TEMMUZ'da yeni umutlar besliyoruz...

Whiteandblue

Kûn fe yekûn🙏
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2009
14.445
8.138
:nazar: BU AY GÖBİŞ, DOLSUN BEBİŞ :emir_bebek:
AYAKLAR FORAA :81::87::86:


Öncelikle bir bakalım en büyük düşmanımız kimmiş? STRES
Peki bu stres bize ne kötülükler edermiş bakalım;
Kortizol, böbrek üstü bezinin kabuk bölgesinde üretilen, vücudun strese gösterdiği tepkiyle ilişkili bir kortikosteroid hormondur. Kan basıncını ve şekerini artırır, *****KADINLARDA KISIRLIĞA NEDEN OLUR***** Ve bağışıklık sistemini baskılar.



Topiğimiz hayırlı olsun öncelikle. Bu toiğin bazı değişmez kuralları vardır arkadaşlar.


* Umutsuzluk yok.
* Karamsarlık yok.
* Şeytan vesveselerine kulak verip can sıkmak yok.
* Kadere isyan etmek yok.
* Rabbimden umudunu kesmek yok.
Bu topikte huzur var,neşe var, sizin gibi yüreği güzel insanlarla hoş paylaşımlar var, birbirimize umut vermek var, sevgi var, en önemlisi bolbol hamiş var olacak inşallah. Biz buna inanıyoruz. Sadece Haziran değil her ay en çok hamişi olan topik bu olacak inşallah.


Bu liste bizim umut listemiz. İnşallah bütün listeyi minik bebeklerine kavuşmuş göreceğiz.





Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla,


BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM



Lucystar_3423 Haziran1.Beklemede
Eylul_0725 Haziran1.Beklemede
Hamel421528 Haziran1.Beklemede
Xyzxyz28 Haziran1.Beklemede
Haoz30 Haziran1.Beklemede
Nidaa1 Temmuz1.Beklemede
Megabıtlı1 Temmuz1.Beklemede
Saribalim1 Temmuz1.Beklemede
Gltsry2 Temmuz1.Beklemede
Anaesthesia2 Temmuz1.Beklemede
Abcdefac2 Temmuz1.Beklemede
Kocamlaben3 Temmuz1.Beklemede
Evliyy3 Temmuz1.Beklemede
Chuchee5 Temmuz1.Beklemede
Kimdedii5 Temmuz1.Beklemede
Miyankizu5 Temmuz1.Beklemede
Şeker_pembe5 Temmuz2.Beklemede
Kimdedii5 Temmuz1.Beklemede
0107125 Temmuz1.Beklemede
Elalmami6 Temmuz1.Beklemede
Curcu277 Temmuz1.Beklemede
Cicibicimelek7 Temmuz1.Beklemede
KTOZOGUL8 Temmuz1.Beklemede
Kelebek22118 Temmuz1.Beklemede
Mifikan8 Temmuz1.Beklemede
Denizhaziran9 Temmuz1.Beklemede
Dilruba809 Temmuz1.Beklemede
Mavikelime9 Temmuz1.Beklemede
Nazlıgamzelim9 Temmuz1.Beklemede
Korkusuzkorkak10 Temmuz1.Beklemede
Senben6010 Temmuz1.Beklemede
_Duygu10 Temmuz1.Beklemede
Mina8710 Temmuz1.Beklemede
Ortmenım11 Temmuz1.Beklemede
Mormavi4111 Temmuz1.Beklemede
Zeynep_xx13 Temmuz301.Beklemede
Arzuackgz14 Temmuz1.Beklemede
Yasell15 Temmuz271.Beklemede
Angel_2615 Temmuz1.Beklemede
Yelser16 Temmuz381.Beklemede
Nedesembılemedım16 Temmuz1.Beklemede
Mutlugelin818120 Temmuz1.Beklemede
Eylul_0722 Temmuz1.Beklemede
Mayıs24 Temmuz1.Beklemede
Luckystar24 Temmuz1.Beklemede
[tr]
[td]NICK[/td]
[td]BAT[/td]
[td]YAŞ[/td]
[td]KAÇINCI BEBEK[/td]
[td]SONUÇ[/td]

[/tr]



