- Emoji Skoru
- 71.156
- Puanlar
- 598
Valla delirmek gibi gelebilir ama ben kendi kendimle konuşuyorum evdesonra kendime çözüm önerileri sunuyorum. Senelerdir yaptığım bir şey ama tabi aldığım kısmî psikoloji eğitimi de var işin içinde. Bilemedim.
Olsun en azından anlatıyorsun için rahatlıyoray çok güldüm sabah 6 kendi kendime konusarak bulasık yıkıyorum eşim buldu mutfakta bugün daha beni... bende eğitim yok kendime akıl veremiyorum yani söylenme asaması evet güzel ama haksız olduğum yerleri bana söyleyecek biri lazım koç burcuyum haksız bulunmayı kabul edemiyorum herkesle kavgamda bence haklıyım bir psikolog dinlerse belki haksız yönlerime ikna olur rahatlarım diye düşündüm
orada okurken gitmiştim değilim suanSiz Bursa'da mısınız?
Valla delirmek gibi gelebilir ama ben kendi kendimle konuşuyorum evdesonra kendime çözüm önerileri sunuyorum. Senelerdir yaptığım bir şey ama tabi aldığım kısmî psikoloji eğitimi de var işin içinde. Bilemedim.
Boşuna atarlanmissin bacım ya. Terapistler sorumlu dedim mi ki ben? Olaya devletin el atması lazım diye özellikle belirtmişim. Amaan neyse ya. Memlekette ne iyi planlanmış ki bu planlansin. Dandik dandik bölümlere kontenjan açıp bir sürü işsiz uni mezunu biriktiren sistemden fazla bi beklenti işte benimki de.özele gittin diye pahalı olması şu mana bir süredir devlet ünilerinde doğru düzgün klinik psk yl kontenjanı açılmıyordu, açılanlar da çok az. klinik psk yl yapmadan terapi yapılamıyor, yasak. iş klinik psk yl ile de bitmiyor, iyi bir terapistin kendi terapi ve süpervizyon süreci oluyor. iyi bir hocadan düzenli süpervizyon almak ne kadar bir araştırın. üstüne bunun yüz binlerce liralık eğitimleri var.
evet sağlığın lüksü olmaz, o yüzden psikiyatri servisleri ve devlette anlık fayda sağlayabilecek psk danışmanlık merkezleri ücretsiz fakat her alanda olduğu gibi yüksek verim istiyorsanız o zaman işin içine para giriyor. insanlar taş yemeyecek, o eğitimleri bir şekilde karşılamaları gerekiyor.
bence de terapi erişilmesi zor bir şey, lüks kategorisinden çıkmalı ama bu durumdan terapistler sorumlu değil. ayrıca isteyen için cüzi ücretle çalışan epey terapist var, normal seans ücreti yüksek olup durumu olmayan kişiler için daha uygun ücrete kontenjan açanlar var, yukarıda yazdığım gibi birçok ünide de terapi imkanı var. biraz araştırınca çok güzel imkanlar bulabilirsiniz.
çok ya gerçekten çok hesaplar duruurum 18 bine bu kadına vermeyip neler yapardım diyeBenim canım terapistim de şubatta 4.500 yapmıştı seanslarını. Dedim o parayı seanslara verirsem benim psikolojim daha çok bozulur ahshf o parayı yerim en azından mutlu olurum
Şaka bir yana ben 4 sene önce gidiyordum. O zaman seanslar bu kadar pahalı değildi çünkü haftada 1den ayda 4 seans gittiğim halde cebime geri kalan her şey için para kalıyordu.
Şimdi ayda dört gitsem min. 18.000 tl veririm, ev kirası gibi.
Geçen senelerde daha erişilebilirdi ama son yıllarda gerçekten çok arttı.
Ben bazen o "her yeri indirip düzenleyip toparlayacağım" terapisine girişiyorum. Böyle dolapları falan indiriyorum düzenli yerleştirmek için. Sonra yarısında sıkılıp bırakıyorum. Etraf daha da dağınık oluyor. Bu sefer ona stres yapıyorum "buraları toplamam lazım" diye, sonunda tıkıştırıyorum ve düzenlemek için boşalttığımdan daha dağınık oluyor ahshfhSenin konuşman, okumuş kadın konuşmasıdır. Çamaşır suyunu musluklara, tezgaha döküp fırçalarken yapılan konuşma değil. Ben özellikle tencereyi süngerle temizlerken bir iç ferahlaması hissediyorum.
