ben 5 senelik evliyim o yuzden o konuyu tam bilmiyorum ama eger 5 milyonun altindaysa sayi bunun tibbi acidan tup bebekden baska hic bir tedavisi yok. 3 sene hic birsey yapamadan neden beklenilsinki.? ben bir cok doktorla konustum urologlar dahil bize tedavi edelim ilerlemesin ama yinede tup bebek yapmadan cocuk sahibi olamassiniz dedi. yani tippi acidan tedavisi mumkun degil tek care tup bebek.
sen bunu merkezine sor istersen seni daha iyi bilgilendirirler.
ve arkadaslar rapor almak okadarda zor degil. arada maddi olarak cok buyuk fark var alma sansiniz varsa yani sartlariniz uyuyorsa mutlaka alin raporu.
benim merkezimde raporlu yaklasik 4000tl raporsuz 950 tl. tup bebek maliyeti.
ve merkez secerken yasaya uygun fiyat vermiyor bir cok merkez yasa geregi 1000tl yi gecmemesi gerekiyor raporlu tup bebek fiyati bu konuya dikkat edin.
merhaba canım sen de aramıza hoş geldin.tedavin hayırlı olsun, inş. rabbim bebişlerimizi kucağıza almayı nasip eder.
ama ben fazla sulu gözlüyümdür doktora başka bir hastalık için gitsem de doktor konuşmaya başlayınca bende ağlamaya başlarım bunda da öyle doktor anlatıyor ama benim gözümden damlalar pıtır pıtır dökülüyor eşimin yanında ağlamak istemiyorum tutamıyorum ki kendimi yarın da öyle olmasından korkuyorum ama yazmak çok mantıklı
içimden bir ses yürü vazgeçme diyo işte ozaman dimdik duruyorum vazgeçmeyeceğim diyorum şarkılar söylemeye başlıyorum
iyimisin diye sorsalar önce omuzlarım düşüyo gözlerim doluyo aslında hiç iyi değilim diyip başlıyorum ağlamaya hemde salya sümük neyin var diye soran olursada ayağımı vurdum elimi sıkıştırdım diyorum yüreğim sıkışık kimseye bişiy diyemiyorum avazım çıktığı kadar bağırmak geliyo içimden aslında
canim cok zor bir surec allah yardimcimiz olsun.
ama canim sen esinin yaninda yinede aglamamaya calis erkekler gorundukleri kadar guzlu degiller. birde sorun erkekden kaynaklaniyorsa belli etmeselerde bu durumun altinda cok eziliyorlar. kendi esimden biliyorum
hakkınızda hayırlısı olsun canım...
inş bu denemeniz mutlulukla sonuçlanır
merhaba canım sen de aramıza hoş geldin.tedavin hayırlı olsun, inş. rabbim bebişlerimizi kucağıza almayı nasip eder.
saol canım mantıken söylediğin doğru 3 sene uygulanacak tedavi zaten tüp bebek başka şansımız yok bizim sayımız çok az tabi herşey Allahtan mucizeler de var ama tıpta tek çözüm tüp bebek ben de öyle biliyorum doktora iyice soracağım bizden raporsuz olursa 3000 tl hastaneye raporlu olursa 2000 tl yatırmamız isteniyor arada 1000 tl fark var, ancak ilaçlar raporsuz 2800-3000 arası tutar dediler o noktada rapor olsa ilaç maliyeti baya düşerdi herhalde 800-900 lerden bahsediyor burdaki bayanlar çoğunlukla, yani raporlu bile 1000 tl değil samsun fakültede tedavi fiyatı, ilaçlarla beraber 6000 oluyo nerdeyse raporsuz bakalım inşallah bir yolunu bulacağız ilaçları taksitle almaya çalışacağız en azından...
evet bizde de sorun eşimden kaynaklanıyor kimseye de söylemedim henüz annemlerin de haberi yok anneme anlatsam rahatlarım da onlar da stres olsun istemiyorum ben en iyisi soracaklarımın listesini yapıyım :)
bende henuz kimseye soylemedim. soylemeyide dusunmuyorum simdilik. insallah rabbim cok ugrastirmadan en kisa zamanda tum isteyenleri evlat sahibi yapar. rabbim yardimcimiz olsun.