OVULASYON BELİRTİLERİ;



- Vajinal (servikal) akıntıda artış olması, akıntının sıvılaşması. Kadınlar bunu "ıslaklığım arttı" şeklinde ifade ederler genellikle. Bu belirti ovulasyon olmadan bir kaç gün önce başlar.
- Vücut ısısında artış. Hastalar bu hafif artışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım derece civarında bir artış olur.
- Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir. Ağrı bazen iki taraflı da olabilir. Ağrının sebebi yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının pelvise (rahim etrafına) sızmasıdır. Bu sıvı bir kaç günde kaybolur kendiliğinden. Ağrı genellikle bir günde biter. Bazen büyüyen yumurtaya bağlı ağrı yumurtlama olmadan 4-5 gün önce başlar, yumurtlamanın olduğu gün artar ve sonra birden kaybolur. (Mittelschmerz, orta ağrısı)
- Göğüslerde (memelerde) hassasiyet, dolgunluk, gerginlik
- Karında şişkinlik hissi
- Karında sancı ve kramplar
- Cinsel istekte artma: Genellikle ovulasyon olmadan birkaç gün önce başlar.
- Bazı kadınlarda koku, tat ve ışık gibi uyaranlara karşı aşırı hassasiyet, rahatsız olma mehydana gelir.


UMUT LİSTEMİZDEKİ ANNELERİMİZE TAVSİYEMİZ KÜRLER;


ÇÖREK OTU-BAL-TARÇIN KÜRÜ
Çörek otu hamile kalma ihtimalini oldukça yükseltir. Hamilelikten önce 6 - 8 ay süreyle çörek otu kullanılır. Çörek otu rahim kaslarının kasılmasını uyardığı için düşük yapmamak için hamile kalındığı öğrenildiğinde çörek otu kullanımına ara verilir, doğuma 1-2 gün kala tekrar başlanır, emzirme süresi boyunca kullanılır ve emzirme süresi mümkün olduğunca uzatılmalıdır. Böylece anne ve çocuk sağlığı korunmuş olur.


Hamilelik ve emzirme döneminde ilaç kullanımı modern tıpta bir kural olarak istenmez. Çünkü çocuk gelişimi çok özel bir durumdur, her müdahale az veya çok zarar verir. Bu zarardan korunmak için hamileliğe hazırlık çok özel bir zorunluluktur, bu şekilde hamilelik ve emzirme dönemi çok daha rahat geçer.


Çörek otu doğum ve doğum sancısı, doğum sonrası anne sütünün artırılması ve bebek beslenmesi ve gelişimi için yaratılan en mükemmel şeydir. Çörek otu özellikle kadınlarda ovülasyon, menustrasyon ve hamilelikte üreme sistemlerinde fonksiyonel olup, rahim kaslarının kasılmasını teşvik eder. Bu sayede doğumu kolaylaştırır.
Macun yapılıp tüketildiğinde anne sütünü artırır. Hamilelik süresince çörekotu kullanılmamalıdır, düşüğe sebep olabilir. Bkz: Çörek Otu Macunu Nasıl Yapılır.
Hamile kalmak için Çörek otu Bal Tarçın Macunu
12 silme tatlı kaşığı taze öğütülmüş çörek otu (30 gr.)
10 çay kaşığı toz tarçın
10 yemek kaşığı saf bal
Bu karışımdan her gün 1 yemek kaşığı adetin 2. günü başlanıp 12. güne kadar, aç karnına veya yemekten 1,5 - 2 saat sonra yenir. Bu karışım yumurtaları büyütüp hormonları düzenler. Dolayısıyla hamile kalma ihtimalini yükseltir.


