ter derdi. termal kiyafetler çözüm mu?

çok pahalı ama woolnat tulumu tek geçerim. merinos yünü. vücut ısısını sabit tutuyor. kışın üşütmüyor yazın terletmiyor. yaz kış onu kullanıyorum ben.

Benimkilerde ust ortmez tulum giydirdim ilk oglana kucukken terledi vs. Biraktim..Simdi nerdeyse her zaman ucude hep ustu acik yatiyor. Kisin uzun kol uzun pijama giydiriyorum. Yazin kisa kol kisa pijama.. bu kadar niye dert ediyorsun?

ne alakasi var dogaya karsi gelmekle falan. buyugu de terlerdi boyle bir sey arastirmadim ihtiyac duymadim. cocuk var cocuuuk vaar. demekki kucuk olanda durum anormal seviyede ve sagligini olumsuz etkiliyor. cocuk son iki haftada kac kilo birden zayifladi. ee o zaman hasta olunca da ilac vermeyin dogasina mudahale etmeyin. vucudun kendi savunma sistemi var zaten. hic bir ilac vermeye gerek yok bunu da biliyorsunuzdur. ama veriyoruz dimi. o bogaz enfeksiyonunu atesler icinde 6-7 gun cekmesindense antibiyotik verip rahat atlatmasini sagliyoruz.
neden teknoloji gelismisken bir seylerin cozumu varken cocugun usutmesine musaade edeyim. veya kendim sabaha kadar surekli kiyafet değiştireyim.
Evet katılıyorum hasta olunca da ilac vermiyorum. Hoc kullanmadim agri kesici atrs düşürücü antibiyotik nedir bilmeyiz. Doktorumuz sag olsun. Belki de inanmayacaksiniz ama bizde durum bu. İlacsiz dogal atlatiyoruz.

Uyku tulumunu müslin bezden yaptırsanız ?
Odasına da bi derece alıp o dereceyi tutturmaya calıssanız ?

Evet katılıyorum hasta olunca da ilac vermiyorum. Hoc kullanmadim agri kesici atrs düşürücü antibiyotik nedir bilmeyiz. Doktorumuz sag olsun. Belki de inanmayacaksiniz ama bizde durum bu. İlacsiz dogal atlatiyoruz.
Ama bu sans meselesi birazda.. ben ilac cok kullanmayi sevmem, kendim dahil.. cocuk enfeksyon geciriyorsa mecbur antibiyotik alacaksin.. ha buarada fitil agri kesici surup veriyorum. Cocuk zaten hastayken gunduz agriyla geziyorsa , aksam olunca biraz guzel uysusun diye fitilde veriyorum.

Benimki de oyle yaz kis ustunu ortmeyiz ve iannailmaz sanki sihirli bir yorganimiz var vucut isisina gore kendini ayarliyor ben buyuk markada bile boylesini gormedm bnm var oyle oldugunu iddia eden bi yorganim oglumun ki gb degil mutlaka anliyorsunz yazin da gydrmedn yatiyor ciplak degil tabiki yatagi da vucut isisi ayarli yani uyanikken ztn kontrol.edemessin ama uykuda en azndan bz boylr buldk ranforce kullaniyorum nevrrsimi her ranforce olmuyor tabiki dokununca anliyor ha bu bize uyar diyorum cocugun istedigi gb gynmesine musade ediyorum usumuyorsa kisin bile kisa kollu gezdigi oldu usumuyorum terliyorum diyor bzdr karismiyorz

sizin de 1,5 yasindaki cocugunuz 3 gun hastanede kolunda surekli serumla yatsin ve siz düşünmeyin olur mu. her konuya cok alakasiz cevaplar veriyorsunuz. elbette cocugumun sagligini dusunecegim.
Belki de bu kadar korumacı olduğunuzdandır böyle hangi konuya ne cevap veriyorum takip ediyorsunuz bakıyorum ;)

En çok korktuğum şey, İleride çocuğum olursa pimpirikli anne olmak :KK48:

Sakındığın çöp göze batarmış, biraz kendi haline bırakmak lazım sanki :)

Not: ilk alti paragraf sadece ic dokus iceren detayve cok da gerekli olmayan bilgiler. son paragraf esas dert ve esas soru.

cocugun olunca dert edinecegin cok sey oluyor gercekten. saglikli olsunlar da gerisi muhim degil...
iste esas dert burda basliyor. buyuk olan kendini kurtardi sayilir. hic degilse derdini soyleyebiliyor. ya da konuşup anlatıp saglikli nedir sagliksiz nedir ikna edebiliyoruz.

kucuk olanda ise dogdugundan beri hastane ziyaretlerimiz pek eksik olmadi. Allah buyuk saglik sorunu vermesin hepsi kucuk kucuk seyler. tedavisi olan seyler fakat son iki haftadir surekli saglik sorunumuz oldu. hatta hastaneye yattik falan. artik esktra ekstra dikkat etmek istiyorum.

abisinin okulundan dolayı cok hasta olmus olabilir. kan degerleri dusuk ondan da sık hastalaniyor olabilir. oral donemde kasla goz arasinda her sey agzinda ordan da illaki mikrop aliyordur.

bunlari da gectim esas sıkıntım bu cocugun dogdugundan beri vucut sicakligini ayarlayamamak. yaz da boyle kis da boyle. digerine giydirirdim uyku tulumunu. sonrasini dusunmezdim icim rahat olurdu.

