wallah bişiy söylemedi yarın sabah gelin dedi okadarçok kafam karışık bir boşluk içindeyim sanki acaba bir sonraki ayamı bıraksaydık
canım niye kafan karışık kaç yaşındasın hiç erteleme eğerki tüpden başka çaresi yoksa tedavinin sorununuz ne canım 6 yıllık evliyim 50 tane doktoru hemşiresi osu busu yanında o sandelyeye oturmak varya iğrenç bi durum ama ne edeceksin artık alışıyosun sıradan bişeymiş gibi geliyo inşallah sen o kadar uğraşmazsın ve hiç kararsız olma al hemencecik bebişini kucağına niye erteliyosun anneliğini
ben testleri yaptırdım kan testlerini hormanlara baktılar geçen ay bu ay adet başlayınca ara dedi aradım yarın sabah gelin dedi
gidelimde
muayene falan edicek mi hemen hormon iğnelerinemi başlıyolar? ben ilk defa çıkıyorum bu yola
kanbar herkez bana vahi geliyomuş gibi davranıyo bense saf saf bakıyorum yüzlerine sizler olmasanız napardım kimbilir
İyiki varsınız başım sıkışınca tek size sığınıyorum allah razı olsun herkez imdadıma koşuyo yoksa doktorlar bildiğiniz bu süreçte bilmiyoz kardeşim diyorum hmmm yani yapıyolar çıldırıyorum
Tüp Bebek Raporu Çıkarmak İçin Gerekli şartlar;
T.C. Vatandaşı olmak,
Resmi nikahlı olmak,
Çiftin; nüfusuna kayıtlı bir çocuğu bulunmaması,
Bayan yaşı 23 ten küçük olmamalı, 39dan büyük olmamalı,
Son üç (3) yıl içinde, diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olmak
Dolayısıyla en az üç (3) yıllık evli olmak,
Toplam 900 iş günü(5 yıl) sosyal güvence prim gününe sahip olmak.
kaynak: mayatupbebek
Merhaba arkadaslar bende 5 yıllık evliyim, temmuzdaki regliyi bekliyorum, aşılamayla başlayacağız hepimiz için hayırlısı olsun, aşılamadan pek ümitli değiliim bizim sperm sayımız 3milyon ama Allahtan ümit kesilmez , inşallah bu günden 1 sene sonra bu mesajlarımızı kucagımızda bebişlerimizle okuruz
bu 3 sene sanırım bana da vuruyor benimde daha 3 senem dolmadı peki bunlar tüm tüp bebek merkezleri için geçerli olan standart kurallar mı yoksa mayatüpbebek için mi geçerli acaba :44::44:
neden asilama yapiyorsun. bizim sperm sayimizda 5 milyonun altinda oldugu icin yapmayin dedi doktorumuz. bosuna yipranirsiniz gerek yok can sikmaya dedi.
bizde direk tup denemek istiyoruz insallah yarin tedaviye basliyorum.
bu arada rapor icin sayi 5 milyonun altinda ise 2 kere asilama sarti yokmus.
Kesinlikle katılıyorum.Tüm doktorlar bizle için ,anne olmamız için uğraş veriyorlar.Biz de o minicik bir çift göze bakmak ,kokusunu ve sıcaklığını kucağımızda hissetmek için göze alıyoruz bu uzun ,maliyetli ve yıpratıcı ve azıcık bile umut olsa çıktığımız bu meşakkatli yolu....Çocuğumuzu kucağımıza alıncaya kadar ne gerekiyorsa katlanacağız ve sabredeceğiz ve dua ve ümitle bekleyeceğiz....
ssk anlaşması olan her merkez için geçerli canım bazılarının anlaşması yok..öle kolay alınmıyo rapor çok uğraştırıyolar heyete giriyosun 2,3 aydan önce alınacak bişe deil eğerki fakülte hastenesinde tanıdığınız varsa daha öne alınabilir
herkez gibi bende bu yola çıkmayı nasıl istiyorum aslında ama kendimi boşluktata hisediyorum bazen gözlerimin içi parlıyo o masumiyete bir an daha yaklşaşacağımı bildiğim için korkmamakta elimde değil
bu 3 sene sanırım bana da vuruyor benimde daha 3 senem dolmadı peki bunlar tüm tüp bebek merkezleri için geçerli olan standart kurallar mı yoksa mayatüpbebek için mi geçerli acaba :44::44:
Hep bebeğinin kokusunu hayal et canım benim,onu kucağına aldığın günü ve o mutluluğunu eşinle beraber...başka bişey düşünme ...
içimden bir ses yürü vazgeçme diyo işte ozaman dimdik duruyorum vazgeçmeyeceğim diyorum şarkılar söylemeye başlıyorum
iyimisin diye sorsalar önce omuzlarım düşüyo gözlerim doluyo aslında hiç iyi değilim diyip başlıyorum ağlamaya hemde salya sümük neyin var diye soran olursada ayağımı vurdum elimi sıkıştırdım diyorum yüreğim sıkışık kimseye bişiy diyemiyorum avazım çıktığı kadar bağırmak geliyo içimden aslında
ayrica gerekli olan evraklar son alti ay icinde cekilmis rahim filmi veya histeroskopi.
erkek ve bayan icin yaptirilmis hormon testleri.
2 adet asilama yapildigina dair rapor.
en az 15 gun ara ile yaptirilmis spermiogram testi.
vukuatli nufus kagit ornegi. evlilik cuzdani fotokopi
nufus cuzdani fotokopi
bayandan 2 adet vesikalik resim.
canim bu sartlarin tup bebek merkezi ile alakasi yok. bunlar ssk raporu icin kurumun belirledigi sartlar. yanliz eger erkek infertilitesi mevcutsa ve eger azospermi veya sperm sayisi 5 milyonun altindaysa asilamaya gerek kalmiyor.
bunlarin tup bebekten baska bir tedavisi olmadigi icin 3 senelik evlilik sureside kalkiyor merkezinizden bu konuda bilgi alabilirsiniz.
peki sayı 5 milyonun altında olunca 3 yıl tedavi süresi var mı bu şart aranıyor mu blir musun canım
anladım canım bizim görüşmemiz yarın onlar detaylı bilgilendirirler tabi ben sormayı unutmazsam genelde unutuyorum eve gelince tühh şunu da sorsaydım tüh bunu da sorsaydım diyorum :)
içimden bir ses yürü vazgeçme diyo işte ozaman dimdik duruyorum vazgeçmeyeceğim diyorum şarkılar söylemeye başlıyorum
iyimisin diye sorsalar önce omuzlarım düşüyo gözlerim doluyo aslında hiç iyi değilim diyip başlıyorum ağlamaya hemde salya sümük neyin var diye soran olursada ayağımı vurdum elimi sıkıştırdım diyorum yüreğim sıkışık kimseye bişiy diyemiyorum avazım çıktığı kadar bağırmak geliyo içimden aslında
herkez gibi bende bu yola çıkmayı nasıl istiyorum aslında ama kendimi boşluktata hisediyorum bazen gözlerimin içi parlıyo o masumiyete bir an daha yaklşaşacağımı bildiğim için korkmamakta elimde değil
aynen canim bendede aynisi oluyor. simdi not aliyorum onemli olan seyleri boylelikle unutmuyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?