Kaç yıllık evlisin canım?Aynen anlık üzüntü stres kafaya takmalardan neler geldi başıma . Çok üzülüyorum Allah a isyan etmemek için ağlıyorum kendi kendimi yiyorum .Kaderimde bir evlat varmı bilemiyorum büyük bir belirsizlik . Ya hiç olmazsa diyorum yine üzülüyorum .
4 yıllık evliyim ben 25 eşim 27 yaşında . Herkes hergün laf sokuyor . Sorun eşimde ama bunu kimseye söylemem niye evliliğimi insanların ağzına sakız yapayım . Ablalarım çok fena yap yap diyip duruyorlar . Sanki her ay oluyor ben zevkime gidip aldırıyorum. İnsan anlar yani hiç hamile kalamadı biraz anlayış dimi.Kaç yıllık evlisin canım?
Pardon canım yazmıssın burda zaten. Bende 4 yıllık evliyim ayrıca eşimde crhon hastası. Başta çocuk olmamasını hastalığına kullandığı ilaçlara bağladık ama varikosel varmış meğer. Doktorumuzda bu değerlere aşılama tutmaz direk tüp bebek yapın ameliyatlada tedavi zor dedi. Çok üzüldüm yıprandım bende ama içimde yaşadım sıkıntılarımı soranlara çalışıyorum daha vakit var. Hemen istemiyoruz falan dedim. 3. senede artık dillendirmeye başladım bende istiyoruz diye.Aşılama olunca hep olumlu düşündüm mutlu mutlu dolandım ortalıkta sanki hamileymişim gibi . Sonra kan testi negatif olunca baya dağıldım . 4 yıllık evliyim arkadaşım dile kolay herkesin gözü üzerimde herkes iğneli iğneli laf sokuyor. Madem çocuğun yok diye üzülüyorsun yap dedi ablam dün yapamıyoruz onu bi anlasa .
İnsanın en yakınları böle yapınca tabi daha kötü haklısın. Eşinin durumunu tabiki söyleme benimde kimse bilmiyor. Gerek yok. Ama doktora gitcem falan diyip bi süre ertele en azından inşallah şu tüp bebekte tutarda rahatlarsın. Dualarım seninle.4 yıllık evliyim ben 25 eşim 27 yaşında . Herkes hergün laf sokuyor . Sorun eşimde ama bunu kimseye söylemem niye evliliğimi insanların ağzına sakız yapayım . Ablalarım çok fena yap yap diyip duruyorlar . Sanki her ay oluyor ben zevkime gidip aldırıyorum. İnsan anlar yani hiç hamile kalamadı biraz anlayış dimi.
Hani insana kaynanası falan diyince sorun senin oğlunda diyesi geliyor . Benim eşimin sperm sayısı ocak ayında 55 milyonken haziranda 18 milyona düştü . O zaman ben aslında aşırı strese girmeye başladım. Eşime sürekli sauna kötü girme dedikçe girdi sıcak banyo yapma dedim yaptı . Aşırı kilo aldı bir anda . Beni hiç dinlemedi ürolojici buna senin değerlerin süper falan dedi gaz verdi çünkü . Sonra aşılama oldum tutmadı bende sorun olmamasına rağmen . Demekki spermden kaynaklandı . O zaman dank etti eşime . Şimdi oda anlıyor çocuğumuz olmadığını .Erkekler geç olgunlaşıyor bizim gibi değil . Yapacağı tek şey ben hamile kalana kadar kendine dikkat etmek . Zorla doktora gönderdim tekrar bu sefer neo fertil verdi doktor . Bana diyorki acele ediyorsun . Daha bunun acelesimi kalmış arkadaşlarım size soruyorum . Hadi bir yıl yeni evliyiz falan dedik şimdi kendi elimle evlendirdiklerim anne oldu anne.Pardon canım yazmıssın burda zaten. Bende 4 yıllık evliyim ayrıca eşimde crhon hastası. Başta çocuk olmamasını hastalığına kullandığı ilaçlara bağladık ama varikosel varmış meğer. Doktorumuzda bu değerlere aşılama tutmaz direk tüp bebek yapın ameliyatlada tedavi zor dedi. Çok üzüldüm yıprandım bende ama içimde yaşadım sıkıntılarımı soranlara çalışıyorum daha vakit var. Hemen istemiyoruz falan dedim. 3. senede artık dillendirmeye başladım bende istiyoruz diye.
Geçen hafta memlekete gittim düğün vardı herkes sorunca bende strese girdim artık. Ama yine rabbim bilir diyorum. Israrla soranlara da Allah vermeden ben ne yapabilirim ki diyorum. Nolur sende bu kadar üzme kendini stresten daha zorlaşıcak tutunması bebişin. Boşver başkası için yaşamıyoruz ki. Rabbim en kötü evlat vermezse bile başka bişekilde tamamlar huzur verir sağlık verir para verir ne biliyim işte.
