Gebeliğe Hazırlık TEMMUZ AYI İTİBARİYLE HAMİLE KALMAYI PLANLAYANLAR BURAYA

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canim bu konuda yanlis bilgi verilmis. folik asidin fazlasi zarar. ben bu gebeligimde olcum yaptirmadan kullanmayacagim dedim. fazlaysa noluyo dedim. genelde fazla olmaz ama o durumda cocukta otizm riskini 17 kat arttirio dedi. ee ilk cocugum otizmli. ve ben onda folik asidi ilk 3 ay kullanmistim. tabi ki tek faktor folik asit midir bilinmez ama bu bilimsel bir calisma. neyse ilk drum sonucu gordu gerek yokmus dedi folik asit diye direten diger jinekologa da gosterdim bak iste folik asit kullanmanin faydalari ama dozu dusuk bi tane kullanmalisin dedi. ben hic folik asit almadim deyince gozleri fal tasi gibi acildi. kesinlikle olcum yaptirmadan gelisiguzel vucuda bi sey depolamayin derim. nacizane tavsiyem.

Evet. haklı da olabilirsin. Bir yanı onaralım derken diğer yanı yıkmamak lazım. Folik asiti belki atamayan bir bünye vücutta tutabilir. Bunu da testlerden anlarız ancak. Olmadı ben ona da bir ara baktırayım.

Evet. haklı da olabilirsin. Bir yanı onaralım derken diğer yanı yıkmamak lazım. Folik asiti belki atamayan bir bünye vücutta tutabilir. Bunu da testlerden anlarız ancak. Olmadı ben ona da bir ara baktırayım.
en iyisi canim. insanin vicdani rahat olmali. gecen hemsire arkadasim folik asit kullaniyo musun diye sordu.. hayir deyince nerdeyse afaroz edecekti. saglikcilar bir seyin herkese iyi geldigine inanip koru korune baglanabiliyo. insallah saglikli ve huzurlu bi gebeliginiz olur. oglumum durumuyla ilgili uyaran eksiklii olabilir demeye basladilar ama eger ki otizmse sebep ben degilsem bile omur boyu vicdan azabim bitmeyecek. tam sebebi bilinemeyen bir rahatsizlik ama ben olcturmeden kullandim diye ha bire kendimi sucluyorum. o zaman olcum bi sey bilmiyodum. drlar en iyisii bilir saniyodum. tabi ki folik asidin azligi da zarar. bebegin bel kisminda aciklik kaliyo. emin olup gerektigi kadar kullanmak en iyisi.

Evet kızlar doktorların ilmine saygım sonsuzdur ama bütüncül yaklaşımı benimseyen doktorları takip etmemiz lazım çünkü düşünsenize yıllarca yumurta kolestrol yapar uzak durun çok az yeyin diyen doktorlar sonraki yıllarda bundan vazgeçip hergun 1-2 yumurta yemek sağlıklıdır dediler. O yüzden standart bilinen her bilgiyi koşulsuz şartsız kabul etmeden iyi araştırmamız lazım. Kendi vücudumuzu tanıyarak bazı adımlar atmamız lazım, tüm bunlara rağmen yaşayacağımız sorunlar da Allah'ın imtihanı bizlere tabi

Evet kızlar benm çalştğm doktorumla aynısı derdi hastalara. Fazla folik asit otizme yol açıyor diye. fazla progestan ilacı da otizme yol açıyormus. 400 mcg kullanıyorum ben multivitaminin içinde var. 6 aydır kullanıyorum . Folbiol 'un içinde çok yüksek folik asit düzeyi. Bizim kullandığımız günlük vucuda girilmesi gereken miktar.

SEnin aldığın eski tiptir o zaman. İçin rahat edecekse yani nesil foliksitlerden kullan. Ben ilk üç ay Imprly kullanmıştım. Sonraki işte 3 ayda folikus plus kullanıyorum
Onu bilmiyorum. Olabilir belki. Doktorun biri genel olarak içilen hapların hepsi o form da demişti diye hatırlıyorum ben.

Aynen folbiol günlük almamız gereken dozun yaklaşık 10 katı. Yani bana saçma geliyor doktorların sadece folbiol yazması. Ben direkt folic-1 ile başladım 40 mcg.

Bir de en iyisi sanırım kanda baktırıp ona göre kullanmak.

