Temmuz 2012'de tüp bebeğe başlayacak arkadaşlar, yola birlikte çıkalım...

saol canım mantıken söylediğin doğru 3 sene uygulanacak tedavi zaten tüp bebek başka şansımız yok bizim sayımız çok az tabi herşey Allahtan mucizeler de var ama tıpta tek çözüm tüp bebek ben de öyle biliyorum doktora iyice soracağım bizden raporsuz olursa 3000 tl hastaneye raporlu olursa 2000 tl yatırmamız isteniyor arada 1000 tl fark var, ancak ilaçlar raporsuz 2800-3000 arası tutar dediler o noktada rapor olsa ilaç maliyeti baya düşerdi herhalde 800-900 lerden bahsediyor burdaki bayanlar çoğunlukla, yani raporlu bile 1000 tl değil samsun fakültede tedavi fiyatı, ilaçlarla beraber 6000 oluyo nerdeyse raporsuz bakalım inşallah bir yolunu bulacağız ilaçları taksitle almaya çalışacağız en azından...

Maliyetli çok maliyetli bir iş,ama başka da çaremiz yok ve seneler de akıp gitti ve gitmeye de devam ediyor maalesef.Ben 69 doğumluyum.O yüzden maddi imkanlar aşırı zorlasa da mecbur gidebileceğim yere kadar denemek istiyorum..Başka çarem yok..

canim cok zor bir surec allah yardimcimiz olsun.
ama canim sen esinin yaninda yinede aglamamaya calis erkekler gorundukleri kadar guzlu degiller. birde sorun erkekden kaynaklaniyorsa belli etmeselerde bu durumun altinda cok eziliyorlar. kendi esimden biliyorum

içindeki o sesi dinle inşallah çok mutlu olacaksınn...yanlız deilsin canım aynı duyguları yaşıyoruz inanki çok yoruldum ağlamaktan şişen gözlerimemi yoksa tükenmek üzere olan yaşlara mı yanayım offffffffff yine açıldı musluklar sonuna kadar bide ben kavuştum ama düşürdüm acaba benim hatamdan diyemi kendimi yiyip duruyorum uzandım eğildim ne bilirdim bunları yapmamam gerektiğini

evet bizde de sorun eşimden kaynaklanıyor kimseye de söylemedim henüz annemlerin de haberi yok anneme anlatsam rahatlarım da onlar da stres olsun istemiyorum ben en iyisi soracaklarımın listesini yapıyım :)

canim ben ankarada yasiyorum buradaki merkezlerin hepsinden fiyat aldim. gercekden cok cok farkli fiyat verenler oldu. tup bebek raporu icn ssk nin aciklamis oldigu bildiride yaklasik 1000 tl oldugu yaziyor yani daha fazla almalari yasal degil. ama bu yasaya uyan fazla merkez yok malesef. isine gelmeyen bircok merkezde zaten ssk anlasmasini iptal etmis. :)

banada 5000 tl raporsuz raporlu 3000 diyen oldu 3500diyen oldu.... en sonunda allah korkusu olan bir yer bulduk..
bu arada evet haklisin ilac masrafi raporlu yaklasik 800tl-1200 tl tutuyor tabi kisiye gore degisiyor bu fiyatlar.

Son düzenleme:
evet bizde de sorun eşimden kaynaklanıyor kimseye de söylemedim henüz annemlerin de haberi yok anneme anlatsam rahatlarım da onlar da stres olsun istemiyorum ben en iyisi soracaklarımın listesini yapıyım :)

bende henuz kimseye soylemedim. soylemeyide dusunmuyorum simdilik. insallah rabbim cok ugrastirmadan en kisa zamanda tum isteyenleri evlat sahibi yapar. rabbim yardimcimiz olsun.

