listemiz her daim gözümüzün önünde olsunnnnnnnn
hepimiz birlikte eğleniyoruz
:119: (bu yapraklı şeyi nerden bulduk ki yok aşşada bende öle bişi)
henüz sizin aşamalaraı tatmadım ama aşılamalar zamanı çatlatma iğnesi olduğumda popomda bir kaç gün süren bir sızı oluyodu bide iğneden hemen sonra dediğin gibi öne atarken robokop gibi oluyodumacaba ölemsi bişey mi bu yaşadığınız? popodan olunan iğne nesi? kaç tane oluyo? bide popodan haliyle kendimiz yapamıyoruz bu yaptırılıcak di mi (ay zaten sıcak böle ağrı acı diince siz iyice bi ateş bastı :26:)
Canim ben kacirdim belki ama senin niye donduruluyor yumisler de transfer edilmiyor acaba?
olsun olsun hepimize acaip moral oluyo
bide ben sanki başka topiklerden gelip hamilişişkolarımız çalıcaklarmış gibi sen her yayınladığında sayıyorum
akşam sayımı tamam kapat kapıları ışıkları falan bahar
Canım sen de dondurulmus tedavisini görüyorsun?
Fiyonmakarnanin yorumundan sonra ben de biraz internette arattim.yabanci bir makale buldum. Onda da dondurulmus embriyolarda basarinin yuzde 35 fazla oldugu yaziyordu. 600 kusur kisi uzerinde arastirmislar.
Sebep olarak da su gosteriliyor, ovulasyon tedavisinden sonra ohss olusmasi gibi riskler meydana gelebiliyormus. Yumurtaliklarin fazla uyarilmasi,bebegin tutunmasini engelleyebiliyormus. Elbette bu herkeste gecerli degil ama dondurulmustan sonra transfer olunca vucuttan ilaclar atildigindan daha rahat tutunma oluyormus
Ancak bence bu her kosulda dogru olmayabilir de.. Yine de olumlu dusunmek lazim..
İnsan inanamiyor yaw bilim kurgu filmi gibi,dondur sakla transfer et filan...bir de kor cahil olsak iyice sasircaz, o kadar okuduk ettik gene de sasiriyoruz valla. Meger insan vucudunun ne bilinmeyen dengeleri varmis.
Canım önceki sayfalarda etraflıca izah etmiştim..
Dondurulmuşlarla şansın %10-15 artıyor ondan..
Canim gecen yil saglik merkezinde igneyi yapan hemsire demisti,kolonyada olabilir ama onda alkol orani daha azdir
bilmem mi o aciyi 5 gun once annemle telde konusurken nasil dayaniyorsun bu eziyete ben igneye dayanamam eziyet ettin kendine yordun vucudunu demisti bende dayaniyorum dedi tabi anacimin 5evladi var mucadelemi anlayamaz
o gun igneyi yapan hemsirenin eli agirdi okadar canim yandiki aglaya aglaya eve geldim allahim bana aci dedim.o gun hep topalladim.yapan hemsire de onemli bazilari cok iyi de..
diyorum ya canim rabbim acisin cektiklerimize emeklerimize yavrularimiza saglikla kavustursun
Canlarım ben açıklamıştım:
Şöyle ki birsürü iğneler ve ilaçlarla hormon alıyoruz biliyrsunuz...
Dondurulup çözülen embriyolar anneye transfer edilince rahme çok daha sıkı tutunuyormuş..
1 adet görüp hormonlardan arınan rahim de embriyoyu daha sıkı tutuyormuş..
Ben Bahçeci Fulyanın kendi hastanesinden ve tüm Türkiye istatistiklerinden bana verdiği bilgiyi ilettim size...
Bahçecide tedavi gören 4 arkadaşımdan 4 ü de 2.ve dondurulmuş embriyolarıyla anne oldular canlarım..
canım gülümsemelerin en altında fazlası yazıyor orayı tıklarsan bir sürü çıkacak (bende adlarını unuttum) ordan seçtim
ewet aynı öle bir gün sağ bir gün sol valla,
canım progesteron iğnesi progynex önceden hep jel kullanmıştım, bunu ilk kez kullanıyorum....
ve evet sıcak hareketsizlik, belim bile tutldu, napıyım bebeklerim gelsine ben razıyım, daha fzlasınıda çekeriz artık
Fiyonmakarnanin yorumundan sonra ben de biraz internette arattim.yabanci bir makale buldum. Onda da dondurulmus embriyolarda basarinin yuzde 35 fazla oldugu yaziyordu. 600 kusur kisi uzerinde arastirmislar.
Sebep olarak da su gosteriliyor, ovulasyon tedavisinden sonra ohss olusmasi gibi riskler meydana gelebiliyormus. Yumurtaliklarin fazla uyarilmasi,bebegin tutunmasini engelleyebiliyormus. Elbette bu herkeste gecerli degil ama dondurulmustan sonra transfer olunca vucuttan ilaclar atildigindan daha rahat tutunma oluyormus
Ancak bence bu her kosulda dogru olmayabilir de.. Yine de olumlu dusunmek lazim..
İnsan inanamiyor yaw bilim kurgu filmi gibi,dondur sakla transfer et filan...bir de kor cahil olsak iyice sasircaz, o kadar okuduk ettik gene de sasiriyoruz valla. Meger insan vucudunun ne bilinmeyen dengeleri varmis.
