Tencereden Yemek Kaşıklamak…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada eşim tatlıyı borcamdan direk yer geceleri hiç adama bilenmek aklıma gelmemişti şuan bi aydınlanma geldi 🥸🥸
Koca kişisi çok sorun değil, abi kardeş yapsa kızarım ama kim olursa olsun sabah kalkıp tezgahta yarım but görsem kavga çıkartırım, yemedim bari çöpe at, arkandan toplamak zorunda değil kimse.

Günlük bitecek kadar yemek yapın bence, miktarları azaltın geceye bişe kalmasın, kalanı da yine onun önüne koyun o yesin. Ben olsam öyle yapardım.
Bebekten dolayı her gün yemek yapması zor oluyor diye büyük tencerede yapıyorum.Çocuk yesin diye ayırdıklarımın da başına aynısı geliyor.

Koca kişisi çok sorun değil, abi kardeş yapsa kızarım ama kim olursa olsun sabah kalkıp tezgahta yarım but görsem kavga çıkartırım, yemedim bari çöpe at, arkandan toplamak zorunda değil kimse.

Ben tatlı yemiyorum bu arada dönüp dönüp kendi yer, bir de tiksinmiyorum bu şekilde o yüzden hiç rahatsız olmadım. Konusahibinin önceki konularını biliyorum ben o bu aile evine dönmemek için çok direndi olmadı, onun birikmişliği var bir de tabi anlattığı sinir bozucu anlayabiliyorum onu.

Bir akşam yemeğinde herkes masadayken açık açık yapılan olaydan rahatsız olduğunuzu her şeyden önce burada hijyen ve sağlık söz konusu olduğunu söyleyin. Bazı insanlar toplum içinde yaşamayı beceremiyor sanırım
İnkar huyu çok yüksek.Anında bağırıp çağırıp suçunu bastırıyor ve karşıdakini haksız çıkartıyor.Zor bir karakter…Geçen çöpe bir şey attı mesela,normalde çöpe atmayıp bir poşetle kenara atılan bir şişeydi o attı ben gördüm ama o gördüğümü görmedi,bilerek sordum şişeyi sen mi attın diye gözümün içine baka baka hayır ben atmadım dedi…

Küçük saklama kaplarından alın. Her çeşitten o kaplara yiyeceği kadar doldurun . Dolabın en görünen yerine koyun.

Diger yemekleri de dolaba ne ile koyuyorsunız alttan başlayarak üste doğru iki tur atarak koli bantı ile bantlayin..

Aklıma böyle bir fikir geldi. Bu kadar bezmiş olsam ve konuşmadan anlamiyorsa sanırım bunu yapardım.

Meyve sularından ve dondurmalardan da kendinize ayırıp buzlugun , dolabın en arka taraflarına saklayin.

Bu kişi kesin erkek. Benim dayımda öyle, tiksindim şu an Allah sabır versin birde uyarsan inatla yapıyorlar gelde delirme

1 günlük yemek yapın. 2. Güne kalan, dolapta bekleyen yemekler olmasin.
Meyve sularini küçüklerden alin.
Dondurmanizi çubuk dondurmalardan kendinize göre alın.
Sürahiyi de agzina dikiyordur ona da odanizda soğuk su termosu olsun, ondan için.
Artan yemek olursa dondurucuya atin ben çoğu zaman öyle yapıyorum.
Sürahi değil de geçen gün evde 1,5 litrelik sulardan birmişti o kadar üşenmiş ki bardağa doldurmaya 5 litreliği dikmiş kafasına..Yemek bulamazsa bebeğin küçük tencerelerdeki yemeklerine yapıyor bu sefer de..Ona da her gün yapmak zor oluyor diye 2-3 öğünlük yapıyorum mecburen..

İnkar huyu çok yüksek.Anında bağırıp çağırıp suçunu bastırıyor ve karşıdakini haksız çıkartıyor.Zor bir karakter…Geçen çöpe bir şey attı mesela,normalde çöpe atmayıp bir poşetle kenara atılan bir şişeydi o attı ben gördüm ama o gördüğümü görmedi,bilerek sordum şişeyi sen mi attın diye gözümün içine baka baka hayır ben atmadım dedi…
Bu bir kadın gibi hissettim ben ama 🤔 eğer öyleyse daha da vahim

Annem bile ağzındaki kaşığı çatalı tekrar salataya ya da ortak kaba batırsa aşırı tepki veririm ben.Dayanamam.Eşime de dayanamam.Çocuklarımı da öyle alıştırdım.En çok hijyen kısmına takıldım.Beynim yanardı benim.Sağlık bu nasıl olur da ortak yiyecekleri fütursuzca murdar eder.
Kırılacak bir şey yok uygun bir dille söyleyin
Yalancı çıkartılmaktan korkuyorum..Biliyorum bağırıp çağıracak inkar edecek daha önce başka konularda yaptı.

