Terapi almaktan, yargılanmaktan korkuyorum.

flowersintheocean

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2022
439
695
33
Merhaba, geçmiş konularımdan da anlaşılacağı üzere, terapi almam benim için zaruri. Hep erteledim eşimle her barışmamızda "neyse ya iyiyim her şey iyiye gidiyor" moduna giriyorum. Fakat hiçbir şey iyiye gitmiyor. Kafamda hala aynı kompleksler aynı düşünceler fırsat kolluyor sorun çıkarmak için adeta. Ertelemenin bir faydası yok. Ama malesef sırf bu konu bile benim için eziyet. Çünkü psikoloğun beni yargılamasından korkuyorum. Mesela burada bazılarının dediği gibi bu yaşta tek derdimin eşimden sevgi görememin olmasını, ona anlatacağım geçmişte yapmış olduğum aptallıkları, kaygılandıgım saçma sapan konular vs vs.. çok aptalca biliyorum. Terapi almanın amacı zaten yargılanmadan anlatabilmek.. içini dökebilmek. İşte bu kaygılar yüzünden hep erteliyorum. Bu bile ne kadar sorunlu olduğuma işaret aslında.. bana yardım eder misiniz? Nasıl kendimi gitmek için cesaretlendirebilirim?

İyi bir terapist sizi yargilamaz çünkü mesleğinin etiğine saygınlığına uymaz. Zaten ilk önce ön görüşme yapılıyor ona göre kendinizi rahat hissettiğimiz bir psikolog bulursunuz. Birde terapistler bizim çevremiz gibi yada size arkadaş gibi davranıyorlar mesafeliler kırmızı odadaki gibi değil gerçek dünyadaki terapistler dipnot terapi gördüm fakat maddi olarak zorlandigim için bıraktım. Oysa devam ederdim kesinlikle

Yeni bir uğraşta kötü ve tecrübesiz olmayı göze alın çünkü iyi olmanın tek yolu başlayıp devam etmekten geçiyor... Kaygılarınızı ifade edin psikolog siz söylemedrn bile sizi anlayıp yargılamaz.. etik ilkelere sahipse tabi.
Referanslı birine gidin ilk seansta ısınırsanız devam edin derim. Kolaylıklar dilerim

Psikolog sizi yargilamaz

Neden yargilanasiniz ki, tıp fakultesindeyken derslerin yoğunluğundan bunalıp terapiye gitmiştim, evlendim kıskançlığım için terapiye gittim, daha sonra eş ailesiyle problem yaşadım yine gittim, su içmek gibi gayet normal bir durum bu, giderseniz daha mutlu olacağınızı düşünün.
Şu an olduğunuzdan daha mutlu olmak istemez misiniz?

Ayrıca bu aralar yine gitmeyi düşünüyorum, sırf dertleşmek için, kendimi daha da geliştirmek için

Ben asla doktor değilim ve bi öneride bulunmam doğru değil kendi deneyimim ile sana şunu söylenilirim terapi bi üst boyutu ilaç kullanımı vs derken şunu anladım insana kendinden başka merhem yok illa ki destek Alman gerektiğini düşünüyorsan almalısın tabi ki ama sende bitiyor herşey :) şu yorumun bile farkındalığının olduğu çok açık ve bence çok daha iyi olacaksın :) bu benden sana tavsiye değilde motivasyon konuşması olsun :) daha iyi olman ve daha iyi yorumlarını okuman dileği ile iyi geceler

Psikologlar hergün neler görüyor bilseniz
Sizi yargılamak için değil dinlemek için varlar
Rahat olun
İyi bir uzman bulun ve gidin.

Psikologlar yargılamaz ki. Bu sizin ön yargınız.

Ne yaptı mesela? Çok merak ettim.
Hakarete varan şeyler söyledi. Zannetmeyin ki sıradisi hayatım var. Tam tersi çok sıradan bir hayatım vardı. 25 yasinda genc bir kizdim. Cidden kendisinin hasta olduğunu düşünüyorum. Kendi hayatini anlatti sacma sapan seyleri.
Geçmişte Bi şey mi yaşadı da oraya oturttu beni anlamadım. Çokkkkk güzelmişim ben. O yüzden böyleymisim.

Uzmanına denk gelirsen öyle güzel anlattırıyor ki herşeyi ,hiç anlamadan herşeyi dökülürsün rahatlarsın..Böyle çok zorlanan bir arkadaşıma özel olarak evinin yakınlarında bir yer bulup elimle götürmüştüm..kuş gibi çıktı daha ilk seansından....Öyle çok tanınmış biri de değildi evine yakın olsun götürmem kolay olsun diye herhangibi bir hastanenin psikayatri bölümüne götürmüştüm...

Yargilanmak sizin icin neden bu kadar onemli? Kim ne dusunurse dusunsun, ne olacak yani. Siz kendinizi biliyor musunuz? Hangi konuda olursa olsun kendinizin arkasinda durun. Kimsenin fikirlerine fazla onem vermeyin. Psikolog da kimler kimlerle karsilasiyor, onun hayatinda bir oneminiz olmayacak, sizin hakkinizda siz odadan ciktiktqn sonra bir sonraki hastasinq kadar dusunecek belki yalnizca. Bir de ben erkek bir paikologla gorusuyorum ki aramizdaki iliski daha resmi olsun.

İnanın klinikten çıktığımız anda kimsenin hayat hikayesi aklımızda kalmıyor, bunu vajinal muayne olmaya benzetin, jinekoloğunuz vajinanızın estetiğiyle nasıl göründüğüyle zerre ilgilenmez yalnızca işin sağlık kısmına bakar. Biz de öyle, psikiyatrlar da öyle.

Ben de çevre yargılar diye korkuyorsunuz sandım. Saçmalamayın terapistler asla yargılamaz. Yargılarsa terapist değil. Terapistler yargılamaz, katillerle falan çalışıyorlar, sizi niye yargılasın.

Kaygınızı anlıyorum, birçok insanın da kaygısı bu olduğu için psikoloğa gidemiyor sanırım ama psikolojik destek aldıktan sonra hayatımda ciddi değişimler yaşayan biriyim. İnsanlarla yaşadığım her konuşmada haklı mıydım kaygısına kapılırdım. 10 12 kişiye anlatıp haklı mıymışım diye sorardım. Bunlar benim için olmasa da artık eşim ve arkadaşlarıma ağır geliyordu. Şimdi kendi düşüncemin haklı ya da haksız olmasına gerekmediğine inanıyorum. Benim düşüncem benim hayatımı şekillendiriyor diyip geçmişe saplanıp kalmıyorum. Bu başkaları için basit ama benim için ciddi bir gelişme. Sizin de hayatınızda sizin için önemli şeyler vardır ve değiştirilmesi gerekiyordur. Hiçbir psikolog sizi yargılamaz, işi bu değil. Bakış açınıza yakın bir empati kurarak farklı yollar göstermek size katacağı şey

Psikolog yargılamaz, akıl vermez şunu yap bunu yap demez. Gitmekte çok fayda var. İlk etapta çekiniyorsunuz sonra bir bakmışsınız anlatmam dediğiniz şeyler bile akıp hitmiş tahatlamışsınız. Düşünsenize iyileşmişsiniz iyi hissedecek döneme girmişsiniz. Bu her şeyden önemli değil mi sizin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…