ben şöle başlıyıp bir kendimi tanıtayım kızlar size 29 yaşındayım 25,06,2011 de evlendim evlendiğim günden beri korunmadım hamile kalmak istediğimide herkeze ilan ettim ben ANNE olmak istiyorum O dünyanın en saf aşkını yaşamak istiyorum diye gezinip durdum hep akıntım olduğu için benden kaynaklı olduğunu düşündüm doktorlar rahim temiz dediğinde tamam dedim birdahaki aya kesin kalırım tarçın çörek otu bal karışımı benim yegane yemeğim 16 ocakta başladım folik asit kullanmaya tamam anne olmaya hazırım
Mayıs ayında spermiyogram testi yaptırdık eşime ve asla doğal yollar hamile kalamayacağımı söyledi doktor tek şansınız tüp bebek dedi
İşte yaklaşık iki aydır bu boşlukla mücadele eder oldum sanki dipsiz bir kuyuya düştüm birin ip uzatmasını bekliyorum. sonra sizlerle tanıştım duygularımı anlattığım insanlar hep ya sıkma canını ne var bunda hiç olmıyacak değilya bak en azından sende problem yok bunumu kafana takıyosun sen psikolojini güzel tut olur o, derlerken burada benimle beraber evlat için yanan anneleri gördüm duygular aynıydı huzursuzluklar aynıydı koşturmacalar aynıydı doğru yerdeyim SİZLERİN ARASINDA
gözümden dökülen yaşlarda yüzümü gülümseten olaylarda hep aynıydı sizlerdiniz benim asıl DOSTUM ben bunu gördüm yaşadım burada

Şimdi çorlu da başlıyoruz geçen ay hormon tahillerim yapıldı eşime spermiyogram testinide üniversite hastanesinde tekrarlartık kromozomlar bakıldı birtek adet olmam gerekiyodu sanırım onuda bugün oldum SİZİNLE beraber DOSTLARIMLA hazırım bu yola çıkmaya cesurum sizlerle daha fazla

Hep yanımda olun olurmu bırakmayın beni

bende henuz kimseye soylemedim. soylemeyide dusunmuyorum simdilik. insallah rabbim cok ugrastirmadan en kisa zamanda tum isteyenleri evlat sahibi yapar. rabbim yardimcimiz olsun.

amin amin hepimize inş. en yakın zamanda hayırlı bir evlat verir inş. da biz de ondan sonra söyleriz

Allah yar ve yardımcın olsun inşallah herşey gönlümüzce olur

canım ankarada hangi merkeze kararverdiniz bizde ankarada yapcaz onun için merak ettim

canim sanki beni anlatmissin seni okadar iyi anliyorumki. ''kul plan yapar tanri gulumsermis'' bunu ilk okudugumda kendim geldim aklima herseyi planlayip kendime gore ayarlayacagimi sanmistim. hangi ay hamile kalayim dogum hangi aya denk gelsin gibi herseyi ayarlamaya calisiyordum nerdeyse. ben 5 senelik evliyim ama 1.5 senedir korunmuyorum. esimde sik sik isi geregi yurt disina ciktigi icin her ay kendimce bir bahane buluyordum bu ay kesin diyordum olmayinca yine kendim bir sey one suruyordum. taaa ki 1.5 ay once esimin sperm sayisinin az oldugunu ogrenene kadar... suan hem umutluyum hem endiseli cok karisik bir duygu icerisindeyim.

ben bu siteyi kendim icin bir terapi merkezi gibi goruyorum. herseyimi paylasa biliyorum. biliyorumki karsimdaki insanlarin hepsi beni cok iyi anliyor belki en yakinimdaki insanlardan bile daha iyi anliyor...

ben de söylemedim gizlice yapmayı düşünüyorum inşallah pek etkilenmem de halledebilirim....

canım o mutlu haberi vereceğin günü düşün hep beraber sevineceğiz mutlu olacağız kendimize olmuş gibi sen kararlı ol ve yarın kısmetse başlıyosun inşallah çokkk güzel geçecek tedavin kavuşacaksın Allahın izni ile bebişlerine...ne bırakması önce pozitifi göreceğiz sonra kesesi kalp atışı testleri derken hepsini atlattığımızı sonrasında doğduktan sonra yok gazı yok uykusuzluğu ooooooooooooo konuşacak o kadar şey varki endişelerimiz hiç bitmeyecek o yüzden birbirimize ihtiyacımız var.bırakmak yok canım dua edeceğim senin için hayırlısıyla başlasın tedavin sende YA EVVEL Allahın ismi canım bir işe başlarken 37 defa çekersen hayırlısıyla ve başarıyla neticelenir inşallah canım sürekli çek tedavi aşamasındayken ben yumurta toplanacak narkoz verecekler bana bi dakka duam bitmedi diye sölemiştim kan verirken bile çektim hep

aynen ''kul plan yapar tanri gulumsermis'' bende öğretmen olduğum için şu ay yaparsam şu zaman doğum olur izin işim olur çocuk da büyür öyle okula başlarım gibilerinden plan yapıyordum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…