SOĞAN KÜRÜ
Soğan kürü ile hamile kalanlar bu kür sayesinde yumurta sayılarını arttırdıkları için hamile kalabilmektedirler. Yumurta sayıları yetersiz olan ve yumurtalıklarında kist bulunan kadınlar hamile kalmada sorun yaşamaktadırlar. Kadınlara yaklaşık olarak on iki adet döneminde hamile kalamadıkları takdirde, bu yöntemi on beş gün süreyle uygulamalarını tavsiye ederiz. Eğer kadınlar 35 yaş üzerindeyse, bu kürü 12 ay beklemeden hemen uygulamaları daha faydalı olacaktır. Çünkü kadınlardaki yumurta rezervi ergenlik döneminden itibaren azalma gösterir. Bu yaşlara gelindiğinde bu rezervler azaldığından hamile kalma olasılığı da azalır. Yumurta üretiminin yaşla olan bağlantısı ileri yaşlarda kadınların sorun yaşamasına sebep oluyor. Bu nedenle destekleyici doğal yöntemler faydalı olacaktır. Yumurtalık kistleri bulunan kadınlarda hamile kalmada, sorun yaşayanlar arasındadır. Bu yüzden kistlerin giderilmesi gerekir. Uygulayacağınız bu doğal yöntem sayesinde, sizlerde hamile kalma şansına sahip olabilirsiniz. Soğan kürü kadınların yumurtalık ve rahimde olan problemleri gideren şifalı bir karışımdır.
Hamile kalmak için soğan kürü hazırlama


Bir adet yemeklik kuru soğan ve iki bardak klorsuz su yardımıyla kürümüzü hazırlayabiliriz. Kuru soğanı kırmızı, mor ya da beyaz kabuklu olandan kullanmamalısınız. Mutlaka kabukları açık kahverengi olan yemeklerde kullandığınız kuru soğanı kullanmalısınız. Soğanı kabukları ve köküyle kaynatacağınız için, sirkeli suda bir süre bekletirseniz dezenfekte olmasını sağlarsınız. Suyu bir tencereye koyarak kaynatmalısınız. Bunun içine soğanı soymadan, dört parçaya bölerek atmalısınız. Bu şekilde beş dakika kadar kaynattığınızda, kürünüz hazır hale gelecektir. Daha sonra ılınması için bir kenara almalısınız.


Soğan kürünü nasıl kullanmalısınız?


Bu kürü en fazla on beş gün süreyle uygulamalısınız. Başladıktan bir iki gün sonra vajinal akıntılarınızın arttığını görebilirsiniz. Bu durum daha sonra geçecektir. Yemeklerden on dakika kadar önce, kürü ılık bir şekilde içmelisiniz. Her gün mutlaka taze olarak hazırlamalısınız. Bu yumurtalıklarda olan kistlerin giderilmesi ve yumurtlamanın düzenli olmasına katkı sağlayacak bir kürdür. Küre adet görmeye bağladığınız yedinci günde başlamanız tavsiye edilir. Bu süreden itibaren on beş gün boyunca kullanmalısınız. Bundan sonraki adetinizin onuncu gününden itibaren bu uygulamayı beş ya da yedi gün daha uygulamanız daha etkili olması açısından tavsiye edilir.


İNCİR KÜRÜ
İbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:


Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine sekiz adet kuru inciri ilave ederek 15 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. 15 dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Tek seferde veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.


Bu kürün uygulama şekli:
Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.
Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.
Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.


Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:
Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.


HIZLI GEBE KALMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?


