ter derdi. termal kiyafetler çözüm mu?

Çocuğum terliyor hastanede yattı diye tavsiye istemek de pinpirikli annelik mi oluyor? Kaç yaşına geldim gayet saldım çayıra büyümüş bir çocuk olarak annem hala terliyken şunu giy diye uyarır. Velev ki pinpirikli , çocuğuyla ilgili yaşadıkları onu pinpirikli yapmış da olabilir. Sakınan göze çöp batar sözüne de hiç inanmıyorum her konuda her durumda sakınacağız. Bir şey olmaz kafası asıl çocuklara zarar veriyor. Dağda bayırda çamurda oynayan çocuk hasta olmuyormuş nereye olmuyor dağda bayırda mikrop mu var? O çocukları alın kreş ortamına koyun bakalım nasıl patır patır dökülüyorlar? Hiç de öyle bağışıklıkları kuvvetli filan değil. Yatılı okulda kaç yıl çalıştım hepsi mezrelardan gelen çocuklardı hiç hastalıkları bitmezdi. Çünkü mikrop köyde değil şehirde toplu yaşanılan yerlerde. O çocukların köyde hasta olmama sebebi sakınmadıkları için boşverdikleri için değil mikropla karşılaşmadıkları için.

8 yaşına giren kızım da aynı sorunlari yaşadım aman üzerine çok düşüyorsun aman terledi diye değiştirme sırtına havlu koy termal atletler den koleksiyonum var :) Bakıyorum bazı çocuklar dışarıda yalın ayak o kışta ben bıraksam öyle zatürre den ölür kesin. 8 yaşına geldi hala hasta 8 aylik oğlum var oda aynı ben bi çare bulamadım şimdi çok ıslaksa atleti değiştiriyorum yoksa bırakıyorum antibiyotik verme diyenler var sureklı çevremde e vermeyince hastanede daha ağır antibiyotik alıyor sonra ufak enfeksiyon da doktorun verdiği hafif antibiyotik ise yaramıyor yani ben bi çözüm bulamadım umarım siz bulursunuz.

Bakin o çocuklar bize öyle geliyor.

Çok yakından bildiğim bir aile var .Çocukları bizimle yaşıttı .
Onların annesi o kadar rahat bir kadındı ki ..Çocuklar terlemiş mi ,üşümüş mü, yemiş mi -yememiş mi ? umurunda olmazdı .

Benim annem de bize iyi bakardı meyvesi ,yemeği, düzenli uykusu, terlemesi hepsine dikkat ederdi.
O çocuklar o zaman hasta da olsa ayakta geçirirdi ..Sokaktan eve gelmezlerdi.

Kardeşlerim de hep hasta olur ateşlenirdı.
Herkes , bakın onlar sokakta büyüdüler hiç hasta olmuyorlar derdı.

Ama şimdi ..şimdi durum farklı. Hepsi hasta hem de sürekli tedavi görmeleri gereken zamanında önlem alınmayan hastalıklar.

Belki anneleri, ateşlendileri zaman ateşleriyle terlerledikleri zaman kan değerleriyle ilgilenseydi hastaliklar farkedilip tedaviye erken başlanırdı.
Bu tabi ki sizin gördüğünüz bir örnek, nasıl hepsi benim dediğim gibi olmazsa, sizin dediğiniz gibi olmayan da vardır.
Ben burda aşırı üstüne düşme, aşırı hassas olmamayı vurgulamak istiyorum. Kan değerlerine de baktırıyorum, ateşleriyle de ilgileniyorum tabi ki ama ben ilaç enfeksiyon harici her hastalığa kullanılması taraftarı değilim.
Size şöyle örnek vereyim, çocukluğum bronşitle geçti, öksürük hop önce şuruplar tabi sonra şurupların beni daha da kötü hale getirmesi sonucu penisilin iğneler, bu böyle yıllarca sürdü. Şimdi iki çocuğumda öksürük oldukları zaman hep doğal ilaçlar yapıyorum, tuzlu suyla burun spreyi yapıyorum ve çok daha rahat atlatıyorlar, eşim ilaç yanlısı hemen doktora götürmek ister hatta acile, o derece paniktir. Zamanla o da alıştı benim yöntemlerime.
Aynı şekilde sık sık öksürüpe yakalanan şu çok bilinen ventolini sürekli kullanan kuzenleri hastaneden çıkamıyor. Çünkü hastalığın doğal akışına ilaçla engel oluyorlar sürekli, bu da kısır döngü yapıyor.
Ben Kadir Tuğcu yu takip ediyorum bu konularda.

