Temmuz 2012'de tüp bebeğe başlayacak arkadaşlar, yola birlikte çıkalım...

Canimmmm kanat bitanem ne kadar uzuldum anlatamam....sen zaten muthis birisin sana ben hayirlisi olsun,edilen dualar,umutlar bosa gitmez.imtihan dunyasindayiz desem bile sen zaten benden iyi biliyosun...ALlah herseyin en iyisini en hayirlisi verecek bizlere....ben bazen secilmis kullariz diyorum..Allah bizi deniyo umarim imtihanini layigila gecen kullardan oluruz.....
 

canım siz daha iyi bilirsiniz ama yeditepe üniversitesini de şiddetle tavsiye ederim .
 

mesajına bakakaldım, seni düşündüm, ne halde olduğunu tahmin ettim. Kendi negatif aldığım gün duygu olarak ne yaşadıysam aynı duyguları yine yaşadım ağlamaktan kendimi alamadım. Zaten mesajını 1 saat önce okudum kendime gelemedim. Keşke yanımda olsaydın seni sımsıkı kucaklasaydım. Biliyorum şu anda senin için herşey koca bir hiç.

Teselli sözleri etmek istemiyorum insanı dahada sinir ediyor ama sende bende biliyoruzki bir gün hiç beklemediğinde herşey gönlüne göre olacak. Canım benim, iyi yürekli, güzel sözlü arkadaşım benim, topiğimizin moral kaynağı eşinede sanada en kısa zamanda mucize diliyorum.
 
resmen yıkıldım....elim ayağım koyverdi...çoküzüldüm...
tek bildiğim söylenicek hiç bişey olmadığı kanat....
dondurulmuş embriyolarda ara vermene gerek yok ...ben arka arkaya denedim hiç ara vermeden...kanat 4 taneydi embriyoalrın diğer ikisi ne oldu hatırlıyamadım özür dilerim...arkadaşım bu dakikadan sonra maddiyat diye bi bahnen olamaz bul buluştur sat savuştur arkadaşım...gel seni memorial semra hocaya götürelim..inan pişman olmıycaksın ..tabiki erbil beyde çok iiyidir ama bu hikayelerde semra hanımın tecrübesine güvenin...seni çok seviyoruz...sen dünyadaki bütün çocukalara annelik yapabilecek kadar büyük gönüllü bi kadınsın.rabbim bana bu seferde vermeseydi hemen bi çocuk edinmek için girişimlerde bulunucaktım...bizlerin sevgisi öyle büyükki illaki doğurmak değil biz sevgiyi büyütmeyi biliyoruz...anneliği yaşamamaya mahkum edemem kendimi...dünyanın bütük canlarına anne olabilirim...sen bütün çocukları sev kanatım..onlardan biri tez zamanda senin olucak inşallah...allahım yanında olsun...bidaha gelmiycem topiğe demişsin ama bizi bırakamzsın merak edersin diye düşünüyorm...sevgimle kal.
 

Gerçekten çok doğru söyledin, sana katılıyorum. Bende vazgeçmesinden yana değilim. Bende dondurulmuşlarla ara vermesi gerekmiyor diye hatırlıyorum. Herşey sıcağı sıcağına olmalı bence. Bende dondurulmuşlara ara vermedim. Bir adettim bitmeden negatif olduğunu öğrendim sonraki adette yeniden başladım.
 
ya canım seni çook merak etmiştim diğer topikte merakla bekliyordum; ama asel arkadaşımın yazıını görünce çokk üzüldüm Negatif sonuçlar gerçekten bi yıkım Rabbim sana ve eşine sağlı versin sabır versin inşlhh en kısa zamanda nasip etsin tüm kalbimle ediyorum bu duayı.çok zor bliyorum bu acı bend 3 defa yaşadım o acıyı malesef Rabbim son etsin inşlhh
 

canım yaa okadar ağladım ki anlatamam yazını okuyunca hem sana hem eşine hemde bizim negatifi yaşadığımdaki acılar gözümün önüne geldi. sana gerçekten çok inanmıştım olacağına inan bütün kalbimle şu cuma vaktinde dua edicem canım arkadaşım. yüreğim acıyor ya bugün işyerindeyim ve gizlice ağlamaklıyım
 

hatırladığım kadarıyla dondurulmuşu yok bende bir sonraki tedavimde baştan diyeceğim yumurta sayım az gelişiyorsa lütfen iptal et 8 yumurtadam vardı 5 embriyom oldu beşinci güne 2 si geldi 3.sünü 6.güne bıraktılar olmadı negatifim en acısı dondurulmuşun olmaması zaten:2:
 

