Tencereden Yemek Kaşıklamak…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gixxer_600

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2018
3.775
7.572
108
İyi geceler hanımlar…
Beni aşırı sinir eden bir durum var…Bir aile üyemiz herkes yatınca (kendisi salonda yatıyor salonda mutfakla dip dipe) buzdolabına ya da abur cubur dolabına saldırıyor. Sorun yemesi değil asla, sonuçta kendi kazancını yiyor banane…Ama o kadar bencil ve pislik bir olay ki yaptığı…Yiyecekleri asla kendi tabağına almıyor,genellikle eline bir çatal/kaşık alıp tencereden,kaplarından yiyor. Haliyle ağzına soktuğu kaşığı tencerelere daldırıyor…Artık iyiden iyiye çıldırmak üzereyim…Sabahları kalktığımda lavaboda çatal,kaşık bulunca (hele ki yatmadan tüm bulaşıkları halledip mutfağı toplamışsam) diyorum ki “Acaba kimbilir yine hangi yemek mundar oldu..” Yarısı didilmiş tatlılar,kaşıklanmış kısırlar,ısırılıp geri bırakılmış tavuk butlar,Allah bilir meyve sularınıda tepesine dikiyordur kutudan…Çok yıprandım…
Kutulu dondurmalardan zaten asla ağzıma süremiyorum da daha bugün yaptığım iki koca tencere yemeğin de aynı sonu yaşamasına çok sinir oluyorum…Birkaç kez “Mutfağa gece fare giriyor sanırım..” dedim şaka yollu,başka biri böyle bir pislik yapıyormuş gibi eleştirerek anlatmayı denedim ama yok…Bir iki kez baskın yapmayı denedim,bu sefer akıllandı,artık mutfakta yemiyor köstebek gibi kabı kacağı salona taşıyor..Bu sefer bir de yerlerden,koltuklardan yemek kırıntısı temizliyorum…Nasıl yüzleyebilirim bu pisliği yapan kişiyi?Kırmadan,tartışmadan bir çözüm bulmanın yolu yok mudur?Şimdiden teşekkürler.

Direk konuşun anlamaz mı ya da çok mu alınır?? Ayrıca kim merak ettim babanız mı

Aile üyesi derken baba, abi gibi birisi diye düşündüm. Böyle yemek yeme hoş değil evet ama arkasında bulaşık bırakması da sinir bir şey. Hizmetçisi mi varmış?

Bu nasıl Aile üyesi ki fare gibi anlatmış, nerdeyse zehir sunacak kadar bilenmişsiniz. Madem bu kadar rahatsızsınz kıvranıp söylenmek ve laf sokup anlamasını beklemek yerine direk söyleyin. Ya da ayrı eve çıkın. Kendi kazancını yiyor falan garip geldi bana laflarınız. Ne bileyim sanki evde yaşayan amca kuzen falan ancak bu kadar itici anlatılır.

Bir akşam yemeğinde herkes masadayken açık açık yapılan olaydan rahatsız olduğunuzu her şeyden önce burada hijyen ve sağlık söz konusu olduğunu söyleyin. Bazı insanlar toplum içinde yaşamayı beceremiyor sanırım

covid i bahane edip direkt deyin.
ortalık da hastalık var. yiyeceğiniz kadar kendi tabaginiza koyup yemeniz cok iyi olur gibi..

1 günlük yemek yapın. 2. Güne kalan, dolapta bekleyen yemekler olmasin.
Meyve sularini küçüklerden alin.
Dondurmanizi çubuk dondurmalardan kendinize göre alın.
Sürahiyi de agzina dikiyordur ona da odanizda soğuk su termosu olsun, ondan için.
Artan yemek olursa dondurucuya atin ben çoğu zaman öyle yapıyorum.

Aile üyesi derken baba, abi gibi birisi diye düşündüm. Böyle yemek yeme hoş değil evet ama arkasında bulaşık bırakması da sinir bir şey. Hizmetçisi mi varmış?
Abim..Yani zaten bu evdeki görevim onun gibi bir şey bakıcılık/hizmetçilik…(maaşsız)

Açık açık söylersem anında parlar kabul etmez asla,inkar eder…Yine suçlu ben ilan edilirim. Bu sefer yüz yüze bakacak halimiz kalmaz.

