Temmuz agustos eylul ekim ayinda tup bebek yaptiracaklar birbirimize destek olalim...

yasal olarak 1tane yazıyor ama nasıl 4tane transfer edebılıyor 28 yasındayım 2tane ıns transfer eder.

ama yastan koymuyolarki bende iki koy dedim yasa böyle dediler ikincide 2 koyuyolarmıs benimde bi tane dondurulmus var maalesef

bazı hastaneler koyuyormus aceba acıbademde ılk denemede 2 embrıyo konulan arkdlar yokmu ? Hıc gorusmedım ben konuyu yumurta rezervı dusuk olanlara koyarlar belkım :) kendımı bole kandırayım 2embrıyo ben taleb edeyımde bakalım ne yaparlar ?ben yasa ve deneme seklıne gore kouyorlar bılıyordum.

Tebrik ederim saglikla kucagina al insallah..transferden itibaren günluk rutininden bahsedermisin nasil davrandin nelerin ise yaradigini dusunuyosun bir de sizin sorununuz neydi acaba benim cik. Kisti ve amh dusuklugu
Inşallah canım Sağol allahım hepinize nasip etsin . Canım şöyle başlayayım bizde ne esimde nede bende hiç bir sorun yoktu neyse işte transferden sonra ben hiç birşey hissetmedim ne ağrı ne sızı bana kalsa hiç yatmaz direk kalkıp gezinirdim ama neyse yarım saat falan yattım sonra kalkıp tuvalete gittim üstümü falan giyindim kalacağımiz otele gittik orada hiç yatasım yoktu yine eşimin zoruyla birazcikta olsa yattım o gece orda kaldik ertesi gün evimize döndük otobüsle 2 buçuk 3 saat falan yollarda geçti sonra evime gelince yine yattım ama aslında hareketsiz değildim çünkü iğne vuruldugum için sabah akşam iğne vurulmaya gidiyordum sadce evde bi iş yapmiyordum ama sana tavsiyem sakin fazla kafana takip kendini kasma valla ben evde hiç bir iş yapmiyordum ama dışarıda 1 saat falan geziniyordum birde bizim burada yollarda çalışma var otobüsler paldur küldür hep sarstı hatta hep içimden olacağı varsa da olmaz diyordum hatta bir gün yine otobüsle eve gidiyoruz iğnemi vuruldum otobüs öyle hızlı gidiyor ki adam kasisi görmedi otobüsün önü öyle bir yukarı zipladi ki sana anlatmam resmen iç organlarim yer değiştirdi öyle kötü oldum tanı beni iyice korku bastı neyse bana ertesi günü karnıma belime falan adet olacakmısım gibi ağrı giriyor o güne kadar Hiç ağrı sizi yoktu sadce 3. Günden sonra ufak ufak sol kasigima arada kramp girip geçiyordu şöyle birşey ki ben 5. Günden sonra hissetmeye başlamıştım çünkü burada bi arkadaşın belirtileriyle aynıydı Sanki resmen içimde kazı çalışması yapılıyordu neyse ben hep test yapmak istedim eşim izin vermedi en son bana dayanamayıp 9. Gün yaptırdık ve 143.2 çıktı 2 gün sonra tekrar yaptırdık bu seferde 323.2 çıktı yani insan hissediyor gerçekten içinde bir korku olsada hissediyor biraz fazla uzattım ama aslında daha anlatacak Daha çok şeyim var ama inan kelimeler yetmiyor bu arada bence bana çok dua edildi duaların çok büyük etkisi var annem ve arkadaşları çok dua ettiler tesbih namazı kildilar yine dua ettiler birde kandil de falan sabaha kadar dua ettiler benim annem şuan bile Hatim başladı bebişimin adına yani canım hepsi vesile asıl olan dua bol bol dua edin allahın izniyle olur

neden ıgne olundun canım ?bende kasım gıbı transfer ışlemını yaptıracagımda. ılk denemem olacak benım. bu ay sag tupu aldıracagım sıvı varmıs ıcınde.o yüzden bır dıs gebelık gecırdım.Acıbadem amslakda tedavı goruyorum. doktora solesem transfer zamanı cıft emrıyo koymazlar mı ? herkes 1tane embrıyo koyulur dıyor.transfer ışlemı nasıl oluyor oncesınde ılaç falan kullanıyormusun. benım 3 embrıyom var dondurduk hazıranda kasımda transfer olacagı ıcın neler beklyıor benı aceba

