- Konu Sahibi Ruzgarrr10
Boyle yasamak cok zor, tedavi olmalisiniz. Her seyin fazlasi zarar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Takıntılarım hayatımı mahvediyo. Kurtulamıyorum. Mesela bi misafir gelsin gittiğinde oturduğu dokunduğu her yeri silmem gerekiyo. Bu durum beni çok uğraştırıyo ve üzüyo. Ya da marketten aldığım şeyleri dolaba dizince dolabı kirli hissediyorum ve dolaba ya da o şeylere her dokunduğumda elimi yıkıyorumEve gelince mutlaka duş alıyorum. Duş almadan hiç bi yere dokunamıyorum oturamıyorum. Benim gibi olup bu durumdan kurtulan var mı
![]()
ıyıde zaten marketden aldıklarınızı buzdolabına koymadan once sırkeyle sılıp oyle koymanız gerekTakıntılarım hayatımı mahvediyo. Kurtulamıyorum. Mesela bi misafir gelsin gittiğinde oturduğu dokunduğu her yeri silmem gerekiyo. Bu durum beni çok uğraştırıyo ve üzüyo. Ya da marketten aldığım şeyleri dolaba dizince dolabı kirli hissediyorum ve dolaba ya da o şeylere her dokunduğumda elimi yıkıyorumEve gelince mutlaka duş alıyorum. Duş almadan hiç bi yere dokunamıyorum oturamıyorum. Benim gibi olup bu durumdan kurtulan var mı
![]()
puanım 7 cıktı takıntım yokmusYani okb testleri var uygulayıp sonucunda bir uzmandan yardım almanız gerekli. Örneğin bu çok basit bir örneği Obsesif Kompulsif Belirti Ölçeği Testi | Bilted
Bu kul hakkına giriyor şuan corona çdan dolayıda barajlarımız sınırda suyumuzu cok israf etmeden kullanmamız gerekiyor.Çok yorucu gerçekten. Bi de çalışıyorum. Yetişemiyorum işlere. Bi de mesela mutfağı sildim temizledim diyelim. Kendimi kirlenmiş hissediyorum ve duş almadan diğer odaları temizleyemiyorum. Çamaşır makinesine kirlileri doldurunca da mutlaka duşa girmem gerekiyo.
Allah şifa versinÇok yorucu gerçekten. Bi de çalışıyorum. Yetişemiyorum işlere. Bi de mesela mutfağı sildim temizledim diyelim. Kendimi kirlenmiş hissediyorum ve duş almadan diğer odaları temizleyemiyorum. Çamaşır makinesine kirlileri doldurunca da mutlaka duşa girmem gerekiyo.
ıyıde zaten marketden aldıklarınızı buzdolabına koymadan once sırkeyle sılıp oyle koymanız gerek
o aldıgınız urunlerı rafa dızen adam tuvaletden sonra elını yıkadımı burnunu kurcaladımı bılmıyorsunuz sonucta
mısafırden sonra temızlık yapmayan var mı ? mısafır gelıp gıttımı zaten etraf batar zaten temızlenır kı zaten suan mısafır agırlanmamalı
eve gelındıgınde zaten dısardan geldıgınız ıcın ust bas degısılır zaten olması gereken bu
ha sız market alısverısını yaptıgınızda sılmeden yıkamadan dolaba koyup sonra da tıtızım takıntılıyım dıyorsanız tıtız degılsınız ama takıntılı olabılırsınız :) zıra temız olan aldıgını yıkamadan asla yerlestırmez cunku takıntı ıcınde vırus sakinlesın bır psıkologla gorusursunuz
27 puan çıktı testin sonucu. Yüksek düzeyde okb![]()
Şu dönem istisna normal şartlarda marketten aldıklarımı silmem ya da yıkamam, dışardan gelince çıkardıklarım kirli değilse yıkamam, misafir gelmeden önce temizlik yaparım gittikten sonra değil, bize gelenler dikkatli insanlar herhalde pek kirlenmiyor ev.
