Rabbim yardımcısı olsun hayatim hepimizin imtihani farkli farkli herkesin. Ilk denemende mi oldu bebek :)Allah yardımcın olsun canım benimde benzer şekildeydi. Evliliğimin ilk 9 ayı vajinismusla geçti hiç beraberlik olmadı. Kendi kendime onu yenmeyi başardım. Tabi korunmadık hiç zaten 9 ay geçmişti.
Bu dönemdede eşimin bağırsak rahatsızlığı ilerledi crhon hastası. Onunla hastanaler, ilaçlar derken zaten çocuk için koşturamadık bile. Bir yandan da milletin baskısı başladı zaten eşim hasta ondan olmuyodur falan demeler, imalar başladı. Bende her ay hüsran zaten.
Artık olmıcağına kendimi o kadar kaptırdım ki doktora gitmeyi artık çocuğumun olmıcağını öğrenmek için istiyodum. Olmıcak desinler bende herkese olmıcakmış artık sormayın diyip konuyu kestirip atıcaktım yani. Eşim toparlanınca gittik varikosel dediler tabi evlilik 4 yıllık olduğu için artık ameliyetla falan beklicek durumumuz kalmadı. Tüp bebeğe başladık sonunda.
Evet çok şükür ilk denememde tuttu. Ama işte bitmiyo kalp atışını duyana kadar tedirginlik devam ediyo ister istemezRabbim yardımcısı olsun hayatim hepimizin imtihani farkli farkli herkesin. Ilk denemende mi oldu bebek :)
Insallah duyacaksin kalp atışınida canim ne zman gideceksin duymak içinEvet çok şükür ilk denememde tuttu. Ama işte bitmiyo kalp atışını duyana kadar tedirginlik devam ediyo ister istemez
28 inde çağırdı doktor nasıl sabretcez bilmiyom :))Insallah duyacaksin kalp atışınida canim ne zman gideceksin duymak için
Canım tabiki kararı sen vericeksin ama burada hastaneye güvencin devreye giricek. Yani güveniyorsan bekleyebilirsin ama güvencin sarsıldıysa özelde yada başka bir hastanede yaptırabilirsin. Sonra burası baştan belliydi keşke devam etmeseydim deme diye diyorum. Çünkü biz kendimizi suçlarız ya hep. Olacağı varsa her yerde olucaktır çünkü mühim olan senin rahat olman.Kizlar bana yardımcı olurmusunuz lütfen eşim aramış Üniversite hastanesini 15 gün snra arayın demişler bayan doktor yokmuş izinlimisin yani yerine bakan kimse yokmu 15 snra ariyip tekrar randevu için zaman alcaz oyyy oyyy geç olsun güç olmasın tabiki ama maddiyatim var yani tüp bebek için birikim yaptım özlemi gitsem fikir bekliyorum arkadaşlarım lütfen siz nadil bi yol izlediniz
Az kalmış canim oo neleri bekledin :)))28 inde çağırdı doktor nasıl sabretcez bilmiyom :))
hayırlısı olsun canım tabı hersey nasıp...suan hepımız bılıyoruz dr sadece vesıledır..rabbım ol derse olur...karar sızın hastanenın labaratuvar ortamı onemlı ben ozele gıdıyorum..Kizlar bana yardımcı olurmusunuz lütfen eşim aramış Üniversite hastanesini 15 gün snra arayın demişler bayan doktor yokmuş izinlimisin yani yerine bakan kimse yokmu 15 snra ariyip tekrar randevu için zaman alcaz oyyy oyyy geç olsun güç olmasın tabiki ama maddiyatim var yani tüp bebek için birikim yaptım özlemi gitsem fikir bekliyorum arkadaşlarım lütfen siz nadil bi yol izlediniz
