terapi ücretlerinin bu kadar fazla olması

WildLily

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
849
Puanlar
33
bir süredir online terapi arastırıyorum ücretlerini aklım almıyor artık anlamıyorum günde 9 haftada 45 ayda 180 bu ülkede çalışma saatlerinin normal kabulü 45 dk lık seansların 4000 tl olmasını aklım almıyor neden yani gerçekten yani kişiye özelde değil bu fiyata çok var 2000 3000 4000 min. gördüğüm 1500 tl bu fiyatı gayet üniversite okuyan pdr öğrencileri de talep ediyor öğrenci bakın online herhangi bir kirası ödemeleri yok yani neden daha ulasılabilir değil normal bir saat ücreti değil her hafta konusmak istiyorum belki yapabilirim de ama bir insanlar 1 saat konusmanın bedeli nasıl 4000 olur ya neden üzgünüm pdr ciler varsa kusura bakmayın bu uç fiyatları anlayamadım sadece mantıklı bi sebebi varsa bilemk istedim

Ruh sağlığı, insan psikolojisi çok önemli bir konu. Nasıl her vatandaş bir aile hekimine kayıtlıysa, aynı şekilde psikolog desteği alması gerekir.

Ama şuan tamamen lüks psikolog randevusu alabilmek. Eğitimi iyi, işinde iyi olana denk gelmek daha zor. Çünkü psikoloji lisans bölümü ve terapi yapabilmelerine izin veren klinik psikoloji yükseklisans programlarının çoğu özel üniversitelerde var. Tamamen parasını ver eğitimini al mesleğine dönmüş halde.

Kesinlikle katılıyorum hayatımın normal sürecinde olsun istiyorum olması gerekli gibi hissediyorum. Yani işte yasadığım bir konuyu , eşimle olan tartışmamı, kızıma karsı davranıslarımı hayatımdaki olağan şeyleri konuşmak yanlışımı görmek doğrusunu öğrenmek rahatlamak istiyorum. dediğiniz gibi herkesin böyle bir desteğe ihtiyacı var dertsiz kim var çok yazık bu şekilde olması

Evet İnsan şöyle tarafsız biriyle olanı biteni anlatmak istiyor. Sadece anlatmak bile olanı biteni daha net görmemizi sağlayabiliyor. Ama çoook pahalı. Bir kere terapi randevusu alıp, randevu iyi geçmezse o daha kötü olur herhalde.

Bu yüzden evde tava tencere temizlerken içten söylenmeye, çamaşır suyuyla aydınlanmaya devam.

çünkü psikoloji eğitimi çok pahalı ücretsiz destek alabilirsin

Size katılıyorum hele günümüzde toplum psikolojisine ekstra özen gösterilmesi gerekiyor nasıl aile hekimine bağlı oluyorsak bir psikoloğa da bağlı olmamız lazım . Çözüm bulunmasa bile birine düşüncelerini açmak rahatlatıyor insanı. Şu çok bilindik online terapi uygulaması kullanıyordum ben de onda da 2400 lira seans ücretleri. Her hafta verildiğini düşünürsek kesinlikle normal bir meblağ değil.

Sırf bu yüzden yapay zekaya 500-600 TL ödüyorum en azından bir aylık, her an elimin altında :)
çok sıkıldım ondan ya gerçekten gerçek bi insanla konusmak istiyorum artık hangisini kullanıyorsunuz?

Şimdi MHRS'den baktım. Sağlıklı Yaşam Merkezleri'nde online psikolojik destek hizmetleri veriliyormuş (yaşadığım ilçedeki randevular şu an dolu görünüyor). Müsait randevu bulursanız deneyebilirsiniz.

hepsine üye oldum elim gitmiyor gerçekten başlayamıyorum nasıl biri belki hiç hoşlanmayacağım kaç farklı terapist denenebilir devamlı kaç kez bu ücret ödenebilir sanki

bilmediğim için soruyorum nasıl,nereden ?
türkiyede değil misin her hastanede bir psikolog var belediyede var e nabızda sağlıklı hayat merkezi var ücretsiz psikolog yaz şehrini yaz mesela

türkiyede değil misin her hastanede bir psikolog var belediyede var e nabızda sağlıklı hayat merkezi var ücretsiz psikolog yaz şehrini yaz mesela
arastırabilirim ama bana benim serzenişime karşılık gelen bi öneri olarak gelmedi dedikleriniz hala ücretleri pahalı buluyorum ayrıca yetersiz devamlı randevu problemi

arastırabilirim ama bana benim serzenişime karşılık gelen bi öneri olarak gelmedi dedikleriniz hala ücretleri pahalı buluyorum ayrıca yetersiz devamlı randevu problemi
ne bekliyorsun bazı hizmetler lüks işte ücretsiz diyorum sanki gittin de randevu alamadın bulamadın en iyisi ilan ver seans ücretini belirle belki aradığını bulursun nedeni belli psikoloji eğitimi pahalı

Bende terapi almak istedim özel olarak 3000 5000 bandında alamadım malesef
Diyetisyenlerde aynı çok pahalılar
Şimdi belediyelerde aile sağlığı merkezleri var oradan hizmet almak daha mantıklı

ne bekliyorsun bazı hizmetler lüks işte ücretsiz diyorum sanki gittin de randevu alamadın bulamadın en iyisi ilan ver seans ücretini belirle belki aradığını bulursun nedeni belli psikoloji eğitimi pahalı
yahu girdim baktım mhrsden yok randevu nereye gideyim kapı kapı mı dolaşayım iki kelam dert anlatıcam lütfen iştende izin aldım buraya gelmek için beni dinler misiniz diye ne gergin insanlarsınız sorumu sordum bilmiyordum eğitimin pahalı olduğunu öğrenmiş oldum o zaman keske pahalı olmasa diyeceğim ne diyeceğim neden lüks hepimiz tırlattık bunun lükslüğü mü kaldı

eminim randevu yoktur

çünkü psikoloji eğitimi çok pahalı ücretsiz destek alabilirsin
Psikoloji eğitiminin nesi pahalı ayol? Mimarlık diş hekimliği filan gibi malzeme masrafı filan mı var? Ne farkı var mesela atıyorum eğitim fakültesinden? Bilmediğim için soruyorum

`