Temzilikçi cinneti

Valla canım şöyle düşün. O temizlikçi bu arkadaş ve patronda bu arkadaşı kötülüyor olsaydı emin olki evet patrona kızardık çünkü ayni hesap. Burda patron bu kişi ve işçiyi savunuyoruz tıpkı, işçisine kızmış olani patronu topa tuttuğumuz gibi.

Orada arkadaş tam tersini söylemiş. Patronuna söylese bu lafları kimse desteklemezdi demiş. Ben de tam tersi patronuna söylese bu kadar tepki almazdı diye düşünüyorum.

Sizi haklı buluyorum kim olırsa olsun işini iyi yapmayan her kimse zaten insana cinnet geçirtiyor bu bir bankacı da olabilir temizlik görevlisi de o parayı alıyorsan sonuna kadar hak etmelisin...

Bizim apt da çok çocuk var ve bende titiz bir insanım asansörü bizim temizlikçi abla düzgün temizlemiyor artık ben söylemeye utanıyorum o da temizliyorum demekten utanmıyor temizlense o ayna parmak izi mi olur? Ya da tuşlar lekelimi olur? Silmiyorsun işte.. ve çoğu zaman haftada 2 gun gelmiyor sallıyor para zamanı da farklı bi günde gelip siz hiç evde yoksunuz diyor? Şimdi bu kişiye göz mü yummalı? Ya da o haklı mı? Değil elbette zaten ev aradığımız için göz yumuyorum.

Valla ben de birine sinirlendiğim zaman içimden hakaret küfür ne ararsanız ediyorum ama gidip de kimsenin suratına mal demem. Tabi arkasından konuşcak. Ayrıca kadın işini düzgün yapmıyorsa elbet tepki alacak bunun kendini üstün görmeyle vs alakası yok

işini savsaklayan,milleti saf yerine koyan herkes bir süre sonra hor görülür.bu temizlikçi olsun, öğretmen ya da bankacı farketmez.
geçen hafta devlet hastanesinde doktora gittim.o kadar saçma ve dalga geçercesine konuşma tarzı vardı ki, bildiğin hizmet almamayı göze alarak terslendim kadına. şöyle bir baktı suratıma.kendime yakıştırsam ve devam etse birkaç ağır sözcük söyler miydim emin değilim.arkasından bi ton hakaret ettim ama çünkü çok sinirlendirdi.
bu anıyı da kadınceğiz temizlikçiymiş ya ondan böyle eziyonuz dohtor örtmen olsa susardınız diye saçmalayanlara ithafen yazdım.

zaten konu sahibini kınayanlar .hiç kızmazlar,ağızlarından kötü tek kelime çıkmaz..hele hele hiçççççç sinirlenmezler :KK70::KK70::KK70:

Konu içeriğinden ziyade ben şunu anlamadım neden konu sahibi dışında siz savunmaya geciyorsunuz :) Bir an durup düşündüm konuyu siz mi acmistiniz ben mi yanlış gördüm diye :KK25:
Ben de sinirli bir insanım bende kızarım ederim ama çocuk gibi bu konu hakkında başlık açıp aptal vs diye yazmam. Böyle bir üslup kullanmam. İçimden sayarim ederim ama herkesin okuyacağı bir yere ki buraya 7den 70 e herkes giriyor kaldı ki yardımcı olarak evlere giden bayanlar da giriyor onlarında alınabileceğini, yanlış anlayıp uzuleceginu düşünüp uslubumu duzeltirdim. Konuyu yazarken bile bu mesleği yapanlara karşı bir aşağılama var hoş birşey mi ? Bence değil. Ben bunu hoş görmüyorum diye yapılanı onaylıyorum anlamı da cikarilmamali hakliyken konu sahibi haksız duruma dusmus. Dilin kemiği yok bu yüzden onu dikkatli kullanmak gerekiyor. Neyse inşallah herkes hakkıyla hatasız mesleklerini icra ederler kimse de sinirlenmek zorunda kalmaz.

