Ellerine sağlık hayatım bu Nasıl detaylı özetÖzetlemek gerekirse:
1. Tüp bebek tedavisinde döllenmeden sonra 5-6 gün beklenerek blastosist evresine ulaşabilen embriyoların transfer edilmesi pek çok kalitesiz ve anormal embriyonun elenmesini sağlar. Böylece implantasyon ihtimali yükselir ve tüp bebek başarısı artar. Bu evrede embriyolara uygulanabilen CGH yöntemiyle en kaliteli blastosistlerin seçilmesi ise bu başarıyı daha da artırır.
2. Ancak bu evreye kaliteli 3. gün embriyolarının sadece %35-40'ı ulaşabildiğinden transfer edilebilecek ve istenirse dondurulabilecek embriyo sayısı oldukça azalmış olur.
3. Bu nedenle döllenmeden sonra 3. günde 6-8 hücreli embriyo sayısı 4'ün altında olan ya da daha önce başarısız tüp bebek denemeleri olan hastalarda 3. gün embriyo transferi önerilir.
Cok sukur oyle bi sikintim yok canm ama dikkat ederm tabiki gunde 3 4 tane yerimAma.kizlar prolaktin sorununuz varsa cok.incir tuketmeyin.firlatiyo
Blastosist transferi (5. gün transferi) tüp bebek başarısını artırmakla birlikte tüm hastalarda uygulanabilen bir yöntem değildir. Eğer hastanın çok sayıda (>4) iyi kalite embriyosu varsa 5. güne yani blastosist evresine kadar beklenerek hangi embriyoların daha yüksek kalite olduğu gözlemlenebilir. Ancak 3. günde 6-8 hücreli embriyo sayısı 4'ün altında olan ve/veya daha önce tüp bebek başarısızlığı yaşamış hastalarda daha fazla beklenmeyerek 3. gün transferi tercih edilir. Böylece embriyolar 'doğal' ortamlarına daha erken yerleştirilmiş olurlar. Kalan embriyolar dondurulacaksa 3. gün transferi yapıldığında daha fazla sayıda embriyo dondurma şansı vardır.Kızlar siz sürekli kaçıncı gün embriyosu diye konuşuyorsunuz rica etsem bana söylermisiniz acaba hangi gün embriyosu olması daha iyi ne farkı var mesela 3 yada 6 olması ne demek ?
sagol canım benım dr sayfasından alıntı yaptım.................Ellerine sağlık hayatım bu Nasıl detaylı özet
Evet kuzum bende bilmiyodum yaa insallah hangisinde nasibimiz varsa o gün embriyosu olsunnCennetul Mualla aşkım bak dua edelim geç transfer embriyosu daha iyiymiş bizimde öyle olsun . Ben bilmiyordum
bısey olmaz canım dıye dusunuyorum ıstersen ara dr unu.....zaten 300 kullanmıssın hep.Kızlar BBen ne halt yedim. .ben ben başladığımda bberi gonal f 300 doz kullaniyordum. .Bu gün dde kafam karıştı 262.2 doz yerine 300 doz bastım yine şimdi darlığı ediyorum bir şey olur mu kızlar ya..
Hiç birşey olmaz canım rahat ol. Ben tedavim boyunca 300 doz ve başka bir iğne daha yaptım. Bir kerede sıkıntı olmaz. Zaten arada çok az doz farkı var sakın kafana takıp üzme kendini gereksiz yere. Zaten yumurta geliştirme iğnesi olduğu için rahat ol tatlımKızlar BBen ne halt yedim. .ben ben başladığımda bberi gonal f 300 doz kullaniyordum. .Bu gün dde kafam karıştı 262.2 doz yerine 300 doz bastım yine şimdi darlığı ediyorum bir şey olur mu kızlar ya..
Umarım öyledir canım ya..bısey olmaz canım dıye dusunuyorum ıstersen ara dr unu.....zaten 300 kullanmıssın hep.
Ayy içim rahatladı siz öyle diyince eşime de dedim oda üzme kendini bir şey olmaz dedi sevindim ya Allah razı olsun. .Hiç birşey olmaz canım rahat ol. Ben tedavim boyunca 300 doz ve başka bir iğne daha yaptım. Bir kerede sıkıntı olmaz. Zaten arada çok az doz farkı var sakın kafana takıp üzme kendini gereksiz yere. Zaten yumurta geliştirme iğnesi olduğu için rahat ol tatlım
Biliyorum canım senin testleri görmüştüm. Sonradan hatırladım senin 7.gun çıkmıştı testte. Yinede insan bir tuhaf oluyor yarın da yapıcam bakalım ne çıkacak burda paylaşırım. :)Canım benim de 6. Gün çıkmamıştı sonraki günler çooook silik çıktı. Şu an hamileyim
Canım 6 günlük mü 3 günlük mü embriyo?
Bende kasım ayını bekliyorum canım başlamak içinvaliente tedaviye ara verdi
Cennetul Mualla
@Cgpbas 4.gün iğnesi oldu
@caspe_r
@35izmirim35
Z zrr
sirine82
@01_nisan
@kayisicicegi
@cemrecemcemre adet gününü bekliyor
Opudan (opu yumurta toplama demek) sonraki gün 1.gün sayılıyor embriyo için. Transfer olana kadar embriyo laboratuarda bölünüyor büyüyor transfer olana kadar laboratuarda geçen gün sayısına göre şu kadar günlük embriyo diye bahsediliyor.Kızlar siz sürekli kaçıncı gün embriyosu diye konuşuyorsunuz rica etsem bana söylermisiniz acaba hangi gün embriyosu olması daha iyi ne farkı var mesela 3 yada 6 olması ne demek ?
Rahim büyüdüğü genişlediği için tatlım korkulacak birşey değilYa benim.simdi oluyo neden acaba . kasiklarimda agriyo
Allah sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin inş. Allah sabır versin eltine de inş. Belki korunduğu için hamile kalacağını bilmediği için doğal olarak dikkatli davranmamıştır belki zararı olabilecek ilaçlar almıştır gebeliğini öğrenmeden. Hareketlerine beslenmesine vs özen göstermemiştir (bunları isteyerek değil gebeliğini bilemediği için doğal olarak yapmış olabilir suçlamak için yazmıyorum asla, yanlış anlaşılmasın) Allahım kimsenin başına vermesin inş çok zor çünkükizlar az once kotu bi haber duydum eltim bebegini kaybetmiş benim benegimden bir hafta buyuktu ve korundugu halde hamile kalmişti bi kizi bi ağlu var kizi 2 yasinda sâyilir uzuldümya bu kiz daha kücül diyodu caliştigi icin bakici bakiyodu bunu istemiyodu süpriz olmuştu bu aksam kalp atisina gidiyor doktor gelişmemis demiş ay Allahim sen herşeyin hayirlisini ver saģlik ver sifa ver rabbim cocuk isteyen herkesw hayirli evlatlar nasip etsin
Yok tatlım o kadarcık farktan ve 1 seferden bişey olmaz inş. Endişe edip kendini hiç strese sokma tatlım. Doktoruna durumu anlatırsın kontroldeKızlar BBen ne halt yedim. .ben ben başladığımda bberi gonal f 300 doz kullaniyordum. .Bu gün dde kafam karıştı 262.2 doz yerine 300 doz bastım yine şimdi darlığı ediyorum bir şey olur mu kızlar ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?