Günümüzde pek çok evli çift çocuk sahibi olma konusunda sıkıntılar yaşıyor. Bazı çiftlerin mevcut Sağlık sorunlarından dolayı bazılarının da farklı nedenlerle çocukları olmuyor. Peki, hamile kalmak için yapılabilecek şeyler yok mu? Tabi ki var; işte hızlı gebe kalmak için dikkat edilmesi gerekenler…
- Rahat olun, strese girmeyin. Gebe kalamayacağınız korkusuna kapılmayın.
- Adet düzeninizi takip edin, gebe kalabileceğiniz muhtemel günlerde cinsel ilişkide bulunmaya özen gösterin.
- Eşinizin sigara ve Alkolü bırakmasını sağlayın, hayatını düzenlemesine yardım edin.
- Eşinizin kalın ve sıkı pantolon, iç çamaşırı giymesini engelleyin. Sauna ve Sıcak banyolardan kaçınmasını tavsiye edin.
- İlişkiden 2 Saat önce eşinizin sert bir kahve içmesi sperm hareketlerini uyaracaktır.
- En uygun pozisyonda cinsel ilişkiye girin.
- İlişki sonrası belinizin altına yastık koyup bir saat yataktan kalkmayın, yatak odasının fazla sıcak olmamasını sağlayın.
- Sabah erken saatlerde cinsel ilişkiye girmeye çalışın. Sabahları sperm kalitesi en iyi durumda olmaktadır.
- Cinsel ilişkiyi ‘bir ev ödevi’ olarak görmeden isteyerek eşinizle birlikte olun. Orgazm olmak vajina salgısının ph derecesini değiştirmekte ve spermin rahim ağzından daha hızlı geçmesini sağlamaktadır. Gereğinden fazla, sık cinsel ilişkiye girmekten kaçının.
- Daha önce gebelikten korunmak için değişik yöntemler kullanmışsanız bunların olası etkileri için doktorunuza danışın.
- Adet düzensizliği var ise gereken tedavi ile adet düzenini sağlayın.
- Servikal mukus gereğinden koyu ise inceltici özel ilaç kullanmak gerebilir.
- Günlük beslenmenize dikkat edin. Dengeli ve düzenli beslenin. Süt ürünlerinin içindeki galaktose ismi verilen Madde yumurtlama fonksiyonunu arttırmaktadır. Bol miktarda süt, süt ürünü ve yoğurt tüketin. Enginar ve taze fasulyeyi tüketmeyi unutmayın. Aşırı kırmızı et ve yağlı yemek tüketmeyin, östrojen düzeyini olumsuz etkileyebilir.
- Aşırı olmamak şartıyla hafif egsersiz yapın.
- Doktorunuzun haberi olmadan hiçbir ilaç kullanmayın.
Adetlerim düzensiz, yumurtlamam ne zaman olmakta?
Bu soruyu birçok kadın kendi kendine veya hekimine sormaktadır. ”Ne zaman yumurtlamam oluyor?” Yumurtlama gününü anlamak için bazal vücut ısısı ölçümü yapılabilinir, düzenleyici ilaçlar kullanılabilinir, bitkisel içerikli haplar alınabilinir veya yumurtlamayı gösteren özel testler yapılabilinir.
Adet düzensizliği var diyebilmek için adetlerin 7 Günden fazla bir süre erken veya geç olması gerekmektedir. Başka bir ifade ile 21 günden daha sık veya 35 günden daha seyrek olması adet düzensizliği anlamına gelir. Her 10 kadından 2 tanesinde adet düzensizliği görülmektedir. Adet düzensizliğinin en sık sebepleri kötü beslenme, kontrolsüz diyet, kronik yumurtlama bozukluğu, Hormon bozuklukları, guatr ve bazı böbrek üstü bezi hastalıkları, polikistik over, yumurtalık (over) kistleri varlığı, aşırı eksersiz ve kontrolsüz spor vs’dir.
Adetleriniz düzensiz ise ve gebe kalmayı planlıyorsanız kolay gebe kalabilmek için doktorunuzla görüşüp öncelikle adetlerinizi düzene sokun. Doktor yardımı ile yumurtama hesaplama sı yapılacak ve sonuç olarak size de bir "gebelik hesaplama' veya diğer adı ile "hamilelik hesaplama "takvimi verilecektir
Bazal vücut ısısının ölçümü ile yumurtlama zamanı tespit edilir mi?
