Tepki vermek istiyorum ama nasıl

aslında siz haklısınız. bazı insanlar iş olsun diye kpssye girip yıllarını çalışmadan geçiriyorlar. anlam veremediğim bi durum. ama konu kadının çalışmamasına, eşinin kazancı/senin kazancın mevzusuna gelmesin diye o konudan bahsetmedim. gereksiz tartışma çıkıyor sonra.
Aynen katiliyorum
Calismayip yillarca kpss derdine duserken evin geciminin tamamini erkegin uzerine yuklemek ne kadar gereksiz, hem ozel sektorde calisip hem de kpssye hazirlanan arkadaslar var, onlar bile esimin cebindeki parada benim de rizkim var demiyor

S
s
Sıkışıyor ve gidip borç alıyor milletten.
Sorumsuzluk diz boyu o zaman. Kusura bakmayın ama hem başkalrından borç alıyor hem siz istediğiniz gibi harcama yapamıyorsunuz bi de ailesine yediriyorsa..
Siz tutumlu olsanız da idare edemiyecek olmasanızda.. ben olsam ihtiyaçlarımı hiç düşünmem alırım..

Siz kardesiniz icin 25 tl kayit parasi vermezmisiniz!
Okuyan bi ogrenciye yardim etmek ne kadar sevap biliyormusnuz?
25 tl sizi ne fakir eder ne zengin.
Aksine siz verdikce daha da artar

25 lira para degil ama cebinde 15 lira olan biri icin konusuyoruz arkadaslar daha mantikli yorumlar yapsak. Cebinde 1000 lira olan icin atiyorum 1100 lira neyse 15 lirasi olan icin de 25 lira o. Bizim kucumseyecegimiz bi miktar degil cunku herkes cebindekine gore yorum yapiyor.

Matematik olarak dediğinde haklısın. Ben de yorum yaparken bunu düşündüm. Ancak şöyle bir gerçek var; insan yaşadığı devri, kendi standartlarını göz önüne alarak evlenmeli. Basit bir mevzu değil evlenmek kağıt imzalayıp, aynı yatağa girip çocuk yapmaktan öte ciddi bir sorumluluk gerektiriyor. Günümüz enflasyon rakamlarına bakarsanız 25TL ‘nin ülke için anlamını görmek mümkün. Bu rakamlarla ev alma projesine katkı sağlamayı düşünüyorsa olay kardeşine para vermekten ötedir.

Mesela konu sahibi çalışarak bu açığı kapatmayı tercih edeceğine evde oturmayı tercih ediyor gibi..

25 tl kayıt parası olmaz bence o nasıl iştir anlamadım...

Konuyu okurken 25 tl kısmına gelince şaşırdım doğrusu kız kardeşine 25 değil 100 tl verse nolur ki bence siz onun ailesine sevgi saygı ve merhamet duyun ki o da sizden birsey gizlemesin

ağzından geleni söyle hiç çekinme. sen alttan aldığın sürece bu böyle devam eder. dimdik dur. çarşıya çık istediğini al. eve gelince sen beni salak mı sandın de. madem kardeşine verecek paran var bende istediğimi alırım de. bu olayı her zaman başına kalk. mesela kendime şunu alcam de. paramız yok derse senden izin almıyorum yalnızca haber ediyorum de. ailene para gönderirken paramız var ama de. sen alttan aldıkça o her zaman yapar canım. düşüncelerinde hep diret asla geri adım atma. eşinde demekki benim karımın karakteri böyle diye pes eder. emin ol pes eder sen yeterki asla geri adım atma

Benim eşim bu kadar küçülecek o zaman hadi sen de git kendi paranı kazan derdim..

Bu konu kişiden kişiye değişir. Kimi çift her iki tarafın da ailesine yardım yapmayı normal karşılar,kimi çift çeşitli sebeplerle desteklemez.Bu sebepten birilerini bencillikle veya fedakarlıkla etiketlemek bana göre doğru değil. Konu sahibine tavsiyem tavırlarıyla eşini bazı şeyleri kendisinden gizlemeye yönlendirmemesi.Oturup konuşularak orta yol bulunması en mantıklısı

Ordan konuşması ne güzel.
Merak etme o dediklerini yapıyorum
Hatt A kitap ihtiyacım var onu bile sıkışmasın diye aldırmıyorum. Bu durumda o bunları gördüğü halde gidip her defasında yaparsa sıkıntı
O zaman o kadar okudun ya atanıp evleneceksin .. Ya iş bulup evleneceksin. Evlenince iş bitmiyor. Ya da eşinin kardeşi için bir katkısı da bulunmasını eleştirmiyceksin. Ada'm ne kadar korktu ise söylemeyip sakkamayı tercih etmiş...