bunda uyku tulumu giydiremedim terliyor hep. ustunu ortsem aciyor. gece zaten milyon kez kalkiyorum hep orttum orttum ama illa uykuya yenildigim vakitler oldu soguk alginligi cok yasadi.

yaz geldi sevindim ama yok. havalar da ayarsiz. cam açıyorum soguk oluyor. cami kapatiyorum cok terliyor. hos cam acikken de terliyor. fakat kollar da buz. yani kafa ve enseden terliyor. ust kiyafetinin ust bolumleri hep islak oluyor. gece 4-5 kez kiyafet degistiriyorum. yine de soguk aliyor.

ozetle ben vucut isisini bir turlu dengeleyemiyorum. sonra aklima termal kiyafetler geldi. bir kk ya sorayim kullanan eden vardir dedim.
Soğuk soğuk terliyorsa bi rahatsızlığı vardır

çok pahalı ama woolnat tulumu tek geçerim. merinos yünü. vücut ısısını sabit tutuyor. kışın üşütmüyor yazın terletmiyor. yaz kış onu kullanıyorum ben.

yazin da tulum mu giydiriyorsunuz. inceleyecegim dediginiz markayi

Benim kızım da çok terler geceleri. Başı çok terliyor saçları ıslanır o derece. Vücudu da terler. yattığı yerde dönmeden 2 3 saat yatsa kiyafetin o kısmı su gibi olur. Ben de sürekli kalkar alnını silerim bazen dondürürüm aynı tarafa yatmasın diye ya da üzerini degistiririm vs. Çozum bulamadım. Bir uye müdahale etmeyin demiş ama terlemesi sorun değil o ter soğuyunca soğuk alıyor burnu tikaniyor vs yaz bile olsa. Kıyafeti çarşafı vs mutlaka pamuklu olmalı.

ya iste bilmeyen anlamiyor. iki gidim terledi diye pesinde mendille gezen annelerden zannediyorlar heralde böyle anlatinca. hastanede yatisimiz da cocugu nasil oyaladim ben bilirim. o cocuk nasil sefil oldu ben bilerim. uzaktan hos geliyor davulun sesi. evhamli olan ben olayim aman yeter ki oglum iyi olsun. annelik ic gudum genelde hakli cikar. o yuzden kendi ic gudumu daha cok onemsiyorum. ahkam kesenler genelde ayni seyi yasayinca benzer seyleri yapiyor zaten. o yuzden her lafi onemsemiyorum.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama alerji problemi olan çocukların başlarının terlediğini duymuştum, bir diğer sebep de vücutta enfeksiyon olmasıymış..

dogdugundan beri bu sekilde. ilk zamanlar doktor d vitamini vermisti. sonrasinda yapisal dendi. alerji belki olabilir sık hastalaniyor çünkü. ama enfeksiyon surekli olmaz heralde . olsa da ara ara kan testi yaptırdıgimizda görülürdü diye dusunuyorum.

Bence yanlış terim kullanıyorsunuz termal kıyafetlet kışın sıcak tutsun diye giyilir yazın ortasında giyilmez.

hayir boyle geciyor adi. yazlik termal kiyafetler de var terletmiyor. özellikle outdoor spor yapan sporcular kullaniyor. atletleri falan da var yetiskinler de kullaniyor.

Benimkilerde ust ortmez tulum giydirdim ilk oglana kucukken terledi vs. Biraktim..Simdi nerdeyse her zaman ucude hep ustu acik yatiyor. Kisin uzun kol uzun pijama giydiriyorum. Yazin kisa kol kisa pijama.. bu kadar niye dert ediyorsun?

ya cidden okudugunuzu anlamiyorsunuz herhalde. sizce neden dert ediyorum. duu bakalim. sanirim iki cocukla kostirmaktan canim sıkıldı. az dert bulayim dedim kendime. buyuk olanda hic boyle dertlerim yoktu. herhalde o zaman bu kadar agir issiz değilmişim ondandir. aslinda buyuk olan da hala terliyor ama onu hala dert etmiyorum. neden ki acaba. bu küçük olana neden bu kadar kafayi taktim ki ya. cidden ben de merak ettim. sizce neden olabilir. teshisiniz nedir.

Belki de bu kadar korumacı olduğunuzdandır böyle hangi konuya ne cevap veriyorum takip ediyorsunuz bakıyorum :KK66:

hic uye adiyla okumam.bir kac populer uye adi dikkatimi ceker bir de her konuya en alakasiz cevap veren iki kisi dikkatimi cekiyor bunlardan biri sizsiniz. her zaman ezber bozmak adina konunun taa tersinden alip farkli bir noktaya cekmeye çalışıyorsunuz.

umarim bir gun internet telefon gibi radyasyon dagitan dogaya aykiri cihazlari da birakarak dogalliginizi tam anlamiyla yasarsiniz. ironi de degil gercekten vucudunuzun savunmasi sistemi de daha güçlü olur.

ya cidden okudugunuzu anlamiyorsunuz herhalde. sizce neden dert ediyorum. duu bakalim. sanirim iki cocukla kostirmaktan canim sıkıldı. az dert bulayim dedim kendime. buyuk olanda hic boyle dertlerim yoktu. herhalde o zaman bu kadar agir issiz değilmişim ondandir. aslinda buyuk olan da hala terliyor ama onu hala dert etmiyorum. neden ki acaba. bu küçük olana neden bu kadar kafayi taktim ki ya. cidden ben de merak ettim. sizce neden olabilir. teshisiniz nedir.
cocugunu bilmem ama sana teshisi koyabilirim bence :D

agresif :D

Back
X