Yani bence çoğu insan temizlik takıntılı ya da ben pisim![]()
Haha benim de 3 çıktı eşitiz.testi yapsana hangimiz daha pis yarışalım 3 çıktı benim:)
35 yıllık ömrümün 25 yılını okb geçirdim, ilaç içtim 20 kilo aldım, ilaç içtim uyudum heryerde vs vs ve hiç derdime derman olmadı sonra dedim ki obsesif düşünceler beynimde minik mikroplar ben onların dediğini yaptıkça onları besleyip büyütüyorum yapmazsam godasız kalıp ölürler , yapmadım hatta 2. Doğumumu yaptığımda pik yapmıştı çıldıracaktım. Ama kuzum inanılmaz hareketli oldu ve ben zaten iş güç çocuklar ev derken temizliğe çok vaktim kalmamaya başladı ben de aklıma gelen düşünceleri yapmamaya başladım ve gerçekten ne kadar yapmadım o düşünceler o kadar az geldi aklıma. Ve İnan 1. Kızımı büyütürken harcadığım zamana çamaşırsuyuna ıslak mendille acıdım. Küçük kuzum laf söz dinlemiyor sokaklarda avm de yere felan yatar eskiden olsa ağlardım sinir krizi geçirirdim, şimdi elimi yüzünü siliyorum eve gelince yıkıyorum bitiyor.Takıntılarım hayatımı mahvediyo. Kurtulamıyorum. Mesela bi misafir gelsin gittiğinde oturduğu dokunduğu her yeri silmem gerekiyo. Bu durum beni çok uğraştırıyo ve üzüyo. Ya da marketten aldığım şeyleri dolaba dizince dolabı kirli hissediyorum ve dolaba ya da o şeylere her dokunduğumda elimi yıkıyorumEve gelince mutlaka duş alıyorum. Duş almadan hiç bi yere dokunamıyorum oturamıyorum. Benim gibi olup bu durumdan kurtulan var mı
![]()
alıntıladıgınız mesajımda da belırttıgım gıbı sız alısverıs yaparken aldıgınız o urunlerı dızen gorevlının ne kadar temız oldugunu bılmıyorsunuzŞu dönem istisna normal şartlarda marketten aldıklarımı silmem ya da yıkamam, dışardan gelince çıkardıklarım kirli değilse yıkamam, misafir gelmeden önce temizlik yaparım gittikten sonra değil, bize gelenler dikkatli insanlar herhalde pek kirlenmiyor ev.
Yani bence çoğu insan temizlik takıntılı ya da ben pisim![]()
alıntıladıgınız mesajımda da belırttıgım gıbı sız alısverıs yaparken aldıgınız o urunlerı dızen gorevlının ne kadar temız oldugunu bılmıyorsunuz
o sebeple hıjyenını saglamadan aslında dolabınıza dızmenız pek dogru olmaz saglıgınız acısından
belkı adamda kıl kurdu var totosunu kasıdı :) belkı tenyası var
belkı burnunu kurcalayan bırı belkı tuvaletden sonra el yıkamayan bırı belkı dızmeden once yerlere sacıldı dokuldu :) sonucta toplu tuvaletlere de gırılıyor o ayakkabılarla her yerde gezılıyor :)
cocukluyum evım bembeyaz halılar koltuklar :) ıkramlar ıllakı dokulur damlar kırıntı olur
evım hep temız ve duzenlı oldugundan mısafır gelecegı zaman temızlık yapmama gerek kalmıyor (dıpnot: cok tıtız oldugumdan degıl usengec oldugumdan duzenlıyım sonra bana ıs cıkmasın dıye)
mısafır gıttıkten sonra yerlerı supurur ortamı sırkelı suyla bır sılerım :) gelen mısafırınız sıze gore dıkkatlı gorunebılır ama sızın evınıze gelmeden once ugradıgı tuvaletde cantasını yere mı koydu o cantayı da aldı sızın koltuga mı koydu bılemezsınız sonucta herkesın kendıne gore temızlık anlayısı var netıcede
bu yaptıklarım takıntı degıl evın genel duzenının saglanması ıcın rutını mısafır gelecegı zaman haldır haldır dıp bucak gırısıp yorulmayı anlayamıyorum hıc mesela zaten o evde bız yasıyoruz o duzen temızlık hep olmalı
ha suna bende karsıyım resmen evı cıtıleyen var tamam gunluk bır supurulur 2 gunde bır toz alınır anlarım bu normal tuvaletı mutfagı da hergun cıflerım ama tum evı hergun komple cıkaran var
mesela konu sahıbı tıtızım dıyorda aslında degıl :) sadece takıntılı camasırları makınaya koydu dıye odayı temızledı dıye dusa gırıyor her oda ıcın ayrı dus :) tıtızlık bu degıl kı
e ama calıstıgınız ortamda kım calıssa resmen uyuz olur ıgrenmıssınız cok huylanmıssınız fareden haklı olarak bu da huy yapmıs sızde5 yıl önce evlendim ve ilk kez ailemden çok uzağa gittim. İşyerimde fareler vardı. Ben deli gibi korkuyorum ve iğreniyorum fareden. İşyerinde kendimi kirlenmiş hissediyodum ve eve gelince kıyafetleri makineye sokup direkt duşa giriyodum. Makineyi çalıştırcağım zaman da kirli kıyafetler değdi diye yuvarlak kısmın etrafını siliyorum![]()