Kekler - Pastalar Tencerede Fincan Keki Resimli 2

kizlar ben dun yapttim bu keki cok guzel oldular... sanki marketten alinmis kekler gibi oldu tadi ayni islak keki andiriyordu ;) ya bu arada 7 fincan teflon tavaya, koydum fincanlari 3 fincanin icine sur girdi, 4 fincani kurtabildimkaydirigubbakcemile3 cok fazla su koymusum ondan su doldu, sonra biraz bosalttim suyunu... tencerenin ustune bez koydum su gibi oldu birde, sizinde bezleriniz islaniyormu? aceba diyorum ondanmi yoksa fincanlarin iclerine su girdi??? fisfisfis

ondan girmis olabilir canim bez koymasak daha iyi heralde ben kapagini aralandirmayi dusunuyorum buharlasma olmasin diye..a.s

öylede, canim kapagini aralandirmayi dusunuyorsan sunuda dusundunmu peki ya iyice kabarmazsa, yada cig kalirsa bilmiyorum ama yinede dene bi istersen ;) banada haber ver oldumu tatlli nasil olmus diyezemuszemus

ya dusundum canimda cok aralamiycam az bisey aralarsam isi cok sizmaz disari..en azindan bezi buharla islatip icine suyunun akmasindan iyidir degilmi??

ya kızlar ben bunu yaptım.fincanda yaptım ama dip kısmı nedense tam pişmedi.sonrada benim bir cam kase vardı.nasıl diyim ,piramit gibi yani alt kısmı dar.aynı fincan gibi.ona döktğm hepsini ,bu seferde dip kısmı pişmedi..neden acaba

veeeeeeeee arkadasalar en sonunda bende yaptim
bakin bakalim nasil olmus

fotograf0073a.jpg

fotograf0077a.jpg

fotograf0086a.jpg

fotograf0125a.jpg

fotograf0110a.jpg

Son düzenleme:
ya canım bende yaptım ama çıkartırken gördüm ki fincanların dip kızmı tam pişmemiş..çiğ idi..neden oldu acaba ?sende de öylemi oldu

ya canım bende yaptım ama çıkartırken gördüm ki fincanların dip kızmı tam pişmemiş..çiğ idi..neden oldu acaba ?sende de öylemi oldu

canim benimkide biraz cigdi ama cig olmasinin sebebi ,ben icine bi tane renkli bonibon atti oda dibine cokmus erimiz guzel cikti cikinca dibi sekerden dolayi pismamisti azcik bende kestim
ama bonibon atmasaydim cokta guzel piserdi
senin fincanlar buyukmuydu yoksa

yoo normal kahve fincanı..ben bonibon falanda atmadım ama benim cam şeker kabım vardı yuvarlak..artınca onda döktüm onda iyi pişti..çiğlik yoktu

yağlanmış fincanlara koydum. 14 türk kahvesi fincanı ve 3 tane de neskafe fincanı oldu tabi tek tencereye sığdıramadım
Neyse pişti ve sonra ben o pofuduk kabarmış kekleri üçe böldüm arasına kremşanti sürmek için
İki tanesnin arasına kremşanti koydum biri arttı..Bi tanesini daha kestim ve 2 parçasna kremşanti koydum ve biri yine arttı ve o artanlarla bir pastacıkım daha oldu.
KIZLAR SONUNDA BENDE DENEYEBİLDİM TARİFİ
AMA EVDE KREM ŞANTİM OLMADIĞI İÇİN ÇİKOLATA SOSU KOYDUM
BROWNİE GİBİ OLDU AYNI

kızlar bu tarifi kayınvalidemden aldım
evde pastanız için çikolata sosunuz yada krem şantinzi yoksa onun yerinede kullanabilrisiniz
5 su bardağı süt
3 -4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağından biraz az şeker
yarım yemek kaşığı paket yağ
aynı puding gibi pişiriyoruz
afiyet olsun

malzemelerde kakao eklemeyi unutmmuşsunuz bende malzemelere bakarak yaptım rengi beyazzzzzz:bbo::bbo::bbo:CADIARZUCADIARZU

yok ya. baktım da keki yaparken direk malzemelere baktığım için.
ama güzel oldu her ne kadar bembeyaz olduysa da . üzerine çikolata sos döktüm

şimdi bişi sorcam bu ocagın üstünde pişiyo öylemi...fincanlar çatlamıyormu acaba...

yok canım hiç bişey olmuyo
tabi tencereye su koymayı unutmazsankaydirigubbakcemile3
benim gibi
ama öyle bile çatlamadı kızlar inanırmısınız,kekler piştikaydirigubbakcemile3
fincanlar sağlammış:roflol:

Ben burada kim olduğunu şimdi hatırlayamadığım,fincanın içine kalıp koyup pişiren arkadaşın tarifini yaptım dün pek beğenmedim.:(

Birde sizin yağlı tarifi deneyeceğim

Back
X