- 8 Nisan 2015
- 130
- 67
- 18
- 37
- Konu Sahibi lilakelebek
-
öğretmenle iş birliği derken öğretmen bana çocuğun nerede eksikleri nereye yoğunlaşmamız gerektiğini söylüyor bende evde onun üzerine yoğunlaşıyorum mesela bu bi örnek... bir arkadaş eminim öğretmen gülen yüz veya üzgün yüz yapıyodur yapıyordur dediği için ona karşılık yazdım ben o cevabı.. ben evde yapıştırma yapıştırmıyorum.. daha farklı ödüllendiriyorum çocuğumu ödevlerini bitirdiği zaman... bir ödül vermesen 2 sayfa ödevi yaptırmak bir hayli zorlaşıyor..Arkadaşlar şimdi 6 Yaşında bir çocuğun teneffüs Hakk'ını elinden almak beter sonuclar doğurabileceğinden ( misal en kötüsü ama altına yapsa çok Onur Kırıcı bir hatırası olabilir o çocuğun ileriye Yönelik ) ben tasvip etmiyorum.
Ancak konusahibi siz öğretmenle işbirliği adına neler yaptınız?
Eğitim'in üç sac ayağı vardır. Ve biri sizsiniz. Sticker yapıştırmıyor demişsiniz de aynı şeyi siz de yapabilirsiniz. neden yapmadınız?
peki çocuğun neden ödevini yapmıyor.. yani senin ki de varmı aralarında.
nasıl ödüller mesela?öğretmenle iş birliği derken öğretmen bana çocuğun nerede eksikleri nereye yoğunlaşmamız gerektiğini söylüyor bende evde onun üzerine yoğunlaşıyorum mesela bu bi örnek... bir arkadaş eminim öğretmen gülen yüz veya üzgün yüz yapıyodur yapıyordur dediği için ona karşılık yazdım ben o cevabı.. ben evde yapıştırma yapıştırmıyorum.. daha farklı ödüllendiriyorum çocuğumu ödevlerini bitirdiği zaman... bir ödül vermesen 2 sayfa ödevi yaptırmak bir hayli zorlaşıyor..
aynen.. bu mantıkla yemeği yakan kadına da kocası bedel ödetsin, çorabını yırtan çocuğa da annesi bedel ödetsin.. biz şiddet kategorisinde ilk sıradan hiç düşmeyiz bu zihniyetle, ne diyeyim rabbim karşılaştırmasın bu düşüneceyle..
yaaaa değil miiii? ben her sabah çocuğu mu oğlum okula adım attığın andan itibaren öğretmenin sözünü dinleme, arkadaşlarınla kavga et, derste dilediğin gibi konuş diye tembihliyorum... konuyu daha dikkatli okursanız ne iyi olur...siz anne baba olarak sinif ve okul kurallarina uymasi gerektigini soylerseniz iyi olur. biraz siz de sorumluluk alacaksiniz. ogretmen de insan ve sinifta sadece sizin cocugunuz yok..
babası ile playstation oynama mesela.. benle mutfaga girmeyi çok seviyor birlikte kek yapmak, acaba neyim oyunu var onu oynamayı çok seviyor ailece onu oynuyoruz bu tarz şeyler...nasıl ödüller mesela?
ödüllerin boyutu git gide artmaz mı?biz mesela şöyle yapıyoruz sakız ödülü sinema gecesi pijema partisi dans futbol gibi gibi şeyler. evde yapıştırıyoruz biz ama acıkcası ogretmenınkınden daha fazla haz alıyor.
Konu ve konu sahibi için demiyorum ama dusuncenize katılmıyorum. Elbette herkes yaptığı şeyin bedeli olduğu düşüncesiyle yetiştirilirse çok daha yaşanası bi yer olur dünya. Yanlış ornek verirseniz haklı gibi gorunursunuz. Asıl bunu öğrenmemiş çocuklar genç olunca bedel odeyecegi düşüncesine sahip olmadığı için tecavüzden cinayetten gasptan korkmuyor. Kaldı ki kimse Allahtan merhametli değil ama bu dünyadaki yaptıklarımızın bedelini odeyecegiz değil mi?.
iyi yapiyorsunuz o zaman.. aynen devamyaaaa değil miiii? ben her sabah çocuğu mu oğlum okula adım attığın andan itibaren öğretmenin sözünü dinleme, arkadaşlarınla kavga et, derste dilediğin gibi konuş diye tembihliyorum... konuyu daha dikkatli okursanız ne iyi olur...
babası ile playstation oynama mesela.. benle mutfaga girmeyi çok seviyor birlikte kek yapmak, acaba neyim oyunu var onu oynamayı çok seviyor ailece onu oynuyoruz bu tarz şeyler...