Günlük bitecek kadar yemek yapın bence, miktarları azaltın geceye bişe kalmasın, kalanı da yine onun önüne koyun o yesin. Ben olsam öyle yapardım.

Annem bile ağzındaki kaşığı çatalı tekrar salataya ya da ortak kaba batırsa aşırı tepki veririm ben.Dayanamam.Eşime de dayanamam.Çocuklarımı da öyle alıştırdım.En çok hijyen kısmına takıldım.Beynim yanardı benim.Sağlık bu nasıl olur da ortak yiyecekleri fütursuzca murdar eder.
Kırılacak bir şey yok uygun bir dille söyleyin

kim bu anne, baba veya kardeş ahalisinden olamaz. salonda uyumaz onlar, odaları olur.
babaanne, dede falan olsa kendi kazancı diyorsunuz demek ki çalışan biri.
dayı falan mı?
ben çok uzun bir süre dayımla yaşadım maalesef. bahsetme tarzınız aynı benim ondan bahsetme tarzım gibi ben de nefret ederim neredeyse 1 sene olacak taşındık kurtulduk o evden. onun da abuk sabuk huyları vardı. mutfak lavabosunda diş fırçalardı falan. bizimki çalışmazdı da hep bizim çalışıp kazandıklarımızı yerdi

kim olduğunu cidden merak ettim. açıkça konuşun yapma deyin yani olmaz öyle.

Abim..Yani zaten bu evdeki görevim onun gibi bir şey bakıcılık/hizmetçilik…(maaşsız)

Şu evinde bebeklerine baktığınız abin mi? Yoksa anne evindeki başka bir abi mi? Sizin zaten o aile evinden çıkmanız lazım o yüzden o kadar rahatsız oluyorsunuz.

Çok can sıkıcı. Yanlış hatırlamıyorsam abiniz hep inkar ettiği için bir ara mutfağa kamera koyacaktınız

Maalesef ne kadar uyarırsanız uyarın dikkat etmeyecek. En iyisi yemekleri az yapın, ertesi güne kalmasın. Buzdolabındaki şişelerden su içmeyin, buz küpleriyle idare edersiniz

Zamanında fare de besledim ama hiç böyle şeylere şahit olmadım. Covid diye bir hastalık cirit atarken,daha bilumum bir sürü hastalık türü varken ben mecbur muyum onun ağzına girip çıkan kaşığın daldığı tencereden yemek yemeye??Açık açık söyleyecek olsam zaten buraya konu açmazdım.İtici olmayan konulardan devam edebilirsiniz.Zira şu durumun sinir bozuculuğunu ancak yaşayan bilir hanımefendi. Ayrıca üniversite mezunu bir işsize ayrı ev tavsiyesi vermeniz çok sevimli gerçektende. Sırf keyfimden katlanıyorum bu pisliklere.

Alışkanlık olmuş 2 kere dikkat etse 3.de yine aynısını yapar, hele o saatte sanmiyorum zahmet etsin dikkat etsin
Bazı seylerin sonradan eğitimi yok

Bu arada eşim tatlıyı borcamdan direk yer geceleri hiç adama bilenmek aklıma gelmemişti şuan bi aydınlanma geldi
Kaç borcam tatlıyı dökmek zorunda kaldım öyle…Yaparkenki zahmeti ayrı,yerlere tezgaha damlayıp kurumuş şerbetin temizlenme derdi ayrı…

Çok zor bir durum, inanın çok üzüldüm.
Anladığım kadarıyla yüz göz olmak istemiyorsunuz.

Dolapta saklayacağınız yemekleri bir kaç saklama kabına bölüp, en küçüğünü en öne koysanız kısmen bir çözüm olabilir mi acaba? Yemeğin önemli bir kısmı kurtulmuş olur.

Bu arada uykudan uyanıp yemek yemek hastalık habercisi de olabilir. Aile bireyiniz şeker ölçümü yaptırsa iyi olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…