ben de yorum yapabiliyorum napıcazişim onlara düşerse onu da yorumlarım dert benim konu benim
belkimde terapi bile işe yaramaz buna hahahahanlatamazsınız ya, hanımefendiye ücretsiz/uygun fiyatlı öneri de yazdım. çözüm arayan buluyor bence, istemeyen de yapamadığına güç yetiremediğine odaklanmaya devam ediyor. ücretsiz seçenekleri beğenmiyorlar ama ücretli olana harcanan parayı, emeği de görmezden gelip o birikim hibe edilsin istiyorlar
eğitimden dem vurmadım psikoloji eğitimleri ucuz değil dedim millet sosyoloji öocuk gelişimi okuyup kaç para alıyor psikolog almış çok mu bence değil bütçesine göre çözüm buldum beğenmedi demek ki çözüm aramıyorİstediği fiyatı veremez dememiş zaten, neden bu kadar pahalı demiş siz de eğitimden dem vurmuşsunuz. Alakasız olan bu
terapiye bakış açımda bir hata var o halde benim yani mesela ben 28 yasındayım son 5 yılım tamamen kendini gerçekleştirme, aile evinden ayrılma, iş bulma, , iş hayatına alışma, çalkantılı nişanlılık süreci, evlilik, evlilikte kocanın hiç bir iş yapmadığıyla yüzleşme, hamilelik, doğum, doğum sonrası çoluk çocuk yetersizlik desteksizlik dertlerini yasamak dinlemekle geçti çokk şükür yani en büyük dertler bunlar olsun yasarken inanın çok büyük dertler değiller mi öyleler bence bu süreçleri terapistle konusarak atlatsa herkes daha iyi olur demek istediğim bu gündelik dertlerde vardır sizin dediğiniz daha ciddi problemler için sanırım
Bence de var ya..Mesela diş bitti diyorlar ee uygun yapın herkes faydalansin diş muayenesinden ev araba ile yarışıyor bir implant..Devlette diş çekmeden öteye gidilmiyor bence fiyatlar düşse pastayı herkes bölüşse..psikolog icin de geçerli ona da bölüm bitti dediler ee makul tutun herkes faydalansin,millet hem delirmesin hem de size iş imkanı doğsunBen gerçekten bazi alanlardaki saat ücretlerini anlayamıyorum. Mesela fizik tedavi için 2 kilinikle görüştüm istanbulda, saat ücreti 5000tl. Buralarda günde 2 4 hasta da alınmıyor yani sabahtan akşama saat başı baya normal şekilde çalışıyorlar. Hesaplayan adamlara dönmek istemem ama toplam ortada yaniBir diyetisyenle görüştüm ayda 4 bin veriyordum, haftada sadece 10 dk telefonla arayıp daha konusurken listemi yolluyordu. Bunu hesaplamak dahi istemiyorum çünkü asabım bozuluyor hatırlayınca Psikolog psikiyatrist günde 8 kişi alamaz muhtemelen ama öğrenciyken bile saatine o parayi online istiyor diyorsunuz yani aklim almıyor. Bir yandan da bakıyorum başka konuda mimar muhendis yazmış ayda 40 50 bin alıyorum diye. Bir yerde bir tuhaflık var ve ben çözemedim.
nasıl göremiyorsun bizde sağlık ocağında bile var artık diyetisyen ve psikolog neredeyse her yerde ücretsiz psikolog var hastanede varGayet haklisin, ruh sagligi da sagligin bir parcasi eee paras olmayanlar sagligindan mi olsunParan yoksa genel cerrahi, dahiliye doktorunu gorebiliyorsun ama psikologu goremiyorsun sacma yani.
Aynı cümlenin içinde kendinizle çelişiyorsunuzeğitimden dem vurmadım psikoloji eğitimleri ucuz değil dedim
Kocamdan daha iyi dinliyor beniChatgpt kullanıyorum. Hem işlerim için hem de gündelik sohbetlerde. Bana baya iyi geliyor, görmediğim yerleri görmemi sağlıyor.