Benim kide öyle canım devam ediceksin dimi her gün içmeye ben biraz kararsız kaldım gün aşırı mı içsem diye napayım kii yaa

Selam kızlar,
Bugün doktora gittim.
20. Gün ovulasyon testimin pozitif çıktığını.
21. Gün progesteron testim 1,62 sonraki 28.gün progesteron testimin 12,89 çıktığını söyledim. Bugunde 30.günümde doktor bu değer çok iyi kesinlikle bu ay yumurtlamışsın ve sağlam yumurtlamışsın dedi sonrada ultrason ile baktı ve sağdan yumurtlamışsın dedi. Ve ilk defa bana bugun dediki rahim kalınlaşmış gebelikten şühelendim ve beta hcg isteyeceğim dedi. Kan tahlili istedi ama negatif çıktı acaba çok mu erken pozitif çıkma ihtimali var mı bilmiyorum

Benim kide öyle canım devam ediceksin dimi her gün içmeye ben biraz kararsız kaldım gün aşırı mı içsem diye napayım kii yaa
400 mikrogram çok düşük düzey canım zaten. Günlük alınması gereken miktar. Çoğu yiyecekte bulunuyor ama artık her gıda işlenmiş hormonlu oldugu için alamıyoruz ki vitamini yeterli düzeyde . Hergün alıyorum ben vitamini. gün aşırı içebilirsin için rahat edecek olur hem :)

Tamam canım çok sağol öyle yapayım en iyisi ben

Kaç gün var canım bat a

Kaç gün var canım bat a
Canım benim adet düzensizliğim var o yüzden bilmiyorum ama en erken 35. Günde oluyorum bazen 40 bile olabiliyo. Buguün 30.günümdü ve ovulasyon testinde de 20. Gün pozitif gördüm. Doktor da bugün çatlamış ve sağ taraftan çatlamış dediğine göre heralde yeni çatladı nasıl anlayacak ki yoksa

Selam canım, benim de bu ay 12 küsür çıktı doktorum çok güzel dedi. Mesela önceden ben öyle bilmiyordum bir keresinde 11 çıkmıştı dokotr bana 3 ün üstünü normal sayıyoruz çok ii senin yumrutlama problemin yok dedi. Bu yüzden beni direk aşılamaya yönlendirdi. Belki de olur mu olur ne bilim geç döllenme vs.

Ben folbiol kullandığım dönemelrde mesela gün aşırı alıyordum. Onu kullandığım dönemde gebe kaldım ama kürtajla sonuçlandı. Yanlış anlaşılmasın folbiol kullandım diye gebeliim ilerlemedi demiyorum. sonra kürtaj vs iyileşme muayenelr derken O bitti Imprly başladım multi vitamin içinde folik asitte vardı bitti 3 ay da onu kullandım. Şimdi folikus plus yeni nesil folik asit miş işte onu kullanıyorum 2 haftadır. Folik aist patlaması yaşıycam. En kısa zamanda bir değerime baktıracağım ben.

günaydın kızlar...
ManyakPrenses canım bu ay da bişey yok dün geldi malesef kırmızılar hatta bu ay 2 gün erken geldi koronadan mı oldu bilmiyorum.bu aralar zaten döngüm ara ara kısalmaya başladı ilginç bi şekilde.
devam mı tamam mı daha karar vermiş değilim bakalım.ilerleyen zamanlarda yazarım yine

Hayırlısı olsun canım yeterki sağlıkla gelsin bebişler biz beklemeye alıştık nasılsa

Canım o zaman yeni çatladıysa onun yerleşme süresi falan var yani erken davranmış sanki doktor kanda bakmak için. Allah büyük inşallah hamilesindir

Baktır sen baya kullanmıssın. Folbiol haftada 1 kere içilmesi gerekiyor. Gün aşırı içilcekse çeyreğe bölüp içilmesi gerekiyor. Ben hiç folbiol veya sadece folik asit kullanmadım . hep multivitaminin içindeki düşük miktarlı folik asit şekilde kullandım.

Günaydınlar kızlarrr... Bugun yumurtlamamın üstünden geçen 10.günüm. Pazar günü 13.gün olacak pazar günü test yapmayı düşünüyorum çok heyecanlıyım. Bu ay garip şeyler oluyor sürekli wc'deyim kasıklarım çok ağrıyor. Ya enfeksiyon var ya da birşeyler var.
Hiiiç ümidim yok ama bu ağrılar sürekli ümitlendiriyor beni anlamadım gitti. Bu ay da gebelık olmazsa hiçbir belirtiye bakmıcam artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…