• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlikle kafayı bozmak üzereyim..Akıl ve tecrübelerinize ihtiyacım var:(

yeni evlendiğimde olmuştu ilk bi kaç ay bahsettiğin durum. Neyaparsam yapayım ev temizlenmiyor düzene girmiyor gibi geliyordu.Sanırım boşluktan yeni bi hayata alışamamış olmaktan kaynaklıydı. (yada başka sorunlar üzüntüler akabinde geliyo herkesin hayatı sıkıntısı farklı)Aynı bahsettiğin şekilde yerde kıl ararken, elimde bezle buldum kendimi.Yakaladım daha doğrusu (hani insan bazen kendine asla olmaz yapmaz şekilde yakalarya öyle)22 yaşındayım napıyorum ben böyle dedim bıraktım bezi nerdeyse 3 hafta süpürme dahil temizlik yapmadım sabah çıkıyodum evden akşam giriyordum yorgun argın yemek çay derken yatıp uyuyosun tavsiye ederim :utangac: Hala bazen temizlik yapınca gözüm yerde dolanıyo hemen dıdd diyom kendime :mymeka: saçmalama sakın rahat hatun olmak gibiisi yok diyom heleki çalışmıyosan benim gibi iş arıyosan :sm_confused: vakitten bol ne var dimi canım ömür geçiyo temizlikde nemiş kaydirigubbakcemile3 (wc twmizliğini ayrı tutarım ölsün mikroplar yoksa onlar bizi öldürür -tatlicadiarzu-)Sende sıkıntılarından takıntılarından üzüntülerinden en kısa sürede kurtulursun inşallah.Ama kurtulmak istemediğin sürece ne bizim nede başkasının yapabileceği bişey yok açıkçası kendine dikkat et kardeşim Şeniz

Canım aynı sorun bende de vardı. Hatta hala bir miktar var. Ama biraz yendim gibi bu huyumu. Bende de şöyle bir şey vardı. Eve biri gelip gittiği zaman, mesela misafir geldiği zaman o ev inanılmaz pislenmiş gibi geliyordu. Bir kişi bile glip gitse aynı şeyi hissediyor, başlıyordun temizliğe. Sonra bunu nasıl yendiğimi anlatayım. Evde pek durmamaya çalıştım. Çünkü akşama kadar evde durunca elimde değildi hemen temizliğe başlıyordum. Her gün senin dediklerini yapıyordum. O yüzden kahvaltımı yapıp doğru dışarı gidiyordum. Ne bileyim bir arkadaşıma gidiyordum, çıkıp dolaşıyordum. Akşam geliyordum eve. Böylelikle yendim.

Annemde de aynı sorun var ben kendimi bildim bileli bizim evimizde her gün toz alınır, makineyle ev süpürülür ve yerler silinir viledayla da olmaz bezle silinecek!
Daha bir sürü şey...
Bu bir psikolojik sorun bence, annemle kaç kere bu durumu tartıştık elinde olmadığını eğer temizlikte bir eksiklik hissederse huzursuz olduğunu söylüyor...
Psikolojik yardım almayı deneyebilirsiniz.

Vallahi ben günde 3 kez supuruyorum evinin her yerini arti pas pas çekiyorum. Ama benim çocuklarim vargamyoncuiremsu Ve ustune ustluk kendimi titiz görmüyorum -tatlicadiarzu- Bende mi vakayim ki ne?:uhm:

Çok can sıkıcı bir durum
Bende eskiden böyleydim...
Gece 12 de halı bile çırpardım.. akşamları yatmadan yerleri silerdim
Sanki sabah yapsam noluyodu.. ama elimde değildi
Bulaşıkları yıkayıp birde mutfağın halısını çırpardım
Balkondanda bakardım kimse bakıyomu ayıplayacaklar bu satte diye
Farkındaydım ama elimde değildi
Şimdi eser yok o halimden.. boşa paralamışım kendimi..
İşler biter ama bitler işer canım....:roflol:

