- 29 Ocak 2013
- 5.821
- 22.623
- 348
Tamam ozaman kurusunu severim benfarketmiyor ye bol bol
Ben kuru incir olduğunu saraçoğlundan duydum. İçeriği kat be kat artıyormuş ama ben yaşını tüketmiştimKizlar simdik yaş incirmi daha faydali acaba kurusumuyoksa farketmiyormu
Oo super tamamdir ☺Ben kuru incir olduğunu saraçoğlundan duydum. İçeriği kat be kat artıyormuş ama ben yaşını tüketmiştim
bol bol ye cnm şifa olsunnnnTamam ozaman kurusunu severim ben
Canım 6 günlük mü 3 günlük mü embriyo?Kizceler ben coklu alinti bi turlu yapamiyorum yaaaa bugun test gunum ayin 6sinda transfer olmustu. 6 gun embriyosu iki taneydi. Birisi orta birisi iyi kaliteydi. Bi iki gun geriden geliyordu. Dondurulmus embriyomuzda yok. Gec gelistikleri icin degerim boyle olabilirmis. Pazar gununu beklicez deger yukselirse ne buyuk sans. Negatif sonucu almak icin gittim az da olsa gebe olma sansini yakaladim. Sukurler olsun bugune. Anneminde boyle kanamalari olurmus belki de hirsidir. Dua etmekten ve ilacimi kullanmaktan baska sansim yok. Bugunume sukurler olsun. İnsallah bebegim buyur degerim yukselir. Allah kimseyi evladiyla sinamasin. Allah kimsenin kucagini bos birakmasin. Kizlar hepizi ayri ayri seviyorum. Mucuuuukkkk. Dualarda bulusalim. Sizler hep dualarimdasiniz
Canım benim de 6. Gün çıkmamıştı sonraki günler çooook silik çıktı. Şu an hamileyimMerhaba arkadaşlar bugün transferin 6.gunu idrarda gebelik testi yaptım megatif çıktı. Biliyorum erken yaptim ama yinede etkilendim tutmadı galiba bu seferde
Allah razı olsun canim insaallahhhh... iyisini bulursam yerim bayabol bol ye cnm şifa olsunnnn
Kafanda deli sorulaaarrrKızlar siz sürekli kaçıncı gün embriyosu diye konuşuyorsunuz rica etsem bana söylermisiniz acaba hangi gün embriyosu olması daha iyi ne farkı var mesela 3 yada 6 olması ne demek ?
Evet ya kaçıncı gün embriyosu ne ifade ediyor anlamadım aşkımmmKafanda deli sorulaaarrr:)))
Sanirsam dölleniyorya gelisme suresidir herhaldeEvet ya kaçıncı gün embriyosu ne ifade ediyor anlamadım aşkımmm
Cok gecmis olsun cok uzucu yakizlar az once kotu bi haber duydum eltim bebegini kaybetmiş benim benegimden bir hafta buyuktu ve korundugu halde hamile kalmişti bi kizi bi ağlu var kizi 2 yasinda sâyilir uzuldümya bu kiz daha kücül diyodu caliştigi icin bakici bakiyodu bunu istemiyodu süpriz olmuştu bu aksam kalp atisina gidiyor doktor gelişmemis demiş ay Allahim sen herşeyin hayirlisini ver saģlik ver sifa ver rabbim cocuk isteyen herkesw hayirli evlatlar nasip etsin
Canim simdi dolluyolarya onun dyanama suresi yani mesela 5.gun ve 6 . embriyosunun tutunma ihtimali cok.daha fazla diyolar sagliksizlar yari.yolda kaliyi diye dusun.ama Allahim isterse 3. Gun embriyosu tutar 5. Gun tutmaz bunu ancak.Allah bilir.Evet ya kaçıncı gün embriyosu ne ifade ediyor anlamadım aşkımmm
Ama.kizlar prolaktin sorununuz varsa cok.incir tuketmeyin.firlatiyoAllah razı olsun canim insaallahhhh... iyisini bulursam yerim baya
Seni takipteyim canim insallah mutlu sonucu alirsinPazar gunu yapacagim canim dua edib
Süpersin valla anladım şimdi . Uzun süre dayananlar daha şanslı oluyor ozaman dua edeyim benim transfer geç embriyolarla olsun :)Canim simdi dolluyolarya onun dyanama suresi yani mesela 5.gun ve 6 . embriyosunun tutunma ihtimali cok.daha fazla diyolar sagliksizlar yari.yolda kaliyi diye dusun.ama Allahim isterse 3. Gun embriyosu tutar 5. Gun tutmaz bunu ancak.Allah bilir.
Özetlemek gerekirse:Evet ya kaçıncı gün embriyosu ne ifade ediyor anlamadım aşkımmm
Özetlemek gerekirse:Kızlar siz sürekli kaçıncı gün embriyosu diye konuşuyorsunuz rica etsem bana söylermisiniz acaba hangi gün embriyosu olması daha iyi ne farkı var mesela 3 yada 6 olması ne demek ?
Blastosist transferi (5. gün transferi) tüp bebek başarısını artırmakla birlikte tüm hastalarda uygulanabilen bir yöntem değildir. Eğer hastanın çok sayıda (>4) iyi kalite embriyosu varsa 5. güne yani blastosist evresine kadar beklenerek hangi embriyoların daha yüksek kalite olduğu gözlemlenebilir. Ancak 3. günde 6-8 hücreli embriyo sayısı 4'ün altında olan ve/veya daha önce tüp bebek başarısızlığı yaşamış hastalarda daha fazla beklenmeyerek 3. gün transferi tercih edilir. Böylece embriyolar 'doğal' ortamlarına daha erken yerleştirilmiş olurlar. Kalan embriyolar dondurulacaksa 3. gün transferi yapıldığında daha fazla sayıda embriyo dondurma şansı vardır.Özetlemek gerekirse:
1. Tüp bebek tedavisinde döllenmeden sonra 5-6 gün beklenerek blastosist evresine ulaşabilen embriyoların transfer edilmesi pek çok kalitesiz ve anormal embriyonun elenmesini sağlar. Böylece implantasyon ihtimali yükselir ve tüp bebek başarısı artar. Bu evrede embriyolara uygulanabilen CGH yöntemiyle en kaliteli blastosistlerin seçilmesi ise bu başarıyı daha da artırır.
2. Ancak bu evreye kaliteli 3. gün embriyolarının sadece %35-40'ı ulaşabildiğinden transfer edilebilecek ve istenirse dondurulabilecek embriyo sayısı oldukça azalmış olur.
3. Bu nedenle döllenmeden sonra 3. günde 6-8 hücreli embriyo sayısı 4'ün altında olan ya da daha önce başarısız tüp bebek denemeleri olan hastalarda 3. gün embriyo transferi önerilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?