yapmayın insanları aşalamayın bende zamanında temizliğe gittim başımda beklerdi kadın elim ayağım dolanırdı ben kendi işimi bilirim önce salona girdiysem camdan sonra toz alır sonra derin bi süpürge yerleri sil çık kapa kapını enson mutfağa girdim nasılbir merhametsiz kadındı yeri silerken elim keskin bir yere geldi nasıl kanıyor geldi gördü bağıra bağıra naptın burayı heryer kan oldu silmeden gitme yahu elim kanıyor benmi istedim böyle olsun artık dayanamadım sana hakkımı helal etmiyorum nasıl kadınsın senya az merhametli ol sana boşuna komşuların kapını çalmıyo pisliğinde ölcen dedim cıktım ayyyy hatırladım sinirlerim zıpladı
Bende birinin hem çocuğuna bakıyodum hem evini temizliyodum. Birgün yüzünün güldüğünü görmedim. Ne eksigimi söylerdi ne bişey. Elbise dolabı temizlenecekse öylece yere yigardi bütün çamaşırları. Kendi ise giderdi eve geldiğimde görürdüm. İç camasirindan pedini mi cikarmadim, yataktan eşinin iç çamaşırlarını mi toplamadim, adet kanlı çarşaflar ohoo neler neler. 3 ay çalıştım yanında iki kelime zor ederdi benle valla psikolojim bozulmuştu yanında. Önce sadece ortalığı topluycan demişti sonra baktım bütün evin işi bana kalmış. Çocuğuyla bile ilgilenmez doverdi kaç kere ben almışım elinden. Ne yaptıysam yaranamadım tartıştık bı konuda artık seninle çalışmak istemiyorum dedi hanfendi öyle çıktım geldim. Boylelerine var burnu havada nelerini temizliyoruz daha doğrusu nelerini temizlettiriyorlar yinede yaranamiyoruz

Benimde 3 gun once basima geldi hala dusundukce sinirleniyorum iki cocugum var malesef yetisemiyorum herseye karsi komsumuz var temizlikci baya kilolu hadi dedim yabanciya vermeyim geldi kadin balkondaki koltugu oturdugu gibi kirdi bu 1 soyledim ama hic alinmadida herneyse basladi kucuk odadan cami kurubezle siliyo hicbiseyin altini silmiyo yerleri viledayla gezririp birakiyo butun pislikler yerde buz dolabini cekti arkasini supurdu hop silmeden kasla goz arasinda ittirdi o gidinnce bi baktim hic yapmasaymis daha iyimis banyoyu ben yikadim kilolu oldugu icin dolaplarin ustunu silemedi merdiven getirmisti silmek icin cesaret edemedim sen sil dedi ciktim sildim parasini almadan gitmedi haram zikkim olsun dedim her gordugmde yuzune vuruyorum hem temizlik yapmiycaksin hem hakkinolmayan parayi alicaksin bide bana koltuk masrafi cikaricaksin koltugu attim malesef iyice gitmisti onun yerine puf almak zorunda kaldim bide 10 da geldi saat 6 ya kadr hicbisey yapamadi ust komsum geldi yardima sagolsun dedi bu nasil temizlk yapmak silmeden halilari koymaya calisiyo kuru bezle camlari silmeye calisiyo bide beni evden gondermeye calisiyo hadi pazara gitmiycenmi bilmem ne bidaha asla allahindan bulsun iyice arastirmak lazimmis boyle seyleri ders oldu bize denemeden goremiyoruz malsef

Kizlar beni biliyorsunuz,esimle bizim kavga sebebimiz temizlik düzen bende biktim bu temizlikcilerden,yrni eve tasindigimda tam zamanli,tam zamanli derken sabah 8 aksam 4 bir kadin alsam her gün.
Hem yemek yapsa,camasir yikasa,evi temizlese .mesela hergun temizlemeyecek
Ama her gun yemek yapcak.Kendi evi gibi yani
Izin de kullancak haftada 1 pazar mesela o gunde disardan yeriz.
Sizce nasıl olur asgari ucret versem? Çok mutsuzum. Bunu yapan var mi aranizda
Sorununuzu bilemem ama şirkete bağlı çalışan bı çok bayan var sizde çalışıyorsanız ile birini bulabilirsiniz ama kendi sorunlarınızı calisaniniza yansitmayin bence çünkü her gelenle sorun yasaya bilirsiniz

Bende birinin hem çocuğuna bakıyodum hem evini temizliyodum. Birgün yüzünün güldüğünü görmedim. Ne eksigimi söylerdi ne bişey. Elbise dolabı temizlenecekse öylece yere yigardi bütün çamaşırları. Kendi ise giderdi eve geldiğimde görürdüm. İç camasirindan pedini mi cikarmadim, yataktan eşinin iç çamaşırlarını mi toplamadim, adet kanlı çarşaflar ohoo neler neler. 3 ay çalıştım yanında iki kelime zor ederdi benle valla psikolojim bozulmuştu yanında. Önce sadece ortalığı topluycan demişti sonra baktım bütün evin işi bana kalmış. Çocuğuyla bile ilgilenmez doverdi kaç kere ben almışım elinden. Ne yaptıysam yaranamadım tartıştık bı konuda artık seninle çalışmak istemiyorum dedi hanfendi öyle çıktım geldim. Boylelerine var burnu havada nelerini temizliyoruz daha doğrusu nelerini temizlettiriyorlar yinede yaranamiyoruz
bu da kötü ..allah herkesin yardımcısı olsun ve iyi insanlarla karışlaştırsın inşallah

