- 14 Ekim 2014
- 1.566
- 1.229
- 133
- 37
Ayyy simdi bende heyecanlandim ama bu ignelerden gun gectikce daha cok korkmaya basladim artık bitsin ya hergun ogneyi yaparken bi sürü strese giriyorumKızlar yarın yumurtalarım toplanacak çok heyecanlıyım inş herşey yolunda gider. Bakalım kaç yumurta çıkacak ? İnş yumurtalar bol ve kaliteli olur. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Bebişler için sabırsızlanıyorum :)
O derin mevzulara girersek canim cikamayiz ya ama.bildigim kadariyla verilen hormonlar yumurta sayisini arttrmak icin degil yumurtaliklarimizda normalde olan yumurtalarimizin her ay normalde sadece 1 tanesi kendi kendime buyur ve gelisir mevcut ve normalde gelismeyen yumrtalari gelistirip buyutuyolar evet cok yumurta istiyolar ki este sikinti varsa sperm az kalitesiz ise dollenme sansi yuksek olsun diye misal benim esimde sperm cok az ve morfoloji bozuk mikroenjeksiyonla dolleme yapildi 24 yurta toplandi 23u olgundu 23 yumurtaya dolleme yapildi ancak 13 tanesi dollenebildi dollennlerdende 9tanesi 3.gune gelisebildi 6 tanesi 5.gun embriyosu olabildi yani 1 2 yumrta toplayip dolleme yapilsaydi sence yuklemeye embriyo kalma olasiligi %kac bence cok dusuk bunn yannda kalan embrylar donduruluyor ve bisonraki denemede tekrr sil bastan hormon almak zorunda kalmadan bikac kez deneme sansin kaliyo yani bence bizim.sansimizi arttrmak icin yapilan uyglamalar diye dusunuyorum bunn yaninda. Kendi kendime hamile kalma sansim yoksa ki benim icin dr oyle soyledi tabiki Allah bilir.onu ama kalirmiyim ne zaman kalirim yani sahsen anne olmak istiyosam baska sansim yok ya bunu yapicam yada Allah nezamn verrse deyip hasretle yaslanacagm ben boyle dusunuyorum arkadasimSelam Arkadaşlar. Ben 2 aydır tüp bebek tedavisi görüyorum, bilindik hazırlık aşamaları vs. Bu ay yani 3-4 gün sonra iğnelere başlayacak doktor. Sonrasında da yumurta toplama. Benim anlayamadığım ve kafama yatmayan bir nokta var. Daha doğrusu ne kadar özel merkezede gitseniz ne kadar ilgilensede doktorunuz sizinle merak ettiğiniz soruların çoğuna tatmin edici cevaplar alamıyorsunuz. Buna daha çok sinir oluyorum. Sanki herkesin durumu aynıymış gibi davranıyorlar. Herkese aynı ilaçları bas geç misali.
Eşimin sperm azlığı ve morfolojideki problemi nedeni ile tüp bebek tedavisine başladık. Bende hiç bir sorun gözükmüyor. Yumurta sayın beklediğimden az dedi doktor ki daha iğne vs kullanmadan 14 tane saydı. 34 yaşındayım bu arada. Son yumurtlamamda ise yumurtlamama 2 gün varken 18 mm'di yumurta. Daha ne olması gerekiyor ben çözemedim. Ama habire hormon ilacı vs. Daha ortada gerçekten içmem gereken ilaçlari iğneler vs yok üstelik. Bana bu kadar ilacı almayı göze almak hiç normal birşeymiş gibi gelmiyor. Doktora özellikle sordum, bu kadar hormon başımıza sonradan iş açmasın diye. Son 2 sene içerisinde 2 akrabam (eşimin tarafından akrabalar, ki ömürlerinde sigara alkol içmemişler, tüp bebek tedavisi sonucu doğumlarının ardından 3 sene sonra meme kanseri nedeni ile öldüler) vefat etti. Kadında problem olmadığında neden bu kadar hormonla illa bu sayıyı 15-20 yeçıkartmaya çalıştıklarını anlayamıyorum. 30 tane toplanan bile okudum forumda. Kolaylarınamı geliyor hepsini bir arada almak, işi şansa mı bırakmak istemiyorlar yoksa sadece tüp bebek merkezlerinin tutma oranını mı arttırmaya çalışıyorlar cidden anlamıyorum. Çünkü o sayıyı 5 yapmaya çalışırken kullanacağınız hormon miktarı ile 20 adet yapmaya çalışırken kullandığınız hormon arsında ciddi fark var. Korkuyorumda bir yandan. Çünkü yapılan iş hiç mantıklı değil ve bu tüp bebek için kullanılan hormon ilaçları için doğru düzgün araştırma ve test sonuçları yok sonrası için. En basitinden dhea ilacıın arkasında bile kanser şüpheniz vars kesinlikle kullanmayın diyor. Ne bileyim kanser varmı yokmu bende? Tamam kan testi vs yaptırıyoruz hepsini ama ya bilmediğimiz biryerlerde birşeyler varsa.
Gelelim benim soruma, herkes kendince kullandığı ilaçlardan bahsediyor forumda, toparlamaya çalışıyorum hani kim ne durumda ve ne kullanmış diye ama mümkün değil. Benim merak ettiğim kadında problem olmadığında bu iğnelere başlama döneminde hangi ilaçlar kullanılıyor? Deneyimli biri bana yardım edebilir mi? Yada akıl verebilir mi? Kafayı yicem artıkHani işin ucunda bebek sahibi olalım derken diğer tarafa erken gitmekte var. Offf İçim sıkıldı düşünmekten.