çok şaşkınım şu anda ama neler hissettiğini anlayabiliyorum çünkü tam 6 kere olmadı lafını duydum.lütfen pes etme hepimiz çok yorulduk içimiz kan ağlarken yüzümüzü güldürmeye çalışmak çok zor lütfen ablacım kendini çok üzme sağlığın ve sevdiklerin hep yanında olsun sana destek olsun yeniden mücadele isteğin gelecektir.okuduğumuz duaları rabbim duyuyor.
 
nerde güzelim anadolu yakasında mı tabi cnm onada bakarım bana önerebileceğin dr ve ücreti ne kadar

evet tatlım ulaşımı kolay bir yer . E-5 in hemen dibinde . heryerden araba bulabiirsin . Doktor ise oranın bölüm başkanı em Fıçıcıoğlu . internetten araştır tatlım çok iyi bir doktor . zamanında Zeynep Kamilde görev yapıyordu ben oradan biliyorum kendisini . Benim yengemin de olmuyordu çocuğu ve devlet onun tüp bebeğini bile karşılamadı . o vakit cem beye gidiyordu Cem bey burada oyalanma git özelde rahat rahat yaptır demişti ona . o da tesadüfen başka bir yere gitti orada ilk denemede tuttu . Fiyatları ise 3850 uygulama artı ilaçlar benim ilaçlarım 1100 tl tutmuştu .
 

evet dr adını duydum benim işim biraz zor azo sperm ya da yumurta rezervi tüp sorunu çözülebiliyor şu an ki tıpla ama morfoloji tam bir muamma bu yolda başarıya ulaşırsam kesin kitap yazacağım morfoloji ile ilgili şimdi alternatifim üç oldu adetim yeni bitti bu ay tekrar olacakmışım 15 gün sonra filan onuda atlatayım normale dönünce yola devam
 
o zamanlar daha gençtim , tüp bebek ise o dönemlerde zenginlerin ulaşabildiği bir şey gibi geliyordu bana . Yengemin ısrarı ile anneminde ısrarına dayanamayarak o vakitler her sabah seda sayanda çıkan Hakan özörnek vardı hatırlayanlarınız vardır . Euro fertilin doktoru . ona git diye yediler beni . Neyse kalktım gittim . o zamanlar daha 3 yıllık falan evliyim 21 yaşındayım . doktor hormon testi vs vs bir ton şey yaptı , 350 TL yi bulan bir fatura çıkardılar karşıma . Sonra randevu verdi gel konuşalım dedi . Gittim . Senin çocuğun olmaz dedi Tüp bebekte bile şansın %10 falan dedi . o dönemde 9 milyar falandı yanlış hatırlamıyorsam tüp bebek . yanlız gitmiştim hastaneye çünkü acemi olduğumuz için sürecin nasıl olduğunu bilmiyorduk . hastaneden çıktım cebimde otobüse bineceğim kadar para var . DEdim daha fazla olsa şurdan bir taksiye atlasam hemen eve gidebilsem çünkü otobüste gidecek gücüm yoktu . bir kaç adım attı olduğum yere yığıldım .Astım Krizim tutmuştu gözümü açtığımda hemşireler insanlar falan filan daha kafamı bile toparlayamadan başladım ağlamaya sinir krizleri geçirdim resmen . oradan çıktım eve geldim eşimle 10 gün konuşmadım . çalışmadığım için 10 gün evden bile çıkmadım . Hayata küstüm . sonra unuttum hepsini kendi haline bıraktım . Tabi bu esnada çocuğu olmayan yengem de benim gibi nerde ne varsa doktor , hacı , hoca gidiyor . halimi anlattım atladı geldi . beni önce nişantaşındaydı Bahçecinin yeri oraya götürdü . orasıda dedi uzun bir süreç gerekiyor senin için . masraf çıkardıklarında gözlerim dışarı çıktı dedim mümkün değil veremem o kadar para . sonra Alman hastanesine götürdü yengem . Tabi bu arada kendiside aynı doktorlara gidiyor kendi tedavisi için ama hiç bir hastane buna senin çocuğun olur gel başlayalım demiyor hiç yumurta üretimi yok . Alman hastanesine gittim dediler sana klomen vs vs vereceğiz takip edeceğiz gebe kalacaksın . Kaç ay gittim geldim nerede ise bir tüp bebek parası harcadım hadi bu ay hadi bu ay olacak diye diye bitirdiler beni .
Parasızlıktan ve başka nedenlerden dolayı ben bebek sayfasını kapatmıştım .

