Temizlik ve ev isleri ders cok stresteyim

Haftasonu annenle yapın, haftaiçi bi toplasan yeter
Şimdiden böyle şeylere girme, ilerde zaten gireceksin
Oku oku oku

Her gün mü
Sil süpür yapıyorsunuz

Bir de cidden anneleriniz ne yapıyor

Bizim kpss Kursu'nda da var böyle kızlar

Tüm ev sorumluluğu kızlarda

Sonuçta benim annem de çalıştı tüm işini kendi yaptı ben de geç geleceksen yemeği akşamdan yapıyorum

Ağır sağlık sorunları yoksa biraz rahata alışmışlar gibi geldi

evet her gün yoksa da iki güne bir yapıyorum, evde bi de köpeğimiz olunca çok fazla dağılıyor ya da süpürülmesi gerekiyor ben de rahat edemiyorum dağınık ortamda :)

aslında evin sorumluluğu ben de diyemem yemek yapmadığım zaman annem işten gelince yapar bişeyler hiç neden yapmadın demez, ama ben dayanamadığımdan böyleyim. tam tersi annem hiç rahat görmüyor ki rahata alışsın.. bi kaç ameliyat geçirdi seneler önce, ağır kaldırması kendisini yorması yasak ama o işe gidip her gün ağır işler yapıyor, geldiğinde çok yorgun oluyor ameliyat dikişleri hala ağrıyor ağır işler yapınca. ayakta çok durmaktan ayaklarında nasır çıktı artık yürürken bile canı yanıyor.

sırf ev rahat geçinsin diye çalışıyor bizim için. haftasonları izin günlerinde de hiç dinlenmez, zaten çalışıyorum size pasta börek yapamıyorum hafta içleri diye mutfağa girer pastalar börekler yapar hiç oturayım dinleneyim demez. dinlemez bizi. anne biz yapıyoruz zaten derim, olmaz annenin yapması farklı der. ben şimdi o kadına nasıl bi de evin işlerini yıkabilirim ki :/ elimden geldiğince yükünü hafifletmeye çalışıyorum, hani geldiğinde yemek hazır sofra ortada görsün de mutlu olsun diye. yoksa bazen dersti şuydu buydu yemek falan yapamayınca üzerini değişir kendisi yapar hiç gocunmaz ama içim de el vermiyo yani.

annenler haftada bir yardımcı kadın tutsunlar
haftada bir yerleri camları kapıları silsin annenle sende o temizlik yaparken evi toparlarsınız
hafta içi de bir gün süpürge yaparsın
bir gün renklileri yıkarsın
bir gün beyazları yıkayıp toplarsın
bulaşık makineniz varsa bulaşıkları makineye at
ama koca evin yükünü tek başına sırtlanamazsın

Bende aynı durumdayım canımm yalnız değilsin :)
Fakat ben dert olarak görmüyorum üstelik benim annem yok..
Ben ev işi yapmayı seviyorum belki de alıştığım içindir ortalık dağınık olduğunda ders çalışasım dahi gelmiyor ki okuldaki bölümümden ötürü derslerim çok yoğun uygulamalı bir çoğu ama sevmekle de alakalı bir durum benden sana tavsiye. Hepsini bir günde zaten yapamazsın ev büyükmüş, bir gün ortalığı topladıysan diğer gün vileda çek banyo tuvalet vs. günlere böl işini rahat edersin :)

Back
X