Sürahi değil de geçen gün evde 1,5 litrelik sulardan birmişti o kadar üşenmiş ki bardağa doldurmaya 5 litreliği dikmiş kafasına..Yemek bulamazsa bebeğin küçük tencerelerdeki yemeklerine yapıyor bu sefer de..Ona da her gün yapmak zor oluyor diye 2-3 öğünlük yapıyorum mecburen..
😱 ooff çok mide bulandırıcı

Bence yemekleri 2 ye bölün.. üst rafa kolay ulasabilecegi yere kucuk kaplara onun yiyecegi kadar koyun en alt rafada buyuk tencerelere ayırin..kolay ulasamasin 😁ben olsam sanirim böyle yapardim.. hatta ust rafa gece acikirsan diye yemek ayirdim onlari yiyebilirsin derdim.. bu arada sinir olmakta cok haklisiniz ben olsam delirirdim..

Ya bi üyenin eşi vardı evdeki çocuğun buzlukta saklanan kurabiyelerini bile yiyordu, umarsızca ardını düşünmeden ,bu abi de o familyadan heralde valla çok sinir bozucu, bebeğinki tatsız tuzsuz olur pisboğaz onu da mı kaşıklıyor

Çok zor bir durum, inanın çok üzüldüm.
Anladığım kadarıyla yüz göz olmak istemiyorsunuz.

Dolapta saklayacağınız yemekleri bir kaç saklama kabına bölüp, en küçüğünü en öne koysanız kısmen bir çözüm olabilir mi acaba? Yemeğin önemli bir kısmı kurtulmuş olur.

Bu arada uykudan uyanıp yemek yemek hastalık habercisi de olabilir. Aile bireyiniz şeker ölçümü yaptırsa iyi olur.
Sağlık kontrolüne girdi karaciğer yağlanması dışında bir sorunu çıkmadı..Pisboğazlık (kendisi söyler) huyu var..Bir gün abur cubur dolabı boşken az daha benim muhabbet kuşlarının krakerini yiyecekmiş o kadar gözü dönmüş..Gofret gibi paketlenmiş krakerlerdi,abur cubur sanıp açmış kendisi söylemişti

Benim en sevdiğim eylemdir. Ayaküstü tencereden tırtıklamaya bayılırım ama o yemeği benden başka yiyecek biri yok, olsa saygısızlık kesinlikle. Madem açıkça söyleyemiyorsunuz o zaman kendinize küçük kaplara yemek ayırın pişirdikten sonra. Ertesi gün onu yiyin tencereye dokunmayın.

kim bu anne, baba veya kardeş ahalisinden olamaz. salonda uyumaz onlar, odaları olur.
babaanne, dede falan olsa kendi kazancı diyorsunuz demek ki çalışan biri.
dayı falan mı?
ben çok uzun bir süre dayımla yaşadım maalesef. bahsetme tarzınız aynı benim ondan bahsetme tarzım gibi :KK70: ben de nefret ederim neredeyse 1 sene olacak taşındık kurtulduk o evden. onun da abuk sabuk huyları vardı. mutfak lavabosunda diş fırçalardı falan. bizimki çalışmazdı da hep bizim çalışıp kazandıklarımızı yerdi :KK70:

kim olduğunu cidden merak ettim. açıkça konuşun yapma deyin yani olmaz öyle.
Abim..bende bu evden gidebilmek için dua ediyorum gece gündüz..WC konusu ayrı,banyo konusu ayrı…bıktım artık…WC’de kaka kalıntıları,banyoda giderin etrafında kir kalıntıları..lavabo ve çevresinde sakal kıl tüy…temizlikçi abla 10 günde bir geliyor e onun gelişini beklersem ohooo…mecbur ben yapıyorum

Sağlık kontrolüne girdi karaciğer yağlanması dışında bir sorunu çıkmadı..Pisboğazlık (kendisi söyler) huyu var..Bir gün abur cubur dolabı boşken az daha benim muhabbet kuşlarının krakerini yiyecekmiş o kadar gözü dönmüş..Gofret gibi paketlenmiş krakerlerdi,abur cubur sanıp açmış kendisi söylemişti

Bu adamdan yemek saklayamazsınız bence baksanıza rahatsız etmese paketli bulaşık deterjanı yiyecek 🥸

Evde ebeveynleriniz yok mu? Onlara anlatıp yardım isteseniz? Bağırsın çağırsın korkmayın soğuk kanlı olun. Görüyorum, biliyorum senin yaptığını ve yeme içme demiyorum sadece bir tabağa al, bu şekilde olmaz diyorum diye anlatın. Daha olmadı tabak bırakayım tezgaha ona al da ye lütfen abicim rica ediyorum vs gibi konuşsanız? Çünkü ikna etmekten başka çaresi yok bu işin. Buzdolabına asma kilit taktıramayacağınıza göre! Dediğim gibi anne baba varsa onlar da bastırsın hepimiz biliyoruz bu durumu, böyle rahatsız oluyoruz diye! Siz bir süre ısrarla tezgaha ya da dolabın hemen yanına tabak çatal filan bırakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X