Ayrıca emin ol 1 sene 2 sene konuşurlar çocuğu olmuyo diye sonra herkes alışır. Benim yengem çocuk seven bi kadın değildi mesela yapmadı kendi istemedi.( Yada olmuyoduı bize hep öle dediler bilemiyorum artık büyüyünce farklı şeyleride düşünüyosun) İnan şimdi kimse konuşmuyo çocuğu varmış yokmuş herkesin sınavı var şu hayatta inşallah bizimki evlatsızlık olmaz.
Bide yakinin böyle konusunca insan cok uzuluyo bizede neler neler soyluyolar artik herseye kulagimi kapattim cunku onlari dinledikce hem kendimi hem esimi cok uzuyorum degmez buna canim biz neden olmadigini biliyoruz gerisini bosver canimAşılama olunca hep olumlu düşündüm mutlu mutlu dolandım ortalıkta sanki hamileymişim gibi . Sonra kan testi negatif olunca baya dağıldım . 4 yıllık evliyim arkadaşım dile kolay herkesin gözü üzerimde herkes iğneli iğneli laf sokuyor. Madem çocuğun yok diye üzülüyorsun yap dedi ablam dün yapamıyoruz onu bi anlasa .
Saol arkadaşım artık eşime düşüyor iş benlik bişey yokki . Ben başkasıyla evli olsaydım zaten çocuğum olmuştu . işi biraz ciddeye almalı erkekler de.İnsanın en yakınları böle yapınca tabi daha kötü haklısın. Eşinin durumunu tabiki söyleme benimde kimse bilmiyor. Gerek yok. Ama doktora gitcem falan diyip bi süre ertele en azından inşallah şu tüp bebekte tutarda rahatlarsın. Dualarım seninle.
Erkekler kendilerine konduramiyo canim benim esim test vermeye 15 ay evliyken gitti bende bisey yok sen acele ediyosun diyodu eger beni dinleyip 6.ayda doktora gitseydi simdi ben dogurmustum canim simdi sonuclarinin duzelmesini bekliyoruz iste canimHani insana kaynanası falan diyince sorun senin oğlunda diyesi geliyor . Benim eşimin sperm sayısı ocak ayında 55 milyonken haziranda 18 milyona düştü . O zaman ben aslında aşırı strese girmeye başladım. Eşime sürekli sauna kötü girme dedikçe girdi sıcak banyo yapma dedim yaptı . Aşırı kilo aldı bir anda . Beni hiç dinlemedi ürolojici buna senin değerlerin süper falan dedi gaz verdi çünkü . Sonra aşılama oldum tutmadı bende sorun olmamasına rağmen . Demekki spermden kaynaklandı . O zaman dank etti eşime . Şimdi oda anlıyor çocuğumuz olmadığını .Erkekler geç olgunlaşıyor bizim gibi değil . Yapacağı tek şey ben hamile kalana kadar kendine dikkat etmek . Zorla doktora gönderdim tekrar bu sefer neo fertil verdi doktor . Bana diyorki acele ediyorsun . Daha bunun acelesimi kalmış arkadaşlarım size soruyorum . Hadi bir yıl yeni evliyiz falan dedik şimdi kendi elimle evlendirdiklerim anne oldu anne.