Mrh canım , aynı durum benim eşimdede var . Pazartesi 2. tüp bebeğimde negatif sonucumu aldık yine bir yakım daha oldu . Eşine nasıl bir takviye yaptınız acaba ? YArdımcı olabailir miisn rica etsem :)

cok guzel yazmıssın canım evet duaya cok inanıyorum herkes bende dahil cocugum olamaz diye inanıyoduk yada öyle inandırıldık bu işe basladıgımda beni seven herkesi aradım dua istedim allahımda geri cevirmedi ama semeyenleriniz varsa elti ve kaynana size beddua bile ediyolar kucagına alamasın doguramasın diye hele test gunume bir gun kala vede kandil aksamıydı öyle bsy yasattılarki o gunu hayatım boyunca unutamam dedim bebişim dusecek onlar yuzune ama allahım vericekse veriyo o yuzden cevrenizdeki gıcıklara bsy söylemeyin cekemiyolar

Cnm hangi acivadem..ben adanadakine soledm hic problem deil olur iki tane dedi

Cnm hangi acivadem..ben adanadakine soledm hic problem deil olur iki tane dedi
MASLAK CANIM MASLAK ACIBADEM HST. PROF. DR. BULENT TIRAS. İSTANBUL kafama takıldı benım sımdı hep hep 2 dıye dusundum.

Evet canım maalesef öyle patavatsız kendini bilmezler çok var ama olsun buda bizim sınavımiz demek ki sen yine dua et allahım çocuğunu sana bağışlasın böyle insanlar herseyi yaparlar sen arama mesafe koy öyle insanlarla benim çevremde kimse bilmez sadce annem ve bi kaç tane hoca arkadaşı vardı onlar falan biliyordu bu insanlar o kadar garip ki hamileyim diyorsun aaa tedaviyle mi kaldın diyor sanane kardeşim ya allah allah o yüzden sen bol bol karnına kendine evine falan oku canım benim

Progestan iğne canım düşük olmasın diye inşallah hayırlısı olur arkadaşım ne yaparsan yap ama transfere girerken hep oku ben o yüzden sorun yaşamadığımı düşünüyorum açıkçası sende öyle yap bak inan ki sende rahatlayacaksın yaşın kaç ki canım benim yaşım 22 ben doktora 2 tane koymanizi Istiyorum dedim yaşın zaten küçük embriyoda çok iyi dedi o yüzden gerek yok dedi ikiz riski olur dedi ama eğer ki bu tutmazsa bi dahakine 2 tane koyarız dedi yani canım sen bi rica et doktordan oda gerek duyarsa koyar yani pekte yaşla alakası yok bazılarına tölerans gösterebiliyorlar . Canım transferi sakın gözünde büyütme normal muayene olurmuş gibi allah kolaylığını veriyor bak mesela ben transferden sonra turp gibiydim eşim bıraksa koşuya çıkardım :) ilaç konusunda da bana coraspin estrofem crino jel progestan iğne folik asit ve decavit kullanıyorum canım ama kişiye göre değişir ilaçlar benim doktorum garanti olsun diye bunların hepsini verdi