Aynen cnm akıl alacak gibi değil :)
bebek yolunda çekilen acı kutsaldır dicez artık
allahtan benim ağrı eşiğim yüksek bakalım o günler gelince (tabi siz o zaman göbüşünüzde bebecikler olunca 3 günde bir uğrarsınız buralara unutursunuz bizi sankim sonra bu topik ıssız kalır, en sona kalmış 3-5 kişi olucaz anammmmmmmm.... onların geliş saatleride denk gelmez ayyyyyyy bi başımıza buralarda ayyy böyle yarım saat girmeyince 10 sayfa birikiyodu öyle 3 günde 1 sayfamız olur ayyyyyaynı haziran topiği gibi kalır altlarda ayyyyyyy :84::84::84: (bak senin öğrettiğin yerden buldum bu daha ağlaklı ) neler yaşıcam
bide şöyle düşün tedavide dondurulmuşların oldu ve onları misal 6 ay sonra kullandın, dünyaya gelecek olan o insanın tüm hayatını değiştirmiş olmuyomuyuz, normal olarak 6 ay önce var oldu onun hayatını 6 ay öteleyerek kimbilir nelere sebep olucaz ve bunun aksi durumunu asla bilemicezz...
bebek yolunda çekilen acı kutsaldır dicez artık
allahtan benim ağrı eşiğim yüksek bakalım o günler gelince (tabi siz o zaman göbüşünüzde bebecikler olunca 3 günde bir uğrarsınız buralara unutursunuz bizi sankim sonra bu topik ıssız kalır, en sona kalmış 3-5 kişi olucaz anammmmmmmm.... onların geliş saatleride denk gelmez ayyyyyyy bi başımıza buralarda ayyy böyle yarım saat girmeyince 10 sayfa birikiyodu öyle 3 günde 1 sayfamız olur ayyyyyaynı haziran topiği gibi kalır altlarda ayyyyyyy :84::84::84: (bak senin öğrettiğin yerden buldum bu daha ağlaklı ) neler yaşıcam
Canlarım ben açıklamıştım:
Şöyle ki birsürü iğneler ve ilaçlarla hormon alıyoruz biliyrsunuz...
Dondurulup çözülen embriyolar anneye transfer edilince rahme çok daha sıkı tutunuyormuş..
1 adet görüp hormonlardan arınan rahim de embriyoyu daha sıkı tutuyormuş..
Ben Bahçeci Fulyanın kendi hastanesinden ve tüm Türkiye istatistiklerinden bana verdiği bilgiyi ilettim size...
Bahçecide tedavi gören 4 arkadaşımdan 4 ü de 2.ve dondurulmuş embriyolarıyla anne oldular canlarım..
bide şöyle düşün tedavide dondurulmuşların oldu ve onları misal 6 ay sonra kullandın, dünyaya gelecek olan o insanın tüm hayatını değiştirmiş olmuyomuyuz, normal olarak 6 ay önce var oldu onun hayatını 6 ay öteleyerek kimbilir nelere sebep olucaz ve bunun aksi durumunu asla bilemicezz...
Canım o islere girersek çıkamayız icinden zaten :) misal benim gecen sefer olsaydı dondurulmuslarla 2. Cocuğu yapsaydım ikizi bı kaç sene sonra doğmuş olacaktı :) hersey nasip kismet. Gelicekleri bı zaman var biz ne yaparsak yapalım o zaman gelecekler
nasıl ya bide oraları düşünmesek, ayrıca dondurulan şey 16 hücre sadece, hiç bir şeyi değiştirmiyosun, dünyaya biraz daha geç geliyo okadar :26::26::26:
Canım ya tesekkurederim rahatladım :)
Ben biraz kendi hikâyemden bahsedeyim size.. Benim 3.denemem.ilkinde döndürülmüştüm olmadı 2.sinde 1 adet blast transferi oldu ve 2 blast donduruldu. 2.denememizden pozitif sonuc aldık tam sevindik artışlar iyi gidiyo derken dis gebelik olduğu farkedildi. Neyse bu kısmı kısa gecicem olumsuz seyler yazmak istemiyorum. Sonra 7 ay kadar ara verdik eşimde bende kendimizi çok yordugumuzu farkettik çünkü. Guzel tatilimizi yaptık.pesine histeroskopi yapıldı ve hemen tedaviye başladık. Dondurulmus tedavisi daha kolay ve daha az stresli. Proseslerin iğnelerine başladım onun yerleri acıyor su anda sadece.onun dısında sadece hap kullandım.igneyide ben istedim aslında jel veriyordu. Jel kullanmıştım daha önceki tedavilerde ama hiç sevmiyorum onu zaman zaman geri geliyordu.bi de tedavi gören bazı arkadaslarım iğnenin daha etkili olduğunu söylediler.neyse fazla uzatmim:) Cumartesi Allah nasip ederde bı aksilik olmazsa dondurulmus 2 adet blast transferim var.transferden 10 gun sonrada test yapıcaz..
Allah herseyin hayırlısını nasip etsin hepimize.
Sunu kimse unutmasın önce kendi saglıgımız önemli...
Valla benim kazik caktim buraya eylyle kadar o yuzden merak etme bir yere gitmiyorum. Hamisler unutsa bile pembetavsanlar unutmazzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?