Temmuz ayı tüp bebek tedavisine başlayacak hanımlar toplanalım

Merhaba,

Yazmaya nereden başlasam bilemedim. Buradaki birçoğunuz gibi ben de binlerce hayal kurarak çocuk sahibi olmak için bu serüvene katıldım ve 3 senedir de benim için en doğru doktoru bulamadım.

Hangi doktora gittiysem de hep ilk muayenede iyi davranıp, sonraki muayenelerde tavır değiştirir oldular. Her türlü testi yapıp, hazırlanıp gittiğim sevgili doktorlar değerlerimin iyi olduğunu ve bir sağlık problemim olmadığını söylüyorlar ama nedense, ne normal şekilde, ne aşılama ile, ne tüp bebek tedavisi ile başarılı olamadım.

Her başarısızlık sonrası eşimle defalarca kahrolduk. Geceleri uyuyamaz, sabah ezanı okunduğunda eşimle hüngür hüngür ağlar olduk. Fakat bizim bu yaşadığımız üzüntüyü, ancak yaşayanlar anlayabilir.

İlk gittiğim doktor sadece bir kadın doğum uzmanıydı. Çok bilinçsizdim o zaman ve her dediğine inanmış, umutla devam ediyordum ki aylar sonra vazgeçtim kendisinden. İkinci doktor, ben doktor arayışındayken bir sağlıkçı tanıdığımızın şiddetli tavsiyesi ile kadın doğum uzmanı arkadaşına gittik (çok inandırmıştı bizi, kendisi çok iyi bir doktordur diye). Ama o gittiğimiz doktorun kullandığı malzemeler çok eski olduğu gibi, hsg filmindeki polipi görememesi ve bende kist olmamasına rağmen ısrarla kist tedavisi uygulamaya çalışması bizde şüphe uyandırdı ve derhal profesöre gittik. Profesör iyi miydi? Evet ama profesörün teorisi iyiydi sadece, gelelim pratiğine... aşılamada başarısızlık yaşadığımız tüp bebek merkezinde, ısrarla tüp bebek denemesi de yaptırdı. Onun ısrar ettiği tüp bebek merkezinin laboratuvarına hiç güvenmemiştim oysa ama umut işte, yine denedik. Yine başarısızlık... ama kalan embriyolarımı da dondurtmuştum bile...

Tekrar tüp bebek tedavisine başlamak istediğimde araya pis Korona girdi. Umudumu kaybetmeye başlamıştım artık... Tüp bebek merkezlerinin açıldığını öğrenir öğrenmez profesöre mesaj atmıştım, tekrar denemek istiyorum diye (ama bu sefer ben kendim seçmek istiyordum tüp bebek merkezini) . ama kendisinden aldığım cevap bir yıkım oldu...

Bundan sonra tekrar doktor arayışına girdim ve bir doktorla online ön görüşme yaptım. İlk muayenede iyiydi ama kendi laboratuvarı çok iyi olmasına rağmen, dondurttuğum embriyoları kullanmakta ısrar etti (bizim şiddetle reddetmemize rağmen). Neyse güvendik, ikna olup tamam dedik.

Tam da düşündüğüm gibi, embriyolar çözündükten sonra profesörün ısrar ettiği tüp bebek merkezindeki laboratuvarın gerçekten de kötü olduğunu ve 2.5 günlük embriyolar ile ilgili olarak 4 günlük diye yutturduklarına da şahit oldum. Profesör de aceleyle on bin lirayı zarf içinde nakit almıştı (ilaç fiyatlarını saymayayım bir de). Ortada başarısızlık var ve bizim aylarca biriktirip kazandığımız alın terimiz bir çırpıda yok olup gitmişti.

Şu anki doktor da kalitesinden emin olmadığı halde, bu denenmiş embriyoları sokağa çıkma yasağının olduğu gün, 3 saat kala apar topar çağırarak rahme yerleştirmişti (Babalar günü olduğu için belki şans getirir inancıyla, elimizde izin belgesi bile olmadan yola çıkıp , yoğun trafiğe rağmen tüp bebek merkezine yetişmiştik.).

Şimdi bir yıkım daha yaşadım. Sonuç negatifti. Doktoru aradım, ama ben başka bir doktora gitmeyi düşünmememe rağmen, "inşallah birlikte veya başka bir doktorla başaracaksın" dediği için, şimdi benim gibi bir hastayı sahiplenecek, gerçek bir doktor arayışına tekrar girişiyorum...

Ben şimdi kime güveneyim?
Universite hastanesine gittinmi hic?

Arkadaşlar bazıları hormon iğneleri sayesinde Ultrasonda görünen yumurta sayısından fazla yumurta toplandı diyor. Bu doğru mu? Mesela ultrasonda 7 yumurta görünüp yumurta toplarken 10 tane toplanması gibi...

Back
X