Hadi ins darısı basimizakızlar hastaneden aradılar dun 12 yumurta toplanmıstı...10 tanesıne işlem yapmıslar şuan şükür 8 tanesı dollenmıs...çrşmba gunu bırdaha arayıp durumu bıldırcez dedıler...dua edelım bırbırımıze ınsallah
inşallah canım kusura bakma aklımda tutamadım.sızın suan kı durumunuz neydı canım yumurta vs toplandımıHadi ins darısı basimiza
Çok iyi canım inşallah onlarda devam edicek bölünmeye sağlıklı sağlıklı bebişler olcak :)kızlar hastaneden aradılar dun 12 yumurta toplanmıstı...10 tanesıne işlem yapmıslar şuan şükür 8 tanesı dollenmıs...çrşmba gunu bırdaha arayıp durumu bıldırcez dedıler...dua edelım bırbırımıze ınsallah
Carsamba yada persembe dedi doktor. Birasdan arayacaklar gözüm kulagim telde heyecan yaptıminşallah canım kusura bakma aklımda tutamadım.sızın suan kı durumunuz neydı canım yumurta vs toplandımı
amin inşallah canım cümlemız guzel haberler verelımÇok iyi canım inşallah onlarda devam edicek bölünmeye sağlıklı sağlıklı bebişler olcak :)
hadı hayırlısı canım.kısa sure once bende o duyguları yasadım elımde tlfn beklıyorum...hadı guzel haber ver ınsallah bızlereCarsamba yada persembe dedi doktor. Birasdan arayacaklar gözüm kulagim telde heyecan yaptım
Ayy darısı başımıza canim transfer gunun belli degil demikızlar hastaneden aradılar dun 12 yumurta toplanmıstı...10 tanesıne işlem yapmıslar şuan şükür 8 tanesı dollenmıs...çrşmba gunu bırdaha arayıp durumu bıldırcez dedıler...dua edelım bırbırımıze ınsallah
yok canım dun yumurtalar toplandı zaten 12 tane...10 tanesıne ıslem yapılmıs...8 iyi dollenıyor dedıler...çarsamba gunu tekrar bılgı vercekler..hadı hayırlısı olsun...ama bana yumurta toplandıktan snra persembe cuma transfer olur dedıler....bakalım ınsallah yolunda gıder......ama dun ben narkozdan uyanmıstım....ıyıyıdım...agrılarım vardı bugun sukur ıyıyım ılaclarım ıgnelerım var...dun yatıyordum esımı dısarı cıkardılar bır bayan gelıp odamda hazırlansın dıye...transfer ıslemı varmıs...ınsallah hakkında hayırlısı olur o arkadasında...kıyamam baktım zıplaya zıplaya gelıyo....ıdrara sıkısık...patlamak uzereyım dedı...hemsıreler tut vs dedı..tutamıyorum dedı...azıcık yap barı dedıler...neyse kız tuvalette kıyamam hemsıre basında hadı kalk vs yapma yeter dedıler....kıyamam kadında bıraz daha zor durumdayım dıyordu....hala onun odurumundan cok etkılendım...ben neyaparım bılemıyorum....hele suan kı agrılarım var ogune kadar gecmezse dusunemıyorum kendımı..Ayy darısı başımıza canim transfer gunun belli degil demi
Ayy darısı başımıza canim transfer gunun belli degil demi[/QUOtoplamadanda korkmayın utanmayın...tecrubesı olmayan arkadaslar ıcın yazıyorum bılgısı olsun okuyan olursa...her hastanede de aynıdır dıe dusunuyorum...ıslem yerıne aldılar gıyındım vs...hemsıreler geldı hepsını tanıyorum zaten...