Bazal vücut ısınızı ölçerek yumurtlama gününüzü tespit edebilir, luteal fazın ne kadar sürdüğünü saptayabilirsiniz. Vücut ısısı yumurtlamanın oluşmasıyla birlikte yükselmektedir. Bu şekilde adet düzeninizdeki yumurtlama gününüzü tespit edebilirsiniz.
Kendinize Dijital iyi bir termometre alın. Uyanır uyanmaz yataktan daha çıkmadan vücut ısınızı ölçün, çünkü hareket etmeniz ısıyı yükseltir ve bu yanıltıcı olur.
Adetinizin ilk Günü itibariyle ölçüme başlayın. Her Gün aynı Saatte ölçüm yapmaya özen gösterin. Ölçümden elde ettiğiniz değeri kartınıza işaretleyin. Isıda ani bir artış (0. 4-0. 6 derece gibi) olur ise bu yumurtlamanızın 24 saat içinde olacağını gösterir. Bu ısı artışından sonra ölçmeyi bırakmayın, devam edin ve yeni adet ile tekrar yeni kartınıza işaretlemeye başlayın.
Aynı işlemi 3-4 Ay yaptıktan sonra yumurtlama gününüzü keşfedecek ve luteal faz dönemizin uzunluğunu hesaplayacaksınız. Eğer yapamıyorsanız mutlaka doktorunuzdan size öğretmesi için yardım isteyin.
Progesteron gebe kalmayı kolaylaştırır mı?
Progesteron bir kadınlık Hormonu olup birden fazla etkisi vardır. Rahmi, rahim ağzını, vajinayı ve tiroid bezlerini direkt olarak etkilemektedir. Hamile kalmayı kolaylaştırmakta, bebeğin gelişimine ve büyümesine katkı sağlamaktadır. Progesteron seviyesindeki düşüklük luteal faz’ı (yumurtlamadan sonraki 14 günlük süre) bozup hamile kalmayı zorlaştırmaktadır.
Progesteron kremleri, vaginal tabletleri vücudun günlük ihtiyacını karşılayıp östrojen dengesini düzenlemektedir.
Kadınlarda yumurtlama esnasında 2 tane hormon yapılmaktadır. Bunlar östradiol ve progesterondur. Bu iki hormon birlikte bir denge içinde hamile kalmayı ve gebeliğin devamını sağlamaktadır. Progesteronun en büyük etkisi yumurtlama sonrası mukus’u (rahim ağzı salgısı)değiştirmek ve rahim içini döllenmiş yumurtanın yerleşmesi için hazırlamaktır. Bu esnada progesteron etkisine bağlı olarak vücut ısısı da artmaktadır. Kısa sürede gebe kalamayan veya daha önce düşük yapmış hastalarda sağlıklı bir gebelik başlangıcı için yumurtlama tarihi itibariyle doktorunun tavsiye ettiği şekil ve sıklıkta kullanmaları faydalı olabilmektedir.
Gebe kalmayı zorlaştıran faktörler nelerdir?
- Kadının 35 yaşından büyük olması
- Düzensiz adetler
- Endometriyozis hastalığı
- Cinsel ilişki ile geçen hastalık hikayesi
- Genital organlarda geçirilmiş ağır iltihabi hastalık öyküsü
- Aşırı kilolu veya aşırı zayıf olmak
- Devamlı değişik nitelikte ilaç kullanımı, sigara ve bağımlılık yapan alışkanlıklar
- Kronik hastalıkların varlığı (kalp, karaciğer şeker ve guatr hastalığından herhangi birinin olması)
- Epilepsi ve psikolojik rahatsızlıklar
- Erkeğin testislerinden kaza geçirmiş veya Ameliyat olmuş olması
- Gebe kalmayı arzulayan kadınların yumurtlama hesaplama sı yapmayı bilmemeleri ve sonuç olarak gebelik hesaplama veya diğer adı ile hamilelik hesaplama takvimi oluşturmayı bilmemeleri. Ayrıca stresin de gebe kalmayı zorlaştıran önemli faktörlerden biri olduğu unutulmamalı
Jinekolog Nevra Hakan Topalismailoğlu
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maşallah bir sürü faydalı bilgiyle doldurmuşsunuz topiği, çok güzel olmuş :KK9:
benim de umutlarım temmuza kaldı. bu ay 3cmlik bir kistim olduğunu öğrendim ve ilaç kullanmaya başladım. 4 gün sonra ilaçlarım bitiyor.cuma günü kontrole gidicem ve bebiş için kolları sıvıycam. 9 ay oldu bebiş hasretiyle yanıyorum. inşallah temmuzda hep birlikte muradımıza erices:KK34:
 