Arkadaşlarım ve ablalarım daha 2 senelik evliyim cocuğum yok
normaldede çok temiz bi insanım...
ama şu son 1 aydır deliricem resmen, hep gözüm yerlerde hep kıl saç görüyorum ve
haftada 3 kez süpürge ve hergün nerdeyse vileda yapıyorum tozları hergün alıyorum ama içime daralamalar geliyo panik geçiricek gibi oluyorum ,artık yoruyorum bedenimi...
bu kadar iyi değil ve ben bundan nasıl kurtulucam bana ne olur bi çare...
nasihat akıl verin canlarım:(

canım senin bu haftalık temizligin gayet normal
nasıl hergün yeme içme geregini duyuyosak
temizligide öle görmeliyiz canım benimde bebegim yok pisletenim yok
2 ginde 1 siler hergün süpürürüm viledayla silemem
temiz olmadıgın düşünüp elimle silerim ve buda cok hoşuma gidiyo
ohhh mis gibi temizzlik gibisi varmı:dance:

gözünü yerlerdden ayıracaksın cicim..
hayat sade ev temizlemek değil..
o işlere belli zamanlarını ayıracaksın.bende titizimdir..
evlendiğim ilk zamanlar işten eve gider gitmez koştura koştura aamn bi süpürsem iyi olur hadi
bide sileyim.sonra yemek yaparımla geçti ve ben zamanla kendimi ne kadar da gereksiz yere yorduğumu gördüm..oyüzden cnm kendini yıpratmaya çalış..

Arkadaşlarım ve ablalarım daha 2 senelik evliyim cocuğum yok
normaldede çok temiz bi insanım...
ama şu son 1 aydır deliricem resmen, hep gözüm yerlerde hep kıl saç görüyorum ve
haftada 3 kez süpürge ve hergün nerdeyse vileda yapıyorum tozları hergün alıyorum ama içime daralamalar geliyo panik geçiricek gibi oluyorum ,artık yoruyorum bedenimi...
bu kadar iyi değil ve ben bundan nasıl kurtulucam bana ne olur bi çare...
nasihat akıl verin canlarım:(

Bence gayet normal..çalışmayan kadınlar ewde otura otura bu duruma gelio sanırım..ben bu dediklerini hergün yapıorum..ama hala kirli gibi gelio heryer..Acaba bendedemi var bişeyler
:roflol:

eger bu anormallikse bende anormalim.Cocuklarim var deyip her gün silip süpürüyorum.Isin garip tarafi yapmaktan zevk aliyorum.Bir gün disarida isim cok olup evi aksatsam evi silemedim diye aklimdan cikmiyor.Istiyorum ki her yer tertemiz olsun.Benim annem de böyleydi.Ben bunu normal görüyorum.

bencede çalışmayan ve azıcık titiz bir kadın için gayet normal.yani ben öle görüyorum.bende evliliğimin ilk yılı öyleydim geçer dediler geçmedi,çalışınca geçer dediler gene geçmedi aksine ben yoruldum daha beter.3 yıldır da bu böyle.bu aslında biraz huy,yaradılış,yetiştirilişle alakalı.benim halamda,annemde,babannemde böle.onlara çekmişim.kardeşimde tammm tersi mesela:)))ama artık düzene girdim sende öyle yaparsan hem çok yorulmazsın hemde evin hep temiz olur.kendine zamanlamalr koy.mesela ben her pazartesi elektrikliyi takarım,elimde bezle yerleri siler,herryerin tozunu güzelce alıp banyo wc iyice temizlerim.mesela bunlar saat 11 den 4 e kadar sürer.ertesi günlerde de sadece önce wc banyo ovup,sonra sadece viledayla silip,pronto fırçayla toz alıyorum.buda 11 den 12 ye kadar sürüyor.cumartesi-pazarda bişey yapmıyorum.pazartesi gene başlıyor..2 haftada 1 kadın gelip camları siler perdeleri yıkar ve bööle sürer gider.

