Gebeliğe Hazırlık TEMMUZ AYI İTİBARİYLE HAMİLE KALMAYI PLANLAYANLAR BURAYA

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Eşi test yaptıran kızlar sorum size.. gecen hafta eşim devlet hastanesine spermiyogram testi vermek icin gitti urolojiye ama 1.5 ay sonrasına randevu vermisler test icin. Bir tüp de kan almışlar hormon testleri, bugün baktik ve beni şaşırtan bişey var. Prolaktin degeri eşimin 29 çıkmış ve referans aralığı da 4.6-21.4 yazıyor. Ama internette baktığımda erkekte olması gereken referans aralığı 5-10 arası yazıyor. Ben bişey anlamadım, testesteron ve diğerleri de normal çıkmış. Prolaktin benim bile bu kadar değildi. Eşimde hic isteksizlik iktidarsizlik vs yok tam aksi cok isteklidir. Sizlerin esine hormon bakıldı mı veya bu önemli mi bi yorum yaparsaniz sevinirim

Sadece sperme bakildi esimin canim hormonlara baktirmadik. Ama dusunuyoruz

Sadece sperme bakildi esimin canim hormonlara baktirmadik. Ama dusunuyoruz
Benimki de yarın sperm tahlili vericek özelde. Devlet 1.5 ay sonraya randevu verdi ama hormon böyle çıkınca hemen özelde yaptıralım kafamızda soru işareti kalmasin dedik. İnternetten baktim da prolaktin cok daha yüksek olsa baya sorunlar yaratiyomus, bizimki sanirim cok yüksek degil ama olmasi gerekenden yüksek, inşallah bi hasar yoktur hiç aklıma gelmezdi bide bu çıktı iyi mi

Canım stres prolaktin yüksekliğine sebep verebiliyormus. KAdınlarda öyle diye biliyorum belkı erkeklerde de öyledir geçicidir belki

Yine bir sorunla karsınızdayım. yumurtlamanın üstünden 3-4 gün geçti. sol kasığım yani tüpümün oldugu kasığım sürekli batıyor sanki bıçak vuruyor gibi. Neden ki acaba Gebelıkten süphe etsem daha cok erken değilmi bu ağrılar için

Canım benim eşimede sadece sperm testi yapıldı. Hormon testi yaptırmadık. Dr ne dedi peki ilacı vardır illaki yüksekse

Canım anlayışlı İyi bir doktorsa bence çeker rahim filmini gibi geldi bana. İnşallah istediğin gibi olur

Bazı insanlar erken hamilelik belirtileri yaşayabiliyor canım belki sende o şanslılardansındır Ben böyle ağrım olduğunda iğne batması gibi oluyor genelde yumurtaya spermlerin ulaştığını düşünüyorum. Döllenme için yumurtaya hızlıca vuruyorlar çünkü diyorum belki onu hissediyorumdur yani.. Kendimi dinlemede ustayımdır bu arada bana bakma sen

Vurmuyorlar ama sperm hücresi yumurtaya ulaştığında asidik bir madde salgılayıp yumurtanın kabugünu eritip içeri gidiyor.

MEsela banu çidtçi var o açıklama yapmıştı bu sebepsiz infertilite hakkında. Sabepsiz diye birşey yok elbet bir sebebi var ama tıp bunu bulmaya henüz yeterli değil. Bir çok etken var ama yapılan tetkikler yeterli değilmiş. MEsela bu behsettiğim asitik madde yoksa döllenme olmuyor yada yetersizse. VE bunu da ölçebilen bir teknik henüz geliştirememiş tıp gibibi. dip not olsun buda :)

İnşallah onu salgılıyolardır ya bizim çocuklar onu da takmayım şimdi kafaya durduk yere

ahahah canım alemsin yaaa :))))
Senaryonda müthiş bayıldım vallaaaa spermle yumurtanın birleşmesinin volkanık patlaması ahahhaaa

Oyyyy derya deniz yaaa bugunde tüp bebek uzmanı çıktı demetle alişanda. bir sürü şey vallaa insanın kafası duruyor. Annem diyorki kızım böyle birşeyler varsa biz nasıl hemen gebe kaldık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…