Çocuğum terliyor hastanede yattı diye tavsiye istemek de pinpirikli annelik mi oluyor? Kaç yaşına geldim gayet saldım çayıra büyümüş bir çocuk olarak annem hala terliyken şunu giy diye uyarır. Velev ki pinpirikli , çocuğuyla ilgili yaşadıkları onu pinpirikli yapmış da olabilir. Sakınan göze çöp batar sözüne de hiç inanmıyorum her konuda her durumda sakınacağız. Bir şey olmaz kafası asıl çocuklara zarar veriyor. Dağda bayırda çamurda oynayan çocuk hasta olmuyormuş nereye olmuyor dağda bayırda mikrop mu var? O çocukları alın kreş ortamına koyun bakalım nasıl patır patır dökülüyorlar? Hiç de öyle bağışıklıkları kuvvetli filan değil. Yatılı okulda kaç yıl çalıştım hepsi mezrelardan gelen çocuklardı hiç hastalıkları bitmezdi. Çünkü mikrop köyde değil şehirde toplu yaşanılan yerlerde. O çocukların köyde hasta olmama sebebi sakınmadıkları için boşverdikleri için değil mikropla karşılaşmadıkları için.
Dağda bayırda olduklarını söyleyen kim, herkes çocuğunu istediği şekilde yetiştirebilir, ne bu celal böyle. Çocuk yetiştirme de tek bir doğru yoktur, her annenin doğrusu kendine.

1.5 yasında ve 9 yasında cocugum var benım. Gecelerı asla cam acıp uyutmuyorum. Sabah karsı serın oluyor, terledıklerınde zaten dısarıdan gelen ruzgar dırek hasta edıyor. Benımkıler cok terlemıyor ama kucugune yınede sırt bezı koydugum zamanlar oluyor sırtına ve gogusune.

ben ilaç enfeksiyon harici her hastalığa kullanılması taraftarı değilim.
Tabi tabi aynen düşünüyorum. .Zaten artik doktorlar da hemen antibiyotik vemiyorlar. Bu çok iyi oldu.
Şimdi iki çocuğumda öksürük oldukları zaman hep doğal ilaçlar yapıyorum, tuzlu suyla burun spreyi yapıyorum ve çok daha rahat atlatıyorlar
O tuzlu su bir harika. .Kendime bile kullanıyorum. Aile hekimimiz önermişti 1 çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı İngiliz karbonatini 1 su bardağında iyice erit enjektör ile (iğneyi cikarip )
Çocuğuna, kendine kullan demişti. Üst solunum böylelikle temiz kalırsa kolay kolay burun tıkanıklığı, boğaz enfeksiyonu, sinüzit yaşamazsınız demişti.
Kendim düzenli kullanirsam çabuk iyileşiyorum.
Oğluma da elimden geldiğince kullanmaya çalışıyorum. Araya ıhlamur,adacayi, kuşburnu çayı kullanarak destek oluyorum.
Tabi Antibiyotik gerekiyorsa da kullanmaktan kaçınmamak lazım

Tabi tabi aynen düşünüyorum. .Zaten artik doktorlar da hemen antibiyotik vemiyorlar. Bu çok iyi oldu.
O tuzlu su bir harika. .Kendime bile kullanıyorum. Aile hekimimiz önermişti 1 çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı İngiliz karbonatini 1 su bardağında iyice erit enjektör ile (iğneyi cikarip )
Çocuğuna, kendine kullan demişti. Üst solunum böylelikle temiz kalırsa kolay kolay burun tıkanıklığı, boğaz enfeksiyonu, sinüzit yaşamazsınız demişti.
Kendim düzenli kullanirsam çabuk iyileşiyorum.
Oğluma da elimden geldiğince kullanmaya çalışıyorum. Araya ıhlamur,adacayi, kuşburnu çayı kullanarak destek oluyorum.
Tabi Antibiyotik gerekiyorsa da kullanmaktan kaçınmamak lazım
İngiliz karbonatını bilmiyordum teşekkür ederim bilgi için.
Kesinlikle gerekli olunca ilaca asla karşı değilim bende.

