Ya evet cok acıklama yanı sadece bılmen gereken ve yapman gerekenı soyluyolar aslında galıba cok sey soyleyıp kafa karıstrmak mı ıstemıyolar bılmıyorum o konuda evet haklısın ama ben onuda astım koyun gıbıyım gel gel gıt gıt sunu iç bu iğneyı yap o ilacı kes asıl benım dr ılgısız transfer sonrası 15.gunu test 17.gun test resmen trasfer sonrası 33.gunde de usg ye cagırdı diyorumya tez canlıyım ama kendimi unuttum Rabbimden hayrlısını istiyorum tabi gonlumdekını Allah bılıyo baska carem yokAynen öyle herkes farklı tecrübe ediyor.Bazısı çok memnun kalıyor bazısı hiç memnun kalmıyor.bana karşı çok ilgisi davranıldı.doğru düzgün açıklama yapılmadı tedavi süreci aşamalarında ama illa memnun kalan vardır ben malesef hiç memnun kalmadım.
Aynen cok haklısın ben adetın 3.gunu gıttm fsh lh prolaktın ostrojen tsh testosteron baktrdım tahlıl sonuclarımla hazır gıttım dt a ona sadece usg yapmak kaldı cok dogru aslında ılk ıstemesı gereken kan tahlılıydı kı acıkca cocuk ıstemıyle gıtmıssın daha ne ıste malesef kımse ısını tam olarak yapmıyo o yuzeden işinizi Allahtan baska kimseye tamamen birakmamak guvenmemek lazm bu devırde malesef işimiz cok zor ...2014 hazıranında cocuk dusunuyoruz dıye doktora gıttım,genel bı muayene olayım bısey var mı yok mu dıye. sadece vajınal muayene yaptı,temız dedı o kadar. bır de folık asıt verdı. 5 ay sonra yıne gıttım yumurta var mı,catlama yakın mı,hangı gunler ılışkı daha uygun dıye kontrol ettırmeye gıttım,yıne bısey yok,su gunler yap dedı o kadar. 10 ayın sonunda daha fazla beklemeyelım dedık ve gıttık doktora. fsh 14,73 cıktı. bu ılk tanısmamdı fsh la( bana pat dıye erken menopoz,siz gidin tüp yaptırın dırek dedı. tabı bız sok olduk esımle. ılk gıttıgımde 1 sene once fsh ıstese,amh baktır dese bu ıslere 1 sene once baslardık ama tabı herseyde bır hayır var demekten baska carem yok. 8 mayısta ogrndım bu durumumu. o gunden sonra hıc bosluk vermeden butun yapmam gerekenlerı yaptım. bazı kısılerı okuyorum,ertelıyorlar yaptırmalarıı gereken seylerı. maddı durumdan dolayı yapmayanlara tabıkı bısey demıyorum ama korkudan yaptırmayanlar vakıt kaybedıyorlar bence.
Evet bana arkdalarım cevrem kızmıstı daha dur bakalım olur halbukı ben her ay bos bos umıtlenırdım o 4 ay boyunca tek bı ağrı kesıci içmedim belkı ya gebeysem dıye tabı hepsı bos her adette ben husran agla yıkıl en azından saglıklıysa da kısıler ona guvenıp dener bekler ama once bunu bılmek lazm o yuzden hiiiç vakıt kaybedilmemeli drları dinlemeyın yasınız genc yenı evlisin 1 sene bekle falan beklemeyın herseyınıze baktrın normalmı ondan sonra da herseyu oluruna bırakın gerısı Allaha kalmıs2014 hazıranında cocuk dusunuyoruz dıye doktora gıttım,genel bı muayene olayım bısey var mı yok mu dıye. sadece vajınal muayene yaptı,temız dedı o kadar. bır de folık asıt verdı. 5 ay sonra yıne gıttım yumurta var mı,catlama yakın mı,hangı gunler ılışkı daha uygun dıye kontrol ettırmeye gıttım,yıne bısey yok,su gunler yap dedı o kadar. 10 ayın sonunda daha fazla beklemeyelım dedık ve gıttık doktora. fsh 14,73 cıktı. bu ılk tanısmamdı fsh la( bana pat dıye erken menopoz,siz gidin tüp yaptırın dırek dedı. tabı bız sok olduk esımle. ılk gıttıgımde 1 sene once fsh ıstese,amh baktır dese bu ıslere 1 sene once baslardık ama tabı herseyde bır hayır var demekten baska carem yok. 8 mayısta ogrndım bu durumumu. o gunden sonra hıc bosluk vermeden butun yapmam gerekenlerı yaptım. bazı kısılerı okuyorum,ertelıyorlar yaptırmalarıı gereken seylerı. maddı durumdan dolayı yapmayanlara tabıkı bısey demıyorum ama korkudan yaptırmayanlar vakıt kaybedıyorlar bence.