şimdi eşyalar yeni,ev yeni tabi insan seviyorsa daha da bir emek harcıyor.saçlarım benimde dökülür evde topuz yapıyorum dökülmesin die.bide işte hergün silince zaten bişi kalmıyor yerde.mutfak ve banyo için hani makarna gibi paspas sopalı spürgeler varya onlardan aldım ıslanınca hemen gezdiriyorum bişi kalmıyor.

kendini sıkma dert etme.temizlik titizlik iyidir.ama hergün için mesela 1 saat ver ki çok yorulma.uzmanlarda bunu hep söyler.haftada 1 10 saat yapacağına hergün 1 saat yap ne kadar az yorulacaksın bak.eğer durumun iyiyse bir kadın tut her hafta veya 2 haftada al.düzenli olsun.

birde bu işleri hergün aynı saatlerde yap bence ben öle yaparım.zamanını bilirsin.zamansız yapınca işin sanki bereketi kaçıo :)))hani mesela ilaçları aynı saatte al der ya doktorla öle yani.

ben bu konuda kendımı çok yıpratan bır ınsandım, ailem annem temız ınsanlar yanı akrabalarımda hep evlerı sakız gıbıdır tertemız, alışmışım o şekılde yaşamaya, başka yaşama şeklı bılmıyorum bu nedenle başta çok zorluk çektım. ama şimdı sıstemı otturtum. artık çok yorulmadan detayları çözdum sende yakında kafana takmadan temız olabılırsın. bu huy çıkmıyor tatlım ben daha temız bır kadınken karar degıştırıp pis olanı görmedım. bence dagınıklıgı duzenlersen rahat edersın.

mesela şu kıl konusunda ben çok takık bırıyım. bunun için artık şöyle bır yontem gelıştırdım. evın halılarını yerlerını haftanın bır gunu mutlaka dıp temel supurge tutarım, sonra pazardan aldıgım sert fırça ıle fırçalarım makınanın alamadıgı kıllar ona çıkar tekrardan makıne tutarım. hava guzelse havalandırırım. bunu keşfettıgımden berı artık halılarım gunlerce temız gözukuyor. eşi kıllı olan bayanlar uygularsa rahat eder.

ben bu konuda kendımı çok yıpratan bır ınsandım, ailem annem temız ınsanlar yanı akrabalarımda hep evlerı sakız gıbıdır tertemız, alışmışım o şekılde yaşamaya, başka yaşama şeklı bılmıyorum bu nedenle başta çok zorluk çektım. ama şimdı sıstemı otturtum. artık çok yorulmadan detayları çözdum sende yakında kafana takmadan temız olabılırsın. bu huy çıkmıyor tatlım ben daha temız bır kadınken karar degıştırıp pis olanı görmedım. bence dagınıklıgı duzenlersen rahat edersın.

mesela şu kıl konusunda ben çok takık bırıyım. bunun için artık şöyle bır yontem gelıştırdım. evın halılarını yerlerını haftanın bır gunu mutlaka dıp temel supurge tutarım, sonra pazardan aldıgım sert fırça ıle fırçalarım makınanın alamadıgı kıllar ona çıkar tekrardan makıne tutarım. hava guzelse havalandırırım. bunu keşfettıgımden berı artık halılarım gunlerce temız gözukuyor. eşi kıllı olan bayanlar uygularsa rahat eder.

evet eşim çok kıllı heryer onun saçı zaten kurt adam gibi:))))
beliss arkadaşımında ve bi çok fikir veren arkadaşlarında dediği gibi kendime huy ve prensib edinmeliyim ...
çok doğru böylece daha az sinirim bozulur takıntım azalır...
zaten her ay kadınım geliyo benim dip köşe cam kapı halı işte herşey siliniyo...
bende her pzartesi süpürge taksam ovsam silsem yeter aslında....
buna kendimi alıştırmaya söz verdim artık....
hele cumartesi pazar asla asla süprüge silme yapmam kendimi rahat bırakıcam:)
benimde ananem annem aşırı titizler ve temizler GENETİK BU BENCE:)))

