temizlikciye parasini tam mi vermeliyim bu durumda

aybeniz15

Cahilsen öl lütfen!!!
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2014
2.081
2.023
358
Her haftasonu öğleden sonra 12-5 arası evime düzenli temizliğe gelen bir hanim var. Iki kez geldi, bugün 3.gelişi olacak. Fakat bu hanim saat 1 e yaklasmasina rağmen haala gelmedi, gecikecekmiş, kocası sınav gorevlisiymis, geç birakacakmis kadını, bunu ben aradığımda söyledi, ve saat 10da , 11 de gelebilirmisin demek için aradığımda tenezzül edip söyledi.sizce tam mi vermeliyim parasını

Yani bir saatligine kesersin olmadı ama ben oylr olsa hiç beceremem

Yarım gün parasından ne kadar keseceksiniz ki ?
Haber vermez gerekirdi evet. Konuşursunuz.

devlet memuru değil ya mesai doldurtmaya çalışıyorsunuz. Aynı işi daha az zaman da yetistirecekse problem ne. Niye kesesiniz ki parasını. Geç gelip bi de 5 de işi bitmemesine rağmen çıkmaya kalkarsa konuşursunuz. Şimdiden kendinizi Doldurmayın bu kadar basit bi şey icin. Robot değil insan karsinizdaki de. Ellerine azıcık yönetme gücü geçince böyle zalimlestikleri için kadinlara ciddi bi yönetim görevi verilmiyor hiç bi zaman iş hayatında. Anlayışla yaklassaniz emin olun her zamankinden daha da iyi yapmaya başlar sizin o tavrinizi gordukten sonra

Kadın geldi, henüz birşey demedim. 5 olunca gidicek belli ki, ama işler de yetismicek. Bilemiyorum, ne desem bu durumda

Keserseniz haksızlık yapmış sayılmazsınız.
Hatta böyle emrivakiler yapmamayı öğrenir bu sayede. Telefon icat olalı seneler oldu, bir zahmet haber ver yani.

Ama öncesinde 1 saat geç çıkmasını teklif edebilirsiniz.

Derseniz ki bu kadını zor buldum ve ihtiyacım da var, o zaman kesmeyin ama bir dahakine keserim diye de uyarın.

haber vermemesi hoş değil

belki senin de ona göre programın var erken çıkacaksın vs vs

ama işini tam yapacaksa kesmek olmaz sadece haber ver, düzenimizi bozma vs de

benim temizlikçim de bana öyle bir gün sabah gelemem öğleden sonra geleyim dedi

ama dedim anahtar ne olacak

tüm siteye geliyor falana bırak filana bırak

tamam dedim bir daha olmasın

ama eve geldi, işini yaptı parasını kesmek aklıma da gelmedi

40 dakika geç gelmiş, hızlı yaparsa yetişir, o da olmadı geç çıkar yine yetişir

ama bir de siz 10 da arayıp 11 de gelebilir misin diyebiliyorsanız o da geç kaldım derim diye düşünüp haber vermemiştir

işte kocası gelince hemen çıkar 12.30 gibi gelirim diye düşünmüş olabilir

Ne kadar art nıyetlısınız ? Başka bır gunde bır ısınız olur fazladan bır sey yapar . Dunya malı dunyada kalıyor . Bence cok bencılce . Haber verıp vermemesı mecburı bır durum olabılır . Ne kadar ucret verıyorsunuz ?

Size temizliğe gelmek istiyorum ben

İşleri yetiştirebilirse kesmeyin bence. Yetiştiremezse de 1 saat daha fazla kalmasını teklif edin. Ben olsam, yetiştiremezse de kalmasa da kesmezdim ücretinden ve bundan sonra bir kez daha tekrarlarsa bu durumu, ancak öyle uyarırdım nazik bir dille. Ayrıca çokta geç gelmemiş diye düşünüyorum ben normal saatinden, 1 saat bile değil. 12-5 olunca ucu ucuna mı yetiştiriyordu ki bayan işleri ?

Gec çıkmasını teklif etmeye çekinirim ,

peki yani her gün tam 12 de gelip tam 5 te mi çıkıyor

yani devlet memuriyetinde bile aksar bu saatler

temizlik bu saat beş oldu koridorun yarısını bırakıp çıkayım mı diyor

iş bellidir şurası silinecek burası süpürülecek işi yapar ve çıkar

biz iki arkadaş ortak aldık bir süre sabah ona öğleden sonra bana

onun evi bitirip bana gelirdi

benim iş bazen 5 te bazen 6 da biter ona göre giderdi

kaçta geldiğini bilmezdim bile

orası bitince geliyor işte

benim iş bitti mi bitti o zaman kaç saatte yaptığının ne önemi var ki

şimdi de sabah geliyor öğlen de bitirip gidiyor

kaçta çıktığını bilmiyorum

bir kere sordum alt komşuya çıkarken görmedim ama 1 de gürültü geliyordu dedi 8.30 da gelmişti bitmemiş devam etmiş demek ki

Gec çıkmasını teklif etmeye çekinirim ,
Isini tam yapmadiysa parasini kes tabiki bence bunuda soyle. Bazen hakkaten laf anlamiyorlar bende mutfagi temuzleyen ablaya su deterjani kullan die veriyorum yok kullanmio kadin amac isten yirtmak kolayina gelio cunku verdigim yag cozucu mutfak dayanslari icin ama ugrasmak istemio tek suyla cikcak yani zor zor temiLikci bayanlarla is

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…