Ben hazıranda ogrendım durımumuzu ramazan gecsın dedık temmz sonu tedvıye basladık aguststa opu oldu 1 ay ara verdı dr ohss rıskıne karsı hemde rahım dınlensın due eylul 6 da transfer oldu 21 eylulde pozıtf ı gordum suan hcg olarak gebeyım ama kese kalp arısı gormedım ınsallh 9 ekımde bu cuma randevum var proestan amp olıyorum 2 amp kalcafan bu araa 40ı tamaml7cam devam edermı bellı degıl bakalım neler olacaksiz hangı asamadasınız,neler yaptınız
Ben Laparoskopi oldum açılmayınca bıraktı doktor. Ben de duydum ama doktor boyle bisey soylemediÇok üzüldüm zor bir süreç peki dış gebelik geçirince tüpler alınmadı mı ben alınıyor diye duymuştum ama ne derece doğru bilmiyorum.Benimde 2 tüpümde kapatıldı şubat ayında
Siz iyi cikmasina ragmen 1 ay arayla 2 kere yaptirmissiniz. Doktor mu istemisti? Biz yaptirali 1 seneyi gecti istemedi de doktor.. Ama zaten tup bebek denenirken goruyorlardir herhalde...1 test 7 ay once 2.si alti ay önce diğer ikiside 15 gun arayla yapıldı cnm
Cok iyi yapmissiniz erken hareket etmekle. Bize normal daha cok bi sure gecmemis diye bekleyin falan dediler biz de normal zannettik herseyi. Hala daha hic genetik test isteyen olmadi bu arada. Onemli olan bir caresinin bulunmus olmasi. Ustelik dogal yolla hamile kalacak saglikli bir ciftten daha fazla. Sadece tutunmasi gerekecek embriyonun o da her 4 kadindan 1 inde ilk denemede tutuyor. Sansin bol olsun.28 yasindayim 1buck yillik evliyim 1 sene korunudk 4 ay denedik olmayinca bi kontrol olalim dedik bende bi sikinti gorunmedi esime bakildi sperm sayisi xok az ve morfoloji %0 cikinca erken teshis asilama bile teklif etmediler tek sans tup bebek ilk denemem insallh son olur Tabbim cumlemize tattirsin ve doyasiya yasatsin anneligi
Ya anlamiyorum bende doktorlari. Yani bu testlerin maliyeti var ama birak onu biz dusunelim. Versin elimize listeyi biz yaptircaz belki. Sirf yoktur birsey deneyin demelerini dinlemek icin kac kere muayene parasi vermisimdir.2014 hazıranında cocuk dusunuyoruz dıye doktora gıttım,genel bı muayene olayım bısey var mı yok mu dıye. sadece vajınal muayene yaptı,temız dedı o kadar. bır de folık asıt verdı. 5 ay sonra yıne gıttım yumurta var mı,catlama yakın mı,hangı gunler ılışkı daha uygun dıye kontrol ettırmeye gıttım,yıne bısey yok,su gunler yap dedı o kadar. 10 ayın sonunda daha fazla beklemeyelım dedık ve gıttık doktora. fsh 14,73 cıktı. bu ılk tanısmamdı fsh la( bana pat dıye erken menopoz,siz gidin tüp yaptırın dırek dedı. tabı bız sok olduk esımle. ılk gıttıgımde 1 sene once fsh ıstese,amh baktır dese bu ıslere 1 sene once baslardık ama tabı herseyde bır hayır var demekten baska carem yok. 8 mayısta ogrndım bu durumumu. o gunden sonra hıc bosluk vermeden butun yapmam gerekenlerı yaptım. bazı kısılerı okuyorum,ertelıyorlar yaptırmalarıı gereken seylerı. maddı durumdan dolayı yapmayanlara tabıkı bısey demıyorum ama korkudan yaptırmayanlar vakıt kaybedıyorlar bence.
Allah razı olsun canım benım ınsallah Allah tum tedavı gören arkadaslarımızada nasıp etsın bırbırımıze umut olalımda şu surecı güzel atlatalım Allahın ıznıyleTekrardan hayırlı olsun tedavin inşallah Allah sağlıklı sihatli hayırlı evlatlar versin tez zamanda canım
Sagolasın aynen bızdende genetık test falan ıstemedıler basarısızlık dusuk olmadan malesef genetk test yapalım demıyolarCok iyi yapmissiniz erken hareket etmekle. Bize normal daha cok bi sure gecmemis diye bekleyin falan dediler biz de normal zannettik herseyi. Hala daha hic genetik test isteyen olmadi bu arada. Onemli olan bir caresinin bulunmus olmasi. Ustelik dogal yolla hamile kalacak saglikli bir ciftten daha fazla. Sadece tutunmasi gerekecek embriyonun o da her 4 kadindan 1 inde ilk denemede tutuyor. Sansin bol olsun.
