Temizlikten Bihaber Olan İnsanlar Beni Çıldırtıyor

nilgul80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
257
57
118
Kahramanmaraş
merhaba biliyorum herkesin başka başka dertleri var.fakat benim problemim beni öldürüyor.1 yıldır evliyim.nişanlılık döneminde kaynanamlara pek gitme fırsatım olmadı.fakat evleri bazen temiz bazen pis oluyordu.şimdi ise tam bir çıkmazdayım.ben titiz bir insanım.ailem ev işlerini yapmadan kahvaltı ile etmeyen evin temizliğine önem veren bir aile.daha doğrusu yaşadığım yerde hemen hemen herkes öyle.fakat eşimin ailesnin evleri bizim yaşadığımız yere 1 saat uzakta bir yer.kaynanam hatta ailece çok pasaklı insanlar.ta maraştan evlerine gidiyorum eve girmeden anlıyorum evin pis olduğunu.şöyle anlatayım:haftada bir kere siliyor evi.toz kesinlikle alınmıyor.tuvalet banyo yıkanmıyor mutfakn fayansları yağ içinde prizler silinmiyor.telefonla aradığında ne yapıyorsun diye sorduğunda temizlik yapıyorum dediğimde her gün yapma diyor.kızı var.o da evli ve o da çok pasaklı.mutfağa bir yolluk koymuş.kirlenmiş dedim yıkayacağım dedi.çarşıya gittik geldik bir de baktım halıyı katlayıp banyoya yere koymuş.yıkayacağım dedi.3 gün kaldık halı aynı yerdeydi.ailem çok titiz.onlara da bunu anlatmaya utanıyorum.eşime söylediğimde hemen kızıyor bana.ailesine söz söyletmiyor anlayacağınız.çocuk bile yapmak istemiyorum.gidip gelmek zrundayım tabi.örneğin tuvaletteki havluyu bir hafta boyunca değiştirmiyor.ne yapacağım ben.çok mutsuzum ne olur fikirlerinizi paylaşın.yoksa sıkıntıdan öleceğim.içime atıyorum.geceleri allahım beni bu pasaklılıktan kurtar diye dua ediyorum.

bunun için bu kadar mutsuz olunur mu canım:26::26:
ne var yani, havluların yerini sor sen değiştir hergün
içine sinmiyosa kendi çarşafını götür,
kullanmak zorundasın wc yi, domestos alıp fırçalıyıver
allah başka dert vermesin, bu kadar kahredilcek bişey değil yahu

Son düzenleme:
temizlik imandan gelir derler... ama cnaim herkesin temizlik anlayisi farkli ne yaziki :S herkes senin gibi titiz degil yada su var sana göre pis gelen onlara göre temiz gelio... yani ayni pencereden bakmio ...bence sen o kadarda söylneme sonucta kaynanan ve o kendine göre temiz demek birak öyle kalsin esine söylensen araniz acilir:S idare etcen biraz,...::S:S umarim hersey düzelir...

siz ayrı oturuyorsunuz değil mi anlattıklarınızdan bunu çıkardım ayrı oturduğunuza göre neden dertleniyorsunuz bu kadar...
gittiğiniz zamanlarda siz sizi rahatsız eden kısmı temizlersiniz olur biter..
çocuk yaparsanız da bahanneiz olur çocuğum var çıkamma bir yere diye..sık gitmezsiniz en azından..

canim sana hak veriyorum ama sen yat kalk dua etki ayni evde kalmiyorsun hem bukadar mutsuz olmani gerektiren bir durum deyil sen kendi evini temizle onlara gittigindede bir el at ne bilim yani bukadar büyük dert etcek bisey deyil aslinda

Sizin evler ayri degil mi? Baskasinin evini niye bu kadar dert ediyorsunuz? cok ilginc. tamam hoslanmazsiniz da, kahrolup cildiracak bir olay yok ortada. Ya temizlersiniz, ya temizletirsiniz, ya da daha az misafirleri olursunuz. 40 yillik insanlarin temizlik anlayasini degistiremezsiniz. bosuna yipratmayin kendinizi.

Yaşlı insanların her gün temizlik yapabilecek kondisyonları olmayabilir...Ya da başka rahatsızlıkları da olabilir..Madem çok dert ediyorsun, bir arkadaşın dediği gibi temizlikçi yollarsın evlerine...

şehir dışında olduğumuz için yatılı kalıyoruz gidince mecburen.elimden geldiğine temizliyorum gittiğimizde .fakat örneğin sehpaların üzerine kayınbabam kaynım dahil ayaklarını uzatıyorlar.midem bulanıyor mecburen az yiyorum sofraya oturunca dikkat çekiyor.eşim de kızıyor ye diye.yemezsen sizinkilere gidince ben de aynısını yaparım diye kızıyor.evin duumunu görmediğiniz için anlayamıyorsunuz.evin dağınıklığından bahsetmiyorum.temizlik yapıyorum ama beş dakikada batırıyor ortalığı.benim için temizlik çok önemli.ama bundan sonra çantamda bir çamaşır suyu ve kireç sökücü taşımaya karar verdim.

eee temizlikçi yollayınca evlerine kayınvalidesi bak gelinim bana temizlikçi yolladı mı diyecek ? hayret birşeysiniz..titiz insanlarda bu tip takıntıların olması normal..

