Temmuz 2012'de tüp bebeğe başlayacak arkadaşlar, yola birlikte çıkalım...

arkadaşım öncelikle çok erken pes ettin..daha dur yolun başındayız.ayrıca çıkmadık candan umut kesmemek bu topikteki baş sloganımız...aramızda hiç spermi canlı olmayan yada yumurta üretmeyen hikayeler var.sen sadece destek için ilaç almaya başlamışşsın...ben burda 16.denemesinde hamile kalıp onuda 6 aylık kaybeden ve şimdi 17.denemesine umutla bağlı kadınlar okudum...lütfen psikolojiniz bunlara hazır değilse zaten başlamayın yazık bedeninize o canlı embriyolara.hep söylüyorum biz seçilmiş anneleriz.güçlü anneler.bu yazdıklarım özne-hayat senin içinde geçerli topla kendini.daha gidecek çok yolumuz var...tüm dualarımız sizlerle..

ya benim karnım hiç doymuyo sizde aynımısınızzzz birde benim karnım daha şimdiden 2-3 aylık gibi duruyo
bu gün kan testini tekrarlıcam ama akşam iş çıkışı gitebilicem sadece gelince sonucu yazarım sizeeee inşallah herley yolundadırr
dün akşam da merkezden aradılar ağustosun 18 randevu verdiler keseyi ve kalp atışını duymak içinninşallah günler çabuk geçer ve herşey yolunda gidiyo olurrr

Canım benim test tarihim 11 ağustos. Dualarını eksik etme. Baharcım sen nasılsın yarın kontrolün de ins iyidir herşey. Allahım şu mübarek günlerde herkesin gönlündekinı versin ins

Rahim problemlerinin çözümünde yeni bir araç: Gebelik aşısı
Bilindiği gibi tüpbebek tedavisi gören bazı hastalarda 2 ve üzeri deneme yapılmasına rağmen gebelik elde edilememekte. Tıbbi literatüre bakıldığında başarısızlığın nedenleri olarak genellikle yumurta ve sperm gelişiminde gözlenen problemler, embriyonun rahme tutunmadan önce gelişimini durdurması ve/veya düşük kaliteli embriyo elde edilmesi, kromozomal/genetik bozukluklar, immünolojik problemler, rahim yapısına veya iç zarına ait faktörler gibi sebepler karşımıza çıkıyor.
Günümüzde adı geçen bu problemler nedeni ile tekrarlayan tüpbebek başarısızlığı yaşamış/yaşayan çiftlere farklı tedavi olanakları (Yüksek büyütmede sperm seçilmesi (IMSI), endometriyal kokültür, preimplantasyon genetik tanı vb.) sunulmaktadır. Bununla birlikte özellikle belirli bir grup hastada, iyi embriyo kalitesi sağlanarak uygun şartlarda embriyo transferi yapılmasına (hatta yukarıda belirtilen tedavi seçenekleri de uygulanmasına rağmen) gebelik oluşmadığı durumlarda özellikle rahim ortamının embriyo için iyileştirilmesi amacı ile son günlerde gebelik aşısı adı verilen tekniğin kullanımı gündeme gelmiştir.
Tekniğin bilimsel temelleri aslında belirli bir süredir klinik pratikte bazı kadın doğum ve infertilite uzmanları tarafından rutin uygulamalarda kullanılmakta. Gebelik aşısı yaklaşımında gebelik oranındaki artış iki farklı uygulamanın ayni tedavi siklusunda birleştirilmesi ile sağlanıyor. Tüpbebek uygulaması sırasında yumurta toplama işlemi öncesi veya sırasında rahim zarında küçük sıyrıklar oluşturularak bu bölgede kanlanma artışı sağlanıyor. Ayni zamanda hastadan alınan kandan monosit adı verilen ve bağışıklık sitemi için önemli görevler üstlenen hücreler ayrıştırılıyor, laboratuar ortamında özel besi yeri içerisinde büyütülüyor, monositlerin bu besi yeri içerisine farklı büyüme faktörleri ve hormonlar salgılaması sağlanıyor. Elde edilen bu besi yeri ile embriyo transferi öncesinde rahim yıkanarak embriyo için daha iyi bir mikro çevre elde edilmesi amaçlanıyor. Aslında günümüzde bazı şirketler, hali hazırda ürettikleri ticari embriyo kültür sıvılarına bu hormonlardan bazılarını ekleyerek embriyo kalitesinde ve/veya gebelik oranlarında artış elde ettiklerini bildiriyorlar.
Şimdilik sadece birkaç merkezde denenmiş ve etkili olduğu bildirilmiş bir yöntem olan gebelik aşısının yakın gelecekte yapılacak kontrollü ve çok merkezli çalışmalar ile diğer yöntemlere kıyasla ne derece etkili olduğu daha doğru olarak belirlenebilecektir.

ben de aynıyıımm kurtt gibii açııımmm sürekllii midem kazınıyoo resmenn...karnım da aksama doğru feci şişiyo aynen...kasık ağrısından baska da hiç belirtim yok yaa...