Ayy canım yaa bende çalışmadan önce senin gibiydimm şu an o kadar değilim.
Çalıştıktan sonra duruldum birazz ama işten ayrıldım evde yapacak birşeyde yokk kafayı ister istemez temizliğe takıyorumm bez elimden düşmezzz ama önceden daha beterdimm psikolojik mi artk nedir bilmiyorumm:1closedeyes:

işte alışkanlık işte, oyle yaşamaya alışmışız. benım eşimde cok kıllı ben supurgesız yaşayamayanlardanım ne yazık kı. haftasonu sakın temızlık yapma. ben hergun sadece tuvaletlerı ovarım. bu arada çalışırsan geçer dıyenlere katılmıyorum. hayatımda neredeyse hıç işsiz kalmadım ama hep temızlık yaptım. ben kadını alıyorum ama atlıyor goruyorum, ışımı bıraz hafıfletıyor işte. ben detaylar yuzunden yıpranıyorum. şimdı ıyııyım ama, alıştık duzene, eşimde alıştı evımıze de alıştık, şimdı rahatım ve cok yorulmuyorum.

evet eşim çok kıllı heryer onun saçı zaten kurt adam gibi:))))
beliss arkadaşımında ve bi çok fikir veren arkadaşlarında dediği gibi kendime huy ve prensib edinmeliyim ...
çok doğru böylece daha az sinirim bozulur takıntım azalır...
zaten her ay kadınım geliyo benim dip köşe cam kapı halı işte herşey siliniyo...
bende her pzartesi süpürge taksam ovsam silsem yeter aslında....
buna kendimi alıştırmaya söz verdim artık....
hele cumartesi pazar asla asla süprüge silme yapmam kendimi rahat bırakıcam:)
benimde ananem annem aşırı titizler ve temizler GENETİK BU BENCE:)))

işte bak rahat ol arkadaşım.hatta gurur duy kendinle.zamanla oturur yerine merak etmee..dediğim gibi istersen pazartesileri aç büyük makineyi diğer 4 gün de vileda,fırçayla toz tamam bitti bile.ben şarjlı gır gır aldım geçen sene o da çok işe yarıyor bak özellikle saçlar ve kıllar için.banyoda dduruyo illaki açmam lazımsa onu açıyorum 5 dkk bütün ev.hem paradan hem zamandan tasarruf :CüvCüv:

dışarı çık hafif tempolu yürüyüşler yap, sevdiğin-eğlendiğin insanlarla birlikte ol,yada herhangi bir hobi kursuna git, kitap oku.

Son düzenleme:
sen kendine titizmi diyosun canım bende 13 aylık evliyim ve hergün mutlaka süpürge açarım toz alırım viledaile üstünden geçerim üstelik evim 4+1 2 banyolu + wc ikide balkonum var kullanmadığım bir odam var oda çamaşır ütü odası maalesef oralarda pisleniyo

şuanda 6 aylık hamileyim bir gün alt katı ( kayınvaldemin evini ) süpürüp siliyorum

diğer gün kendi evimi süpürüp siliyorum ve mobilyaların tozunu alıyorum çamaşır vs zaten yaz geldi iyice çoğalacak bende haline üzülme ben temizlik yaparken keyif alıyorum sende keyif almaya bak sonuçta o evde sen yaşıyorsun elbetteki temiz olucak

bende her gun supurge acıyorum yazılanları okuyunca cok sevındımmm artık salarım kendımı :dance: bencede abartılıcak hastalık denılıcek bıseyın yok haftada 3 gun supurmesı normal degılmiki ya?

bence haftada 3 gün süpürge açmak gayet normal:uhm: bunda kafayı takacak bişe yok diye düşünüyorum ayrıca ben hemen hemen her gün süpürge açıorum toz alıorum ve wc hergün ovmak gerekiyor evi süpürmediğim zamnlarda içim rahat olmuyor kendimi hala temiz görmüyorum açıkçası daha fazla enerjim olsada daha fazla yapsam çünkü ben öle mutlu oluyorum bence temizlik gibisi yok ayrıca bende çocuk yokken ben daha çok yapardım benim ailemdede herkes bu şekilde yapıor kendimi bu şekilde daha iyi hissediyorum sende kendini nasıl iyi hissediyorsan o şekilde hareket et sorun yok bence

Back
X