Benim eşim bu kadar küçülecek o zaman hadi sen de git kendi paranı kazan derdim..
ben kendim yokluk içinde kıvrancam canımın istediğini alamıycam beyefendide annesine para yollayacak yok öyle bir dünya. ayrıca konu sahibi çalışsada adam yine karısının kazandığını gidip annesine verecek. siz tüm kazandığınızı gidip kaynananıza verin kendinizde fakirlik içinde yaşayın. ben öyle yaşayamam.

Bir de bırakın şu eşlerin ailesi ile uğraşmayı. O onun kardeşi canı

Ben ailelere yardıma karşı değilim, ama cebinde 15 lirası olan adam da durumumuz yok demeyi bilsin annesine babasına.

Karşı tarafın durumunun daha iyi olduğunu düşünerek söylüyorum.

Gizli saklı demişsiniz, bence 25 liranın gizlisi saklısı olmaz, söylemesi gerekmez.

Ama cepte anca ekmek alacak para varsa olmamalı.

Gecen gun kocam köye 50 lirayla gitti 10 lirayla geri geldi diyen sen degil miydin tatlim? :KK57:

Kızlar selam
Eşim dün babasıyla konuşuyordu babasına "haa evet yarın son.yaparsınız "dedi ama ben anladım rahat konuşamadığını.teli kapadı bi şey söylemedi.Benim de işim vardı soramadım.
Az önce teline baktım ve açıköğretim lisesi kayıt yenileme bugün son günmüş.
Kız kardeşi okuyor.kendi telini vermiş kuruma ona gelio msj.Ve iki üç gündür evde.dışarı Çıkmam lazım. nie die sorduğumda da arkadaşlarla görüşcez diodu.Ama bunun içinmiş.o gidip yapcak kaydı.25 tl.
Şimdi soruna gelirsek.dönem başında da o yapmıştı ve benden saklamıştı.Yine saklıyor.
Ve ben şuan öğrendim çok sinirlendim.Bi sürü borcumuz var.para biriktiriyoruz.gidip ordan harcayacak.halbuki daha dün dedim maaşa kadar paraya dokunma bitecek çeke çeke.tamm diyodu.
Benim kızacağımı bildiği için gidip bugün gizlice yapacak.
İlk defa yapsa sorun etmem
Tabii yap derdm.Ama daha önce de böyle bi kaç şey yapıyo ve tutarın bi önemi yok bana hiç danışma zahmetinde bulunmuyor.Çünkü durumumuz dar.Ayrıca benim de rızkım o paranın içinde.benim de rızamı alması gerekmez mi.
Ailesi böyle her ay arıyor bi şey için para istiyor.durumları gayet ii.Ben çoğu zaman engel oluyorum vermemesi için ama çok zor durumda olduklarını görsem ben kendim veriyorum.o ise beni bencillikle suçluyor.2 kredimiz var kiradayız.kpss öğrencisiyim.çalışmıyorm.Şuan cebinde 15 lira harçlığı tek var.Ama o kendini çok zengin görüyor.Ben dün bişey istedim.paramız yok diyor.ama kardeşinin kaydına gelince var.
Şuan çok kızgınım.Böyle gizli saklı olur mu hiç ya.ben nasıl güveneceğim ona.çarşıya çıksın güzel bi mesaj atıp fırça çekmeyi düşünüyorum. Ama ne yazsam bilmiyorum :-(
Artık sıkıldım ailesinin bitmek bilmeyen isteklerinden
Neden eşlerinizin ailesine düşman gibi davranıyorsunuz?Eşinizin kardeşine okulu için yardım etmesi gayet normal..sizden saklamış çünkü tepkiniz malum..
Biriktirdiğimiz paradan harcıyor diyorsunuz ee bu adam o kadar salak mi ödenecek bir borç varken bunu hesaplamamis olsun?Eminim ki eksik kalanı daha sonra tamamlayıp ödeyecek. .
Kusura bakmayın bunu söylediğim için ama bence sizinki biraz kıskançlık gibi geliyor bana..
Ben bir kadın olarak ailemin maddi olarak bir sıkıntısı olsa yemez içmez yardım ederim..
Ve eşim buna tepki gösterse çok kırılır ve darılırım..
Biraz empati kurmayı öğrenin bence..

ben kendim yokluk içinde kıvrancam canımın istediğini alamıycam beyefendide annesine para yollayacak yok öyle bir dünya. ayrıca konu sahibi çalışsada adam yine karısının kazandığını gidip annesine verecek. siz tüm kazandığınızı gidip kaynananıza verin kendinizde fakirlik içinde yaşayın. ben öyle yaşayamam.
Aynen

Sorumsuzluk diz boyu o zaman. Kusura bakmayın ama hem başkalrından borç alıyor hem siz istediğiniz gibi harcama yapamıyorsunuz bi de ailesine yediriyorsa..
Siz tutumlu olsanız da idare edemiyecek olmasanızda.. ben olsam ihtiyaçlarımı hiç düşünmem alırım..
Bundan sonra öyle yapcam :KK12:

Back
X