Canım benim test tarihim 11 ağustos. Dualarını eksik etme. Baharcım sen nasılsın yarın kontrolün de ins iyidir herşey. Allahım şu mübarek günlerde herkesin gönlündekinı versin ins

tamam canım saol ekledim tabloya...
ben iyiyim canım iğnelere devam bugün 5. iğnemi yapıcam yarında ilk kontrolüm var...
inş hayırlı haberlerle dönerim
aminnnnnnnnn bak aynı zamanlarda başlıycaktık tedaviye bana geç başlamak nasip oldu...
inş sonu güzel olur bu tedavilerin

evt canım aynı şekilde benimde karnım hiç doymuyor yiyorum hemencik acıkıyorum ilaçlar yüzünden göbüşüm şiş şimdiden 3 aylık gibi duruyor inşaallah değerlerin katlanarak artmıştır bende ağustosun 8 inde gitcem ultrason için bebişleri görseydikde içimiz rahatlasaydı

evt canım aynı şekilde benimde karnım hiç doymuyor yiyorum hemencik acıkıyorum ilaçlar yüzünden göbüşüm şiş şimdiden 3 aylık gibi duruyor inşaallah değerlerin katlanarak artmıştır bende ağustosun 8 inde gitcem ultrason için bebişleri görseydikde içimiz

meydacım bişe sorcam benim opu tarihim 14 temmuz kaç haftalık hamiyim şimdi ben opu tarihimi dikkate alınıyor
gebelik hesaplanırken

meydacım bişe sorcam benim opu tarihim 14 temmuz kaç haftalık hamiyim şimdi ben opu tarihimi dikkate alınıyor
gebelik hesaplanırken

canım ben doktoruma sormadım daha ama nette araştırdım genelde adet başlangıç tarihinden hesaplıyorlar transfer olduğu gün 15 günlük hamile sayılıyor diye okumuştum..ben adett tarihinden hesapladım..

canım ben doktoruma sormadım daha ama nette araştırdım genelde adet başlangıç tarihinden hesaplıyorlar transfer olduğu gün 15 günlük hamile sayılıyor diye okumuştum..ben adett tarihinden hesapladım..

hııı o zaman benim adet tarihim 3 temmuz.4 haftalık ayyyyyyyyyyyyyy inanamıyorum allahım sen esirge

arkadaşlar merhaba forumu sürekli takip ediyordum bugün bende yazmak istedim, tablonuza beni de eklerseniz sevinirim.
ben 30 eşim 32 yaşında, sperm azlığı sorunumuz ilk tüp bebek denememiz ve fulya bahçecide yaptırdık.21 adet yumurtam toplandı
7si döllendi ve ohss olma ihtimalim yüksek die donduruldular, 1 ay sonra yani 29.07.2012de transferim yapıldı; 7 embiryomda çözüldü;
fakat sadedece 1 tanesi gelişim gösterdi, tek embiryom transfer edildikten sonra kalan 6 tanesi gelişim göstermediği için imha edilmiş
test tarihim 13 ağustos

canım transferin hayırlı olsun inş hamiş haberinide alırsın
ekleriyorum senide tabloya inş uğurlu gelir
ama evlilik sürenide yazman gerekiyor onuda yaz öyle ekleyeyim...

transferi gerçekleşen arkadaşlar:
albilda, asel_k, efil79, pimpirik81, punpun test tarihlerinizi yazar mısınız tabloya ekleyebilmem için

slm arkadaşlar sonucumu 27 temmuz cuma aldım malesef negatif... doktr OLMAMIŞ dedi, sanki şaka yapıyordu. o kadar inanmıştık ki olacağına kötü bi şaka gibi geldi. 15 gündür ailemin yazlığındaydım, dün eve döndüm, herşey üstüme geliyo, evden ne umutla çıktım nasıl döndüm..
nisan annelerinden olacaktım ben....

hamile olan arkadaşları tebrik ederim Allah kucaklarına almayı nasip etsin. tedavideki arkadaşlar, transferi olan arkadaşlar Allah hepinizin yüzünü güldürsün inşallah...
sevgiyle kalın...

canım çok üzüldümmm allah sabır versin...
ama koyverme kendini inş bidahaki denemende kavuşursun bebişine...
dediğin gibi ne umutlarla başlıyoruz tedaviye...
ama yılmak yok tekrar toparlanıp yeniden başlamalısın tedavine...
allah yardımcın olsun canım burdan kopma ki birbirimize destek olalım herzaman...
inş sende bikaç ay sonra katılırsın hamişlerin arasına...

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM. ŞU MÜBAREK GÜNDE EMEK VEREN İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİME VE BANA DA NASİP ETSİN. GELDİĞİMDEN BERİDİR SABAHA KADAR ARALIKSIZ UYUDUM. ZOR İŞLERMİŞ VESSELAM. ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN. İLAÇ SAATLERİNE DİKKAT EDİYORUM İNŞALLAH. RABBİM BURDAN GÜZEL HABERLER VERMEYİ DE CÜMLEMİZE NASİP ETSİN. ALLAH'A EMANETSİNİZ.

BU ARADA YENİ HAMİŞLERİMİZİ KUTLUYORUM. VE ALLAH SAYILARIMIZI ARTIRISIN İNŞALLAH.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…