kadının çamaşırından pedini çıkartmak mı? kocasının yatağından iç çamaşırlarını toplamak mı?ohannes.
bunları niye yaptınız ki? asla böyle bir şeyi yapmak zorunda değildiniz .bu ev temizliğine girmiyor, günlük çalışmaya gelen temizlikçiye de yaptırılacak bir şey değil

Cocuk yok. Aslinda her gun 8 16 fazla ever düşündüm simdi 8 ile öğlen 1 olabilir.
Haftada 3 gün yeter.. yemeği fazla yapar 2 gün yersiniz zati.. mesela pazartesi _çarşamba_cuma yeterli bence.. ücreti de ona görr belirlersiniz.. eşinize bu fikrinizden bahsettiniz mi?

Benimde 3 gun once basima geldi hala dusundukce sinirleniyorum iki cocugum var malesef yetisemiyorum herseye karsi komsumuz var temizlikci baya kilolu hadi dedim yabanciya vermeyim geldi kadin balkondaki koltugu oturdugu gibi kirdi bu 1 soyledim ama hic alinmadida herneyse basladi kucuk odadan cami kurubezle siliyo hicbiseyin altini silmiyo yerleri viledayla gezririp birakiyo butun pislikler yerde buz dolabini cekti arkasini supurdu hop silmeden kasla goz arasinda ittirdi o gidinnce bi baktim hic yapmasaymis daha iyimis banyoyu ben yikadim kilolu oldugu icin dolaplarin ustunu silemedi merdiven getirmisti silmek icin cesaret edemedim sen sil dedi ciktim sildim parasini almadan gitmedi haram zikkim olsun dedim her gordugmde yuzune vuruyorum hem temizlik yapmiycaksin hem hakkinolmayan parayi alicaksin bide bana koltuk masrafi cikaricaksin koltugu attim malesef iyice gitmisti onun yerine puf almak zorunda kaldim bide 10 da geldi saat 6 ya kadr hicbisey yapamadi ust komsum geldi yardima sagolsun dedi bu nasil temizlk yapmak silmeden halilari koymaya calisiyo kuru bezle camlari silmeye calisiyo bide beni evden gondermeye calisiyo hadi pazara gitmiycenmi bilmem ne bidaha asla allahindan bulsun iyice arastirmak lazimmis boyle seyleri ders oldu bize denemeden goremiyoruz malsef
Yakınlardan almamak lazım.. bi açığınızı görse yarın öbür gün topluluk içinde de söyleyebilir..

Haftada 3 gün yeter.. yemeği fazla yapar 2 gün yersiniz zati.. mesela pazartesi _çarşamba_cuma yeterli bence.. ücreti de ona görr belirlersiniz.. eşinize bu fikrinizden bahsettiniz mi?
Aaaaaa akil akildan üstün harbiden. Bunu düşünmemiştim ben,cok mantıklı. Esim genel olarak her hafta temizlikci gelmesine falan bisey demiyor ama bakalim ne dicek buna. Ooof oof

Emegimle para kazanıyorum yanlislarim da oluyor doğrularım da. Mudurum yanlış yaptığımda beni aşağılar şekilde konuşup, asabi asabi davranip arkamdan aptal vs dese yerin dibine girerim doğru yapacağım varsa da o stresle ve korkuyla bütün yanlışları yapardim. Hele ki parami elden aldığım bir meslekse çok uzulurdum. Her iş veren çalışanı yanlış yaptığında bağırıp cagirsaydi inanın ortalık toz duman olurdu. İnsanlar arasında sevgi saygı kalmazdı..

kadının çamaşırından pedini çıkartmak mı? kocasının yatağından iç çamaşırlarını toplamak mı?ohannes.
bunları niye yaptınız ki? asla böyle bir şeyi yapmak zorunda değildiniz .bu ev temizliğine girmiyor, günlük çalışmaya gelen temizlikçiye de yaptırılacak bir şey değil
Mecburen yapıyorsun Düşünün işte yaptığım halde yaranamadım. Aşağılamak enayi yerine konmak cabası. Allah herkesi iyi insanlarla karsilastirsin

Back
X