- 23 Mart 2022
- 439
- 695
- 33
- Konu Sahibi flowersintheocean
-
Psikolog sizi yargilamazMerhaba, geçmiş konularımdan da anlaşılacağı üzere, terapi almam benim için zaruri. Hep erteledim eşimle her barışmamızda "neyse ya iyiyim her şey iyiye gidiyor" moduna giriyorum. Fakat hiçbir şey iyiye gitmiyor. Kafamda hala aynı kompleksler aynı düşünceler fırsat kolluyor sorun çıkarmak için adeta. Ertelemenin bir faydası yok. Ama malesef sırf bu konu bile benim için eziyet. Çünkü psikoloğun beni yargılamasından korkuyorum. Mesela burada bazılarının dediği gibi bu yaşta tek derdimin eşimden sevgi görememin olmasını, ona anlatacağım geçmişte yapmış olduğum aptallıkları, kaygılandıgım saçma sapan konular vs vs.. çok aptalca biliyorum. Terapi almanın amacı zaten yargılanmadan anlatabilmek.. içini dökebilmek. İşte bu kaygılar yüzünden hep erteliyorum. Bu bile ne kadar sorunlu olduğuma işaret aslında.. bana yardım eder misiniz? Nasıl kendimi gitmek için cesaretlendirebilirim?
Ne yaptı mesela? Çok merak ettim.Öyle bir yargılıyorlar ki. Nefret etmiştim. Psikolojim bozuldu gidince. Manyağımi denk geldi bana .Aklı başında bir dostla sohbet 10 katı fayda sağlıyor.
Psikologlar yargılamaz ki. Bu sizin ön yargınız.Merhaba, geçmiş konularımdan da anlaşılacağı üzere, terapi almam benim için zaruri. Hep erteledim eşimle her barışmamızda "neyse ya iyiyim her şey iyiye gidiyor" moduna giriyorum. Fakat hiçbir şey iyiye gitmiyor. Kafamda hala aynı kompleksler aynı düşünceler fırsat kolluyor sorun çıkarmak için adeta. Ertelemenin bir faydası yok. Ama malesef sırf bu konu bile benim için eziyet. Çünkü psikoloğun beni yargılamasından korkuyorum. Mesela burada bazılarının dediği gibi bu yaşta tek derdimin eşimden sevgi görememin olmasını, ona anlatacağım geçmişte yapmış olduğum aptallıkları, kaygılandıgım saçma sapan konular vs vs.. çok aptalca biliyorum. Terapi almanın amacı zaten yargılanmadan anlatabilmek.. içini dökebilmek. İşte bu kaygılar yüzünden hep erteliyorum. Bu bile ne kadar sorunlu olduğuma işaret aslında.. bana yardım eder misiniz? Nasıl kendimi gitmek için cesaretlendirebilirim?
Hakarete varan şeyler söyledi. Zannetmeyin ki sıradisi hayatım var. Tam tersi çok sıradan bir hayatım vardı. 25 yasinda genc bir kizdim. Cidden kendisinin hasta olduğunu düşünüyorum. Kendi hayatini anlatti sacma sapan seyleri.Ne yaptı mesela? Çok merak ettim.
Ben de çevre yargılar diye korkuyorsunuz sandım. Saçmalamayın terapistler asla yargılamaz. Yargılarsa terapist değil. Terapistler yargılamaz, katillerle falan çalışıyorlar, sizi niye yargılasın.Merhaba, geçmiş konularımdan da anlaşılacağı üzere, terapi almam benim için zaruri. Hep erteledim eşimle her barışmamızda "neyse ya iyiyim her şey iyiye gidiyor" moduna giriyorum. Fakat hiçbir şey iyiye gitmiyor. Kafamda hala aynı kompleksler aynı düşünceler fırsat kolluyor sorun çıkarmak için adeta. Ertelemenin bir faydası yok. Ama malesef sırf bu konu bile benim için eziyet. Çünkü psikoloğun beni yargılamasından korkuyorum. Mesela burada bazılarının dediği gibi bu yaşta tek derdimin eşimden sevgi görememin olmasını, ona anlatacağım geçmişte yapmış olduğum aptallıkları, kaygılandıgım saçma sapan konular vs vs.. çok aptalca biliyorum. Terapi almanın amacı zaten yargılanmadan anlatabilmek.. içini dökebilmek. İşte bu kaygılar yüzünden hep erteliyorum. Bu bile ne kadar sorunlu olduğuma işaret aslında.. bana yardım eder misiniz? Nasıl kendimi gitmek için cesaretlendirebilirim?
Kaygınızı anlıyorum, birçok insanın da kaygısı bu olduğu için psikoloğa gidemiyor sanırım ama psikolojik destek aldıktan sonra hayatımda ciddi değişimler yaşayan biriyim. İnsanlarla yaşadığım her konuşmada haklı mıydım kaygısına kapılırdım. 10 12 kişiye anlatıp haklı mıymışım diye sorardım. Bunlar benim için olmasa da artık eşim ve arkadaşlarıma ağır geliyordu. Şimdi kendi düşüncemin haklı ya da haksız olmasına gerekmediğine inanıyorum. Benim düşüncem benim hayatımı şekillendiriyor diyip geçmişe saplanıp kalmıyorum. Bu başkaları için basit ama benim için ciddi bir gelişme. Sizin de hayatınızda sizin için önemli şeyler vardır ve değiştirilmesi gerekiyordur. Hiçbir psikolog sizi yargılamaz, işi bu değil. Bakış açınıza yakın bir empati kurarak farklı yollar göstermek size katacağı şeyMerhaba, geçmiş konularımdan da anlaşılacağı üzere, terapi almam benim için zaruri. Hep erteledim eşimle her barışmamızda "neyse ya iyiyim her şey iyiye gidiyor" moduna giriyorum. Fakat hiçbir şey iyiye gitmiyor. Kafamda hala aynı kompleksler aynı düşünceler fırsat kolluyor sorun çıkarmak için adeta. Ertelemenin bir faydası yok. Ama malesef sırf bu konu bile benim için eziyet. Çünkü psikoloğun beni yargılamasından korkuyorum. Mesela burada bazılarının dediği gibi bu yaşta tek derdimin eşimden sevgi görememin olmasını, ona anlatacağım geçmişte yapmış olduğum aptallıkları, kaygılandıgım saçma sapan konular vs vs.. çok aptalca biliyorum. Terapi almanın amacı zaten yargılanmadan anlatabilmek.. içini dökebilmek. İşte bu kaygılar yüzünden hep erteliyorum. Bu bile ne kadar sorunlu olduğuma işaret aslında.. bana yardım eder misiniz? Nasıl kendimi gitmek için cesaretlendirebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?