tüp bebekten önce genetık testı vss. yaptıranlar oluyormuş ama maddiyata bakıyor bırazda.insanlarda umut dünyası işte hepımız olur başta yaptırmaya gerek yok dıyoruz zaten yıpranıyoruz maddı manevı bu yüzden tutmayıncada en sona kalıyor testlerSagolasın aynen bızdende genetık test falan ıstemedıler basarısızlık dusuk olmadan malesef genetk test yapalım demıyolar
Evet ama ıste basında deselerki bide genetık test yapalim ne olur ne olmaz dese durumu olan yaptrr yıne en azından bılmıyorum hayrlısıtüp bebekten önce genetık testı vss. yaptıranlar oluyormuş ama maddiyata bakıyor bırazda.insanlarda umut dünyası işte hepımız olur başta yaptırmaya gerek yok dıyoruz zaten yıpranıyoruz maddı manevı bu yüzden tutmayıncada en sona kalıyor testlerAllahım inşallah bu testlere gerek kalmadan hepımıze nasıp etsın annelıgı
Ilki devlet hast idi verdik. Ozele gittik asilama dedi o zaman yapti.. son ikisinide rapor alabilmek icin verdik simdi 3. Cuyu istiolar oda düşük cikarsa tüp icin rapor verecekmis devlet. 16 sini beklioz onun icinSiz iyi cikmasina ragmen 1 ay arayla 2 kere yaptirmissiniz. Doktor mu istemisti? Biz yaptirali 1 seneyi gecti istemedi de doktor.. Ama zaten tup bebek denenirken goruyorlardir herhalde...
başka doktorları bılmıyorum ama bızımkı konuşma esnasında demişti..Evet ama ıste basında deselerki bide genetık test yapalim ne olur ne olmaz dese durumu olan yaptrr yıne en azından bılmıyorum hayrlısı
Ne guzel hayırlısı artık...başka doktorları bılmıyorum ama bızımkı konuşma esnasında demişti..
Kizlar ben esime genetik testi yapalim dedim en basta o kadar cok arastiriodumki artik esim kizmaya baslamisti bana ama capaya gittik 3 ay sonra cikti cok sukur temizdi tup bebek merkezinede goturduk sonucu yoksa icim rahat etmezdi..orda yaptirdan dunya paratüp bebekten önce genetık testı vss. yaptıranlar oluyormuş ama maddiyata bakıyor bırazda.insanlarda umut dünyası işte hepımız olur başta yaptırmaya gerek yok dıyoruz zaten yıpranıyoruz maddı manevı bu yüzden tutmayıncada en sona kalıyor testlerAllahım inşallah bu testlere gerek kalmadan hepımıze nasıp etsın annelıgı
Çok teşekkürler canım, Allah razı olsun.Canım merhaba ben yeni rapor evraklarımı tamamladım ekim ayı sonunda götürücem çapaya İstanbulda özel bir hastanede tüp bebek yapıcaz kasım ayında hastane masrafları 2700 tl tutuyor(raporsuz fiyatı hastanenin 5300 tl) rapor ile ilaçlarında %60 ını devlet karşılıyor ama örneğin gonal- f iğnenin sadece 3000 ünitesini karşılıyor eğer daha fazla ilaç kullanmak gerekirse cebinden alıyorsun.Ben daha önce aşılama yaptırmadın şubat ayında tüp ligasyonu yapıldığı için direk tüp bebek raporu çıkarttırdılar ama bildiğim kadarıyla erkek infertilitesi var ise yine aşılama şartı aramıyorlar direk tüp bebeğe yönlendiriyorlar.Eğer aklına takılan bir konu olursa bildiğim birşey varsa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiği kadar.
IVF Tüp Bebek + Aşılama (İnseminasyon raporu için gerekli belgeler ) Tedaviye başlamadan 15 gün önce getirilecek ve evrakların fotokopisi çektirilecek.
Açıklanamayan inf olgularında 3 yıllık evli olma şartı (tüp bebekte )Diğer tanılarda yok
1-Üroloji -Androloji değerlendirme yazısı (Son 6 ay içinde )
2-Hastanın eşine ait sipermiogram yazısı (Son 6 ay içinde )
3-Dahiliye konsültasyon sistemik açıdan (Son 6 ay içinde )
4-Psikiyatri konsültasyon (son 6 ay) 1numaralı poliklinikten istek yazısını alınız
5-Hastaya (kadına) ait 3. gün hormon tahlili (son 6 ay içinde ) 1.numaralı poliklinikten
6-HSG rahim filmi raporu (süresi önemli değil)
7-3 kez aşılama yapıldığına dair yazı (erkek faktörü yoksa)
8-Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Her ikisi için 2 şer tane - son 6 ay içinde)
9-Sigorta hizmet dökümü SSK-Emekli Sandığı -Bağkur (Çalışan ise enaz 5 yıllık , eşinden yararlanıyor ise 900 gün ve üzeri 2 adet internetten olabilir .Aktif olarak çalışıyor olacak)
10-2 adet vesikalık resim (Hastaya ait)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?