ben şöle başlıyıp bir kendimi tanıtayım kızlar size 29 yaşındayım 25,06,2011 de evlendim evlendiğim günden beri korunmadım hamile kalmak istediğimide herkeze ilan ettim ben ANNE olmak istiyorum O dünyanın en saf aşkını yaşamak istiyorum diye gezinip durdum hep akıntım olduğu için benden kaynaklı olduğunu düşündüm doktorlar rahim temiz dediğinde tamam dedim birdahaki aya kesin kalırım tarçın çörek otu bal karışımı benim yegane yemeğim 16 ocakta başladım folik asit kullanmaya tamam anne olmaya hazırım
Mayıs ayında spermiyogram testi yaptırdık eşime ve asla doğal yollar hamile kalamayacağımı söyledi doktor tek şansınız tüp bebek dedi
İşte yaklaşık iki aydır bu boşlukla mücadele eder oldum sanki dipsiz bir kuyuya düştüm birin ip uzatmasını bekliyorum. sonra sizlerle tanıştım duygularımı anlattığım insanlar hep ya sıkma canını ne var bunda hiç olmıyacak değilya bak en azından sende problem yok bunumu kafana takıyosun sen psikolojini güzel tut olur o, derlerken burada benimle beraber evlat için yanan anneleri gördüm duygular aynıydı huzursuzluklar aynıydı koşturmacalar aynıydı doğru yerdeyim SİZLERİN ARASINDA
gözümden dökülen yaşlarda yüzümü gülümseten olaylarda hep aynıydı sizlerdiniz benim asıl DOSTUM ben bunu gördüm yaşadım burada
Şimdi çorlu da başlıyoruz geçen ay hormon tahillerim yapıldı eşime spermiyogram testinide üniversite hastanesinde tekrarlartık kromozomlar bakıldı birtek adet olmam gerekiyodu sanırım onuda bugün oldum SİZİNLE beraber DOSTLARIMLA hazırım bu yola çıkmaya cesurum sizlerle daha fazla
Hep yanımda olun olurmu bırakmayın beni
canim ben ankarada yasiyorum buradaki merkezlerin hepsinden fiyat aldim. gercekden cok cok farkli fiyat verenler oldu. tup bebek raporu icn ssk nin aciklamis oldigu bildiride yaklasik 1000 tl oldugu yaziyor yani daha fazla almalari yasal degil. ama bu yasaya uyan fazla merkez yok malesef. isine gelmeyen bircok merkezde zaten ssk anlasmasini iptal etmis. :)
banada 5000 tl raporsuz raporlu 3000 diyen oldu 3500diyen oldu.... en sonunda allah korkusu olan bir yer bulduk..
bu arada evet haklisin ilac masrafi raporlu yaklasik 800tl-1200 tl tutuyor tabi kisiye gore degisiyor bu fiyatlar.
ben şöle başlıyıp bir kendimi tanıtayım kızlar size 29 yaşındayım 25,06,2011 de evlendim evlendiğim günden beri korunmadım hamile kalmak istediğimide herkeze ilan ettim ben ANNE olmak istiyorum O dünyanın en saf aşkını yaşamak istiyorum diye gezinip durdum hep akıntım olduğu için benden kaynaklı olduğunu düşündüm doktorlar rahim temiz dediğinde tamam dedim birdahaki aya kesin kalırım tarçın çörek otu bal karışımı benim yegane yemeğim 16 ocakta başladım folik asit kullanmaya tamam anne olmaya hazırım
Mayıs ayında spermiyogram testi yaptırdık eşime ve asla doğal yollar hamile kalamayacağımı söyledi doktor tek şansınız tüp bebek dedi
İşte yaklaşık iki aydır bu boşlukla mücadele eder oldum sanki dipsiz bir kuyuya düştüm birin ip uzatmasını bekliyorum. sonra sizlerle tanıştım duygularımı anlattığım insanlar hep ya sıkma canını ne var bunda hiç olmıyacak değilya bak en azından sende problem yok bunumu kafana takıyosun sen psikolojini güzel tut olur o, derlerken burada benimle beraber evlat için yanan anneleri gördüm duygular aynıydı huzursuzluklar aynıydı koşturmacalar aynıydı doğru yerdeyim SİZLERİN ARASINDA
gözümden dökülen yaşlarda yüzümü gülümseten olaylarda hep aynıydı sizlerdiniz benim asıl DOSTUM ben bunu gördüm yaşadım burada
Şimdi çorlu da başlıyoruz geçen ay hormon tahillerim yapıldı eşime spermiyogram testinide üniversite hastanesinde tekrarlartık kromozomlar bakıldı birtek adet olmam gerekiyodu sanırım onuda bugün oldum SİZİNLE beraber DOSTLARIMLA hazırım bu yola çıkmaya cesurum sizlerle daha fazla
canım ankarada hangi merkeze kararverdiniz bizde ankarada yapcaz onun için merak ettim
Allah yar ve yardımcın olsun inşallah herşey gönlümüzce olur
bende henuz kimseye soylemedim. soylemeyide dusunmuyorum simdilik. insallah rabbim cok ugrastirmadan en kisa zamanda tum isteyenleri evlat sahibi yapar. rabbim yardimcimiz olsun.
canim sanki beni anlatmissin seni okadar iyi anliyorumki. ''kul plan yapar tanri gulumsermis'' bunu ilk okudugumda kendim geldim aklima herseyi planlayip kendime gore ayarlayacagimi sanmistim. hangi ay hamile kalayim dogum hangi aya denk gelsin gibi herseyi ayarlamaya calisiyordum nerdeyse. ben 5 senelik evliyim ama 1.5 senedir korunmuyorum. esimde sik sik isi geregi yurt disina ciktigi icin her ay kendimce bir bahane buluyordum bu ay kesin diyordum olmayinca yine kendim bir sey one suruyordum. taaa ki 1.5 ay once esimin sperm sayisinin az oldugunu ogrenene kadar... suan hem umutluyum hem endiseli cok karisik bir duygu icerisindeyim.
ben bu siteyi kendim icin bir terapi merkezi gibi goruyorum. herseyimi paylasa biliyorum. biliyorumki karsimdaki insanlarin hepsi beni cok iyi anliyor belki en yakinimdaki insanlardan bile daha iyi anliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?