- 8 Nisan 2015
- 130
- 67
- 18
- 37
- Konu Sahibi lilakelebek
-
Nerden biliyosunuz??? Defterimiz de bi tane gülen yüz veya üzgün yüz yok... Sadece odevlerin altına atılan imzalar var...Ben şundan eminim ki öğretmen bu dediklerinizi uygulamıştır zaten...
ben öğretmen olsam mesela böyle bir durumda önce velisiyle bu konuyu paylaşırdım. ödevler mi çok. anne baba ev hali nasıl. aileninde bu konuyla ilgili fikirlerini alıp ödev bilincini beraber aşılatırdım. eskiden 7 yaşında okula başlanırdı şimdi 5.5 neredeyse. 1 sınıf bence kesinlikle okula hazırlık gibi bişey olmalı. çünkü anca 2. sınıfta tam okul bilincini alıyor çoğu..ben de sizden bir sınıf öğretmeni olarak savunma değil mantıklı öneri bekliyorum.mesela veliye öneriniz nedir ne yapmalı?
veli zaten hatalı ev ödevi kontrolü öğretmenin sorumluluğu değil bunu bilmek için alim olaya gerek yok.çocuğunu kontrol altında tutacak,ilgilenecek ve öğretmeni ile işbirliği halinde olacak.
bir şey söyleyeyim mi bu tarz konularda bazı meslektaşlarımın sırf kendisi de öğretmen diye içi bomboş savunma yapmaları çok üzücü.
hakaret etmedim bakın öneri istediniz iki üç öneri sundum.peki siz ne yaptınız? içi dolu yorumunz var mı? hepsi boş değil mi? neresi hakaret,cidden soruyoru
olay sıralaması yapın ilk hata veliye ait burda adet öğretmeni taşlamak sanırım....
Eğitimde bir çok yöntem var ödül yöntemi gibi ceza yöntemi de kullanılabilir ki teneffüse çıkmama aslında ceza değil olumsuz pekiştireçtir yani sevdiği birşeyi elinden alarak çocuga doğruyu göstermektir.Ben de öğretmenim birçok şeye tanık oluyorum, kimi çocukta sizin dediğin yöntem işe yararken , kaç yasında olursa olsun kimi çocukta da yaramayabiliyor, burada önemli olan nokta bence biraz öğretmene güvenmek, sonuçta onun da çocuga yönelik gözlemleri ve bilgi birikimi var.Söz konusu sözel veya fiziksel şiddet göstermek olmadıktan sonra bence hangi yöntemleri kullanacagına öğretmen karar vermeli, her konuda öğretmene müdahale etmek ona saygısızlık gibi geliyor, elbette veli olarak fikir alışverişinde bulunulmalı ancak çocuğun olumlu davranış kazanması için öğretmenle işbirliği yapmak ve ona güvenmek en önemli şey bence.Bu durumda öğretmen çocugu aşagılamadn konusarak nedenlerini anlatarak teneffüse çıkarmıyorsa bir sorun olacagını düşünmüyorum.ben de öğretmenim daha önce de yazdım ve size katılmıyorum.burada 10 yaşında çocuktan bahsetmiyoruz 6 yaş grubu 1.sınıf çocuğundan bahsediyoruz.
yalnız olumsuz pekiştireç bir eğitim aracı olarak çok tavsiye edilmez çünkü mantığı çocuğu sevdiği şeyden mahrum bırakmaktır.üstelik tenefüs çocuk için okul bazında düşünüldüğünde yaşamsal bir ihtiyaç.Eğitimde bir çok yöntem var ödül yöntemi gibi ceza yöntemi de kullanılabilir ki teneffüse çıkmama aslında ceza değil olumsuz pekiştireçtir yani sevdiği birşeyi elinden alarak çocuga doğruyu göstermektir.Ben de öğretmenim birçok şeye tanık oluyorum, kimi çocukta sizin dediğin yöntem işe yararken , kaç yasında olursa olsun kimi çocukta da yaramayabiliyor, burada önemli olan nokta bence biraz öğretmene güvenmek, sonuçta onun da çocuga yönelik gözlemleri ve bilgi birikimi var.Söz konusu sözel veya fiziksel şiddet göstermek olmadıktan sonra bence hangi yöntemleri kullanacagına öğretmen karar vermeli, her konuda öğretmene müdahale etmek ona saygısızlık gibi geliyor, elbette veli olarak fikir alışverişinde bulunulmalı ancak çocuğun olumlu davranış kazanması için öğretmenle işbirliği yapmak ve ona güvenmek en önemli şey bence.Bu durumda öğretmen çocugu aşagılamadn konusarak nedenlerini anlatarak teneffüse çıkarmıyorsa bir sorun olacagını düşünmüyorum.
