Kekler - Pastalar Tencere de fincan kek

15 dk sonra kapagı acıcam cok heyecanlıyım ..yarın foto eklerım..

ıyı aksamlar herkese:79:

ılk once dedıgım gıbı kekler kabardı havlu pecteye yapıstı cok sorun deıl

ama dıplerı pısmemıstı ters cevırınce yarısı ıcınde kaldı fıncanın..

denedıkce basarılabılır..elektrıkler kesıldıgınde cok ıse yarar bır tarıf

tencerenın yanında keke yapısan havlu peceteyı gorebılırsınız

Eki Görüntüle 146571 Eki Görüntüle 146570

tencerenın yanında keke yapısan havlu peceteyı gorebılırsınız

ee olmuş işte neden pişmedi diyorsun aslında kenarlarından bıçakla kaldırınca çok rahat çıkıyor fincanları iyice yağladın demi
sen hemen çıkarmaya kalktın kesin biraz bekleseydin rahatlıkla çıkıyor ve çok da güzel pişiyor
yazık olmuş fincanda kalanlarabidahaki sefere acele etme

cnm dün akşam yapamadım annem geldi. Ama kekler şu anda ocakta 20 dk. beklemeye tahammülüm yok nasıl olmuş diye açıp bakmamak için kendimi zor tutuyorum. Yarım saat sonra fotoları buraya paylaşıcam bakalım

Sonunda yaptım ve işte bunlar da fotolar. Ama benim hayal ettiğim gibi olmadılar ne yazık ki ( Bir kere fincanların hepsine bol bol yağ sürmeme rağmen tabanların bir kısmı yapıştı sanıyorum yapışmasının nedeni de altlarının tam pişmemiş olması çünkü çıkarmaya çalışırken farkettim ki oralar hala biraz cıvık. Oysa ki ısıyı alttan almıyor mu altının daha önce pişmesi gerekmez mi?

Bir de bu bulaşık işi benim canımı sıktı o fincanları tek tek yıkamak fenalık getirdi bana bir de içleri cıvık cıvık garip bir yapıdaydı o yüzden bulaşıkta çıkarırken de çok zorlandım.

Sonuçta denedim ve de öğrenmiş oldum teşekkürler nex. En iyisi sen yap biz yiyelim bu kekleri bizden bu kadar

eee hiç pişmemiş gibi görünmüyor canım
nasıl pişmemiş anlamadım
bu kekleri yiyip beğenmeyen olmadı şimdiye kadar seninki nasıl pişmedi gerçekten anlamadım
ben ilk yaptığımdan itibaren hiç pişmediği olmadı:44:
daha öncede yazdığım gibi tencereye suyu fazla mı koydunuz acaba?
tencereye suyu az koyacaksınız iki parmak falan

iki defada ben denedim,
ve her ikisinde de fincanlatdan cok kabardi kek ve suyla karisti ve oladi.
ikincisinde de yine aynisi oldu hemen kabaridi fincanlarin dibi pimedi civik civik oldu.
bencede sen yap nex biz yiyelim.
eklenicek sekilleri nolmadigi icin foto eklemedim.nerde hatta yaptim bilmem oysa cokta piratikdiler hosuma gtmisti.

Bende deneyenler arasındayım..İçinde yağ olmaması beni bu keki yapmaya zorladı.. :)

Oldukça lezzetli oldu.. Ve ne fincana yağıştı nede peçeteye.. Tencerem yüksek bir tencereydi , sanırım bu yüzden yapışmadı peçeteye.

Fincan tamamen porselen olması gerekiyor, toprak karışık olan fincanlara yapışır malzeme.

Ben içine limon ve protakal kabuğuda rendeledim..Çok azda dövülmüş ceviz ve üzüm ekledim.. Çikolatalı sos yerinede puding döktüm üzerlerine..Gayet başarılı oldu..

Haftayada inşaallah bunun havuçlusunu deneyeceğim..

Tarif için teşekkürler..

arkadaşlar tencere suyu az koyacaksınız yaklaşık iki parmak siz suyu fazla koyuyorsunuz kaynamaya başlayınca fincanların içine su giriyor ondan olmuyor ayrıca kaynamaya başlayınca altını kısın
bunlara dikkat edilince olmayacak diye bişey yok aslında...
fincanlarada malzemeyi az 2-3 yemek kaşıgı (fincana göre değişiyor) koyacaksınız
ben bu sefer kakao yerine nescafe koydum öylede güzel oldu

birsencim afiyet olsun canım:81:

dün akşam bende yaptım ama beceremeyen gruptanım:)altı ıslak kaldı malesef.ben tekrar ocağa koydum 20 dk.ve tekrar beklettim 15 dk.ilk seferkine bakış biraz daha iyi oldu yani o cıvıklığı kalmadı altlarında.sanırım buna çikolata sos dökülürse kayboluyor o görüntü.Tadı da güzelleşir die düşününyorum.ama cidden yumuşacık bir kek sünger gibi birde o cıvıklığı kaybedersek sorun kalmaz bence.sağol canım tarifin için ellerine sağlık.

göknurcum canım derin tencerede ve suyunu az koyarak dene canım
eminim olacaktır nasıl altı pişmiyor anlamıyorum hiç başıma gelmedi dedigim gibi tencereye suyu az koy ve kaynayınca altını kıs(hatta benim bu son yaptıgım tencere fazla derin bile deil)ama suyu az koyacaksınız püf noktası burada...
içine su kaçıyor kaynarken sanırım
bunları kakao yerine nescafe ile yaptım

şimdi yaptım pişiyorlar canım ama hemencecik kabardılar yaa
birazdan söndüreceğim çok merak ettim tadını..

ben üçe kesip mini pasta yapmayı deneyeceğim kremayla eğer olursa....

şimdi yaptım pişiyorlar canım ama hemencecik kabardılar yaa
birazdan söndüreceğim çok merak ettim tadını..

ben üçe kesip mini pasta yapmayı deneyeceğim kremayla eğer olursa....

olur tabii canım neden olmasın güzel olur:)

ellerine sağlık nefis görünüyor mutlaka denemeliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…