Temizlikten Bihaber Olan İnsanlar Beni Çıldırtıyor

kaynanam kışın bende 1 ay kalır.bi gün tuvaletten çıktı (tuvaletten çıkınca falan elini yıkamaz.tuvaletin önünde bekleyip anne elini yıka dersen.kırmaz yıkar sağolsun)..geldi karşıma koltuğa oturdu.ayağında tuvaletin terliği var

allah yardımcınız olsun.neyse ramazan geliyor belki biraz düzelir?....geçici olsada nefes alırsın..

Herkesin temizlik anlayışı farklı farklı işte. Ben de ne zaman evlerine gitsem yemekten kıl çıkar, lavabosunda en az bir kıl sürekli vardır, bize yatalım diye yüksekteki dolaptan çıkardığı yastıkları yere atar, oradan alır da yatarız :84: Kayınbubacığım mutfak lavabosunda ağzını çalkalar, çıktıkları odanın ışığını kapatmak gibi bir huyları yoktur. Ama kayınvalide hanım kimseleri de beğenmez, etnik kökeni farklı insanları "pis ....ler" diye damgalar. Seni kim damgalasın? Oğluna düğünde giyeceği 3 beden bol gelen damatlığı bile "amaaan, giy işte nolcak" diyebilen, sürekli ter kokan, yaptığı yaprak sarmasının ya pirinçleri çiğ kalan ya da pişmişlikten dağılan, yaptığı böreği hangi hayvanın yağıyla yapıyosa damağında donan, siyah çantayı turuncu iple diken, ama her b.ku bilen, herşeyden anlayan, her konuda fikri olan bir hamfendidir kendisi. Sanki ben kaynanayım, gelinimi beceriksiz buluyorum

Yazık yaaa..:)) .Yaşı var mı çok..Çünkü yaşlılar çok basit şeyleri unutabiliyorlar...

BAKALIM BİZ YAŞLANDIĞIMIZDA NE HALDE OLACAĞIZ......:44:

kizlar inanin icim kalkti..en midemi bulandiran sey baskasi yemiyecekmis gibi kendi kasigini artik onune ne geldiyse bir guzel daldiranlar,ellerini yalayanlar,yemegin tadina bakip kasigi yine icine atanlar.yesen bir dert yemesen bir dert.mutfakta seyini atan yazamiyacam ne oldugunu anladiniz onu okuyunca aklima geldi cocukken gittigimiz bir yerde mutfakta abdest alanini ve corapla bulasik yikayanini gormustum..ee ne de olsa temizlik imandan gelir.iykkk

eve gelince rahatlıyorum fakat ordayken gerçekten psikolojim bozuluyor ister istemez surat asıyorum konuşmak bile istemiyorum hiçbiriyle.kendimi zorluyorum temizlik yapıyorum.kaynanam hemen teşekkürediyor fakat o kadar düzensiz ki ev hemen kirleniyor.üstelik hiçbir şeyi atmama gibi bir huyu var.haani poşetleri saklarıztmayız ya kadın un paketi,peçete paketi gibi şeyleri bile fırının köşesine koyuyor.kayınbabam bazen biraiçiyor hemen çöpe atmak yerine masanın altına koyuyor.eşime söyledim bundan sonra bir günden fazla kalmam diye.tamam dedi.

bebeğini allahın izniyle 2 haftaya kucagına alıcak bir anne adayı olarak çocuk yapmamayı bile düşünmene şaşıyorum,pis olmalarını asla tasvip etmiyorum temizlik imandan gelir bende yılda 15 gün gidiyorum kayın valideme başda bizdede benzer sorunlar vardı ben eldivenlerimi deterjanlarımı bile götürdüm bir hafta temizlik yapdım,sonra ögrendiler bundan sonra bir her gidicemiz vakiz bir hafta önceden temizlik yapıyo yani elimi sürmüyorum deme hatalıysa göster bilmiyo olabilir , anne şuralar yag olmuş dikkatimi çekdi de eldivenleri giy yağ çözücüyle temizle yada temizlikçi tut yani herkes aynı aile terbiyesiyle yetişme şansı yok benim annemde çok ttiz bir kadın şanslıyım o yüzden ama kayınvalidem hele görümcem hiç değil aa ben söyliyor yapıyorum

aslında öleceğim çıldıracağım gibi ifadelerin nedeni ablama bile anlatamamam,kimseyle paylaşamıyor olmam.ama sayenizde rahatladım biraz.teşekkürler hepinize.