Geniz eti de baş bölgesinde terleme yapıyor
Bunu bilmiyordum.
Kızımda da geniz eti var..
Konu sahibi benim kızımda çok terler, ben yazın çok dikkat etmiyorum. Kışın soğuk olduğu için atletini mutlaka değiştiriyorum.
Özellikle. bağışıklığını güçlendirici gıda almasını sağlıyorum. Çocuğunuzun gıda alması nasıl?

benim kizim asiri terler , klima acik uyuyoruz ve ustunu ortmez , benin de aklima hic kalkiyim da cocugun ustunu ortiyim demek gelmedi bugune kadar
Yaz kıs ustu acik yatar , yaz kis terler , ama hic soguk alginligi olmadi
Baska sebepten hastalaniyor olabilir mi?
Benim kızımda çok terliyor uykuya geçiş esnasında ama doğduğundan beri böyle yedi yaşında şuan hala geçmedi sizinli kaç yaş acaba

benım esım asırı derecede terler
kızımda ona cekmıs basından sırtından omuzundan su gıbı ter akıyor yattıgı yer sırılsıklam oluyor
tum degerlere bakıldı yapısal cıktı ve cozumu yokmus

yazın muslın kumas aldım terzıye verdım uzun kolsuz onden fermuarlı uyku tulumu yaptırdım

kıs ıcınde yuzde yuz pamuk yun karısımlı ıncecık bır kumas aldım yarım kollu onden fermuarlı kendım yaptırdım uyku tulumunu

hazırların ıcınde elyaf var cok terletıyor saglıklı degıl

kısın gunluk termal ıclık kullandırıyorum
yazında yuzde yuz pamuk atletler

cocuk terleyınce hasta oluyor elı ayagı soguk oldugu ıcın hıc hastalanmadı ne zaman terlese ozaman hasta oldu hep . terlemesın elı ayagı soguk olunca usudu sanmayın ensesı soguk olmadıgı surece usumus sayılmaz ensesı soguksa usumus demektır ordan emın olursunuz . terlemesı daha tehlıkelı

Bu konuda bilgim yok ama kıyafetlerini alırken etiketlerine bakın pamuklu kıyafetler alın
Çarşafları da yüzde yüz pamuk olsun

benım esım asırı derecede terler
kızımda ona cekmıs basından sırtından omuzundan su gıbı ter akıyor yattıgı yer sırılsıklam oluyor
tum degerlere bakıldı yapısal cıktı ve cozumu yokmus

yazın muslın kumas aldım terzıye verdım uzun kolsuz onden fermuarlı uyku tulumu yaptırdım

kıs ıcınde yuzde yuz pamuk yun karısımlı ıncecık bır kumas aldım yarım kollu onden fermuarlı kendım yaptırdım uyku tulumunu

hazırların ıcınde elyaf var cok terletıyor saglıklı degıl

kısın gunluk termal ıclık kullandırıyorum
yazında yuzde yuz pamuk atletler

cocuk terleyınce hasta oluyor elı ayagı soguk oldugu ıcın hıc hastalanmadı ne zaman terlese ozaman hasta oldu hep . terlemesın elı ayagı soguk olunca usudu sanmayın ensesı soguk olmadıgı surece usumus sayılmaz ensesı soguksa usumus demektır ordan emın olursunuz . terlemesı daha tehlıkelı
Teşekkrler bende endokrine götürdüm hormonları normal çıktı siz nelere baktırdınız acaba

Back
X