Şimdi tüm kk kadınları burada aldıkları pedagojik eğitimlerini konuşturacaklar. Ya öğretmenlere işlerini öğretmeyin Allah aşkına dayak ve hakaret yoksa, çok biliyorsanız home-school diye bir şey var alın çocuğunuzu evde eğitin. Ayrıca bir veli olarak çocuğunun ödevini kontrol etmek sorumluluktur okula gitmeden ödeve bakılır.
Aynen katiliyorum oglum cok buyuk hevesle okula basliyor ama odev coklugu,yanlis ceza yontemleri ve uzun okul saatleri yuzunden 2 ay gecmeden sıkıldım diyor.Halbuku baski olmayinca uyumadan eline kitap alip kendi okuyor,yazlari test çözüyor vs.Daha 7 yasinda bu ne sorumluluk?Bizim orta okulda gordugumuz konulari 3. sinifta gormeye basladi bu cocuklar.Türkiye'de öyle bir uygulama yok, okumak kanuni olarak zorunlu.
tabi ki FAZLA ödeve karşı biri olarak oğlum için okul seçerken bu kıstasa dikkat edeceğim. Edeceğim etmesine de bulabilir miyim öyle okul onu bilemiyorum işte.
ya ben de öğrenciliğimi unutmuş değilim, ama sürekli ödevler artmıyor mu sizce de. biz bu kadar ödev yapmazdık, ödev yapmayınca bu tarz cezalar almazdık ne bileyim.
bir örnek daha, kardeşimin öğretmeni daha otoriterdi, ben çok öğretmen değiştirdim küçükken ve genelde daha rahat kişilere denk geldim, ceza sistemini pek yaşamadım, ne oldu dersiniz kardeşim küçükken okuldan nefret ediyordu, bense ailem hiç uyarmadan ödevlerimi bitiriyordum.
Öğretmenler de kantarın topuzunu kaçırıyor artık. Saçma sapan uzunlukta ödevler veriyorlar daha yeni okula başlamış çocuklara. Her dersten 1'er sayfa verseler 4-5 ders var ne kadar zamanlarını alacak. Ki 2-3 sayfa verenler var. Otorite gerekli kesinlikle ama abartmadan. Ödev yapmayınca ceza vermenin gerekli olduğunu düşünüyorum çünkü tüm sorumsuzluklar aslında bu ödevleri yapmamakla başlar insanın hayatında. Ben de okulu hiç sevmem, bazen de ödevimi yapmazdım ve ceza almasaydım yapmamaya devam ederdim. Bu demek değil ki cezalar teneffüse çıkmama, ayakta bekleme, kulağından çekme ya da defterini kitabını yırtma. Bir insanın ihtiyaçlarına ceza kesilemez. Hapishanede bile temiz hava alsınlar diye avluya çıkarıyorlar değil mi? Keyfi şeylere ceza kesilebilir, ihtiyacı olan şeylere ceza kesilirse çocuk hırçınlaşır. Keyfi şeylere kesilirse bilinçlenir.Türkiye'de öyle bir uygulama yok, okumak kanuni olarak zorunlu.
tabi ki FAZLA ödeve karşı biri olarak oğlum için okul seçerken bu kıstasa dikkat edeceğim. Edeceğim etmesine de bulabilir miyim öyle okul onu bilemiyorum işte.
ya ben de öğrenciliğimi unutmuş değilim, ama sürekli ödevler artmıyor mu sizce de. biz bu kadar ödev yapmazdık, ödev yapmayınca bu tarz cezalar almazdık ne bileyim.
bir örnek daha, kardeşimin öğretmeni daha otoriterdi, ben çok öğretmen değiştirdim küçükken ve genelde daha rahat kişilere denk geldim, ceza sistemini pek yaşamadım, ne oldu dersiniz kardeşim küçükken okuldan nefret ediyordu, bense ailem hiç uyarmadan ödevlerimi bitiriyordum.
şaka değil mi bu yorum?Öğretmen edimsel koşullanma yoluyla çocuğun ödev yapma ve kurallara uyma davranışını pekiştiriyor.
Tenefüse çıkmama bir ceza değil, pekiştireç ve çocuğa bir zararı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?