sen de biraz fazla titizsin gibi geldi bana.bEN ETRAFımdaki prizleri silmeyen, evini haftada bir silen süpüren, tuvaletini hergün temizlemeyen insanların çok da pasaklı olduğunun düşünüldüğünü sanmıyorum. Sadece çok titiz değiller, ama pasaklı da değiller gibi geldi bana.Dışarıda yemek yediğiniz yerleri falan düşünün, kendinizi daha iyi hissedersiniz.

kaynanam 50 yaşında fakat oldukça dinç bir kadın.ben çok şey istemiyorum.biraz yerler silinmiş olsa günlük tuvalet banyo yıkansa yeter.mutfağı temizlemeye giriyorum işin içinden çıkamıyorum.her herye her şey.örneğin bir keresinde dolma yapacağım dedi.sabah kahvaltıda sofraya koyduğu doğranmış domatesleri bile dolma içine koydu.yiçerde hazırladı sonra doldurmaya başladık patlıcanları elime içi aldığım gibi üç tane kıl çıktı.nasıl midem bulandı anlatamam.evin içini görmediğiniz için anlayamıyorsunuz.tuvalet haftada bir mi yıkanır üstelik temiz kullanmayı da bilmiyorlarsa.

Son düzenleme:
konu sahibesi

benim kayınbabam mesela mutfagın lavobasına gidip balgamlı tükürük atar ....düşün orada birde bulaşık yıkanıyordu...

evlerinde kaldıgım her an bana zülüm gibi gelirdi..

kayınvalidem artık olan yemekleri tencereye koyup ısıtıp önümüze koyardı ....misal yogurd mu koyduk sofraya artan yogurdu yogurt kabına parmagıyla sıyırıp agzıyla da bir güzel yalar koyardı .... gel de yemek ye şimdi !!

valla ne yalan diyim midem bulanıyor..yaşlı insanlar tamam evin temizligine çok takmıyordum ama o ara evde bekar görümcem vardı !!!

bayram zamanı insanalr güzel güzel giyinirken misal görümcem yırtık pırtık kıyafetlerini giyer otururdu ya daha neler neler...temiz olmama söylenirlerdi , hergün ev mi temizlenir derlerdi, bize misafirlige geldiklerinde ola ki iş yapmaya kalksam evde ''evinin içine mi s....tık''' ikide bir temizliyorsun derdi...ooofff offf

haklısınız ancak yapabileceğiniz şeyler var mesela, wc yi her girdiğinde yıkamak kendi havlunuzu kullanmak,yemek yapmaya ve servise yardım edip kirli olan şeyleri kullanmazsınız ya da yıkarsınız hemen..daha sayamıcam çok şey yapılabilir nasılsa aynı evde yaşamıyorsunuz.Benim kaynanam da temiz değildir çok wc ve lavaboları rahat kullanamam ama çok ta takmam yani

valla canım sende aşırı titiz gibi geldin bana, yanlış anlamada bi rahatsızlığın olabilir mi

Sizde gelini olarak el atın birlikte temizleyin..elinize yapışmaz dimi

zaten sayılı gün, temizlikle falan oyalan vaktini doldur

kayınvalidemlere arada ziyarete gittiğimizde kayınvalidem kalp,romatizma vs sorunlar yüzünden yeterince temizlik yapamıyordu,ya küçük oğlu yapıyormuş ya da arada temizlikçi tutuyorlarmış..Eşim de bana hiç bir iş yaptırmazdı oraya gittiğimizde...Arada sadece yemek yapardım..Ayrı şehirlerde yaşıyoruz bu arada..Kayınpederim de kısmi felç geçirmiş,kişisel ihtiyaçlarını kısmen karşılayabilen,wc ye falan küçük tuvaletini bazan yerdeki fayanslara yapan,sakal traşını tek başına yapamayan,yardımsız tırnak dahi kesemeyen biri....Bir de şimdi kayınvalidem vefat etti..kayınpeder tek başına...Napayım..Gitmeyeyim mi...Dert mi edeyim...Yılda en fazla 2-3 kez görebildiği binbir zorlukla dünyaya getirdiğim torunlarından mahrum mu bırakkayım adamcağızı..........Bana hiç bir zararı olmayan adamcağızı...
Kendimden örnek verdim...
Ne demek istediğimi anlatabiliyormuyum...???

herkesin temizlik anlayışı farklı malesef. farklı bi aileye girince insan daha iyi anlıyor.
ben de titiz bi insanım ve evimde yatılı misafir ağırlayacağım zaman çok pimpirikleniyorum. birisi wc veya duştan den çıksa hemen yıkama isteği duyuyorum.
kaynım benim şahsi bornozumu benim düğünümden önce kaldığı yeni gelin evimde bile kullanabilen bir insan, düşünün artık gerisini.
yer silme bezimi kayınvalidem geldiğinde tezgahın üzerinde buluyorum.
balkonum açık, evde giydikleri çoraplarla balkona çıkıp tekrar eve girip ayaklarını salon sehpalarıma uzatabiliyorlar.
ortak yenen fındık ezmesi kavanozuna kaşığını daldırıp daldırıp çıkaran bi kaynım var. sanki başkası yemeyecekmiş gibi. ona laf sokabiliyorum ama anne babası büyüğüm.
ancak hiç bişey demiyorum, eşime de ailesine de.
benim temizlik anlayşıma ters ama onlar geldiğnde 1 hafta katlanıyorum. uyuyamıorum bile yerler ekmek kırığı çöp doluyor.
yanlarında temizlik yapsan alınıyorlar.
size de sabırlı olmanızı tavsiye ederim, malesef yapacak bişe yok. eşinizle aranızı açmayın böyle bişe için. o insanları değiştiremeyiz, kabul etmek zorundayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…