temizlikciye parasini tam mi vermeliyim bu durumda

Şöyle söyleyeyim, geçen hafta 12 de gelecek olmasına rağmen, 12.25 te geldi, tek kelime ses etmedim, ona rağmen cikarken ne dedi biliyor musunuz, saat 5 i 3 geçiyor, 5 i geçmiş bile !! Ve bugün de 12.45 te geldi ..ben mi art niyetliyim simdi

Kesmeleri lazım bence

Ben işe geç kalınca öğlen çıkmıyorum çalışıyorum

Veya başka bir gün geç çıkıyorum (devlet memuru olmama ve çıkış saatim belli olmasına rağmen)

Niye boyle kesın saatler koyuyorsunuz kı ? 1 de gel bıttıgınde gıt deyın ne ısını sarsaklayabılır o zaman nede 5 ı bekler ?Ne kadar oduyorsunuz ?

Kesmeleri lazım bence

Ben işe geç kalınca öğlen çıkmıyorum çalışıyorum

Veya başka bir gün geç çıkıyorum (devlet memuru olmama ve çıkış saatim belli olmasına rağmen)

Bak sen dıyorsun devlet memuru ? Bence boyle seyler ınsanı asagılamaktan baska bır sey değil , hakkıyla yapıyorsa evını emanet edebılıyorsan sorun yok .

Niye boyle kesın saatler koyuyorsunuz kı ? 1 de gel bıttıgınde gıt deyın ne ısını sarsaklayabılır o zaman nede 5 ı bekler ?Ne kadar oduyorsunuz ?
Kesin saatleri kendi koydu, ben koymadım, ve evet saat 5 olunca yarım bırakıp gidiyor, biri sormuş gec gelip yarım mi bırakıyor diye, evet yarım bırakıyor.

Bak sen dıyorsun devlet memuru ? Bence boyle seyler ınsanı asagılamaktan baska bır sey değil , hakkıyla yapıyorsa evını emanet edebılıyorsan sorun yok .
İyi de bana konu sahibini kullanıyormuş gibi geliyor.

Bana da yarım gün geliyor kadın. İşleri ben söylemiyorum. Diyelim ki hızlı hızlı yaptı, 2 saatte iş bitti. 12'de gelen kadın saat 2'de gitsin mi evine yani.

Temizlik işi saat işi. Bazen iş bitmeyebiliyor da. O zaman fazladan kalıyorlar mı? Hayır. O iş kalıyor, gidiyor evine.

İnsan ne iş yaparsa yapsın vicdanı ile yapsın. Hakkını vererek yapsın.
Ben kimseyi aşağılamıyorum, sadece iyi niyetli insanların bu şekilde kandırılmasını kabul etmiyorum.

Yok işinden olmasın, yok 3 kuruşa çalışıyor zaten, yok bencilsin, senin o paraya ihtyacın mı var, bunlar haklı savunmalar değil.

İşe ihtiyacı olan hakkı ile iş yapsın. İşini doğru yapsın

Kesin saatleri kendi koydu, ben koymadım, ve evet saat 5 olunca yarım bırakıp gidiyor, biri sormuş gec gelip yarım mi bırakıyor diye, evet yarım bırakıyor.

Son kez soruyorum ne kadar ucret oduyorsunuz ? Soyleyeceksın o zaman . Bu saatler boyle olmalı zaten bırde gelıyorsun dıye .

İhtiyaçtan çalışan insanlarla böyle diyaloglara girmeyin. Fazla fazla verin. Ama tatlı dille uyarın.

Aynen 3 kuruşa calısıp emek verıyorlar , İşi bitince nıye kalsın bır ınsan bı ısı 2 saattede yapar ıstese 10 saattede . Nasıl yaptıgı onemlı eger duzgun guzel yapıyorsa yapsın 2 saatte gıtsın ne var bunda ? O zaman dıyeceksın kı su saatte gel ne zaman bıterse gıt .

O zaman niye çekiniyorsun ki laf söylemekten, uyarmaktan.
Alışmış iyice, eğer geliş saatini savsaklayıp, gidiş saatini bi dakika geçirmiyorsa bu hanım çoktan uyarılmayı haketmiş.
Bu senin kötü biri, vicdansız biri olduğunu göstermez. Senin en doğal hakkın, çekinecek bişey de yok. Hiç tahammul edemem böyle şeylere. Para kolay kazanılmıyor.

İyi de temizlik işi "iş bitince" mantığında olamaz. Hele ki yarım gün geliyorsa.

Benim evim 200 metrekare, iş yarım günde de bitmiyor tam günde de.

İşin bitince gidersin dersem 3 gün kalması lazım evine gitmeden. Mantıklı mı bu?

Son kez soruyorum ne kadar ucret oduyorsunuz ? Soyleyeceksın o zaman . Bu saatler boyle olmalı zaten bırde gelıyorsun dıye .
o nasıl bir sorus, son kez soruyorum falan,..verilmesi gereken ne ise o kadar veriyorum, sizin oraları bilemem, bizim burada tam gün 80 yarım gun 40 tl dir.
ben ona rağmen yarım gun 50 verdim.

İhtiyaçtan çalışmak?
Sabancılar ve Koçlar dışında herkes ihtiyaçtan çalışmıyor mu zaten?

Yoo kariyer için çalışıyor daha iyi standartlarda yaşamak için çalışıyoruz vs vs. Bu insan zor durumda ki temizliğe gidiyor. Benim tuvaletmi banyomu temizleyen kadına ben ağzımı açıp bir şey diyemiyorum. Pisliğimi temizliyor ütümü yapıyor. Yeter ki işini bitirsin. O gün yapılacak işler bellidir. Bitiryorsa düzgün yapıyorsa sorun yok. Ha kadını beğenmediysen genel olarak enayi yerine koyuyorsa bir daha çağırmam parasını fazla veririm hep al bunu çocuklara ver al yol parası yap diye. Arkamdan laf ettirmem. Zaten pis iş yapıyorlR azıcık gönlünü yapmak lazım insanların. Kötü niyetliyse yol veririm gider.

o nasıl bir sorus, son kez soruyorum falan,..verilmesi gereken ne ise o kadar veriyorum, sizin oraları bilemem, bizim burada tam gün 80 yarım gun 40 tl dir.
ben ona rağmen yarım gun 50 verdim.

Defalarca sormama yanıt vermedınız de o yuzden . Verdıgınız para hıc bıle bence . İnanın o kadaryuksek fıyata calısanlar var kı . Başta soylememıstınız bence art nıyet demıstım ama bu konuda konusmalısınız .

Ben de onu diyorum. Bu insan zor durumda ise eğer gerçekten, o zaman işini kaybetmemek için kaytarmadan, işin hakkını vererek, işvereni enayi yerine koymadan çalışacak.

İhtiyaçtan çalışmak?
Sabancılar ve Koçlar dışında herkes ihtiyaçtan çalışmıyor mu zaten?

Karıyerle , temızlıge gıden ıscı aynı sartlarda çalışmıyor maalesef . İnan oda kımsenın pıslıgını temızlemek ıstemezdı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…