ılgılenen hemsıreler tedavı boyunca...neyse sedyeye yatırdılar...bacaklarımı actım tabı ayagımı vs bagladılar..ustume ortu ve bacaklarıma sterıl bez gecırdıler...ozel bolgem tamamen kapandı bantladılar vs ıslem gorulcek kadar o yuzden rahat oldum gelen gecen hemsıreler gormuyo dıe...ama damarlarım cok ınce dıye damar yolu acamadılar...zaten kan vere vere kolumdakı damar patlatılmıs dedıler olmaz...epeyı ugrastılar...en son anestzıcı gelsın onlar daha ıyı bulur dedıler...dr geldı herkes anestecıyı beklıyor ben yarım saat kadar oyle kaldım.....hatta anestesıcı dedı bu kollarının halı ne ne olmus damarlarına vs...gulduk.....damarımı actı kalın bır ıgneyle seruma ılac verıldı...bırden sol kolum yanıyor gbı ve sancı oldu...dedım kolum sancılandı normalmı acıyor...normal dedıler...gerısını hatırlamıyorum zaten.....ama kurtaj olurken baska hastanede narkoz verdıler serumdan boyle ıcım serın oldu.tıtreme geldı...ama hemen uyumadım ılacın dozunu arttırdılar...bu ıse cok farklıydı zaten...40 dk surmus...bastan okadar dıe dedıler zaten...gayet ıyı uyandım...agrılarım vardı gecede cok zorlandım...şimdi ilaçlarım ve hergun kalcadan ıgnem var.....ılaclar bıtınceye kadar tekrar alarak dvm edıcekmısım...ınsallah gebelık olursa gerekırse 9 ay boyunca ıgnelerım progesteron ıgnelere dvm edılebılıyormus..şükür ki hemsıre arkadasım var sagolsun gelıp yapıyo bana...oda olmasa ısım zor olurdu....transfer sonrası merdıven vs cıkmak yasakmıs...7.kattayım ve suan asansor yok..ıgnelerımı bıraz zor olurdum...tabı hemsıre duzenlı saatlerdeeve gelırmıydı bılemıyorum
Anladim canim biraz gec olduYok yok :) oyle bişey kız:))zaten bak simdi tranafer oluyorya tam ortaya koyuyorlar göbeginin en altına bikini bölgenın altına eger sen normal ilişkide olaaydı evet kalktıgında akardı sperm oda verimli olmuyanlad ama simdi trasferde cokk asama önde gidiyr diger türlü sperm kanaldan gecicek yumurtasonra yavuza dusup tutunucak:) o olay yok cok asama onde oluyor zaten doktor işlem bittikten sonra gelip ultrasonla bakıyor yerindemi degilmi gerisi allaha kalıyor sen elinden geleni yaptın doktorlar yaptı oluyor
Ayy yazık ya bende zor tuatan biriyim dayanabilirim insallah neden sıkışık olmak gerekiyor acaba. Ağrın geçer insallah canim transfere kadar dikkat st o zaman kadarda kendineyok canım dun yumurtalar toplandı zaten 12 tane...10 tanesıne ıslem yapılmıs...8 iyi dollenıyor dedıler...çarsamba gunu tekrar bılgı vercekler..hadı hayırlısı olsun...ama bana yumurta toplandıktan snra persembe cuma transfer olur dedıler....bakalım ınsallah yolunda gıder......ama dun ben narkozdan uyanmıstım....ıyıyıdım...agrılarım vardı bugun sukur ıyıyım ılaclarım ıgnelerım var...dun yatıyordum esımı dısarı cıkardılar bır bayan gelıp odamda hazırlansın dıye...transfer ıslemı varmıs...ınsallah hakkında hayırlısı olur o arkadasında...kıyamam baktım zıplaya zıplaya gelıyo....ıdrara sıkısık...patlamak uzereyım dedı...hemsıreler tut vs dedı..tutamıyorum dedı...azıcık yap barı dedıler...neyse kız tuvalette kıyamam hemsıre basında hadı kalk vs yapma yeter dedıler....kıyamam kadında bıraz daha zor durumdayım dıyordu....hala onun odurumundan cok etkılendım...ben neyaparım bılemıyorum....hele suan kı agrılarım var ogune kadar gecmezse dusunemıyorum kendımı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?