benden sıze bır tavsıyeNerden biliyosunuz??? Defterimiz de bi tane gülen yüz veya üzgün yüz yok... Sadece odevlerin altına atılan imzalar var...
Eğitimde bir çok yöntem var ödül yöntemi gibi ceza yöntemi de kullanılabilir ki teneffüse çıkmama aslında ceza değil olumsuz pekiştireçtir yani sevdiği birşeyi elinden alarak çocuga doğruyu göstermektir.Ben de öğretmenim birçok şeye tanık oluyorum, kimi çocukta sizin dediğin yöntem işe yararken , kaç yasında olursa olsun kimi çocukta da yaramayabiliyor, burada önemli olan nokta bence biraz öğretmene güvenmek, sonuçta onun da çocuga yönelik gözlemleri ve bilgi birikimi var.Söz konusu sözel veya fiziksel şiddet göstermek olmadıktan sonra bence hangi yöntemleri kullanacagına öğretmen karar vermeli, her konuda öğretmene müdahale etmek ona saygısızlık gibi geliyor, elbette veli olarak fikir alışverişinde bulunulmalı ancak çocuğun olumlu davranış kazanması için öğretmenle işbirliği yapmak ve ona güvenmek en önemli şey bence.Bu durumda öğretmen çocugu aşagılamadn konusarak nedenlerini anlatarak teneffüse çıkarmıyorsa bir sorun olacagını düşünmüyorum.
Çok üzücü... Gücün kötüye kullanımı denen şey bu. Oysa o güç ne güzel şeyler yaratmak için de kullanılabilir. Korku ve baskı rejimi daha o yaştaki çocukların üstünde böyle kuruluyor işte. Eee biz yetişkinler olarak bile bazen zor başa çıkıyoruz bu tür muameleyle, daha dünün bebeği ne yapsın?aynı seyı soyledım o velıler emınım dun aksam cocuklarını bezdırdıler guzel yaz yapma sılme dıye kım bılır kac sayfa yıprattılar . oncelıkle gıtme sebeblerı sıkayet sonra ıse suclanan kısıler olmuslar. cıkısta bızde daha cok ılgılenelım demısler ama ben sanmıyorum kı 1. sınıf velısı cocugu kendı kendıne bıraksın odev beklesın emınım ılgılenıyorlar ama öğretmenın beklentısı cok fazla. kabus gıbı . ben oglumu ılk hafta o ogretmene vermek ıstemıstım ustelık engellemıslerdı ınanmazsınız ama dayakcı o demıslerdı . ıyıkı de oyle bısey yapmamışız.
ödüle gelince ödül değil ama ben oyun oynar gibi yaptırıyorum hatta bazı arkadaslarım bılır paylasıyorum mesela o sayfa bır denız , bunlar bır dalga bunlarda ıkı arkadas hadı onları kurtaralım dıye dıye konusa konusa yapıyoruz sayfaları .
öğretmen benim içinde her zaman tüm okul hayatım boyunca göz göze gelmek istemeyeceğim bireydi haklısınız aynı anlattıgınız gibi
madem oyun cocugu :) benımde 5.5 yasında acıkcası ıyıkı vermısım dıyorum suana kadar . bende el yazısı bılmıyorum buarada ben yapıyorum dıye degıl konu sahıbıde yapabılır el yazısı bılmedıgım ıcın butun gun ıste o aksamkı odevı yazıyorum daha demın telefonda konusurken elım kagıda gıttı yazıyorum elle elle :)Çok üzücü... Gücün kötüye kullanımı denen şey bu. Oysa o güç ne güzel şeyler yaratmak için de kullanılabilir. Korku ve baskı rejimi daha o yaştaki çocukların üstünde böyle kuruluyor işte. Eee biz yetişkinler olarak bile bazen zor başa çıkıyoruz bu tür muameleyle, daha dünün bebeği ne yapsın?
