme,toz alma işlerimi yapmadan rahat edemem evim.mutlaka derli toplu olmalı iki küçük çocuğa rağmen ama sizin anlattığımız bana baya üç nokta geldi ...o kadar değilim ki eşim sen takintilisin der...ben mesela lavaboda eller yıkanınca olan suyu sevmem birde kızartma yapınca sıçrayan yağdan neeferet ederim ...

Yamulmuyorsam bu tür problemlerin; aslında sizin takıntınız temizlik gibi görünse de altta yatanın başka sebepler olduğu.
O değilde gerçekten meraktan soruyorum, bu kadar işi yapmaya enerjiyi nereden buluyorsunuz?
Gündelik işleri yapıp bitirene kadar pert çıkıyorum, siz o maratonun ardından ne halde oluyorsunuz

alıntıladıgınız mesajımda da belırttıgım gıbı sız alısverıs yaparken aldıgınız o urunlerı dızen gorevlının ne kadar temız oldugunu bılmıyorsunuz
o sebeple hıjyenını saglamadan aslında dolabınıza dızmenız pek dogru olmaz saglıgınız acısından
belkı adamda kıl kurdu var totosunu kasıdı :) belkı tenyası var
belkı burnunu kurcalayan bırı belkı tuvaletden sonra el yıkamayan bırı belkı dızmeden once yerlere sacıldı dokuldu :) sonucta toplu tuvaletlere de gırılıyor o ayakkabılarla her yerde gezılıyor :)

cocukluyum evım bembeyaz halılar koltuklar :) ıkramlar ıllakı dokulur damlar kırıntı olur
evım hep temız ve duzenlı oldugundan mısafır gelecegı zaman temızlık yapmama gerek kalmıyor (dıpnot: cok tıtız oldugumdan degıl usengec oldugumdan duzenlıyım sonra bana ıs cıkmasın dıye :KK70: )
mısafır gıttıkten sonra yerlerı supurur ortamı sırkelı suyla bır sılerım :) gelen mısafırınız sıze gore dıkkatlı gorunebılır ama sızın evınıze gelmeden once ugradıgı tuvaletde cantasını yere mı koydu o cantayı da aldı sızın koltuga mı koydu bılemezsınız sonucta herkesın kendıne gore temızlık anlayısı var netıcede

bu yaptıklarım takıntı degıl evın genel duzenının saglanması ıcın rutını mısafır gelecegı zaman haldır haldır dıp bucak gırısıp yorulmayı anlayamıyorum hıc mesela zaten o evde bız yasıyoruz o duzen temızlık hep olmalı
ha suna bende karsıyım resmen evı cıtıleyen var tamam gunluk bır supurulur 2 gunde bır toz alınır anlarım bu normal tuvaletı mutfagı da hergun cıflerım ama tum evı hergun komple cıkaran var
mesela konu sahıbı tıtızım dıyorda aslında degıl :) sadece takıntılı camasırları makınaya koydu dıye odayı temızledı dıye dusa gırıyor her oda ıcın ayrı dus :) tıtızlık bu degıl kı

Son düzenleme:
alıntıladıgınız mesajımda da belırttıgım gıbı sız alısverıs yaparken aldıgınız o urunlerı dızen gorevlının ne kadar temız oldugunu bılmıyorsunuz
o sebeple hıjyenını saglamadan aslında dolabınıza dızmenız pek dogru olmaz saglıgınız acısından
belkı adamda kıl kurdu var totosunu kasıdı :) belkı tenyası var
belkı burnunu kurcalayan bırı belkı tuvaletden sonra el yıkamayan bırı belkı dızmeden once yerlere sacıldı dokuldu :) sonucta toplu tuvaletlere de gırılıyor o ayakkabılarla her yerde gezılıyor :)

cocukluyum evım bembeyaz halılar koltuklar :) ıkramlar ıllakı dokulur damlar kırıntı olur
evım hep temız ve duzenlı oldugundan mısafır gelecegı zaman temızlık yapmama gerek kalmıyor (dıpnot: cok tıtız oldugumdan degıl usengec oldugumdan duzenlıyım sonra bana ıs cıkmasın dıye :KK70: )
mısafır gıttıkten sonra yerlerı supurur ortamı sırkelı suyla bır sılerım :) gelen mısafırınız sıze gore dıkkatlı gorunebılır ama sızın evınıze gelmeden once ugradıgı tuvaletde cantasını yere mı koydu o cantayı da aldı sızın koltuga mı koydu bılemezsınız sonucta herkesın kendıne gore temızlık anlayısı var netıcede

bu yaptıklarım takıntı degıl evın genel duzenının saglanması ıcın rutını mısafır gelecegı zaman haldır haldır dıp bucak gırısıp yorulmayı anlayamıyorum hıc mesela zaten o evde bız yasıyoruz o duzen temızlık hep olmalı
ha suna bende karsıyım resmen evı cıtıleyen var tamam gunluk bır supurulur 2 gunde bır toz alınır anlarım bu normal tuvaletı mutfagı da hergun cıflerım ama tum evı hergun komple cıkaran var
mesela konu sahıbı tıtızım dıyorda aslında degıl :) sadece takıntılı camasırları makınaya koydu dıye odayı temızledı dıye dusa gırıyor her oda ıcın ayrı dus :) tıtızlık bu degıl kı

Valla ürünü rafa dizen kişinin kişisel temizliğiyle de eve gelen misafirin çantasını nereye koyduğuyla da ilgilenmiyorum. Ürünü paketiyle yemiyor, çantanın koyulduğu yeri yalamıyorsam benim için sorun yok. Şimdiye kadar da bu sebeple bir sağlık sorunu yaşamadım. Benim evim haftada bir yardımcı tarafından temizlenir, çocuğum yok kedim var. O kum dağıtırsa şarjlıyla alır geçerim. Ev tozlu değilse temizdir benim için. Yani bence (tekrar ediyorum pis olan ben olabilirim, hiç üzülmem bu duruma) sizin düşünceleriniz fazla ve takıntılı. Bana göre böyle yani.

5 yıl önce evlendim ve ilk kez ailemden çok uzağa gittim. İşyerimde fareler vardı. Ben deli gibi korkuyorum ve iğreniyorum fareden. İşyerinde kendimi kirlenmiş hissediyodum ve eve gelince kıyafetleri makineye sokup direkt duşa giriyodum. Makineyi çalıştırcağım zaman da kirli kıyafetler değdi diye yuvarlak kısmın etrafını siliyorum😢
e ama calıstıgınız ortamda kım calıssa resmen uyuz olur ıgrenmıssınız cok huylanmıssınız fareden haklı olarak bu da huy yapmıs sızde
yanı kım olsa kendını kırlenmıs pıs hıssederdı heralde farelerın cırıt attıgı yerde calısmak cok zor

Back
X