Yumurta rezervin neyse okadar yumurtan oluyo yani senn 10 yumurtan varsa yumurtaliklarinda hoonla bunlar 15 20.olmuyo normalde 1 tane gelisiyo her ay hormonlarla 10 unuda gelistirmeye calisiyolar kisaca.kullanilan ilaclar da kisinn yumurta rezervine gore hormonn dozu ayarlaniyo kimine az kimine cok dozda ilac uygulaniyoO derin mevzulara girersek canim cikamayiz ya ama.bildigim kadariyla verilen hormonlar yumurta sayisini arttrmak icin degil yumurtaliklarimizda normalde olan yumurtalarimizin her ay normalde sadece 1 tanesi kendi kendime buyur ve gelisir mevcut ve normalde gelismeyen yumrtalari gelistirip buyutuyolar evet cok yumurta istiyolar ki este sikinti varsa sperm az kalitesiz ise dollenme sansi yuksek olsun diye misal benim esimde sperm cok az ve morfoloji bozuk mikroenjeksiyonla dolleme yapildi 24 yurta toplandi 23u olgundu 23 yumurtaya dolleme yapildi ancak 13 tanesi dollenebildi dollennlerdende 9tanesi 3.gune gelisebildi 6 tanesi 5.gun embriyosu olabildi yani 1 2 yumrta toplayip dolleme yapilsaydi sence yuklemeye embriyo kalma olasiligi %kac bence cok dusuk bunn yannda kalan embrylar donduruluyor ve bisonraki denemede tekrr sil bastan hormon almak zorunda kalmadan bikac kez deneme sansin kaliyo yani bence bizim.sansimizi arttrmak icin yapilan uyglamalar diye dusunuyorum bunn yaninda. Kendi kendime hamile kalma sansim yoksa ki benim icin dr oyle soyledi tabiki Allah bilir.onu ama kalirmiyim ne zaman kalirim yani sahsen anne olmak istiyosam baska sansim yok ya bunu yapicam yada Allah nezamn verrse deyip hasretle yaslanacagm ben boyle dusunuyorum arkadasim
Canım benim iğneler 10 gün sürmüş oldu herkeste değişiyor tabi ama genelde 8-12 gün civarı gibi. İnş yumoşlar güzel olsun da bebişi kucağına alınca unutursun hepsini :)Ayyy simdi bende heyecanlandim ama bu ignelerden gun gectikce daha cok korkmaya basladim artık bitsin ya hergun ogneyi yaparken bi sürü strese giriyorum
Sizin yumurtalar toplandi miCanım benim iğneler 10 gün sürmüş oldu herkeste değişiyor tabi ama genelde 8-12 gün civarı gibi. İnş yumoşlar güzel olsun da bebişi kucağına alınca unutursun hepsini :)
Canm dualarimz senle guzel haberler verCanım benim iğneler 10 gün sürmüş oldu herkeste değişiyor tabi ama genelde 8-12 gün civarı gibi. İnş yumoşlar güzel olsun da bebişi kucağına alınca unutursun hepsini :)
Allah kolay gecirtsin canm zor bi donem hayirlisiyla atlaticaz heraldeAyy canim ayni durumdayiz ben basladim tup bebege pazartesi kontrolüm var
hayirlisi olur insallh benimde bugun transferim varKızlar pazar gecesi çatlatma vuruluyorum hadi dua edin Salı aşılama
benim 5 gun yapiyolar 3 veya 4 de olabiliyor hangi hastaneye gidiyonsaolun kizlar daha belli degil transfer gunu .gun asiri embriyolari haber vericekler bakalim genelde kacinci gun yapiyolar 5mi tam bilmiyorum ben
Hayirlisi artik novafertil canmbenim 5 gun yapiyolar 3 veya 4 de olabiliyor hangi hastaneye gidiyon
Idrars sıkışık gelin diyolar heralde baska bisey varmi acaba bilmrdigimiz ins guzel gecer hayirlisiyla .kac tane koyulacak embriyo .tutunsunlar ins bebislerinhayirlisi olur insallh benimde bugun transferim var
Kolay gelsin sanada hayatımhayirlisi olur insallh benimde bugun transferim var
evet idrara sikisik olacam baska bisey yok zaten kolay bi transfermiş zor olan yumurta toplama islemiIdrars sıkışık gelin diyolar heralde baska bisey varmi acaba bilmrdigimiz ins guzel gecer hayirlisiyla .kac tane koyulacak embriyo .tutunsunlar ins bebislerin
saol cnm insallhKolay gelsin sanada hayatım
yumurta toplamada zaten uyku veriyolar sen 10 dakika yatiyon uyandiginda hersey bitmis oluyor sonradan birazcik kasik batmasi oluyor benim ilk ti cok heyacan ve korku vardi cok sukur tedavinin sonuna geldimIdrars sıkışık gelin diyolar heralde baska bisey varmi acaba bilmrdigimiz ins guzel gecer hayirlisiyla .kac tane koyulacak embriyo .tutunsunlar ins bebislerin
bisey daha soyleyeym aklinizda olsun kizlar yumurta lar alindiktan sonra kendinize iyi bakin transfer gunune kadar corap giyin sicak tutun kendinizi ben biraz uşuttum sanirim kasik agrim gecmediyumurta toplamada zaten uyku veriyolar sen 10 dakika yatiyon uyandiginda hersey bitmis oluyor sonradan birazcik kasik batmasi oluyor benim ilk ti cok heyacan ve korku vardi cok sukur tedavinin sonuna geldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?