Neyse yengem aradı bir gün beni ama sesi öyle heyecanlı ki , kader hemen konuşmamız lazım sana anlatacaklarım var şoka gireceksin falan filan . Tabi o dönemler kaynana baskısı var kadının üzerinde ananem falan madem cocuk veremiyorsun bırak oğlumu git diyen eski kafalılardanlar .
Yengem dedi okmeydanına gidiyordum ,evden çıktım otobüse bindim , ilerki duraklardan birileri bindi sonra orta yaşlı biri geldi tepemde dikilmeye başladı kalktım yer verdim dedi . Bana dua etti vs vs derken sohbete başladık dedi , çocuk olmamasını , neler yaptıgını nerelere gittiğini her şeyi kadına anlatmış kadın da diyor ki sanki dedektif her şeyi soruyor . Kadın tam inecekken yengeme bir kart vermiş demiş git buraya benim adımı söyle sen gitmeden ben arayacağım , sen gittiğinde zaten senin geldiğini biliyor olacak , kartı kimden aldın diye sorarsa Teyzen verdi dersin demiş inmiş gitmiş . Yengem 10 gün bekledi aramadı dedim yenge her işte bir hayır vardır ne olur ara randevu al dedim . Neyse zorla ikna oldu nihayet aramaya karar verdi . Semra hanımla direk konuştu SEmra Kahraman ki o dönemlerde yeni yeni o hastanede adı duyulan başaralı bir doktordu . Gitti görüştü , ve nihayet ilk tüp bebek denemesine sıfır yumurta ile başladı . Semra hanımın başarılı tedavisi neticesinde 3 yumurta toplandı hepsi döllendi ve o zaman yasak olmadığı için de hepsi transfer edildi .

Günlerden cumartesi ; sürekli olarak saate bakıyor arayamıyorum . Çünkü hiç umut yokken insanın akıla olabileceği gelmiyor . Telefonum çaldı yengem ağlamaktan söyleyemiyor . Ben başardım , oldu , evet tuttu snde başaracaksın diye bağırıyor :)))

Adı umut , şu anda 4,5 yaşında . kocaman oldu . benim kara erkeğim o :)))

ve ben de bundan cesaret alarak ilk tüp bebek denememi yaptım . o kadar umutluydum ki ama sonuç negatif . ikincisi için 2 yıl bekledim ve ikinci denemem sürekli olumsuzluklarla devam etti . Rabbime şükürler olsun ki yüzüm güldü .

Biliyorum ki burada 4-5-6-7-8-9- deneme yapan arkadaşlarımız var . ister ilk olsun ister 10 kez olsun o soğuk cevabı almanın acısı hiç değişmiyor .

Dün akşamdan bu yana Kanbarın şokunu hala atlatamadım . ama inanıyorum ki o iyi olacak ve aramıza dönecek . yeterki o istek bitmesin , yeterki bizler ilk günkü heyecan ile bekleyelim ve Rabbim dayanma gücü versin bizlere ...
 

canım aklına olan yerlere git hepsi ile ön görüşme yap bence hangisi sana uyarsa orada başla kendin de araştır . neticede her doktor herkese iyi gelmez nasip kısmet ama Cem beyi sana şiddetle tavsiye ederim çok başarılı bir ekibi var .
 



Niye öyle düşünüyosun,morfoloji bence çok büyük bir sorun değil,bizimde morfoloji sorunumuz vardı üstelik 1 di sadece...ben ilk denememde ve tek embriyo ile hamileyim..
 

sanırım bu hikaye semra hanım hakkındaki yorumlarımı perçinliyor...ağlıyorum ama inanıyorum kanatımın da bebeği olucak..
 
 
Niye öyle düşünüyosun,morfoloji bence çok büyük bir sorun değil,bizimde morfoloji sorunumuz vardı üstelik 1 di sadece...ben ilk denememde ve tek embriyo ile hamileyim..

cnm başarı sayımız çok az senin adına çoook sevindimbakalım önce eşimi tedavi süreci olacak tekrar
 
Kimsenin tadı kalmadı.....kanat ne büyük bi güçsün sen bize..bugün bütün gün senin işyerinden tanıdık aradım acaba telini bulabilirmiyim diye..aramak istedim seni ....allah gönlüne ferahlık evrsin canım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…