Oyunla öğrenmek çok sevdiğim, katıldığım bir yöntem. Kesinlikle ben de bir anne olarak böyle yapacağım, bir gün =). Dediğim gibi öğrenmenin eğlenceli bir şey olabileceğini aşılayabilirsek çocuğa, bu kadar denetime de gerek kalmayacak zaten, bir süre sonra çocuk kendi kendine yetebilecek.
canım o iyi bir dayağı haketmiş ama neyse hey allahım ya neler söyletiyorlar insana ..aynı seyı soyledım o velıler emınım dun aksam cocuklarını bezdırdıler guzel yaz yapma sılme dıye kım bılır kac sayfa yıprattılar . oncelıkle gıtme sebeblerı sıkayet sonra ıse suclanan kısıler olmuslar. cıkısta bızde daha cok ılgılenelım demısler ama ben sanmıyorum kı 1. sınıf velısı cocugu kendı kendıne bıraksın odev beklesın emınım ılgılenıyorlar ama öğretmenın beklentısı cok fazla. kabus gıbı . ben oglumu ılk hafta o ogretmene vermek ıstemıstım ustelık engellemıslerdı ınanmazsınız ama dayakcı o demıslerdı . ıyıkı de oyle bısey yapmamışız.
ödüle gelince ödül değil ama ben oyun oynar gibi yaptırıyorum hatta bazı arkadaslarım bılır paylasıyorum mesela o sayfa bır denız , bunlar bır dalga bunlarda ıkı arkadas hadı onları kurtaralım dıye dıye konusa konusa yapıyoruz sayfaları .
öğretmen benim içinde her zaman tüm okul hayatım boyunca göz göze gelmek istemeyeceğim bireydi haklısınız aynı anlattıgınız gibi
ama teneffüs çocuğun sevdiği bişey değil nefes almasını sağlayan ortamdan uzaklaşıp dinlenmesini sağlayan moladır. dediklerinizin çoğuna katıldım ama bence mola kesinlikle engellenmemeli çünkü zaten çok zor adepte oluyorlar okula. düşünsene arkadaşları molada oynarken onun kısıtlanması dahada çocuğu sinirlendirmez mi.Eğitimde bir çok yöntem var ödül yöntemi gibi ceza yöntemi de kullanılabilir ki teneffüse çıkmama aslında ceza değil olumsuz pekiştireçtir yani sevdiği birşeyi elinden alarak çocuga doğruyu göstermektir.Ben de öğretmenim birçok şeye tanık oluyorum, kimi çocukta sizin dediğin yöntem işe yararken , kaç yasında olursa olsun kimi çocukta da yaramayabiliyor, burada önemli olan nokta bence biraz öğretmene güvenmek, sonuçta onun da çocuga yönelik gözlemleri ve bilgi birikimi var.Söz konusu sözel veya fiziksel şiddet göstermek olmadıktan sonra bence hangi yöntemleri kullanacagına öğretmen karar vermeli, her konuda öğretmene müdahale etmek ona saygısızlık gibi geliyor, elbette veli olarak fikir alışverişinde bulunulmalı ancak çocuğun olumlu davranış kazanması için öğretmenle işbirliği yapmak ve ona güvenmek en önemli şey bence.Bu durumda öğretmen çocugu aşagılamadn konusarak nedenlerini anlatarak teneffüse çıkarmıyorsa bir sorun olacagını düşünmüyorum.
peki çocuğun neden ödevini yapmıyor.. yani senin ki de varmı aralarında.bizim öğretmen geçen seneden beri (3.sınıf) ödevi yapmayanlara tahtada tek ayak cezası veriyor..
1 ve 2 de böyle birşey yapmıyordu belki artık büyüdüler sorumluluklarının ve sonuçlarının farkına varsınlar diyedir..
1.sınıf için tenefüse çıkmama cezası bana ağır geldi ..hem daha yeni okula alışıyorlar hemde yaşlar çok küçük..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?