Bende aynı durumdayım eşimi ikna etmek uzun zaman aldı. O ay bu ay derken 4 yılı gördük. Tabi onlara kimse bişey söylemiyor. Laflar bize geliyor. Banada diyodu eşim stres yapma acele etme geçen ay ertelenince tüp bebek bu ayda ertelencek diye ödü koptu. Doktora söyle vakit yok diyo. Şimdiye kadar aklın nerdeydi dicem olmucak. Sonra ploraktinim yükseliyo neden yükseliyo hep bunlardanErkekler kendilerine konduramiyo canim benim esim test vermeye 15 ay evliyken gitti bende bisey yok sen acele ediyosun diyodu eger beni dinleyip 6.ayda doktora gitseydi simdi ben dogurmustum canim simdi sonuclarinin duzelmesini bekliyoruz iste canim
Bizim milletimiz kadar başkasının yaşamına müdahale eden başka millet var mıdır acaba? Size ne ya olur olmaz herkes biliyo kendine göre bişeyler dimi bırak akıl vermeyi ama dayanabilseler.Ben 21 yaşında evlendim küçüktüm ozaman eşimde 23 tü . Ama büyüdük eşim bunu idrak edemiyor. Hala sanki yeni evliyiz küçüğüz ilerde olur acele etme benide acele ettirme diyor. Etrafımızdakiler ona bişey diyemiyor herkes bana konuşuyor . Evlilik değil evcilik sizinki dediler o çok koydu mesela bana. Çocuksuz aile olmaz dediler.Allah ım diyorum bir evlat verki aile nasıl olunur anne nasıl olunur ben bunlara bi gösteriyim ağızları kapansın
Bizi dinleseler ah bizi adam yerine koyup dinleseler bak ele lafımızı düşürdü. Düşmanları sevindiriyor heralde araları iyi değil diye düşünüyor millet. Zamanında sallana sallana vakit geçirdi tutuştum şimdi . iç kanama geçirdim stresten . Vücudum iğnelerden delik deşik oldu kolum kalçam . Bide benim mis gibi sağlığım bunun genişliği yüzünden bozuldu . Git sperm testi yap diyince yapmaz .Erkekler kendilerine konduramiyo canim benim esim test vermeye 15 ay evliyken gitti bende bisey yok sen acele ediyosun diyodu eger beni dinleyip 6.ayda doktora gitseydi simdi ben dogurmustum canim simdi sonuclarinin duzelmesini bekliyoruz iste canim
Bana eskiden diyordu ki sen stres yaptığın için olmuyor diyordu bana sonra bir baktık meğer sperm sayısı yerlerde tabi benim kafam attı . Herşeyi benim stresime bağla sen bak gerçekler rakamlar sana ne diyor bak gör dedim.Annemde geçen gün dediki ay bizim kolay kolay yaptığımız doğum artık mucize olmuş dedi . Bne napıyım bana verilen sperm hem az hem kalitesiz . Ben iğne olsam 10 tane yumurtam olsa iş spermde biter kızlar .Bende aynı durumdayım eşimi ikna etmek uzun zaman aldı. O ay bu ay derken 4 yılı gördük. Tabi onlara kimse bişey söylemiyor. Laflar bize geliyor. Banada diyodu eşim stres yapma acele etme geçen ay ertelenince tüp bebek bu ayda ertelencek diye ödü koptu. Doktora söyle vakit yok diyo. Şimdiye kadar aklın nerdeydi dicem olmucak. Sonra ploraktinim yükseliyo neden yükseliyo hep bunlardan
Tövbe yarabbim millet kafayı yemiş kusura bakmada çok sıkıştırırlarsa söyle eşine üstüme çok geliyolar sen söyle kendinden kaynaklandığını de. Oda anlatsın anasına kimin kısır olduğunu. Hep senmi üzülcen birazda onlar üzülsün. Ama tabi onlar kimseye söylemesin. Sadece kendileri bilsin.Benim kaynanam evlendiği ilk gece hamile kalmış . Bizim 4 yıldır olmayınca tabi beni kısır sanıyor sürekli iğnelemeler . Bilseki oğlundan kaynaklı heralde kafayı yerkadın daha biz evlenmeden bak kısır falan değilsin ailende kısır yok dimi diyordu bana Şimdide bak oğlum dediğim çıktı havalarında . Allah fena günah yazıyor çevremdeki herkese.
Bu bize olduğu kadar çevremizdekilerinde sınavı. Ama farkında değiller malesef.Benim kaynanam evlendiği ilk gece hamile kalmış . Bizim 4 yıldır olmayınca tabi beni kısır sanıyor sürekli iğnelemeler . Bilseki oğlundan kaynaklı heralde kafayı yerkadın daha biz evlenmeden bak kısır falan değilsin ailende kısır yok dimi diyordu bana Şimdide bak oğlum dediğim çıktı havalarında . Allah fena günah yazıyor çevremdeki herkese.
Benim çevrem biraz fazla art niyetliTövbe yarabbim millet kafayı yemiş kusura bakmada çok sıkıştırırlarsa söyle eşine üstüme çok geliyolar sen söyle kendinden kaynaklandığını de. Oda anlatsın anasına kimin kısır olduğunu. Hep senmi üzülcen birazda onlar üzülsün. Ama tabi onlar kimseye söylemesin. Sadece kendileri bilsin.
Canim benim kaynanamda oyle oglum çocuğa hasret kaldin allah size kız cocugu nasip etsin allah sizi bebekle sevindirsin deyip duruyo bilmiyoki oglundan dolayi olmiyo sanki onsuz cocuk olur kadin panik atak diye biseyde soyleyemiyosunBenim kaynanam evlendiği ilk gece hamile kalmış . Bizim 4 yıldır olmayınca tabi beni kısır sanıyor sürekli iğnelemeler . Bilseki oğlundan kaynaklı heralde kafayı yerkadın daha biz evlenmeden bak kısır falan değilsin ailende kısır yok dimi diyordu bana Şimdide bak oğlum dediğim çıktı havalarında . Allah fena günah yazıyor çevremdeki herkese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?