Yazık yaaa..:)) .Yaşı var mı çok..Çünkü yaşlılar çok basit şeyleri unutabiliyorlar...

BAKALIM BİZ YAŞLANDIĞIMIZDA NE HALDE OLACAĞIZ......:44:

65 yaşında şimdi.o zamanlar 55 falandı.bulaşık makinası aldığımızı annemden duyunca,oğluna baskı yaparak makinayı geri verdirmek için gelmişti yanımıza.

aman yerappim bi çığlık attım okuyunca

gördün mü canım herkesin evliliği gülbahçesi değil.hepimiz az veya çok bişeylere tahammül ediyoruz.ya da sabredemeyip en kolay olan insanı...eşimizi yiyoruz.ama aslında pis olan eşimiz değil ki...velhasıl öfkelendiğin,yıprattığın adres yanlış...eşlerimiz bizlere biiiiirr ömür boyu lazım...

Evet, bir ömür lazım olduğunu hatırladıkça her yaptığı batıyor zaten. 3günlük 3 aylık olsa idare edersin de, belki 3 gün bile sürmeyecek bir ömürü kocaman bir ömür varsayımıyla tahammül edemiyorum ben adama çoğu zaman. Anası babası da kültürsüz göreneksiz ve pisliğe meyilli olunca ona da saygım azalıyor, her beceriksiz davranışında, ya da erkek olmasından kaynaklı titiz olmayışlarında hep aklıma anası babası geliyor. O ananın babanın çocuğu bu kadar olur işte diyorum. Aslında onun farkedip mahcup olması lazım, ama farkeden de sinir olan da yine ben oluyorum.:84:

Konu sahibesi kusura bakma, kendi derdim oldu biraz

ya haklısın.benim de gözüm yılıyor bazen..ama evleneli 18 yıl oldu.artık söylüyorum.kaynanama elini yıka diyorum.görümcemlere çocuklarınız etrafı kirletiyor..ben burdayken bari toplayın diyorum.sofrada kimse eliyle yemesin diyorum.vs..vs..

kızlarrrrr ben evli değilim ama temizliğe takığım,herkesin temizlik anlayışı gerçekten farklı farklı oluyo,bende evimden bi yere giderken çoook zorluk çekiyorum,yatılı falan olayına hiç girmiyim beni perişan ediyor, sizi çook çook ii anlıyorum,
yaşlıların yaptığı hatalara gelince Allah gerçekten el ayağa düşürmesin zor bişe,siz her nekadar uyarsanızda ima da etseniz evide temizleseniz sora yine eski haline dönüyo hiç bişe yapılmamış gibi,ağlayasınız geliyo tabiki ama yapcak bişe yok,Allah kolaylık versin herkese, zor olsa da görmemeye çalışın,
son olarak çook fazla bunları söleyip kınamayın canlarım ne olacağımız belli değil bizlerinde,,burda konuşup rahatlıyoruz tabiki de ama kelimeleri seçersek hepimiz için iyi olur,Allah ın gücüne gitmesin çünkü, çook çook sabıırlar diliyorum sizlere...ve titiz olup dışarda zorluk çeken arkadaşlara :26:

Ya aklıma geldi de bir kez ben de wc terliği ile çıkmışım wc den...:)) Nedeni de şu..Kızımı yeni besleyip yatırmıştım..Gazını o kadar uğraşmama rağmen çıkaramamıştım..Yerine yatırmıştım..Ben wc de elimi yıkarken çocuğumun odasından rahatsız olduğuna dair sesler geliyordu...Korkudan ve endişeden elimi tam yeni yıkamışken acele ile wc terlikleri ile koşmuşum..Kızım kusuyordu..Boğulacak diye aklım çıkmıştı... wc terliği ile çıktığımı sonradan fark ettim...

Ben ne çeşit pis pasaklı oluyorum acep :))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…