28 yasındayım canım ben.7 aylık evlıyım ocak ayında dıs gebelık gecırdım. Sağ tuüumde hıdrosalpens varmıs sol tupde kapalıymıus benım. zaten sol yumurtalıgımda alınmıstı 8yıl once. tek sag tarafım vardı onunlada evlendıgımde balayında dıs gebe kalmısım :) cok arastırdım en son acıbademde karar kıldım 5 yumurtadan 3 embrıyo elde ettık kalıtesını bılmıyorum embriyolog gayet ıyıler bırı cok ıyı dıgerlerını ıyı dedı zaten sayısı az secme hakkım pek yok :) dondurduk hazıranda bu ay capada tuplerımı aldırcam. sonra kasım ayında transfer ışlemı yapılacak. ck doktor gezdım hepsı %80 olumlu baktılar ılk denemede tutar dedıler ama bellıde olmaz sonucda ben ıkız ıstıyorum zaten o yuzden ıkı tane koymasını cok ıstıyorum tutmazsa zaten gerıye 1 tane kalcak .Bülent hoca ıns benı kırmaz.Transferden korkmuyorumda sadece oncesınde bırsey yapılıyormu onu bılmıyordum.ılaç almakdan da cok sıkıldım. hormon ılaçları aldık sımdı fazlalıkları vermeye calısıyrm hergun uyuruyus yapıyorum ıs cıkısı :) azımlıyım cok.

sızlerden bole olumlu paylaşımlar aldıkca cok mutlu oluyorum.Rabbım herkese cıft cıft bebısler nasıp eylesın. banada eylesın bırı kız bırı erkek :) ılk denemede mutlu haberı alayım.

Anladım canım geçmiş olsun inşallah hakkında hayırlısı olsun canın ikiz oldun olsun istiyorsun ama söyle bir riskte varmış ikiz olunca bi düşerse digerinede zarar verebiliyormuş o yüzden pek mecbur kalmadikca yapmıyorlar yani canım ilaç konusunada takılma yumurta toplama işleminden öncesi çok yorucu ama transferden sonra hem ilaçlar azalıyor hemde sanki normal gebelikmiş gibi daha normale giriyorsun kilo konusuna da takılma canım ya ben anlamadım gitti hamile olduğumu öğrendiğimden beri hem şişliklerim inmeye başladı hemde kilo veriyorum anlamadım gitti :) gerçi evde hiç bir iş yapmıyor olsamda yinede hep haraket halindeyim demek ki oda bana yetiyor :)

bende kılo vermek ıcın aksamalrı pulbıberlı basıyorum acıyı lımonlu yogurt yıyorum yagları yaksın dıye 1saat yuruyus yapıyrm sabahları ıs yerıne cıkarken 15 kar merdıven cıkıyorum :) ılaçlarla 77 kılo oldum evlendıkten somnrada almıstım zaten tek ılaça baglamamak lazım sımdı 74 oldum amacım 65 kasıma kadar 65 olmam lazım :)1 ,68 boya 65 kılo ıdeal oluyor.cok ıstıyorum ya ıkız olsun.evet ole rısk varda her bebekde dusuk rıskı var tek olsada dusuk rıskı tasıyor ıns saglıklı anne oluyoruz. oncelıgım amelıyat benım ama. su amelıyatı atlatayım sonra hoopp bulent hoca :)

Maşallah sana canım ya çok azimlisin ben hayatta yapamam ya kilo vermek için hiç uğraşamam ama sen kilo almaya başladıysan bi tiroitine baktırsana aman canım ya kendini iyi hissettikten sonra bu kadar kasma verirsin merak etme :) gerçi sende ki bu azim bende olsa daha ne isterim :) orası öyle canım ama tek olunca risk biraz daha az oluyor sanırım inşallah göz açıp kapayıncaya kadar geçer canım bi bakmışsın bebişini eline almışsın hoopp bebiş gelivermiş :)

Çok tesekkur ederim cevabin icin tavsiyelerini dikkate alicam
Çok tesekkur ederim cevabin icin tavsiyelerini dikkate alicam insallah lafi agzimdan dusmuyor ama ben annemlere bile soyleyemedim ki bu durumu dua bile isteyemedim uzulmesinler diye beklemedeyim simdilik insallah soylememe gerek kalmaz,tekrar tebrik ederim anneligini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…