Maşallah bir sürü faydalı bilgiyle doldurmuşsunuz topiği, çok güzel olmuş :KK9:
benim de umutlarım temmuza kaldı. bu ay 3cmlik bir kistim olduğunu öğrendim ve ilaç kullanmaya başladım. 4 gün sonra ilaçlarım bitiyor.cuma günü kontrole gidicem ve bebiş için kolları sıvıycam. 9 ay oldu bebiş hasretiyle yanıyorum. inşallah temmuzda hep birlikte muradımıza erices:KK34:

Kistin adetle gitmedimiki ilaç kullandın. Bende de varmış ama adetle gider ilaç vermiycem dedi doktor.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Maşallah bir sürü faydalı bilgiyle doldurmuşsunuz topiği, çok güzel olmuş :KK9:
benim de umutlarım temmuza kaldı. bu ay 3cmlik bir kistim olduğunu öğrendim ve ilaç kullanmaya başladım. 4 gün sonra ilaçlarım bitiyor.cuma günü kontrole gidicem ve bebiş için kolları sıvıycam. 9 ay oldu bebiş hasretiyle yanıyorum. inşallah temmuzda hep birlikte muradımıza erices:KK34:

Canım normalde adetle atılıyor ama neden atılmamış anlamadım. Bu arada adet olunca soğan kürü de yaparsan faydasını görürsün canım bat verirsen seni de uğurlu listeye ekleyelim inşallah uğur getirsin bitanem.
 
Caaniimmm hayirli olsun adet olmak uzereyim heralde bebis yok olunca gunumu yazarim.Herkese sevgiler rabbim herkesin gonlune gore versin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Caaniimmm hayirli olsun adet olmak uzereyim heralde bebis yok olunca gunumu yazarim.Herkese sevgiler rabbim herkesin gonlune gore versin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla canım bende öyle yaa bu ayki dengesizliğimi çörekotuna bağlıyorum aman kist olmasında adet olmaya da razı oldum. eşimde heyheyler gelmiş gene dedi ki bu adet olacağımın en belirgin özelliği ağrılar azdan başladı. Gelir kırmızılar da vaktinden önce de gelirse şaşmam zaten. asabiyetim diz boyu valla...:KK30:Hakkımızda hayırlııs canım.
 
Benim de adetim tam olsun kesin tarihi yazarim o zaman canım. ..
Bu ay olacak inşallah :)


Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Valla canım bende öyle yaa bu ayki dengesizliğimi çörekotuna bağlıyorum aman kist olmasında adet olmaya da razı oldum. eşimde heyheyler gelmiş gene dedi ki bu adet olacağımın en belirgin özelliği ağrılar azdan başladı. Gelir kırmızılar da vaktinden önce de gelirse şaşmam zaten. asabiyetim diz boyu valla...:KK30:Hakkımızda hayırlııs canım.
cnm keçiboynuzunu kaynnattım sabah akşam aç karnına bir hafta sonrada her gece yatmadan bir bardak diyo uygulayacağız eşimle bu arada doktora adet bitmimi gitsem kürden kist olmuştur diye bende korkar oldum....
 
cnm keçiboynuzunu kaynnattım sabah akşam aç karnına bir hafta sonrada her gece yatmadan bir bardak diyo uygulayacağız eşimle bu arada doktora adet bitmimi gitsem kürden kist olmuştur diye bende korkar oldum....

Canım sen hormon testlerini yaptırmışmıydın? Yaptırmadıysan devletten randevu al cnm yakın bir hastaneden testleri yaptır ücretsiz yapıyorlar para dökmenin anlamı yok bence. ben 4 hazirana randevu aldım okmeydanından canım. oranın kadın doğumu çok iyiymiş. bi de ücretsiz rahim filmi çekiyorlarmış bakim çektirebilir miyim?
 
Ben de geldim ....adet olunca batimi yazarim.biliyorsun su an kist var adet tarihim degisebilir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Ben de geldim ....adet olunca batimi yazarim.biliyorsun su an kist var adet tarihim degisebilir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım bu ay kür felan denedin mi sen neden oldu kist acaba? Bir de kistte bir belirti var mıydı? Ya benim bat 6 haziran bel ağrım var kasık ağrım oluyor ayakta felan durunca kasıklarım çok kötü oluyor. ben çörekotu kürü denedim acaba kist mi yaptı diye endişeliyim açıkçası yaa..:KK25:
 
Evet demedim bal coreotu tarcin günde 2 kez

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bak ya bende bundan korkuyorum yani bende de aynı olabilir diye. Çünkü netten çok araştırdım yumurtlamasında sıkıntı olmayanlarda fazla büyüyormuş ve çatlayamıyormuş. Bende de öyle oldu sanırım bu ay.
 
X