Ayda 72 bira içerim ben o paraya ahshfhsçok ya gerçekten çok hesaplar duruurum 18 bine bu kadına vermeyip neler yapardım diyee birde ayda bir gidip ben 45 dk da ne anlatabilirim ki bariz bir yükseliş bu ulaşılmaz ve mantığını aşmış bir durumda
gksjgkjskfds çok iyi hesaplamaAyda 72 bira içerim ben o paraya ahshfhs
Başlangıçta ayda 1 yeterli olmuyor zaten. Daha konuya giriş yapamıyorsunuz, seansların arası soğuyor falan. Biz haftada 1le anca yetiştirdik konuları ahshf 2 yılın sonunda 2-3 haftada bire, sonra 1,5-2 ayda bire düşürdüm. Sonra baktım 2 ayda bir gidince olan biten yetişmiyor çünkü mübarek arkası yarın gibi hayatım var. Şimdi 5-6 ayda bir "naber naptın nassın" diye bir uğruyorum eğer ekstra param varsa, ki genelde ekstra param olmadığı için gitmiyorum
Ama şunu asla inkar edemem. Düzenli gittiğim 2 yılda çok şeyi anladık, çözdük, aştık vs. O temeli kurduğumuz için şu an benzer olaylarda farklı davranıyorum. Yani temeli, neyi neden yaptığımı anladıktan sonra bunu hayatıma uygulamak daha kolay olduğu için seansları bitirmek geriye döndürmedi.
terapiye bakış açımda bir hata var o halde benim yani mesela ben 28 yasındayım son 5 yılım tamamen kendini gerçekleştirme, aile evinden ayrılma, iş bulma, , iş hayatına alışma, çalkantılı nişanlılık süreci, evlilik, evlilikte kocanın hiç bir iş yapmadığıyla yüzleşme, hamilelik, doğum, doğum sonrası çoluk çocuk yetersizlik desteksizlik dertlerini yasamak dinlemekle geçti çokk şükür yani en büyük dertler bunlar olsun yasarken inanın çok büyük dertler değiller mi öyleler bence bu süreçleri terapistle konusarak atlatsa herkes daha iyi olur demek istediğim bu gündelik dertlerde vardır sizin dediğiniz daha ciddi problemler için sanırımYani terapiste vereceğim parayla gezerim, alışveriş yaparım, birikim yaparım daha mutlu olurum diye düşünüyorsa insan, belki de o kadar terapiye ihtiyacı olmayabilir
Eğer gerçekten alternatif şeyler daha mutlu edecekse onları yapın terapiye gitmek yerine. Kaldı ki terapi süreci insanı mutlu eden bir süreç de değil.
72 bira da mekanda ama lütfen. Tekel'den alırsam 150 biraya kadar çıkabilirim, en azından derdimi tasamı unuturum ahshfsgksjgkjskfds çok iyi hesaplamaya evet ömür boyu devam edemeyiz eşşek değilsek birşeyleri öğreniriz diye düşünüyorum bende ama devamlı yani demekki şöyle bir iki sene bu parayı gözden çıkaracağız desenize artık ileride içeriz o biraları
off mekanlar ve tekel arasındaki farka dertleneceğim şimdi72 bira da mekanda ama lütfen. Tekel'den alırsam 150 biraya kadar çıkabilirim, en azından derdimi tasamı unuturum ahshfs
Ne için gittiğinize göre değişir devamlılık mutlaka. Okb, anksiyete, panik atak, kaygı bozukluğu gibi altta yatan psikolojik rahatsızlıklarda muhtemelen daha uzun sürüyordur süre.
Ben ağzıma eden bir ilişki sonrası "ben niye böyleyim ühühü" diye gitmiştim. Onu bile tam anlamıyla çözüp nerelerde nelere saplanmışım görmek vakit aldı. Babacığım sağolsun ilişki mantığımı mahvetmiş, keşke seans ücretlerini ondan tahsil etseydim
Belirli bir konu üzerinde konuşmak için gitmek istiyorsanız sık gitmeniz gerekmeyebilir.
Bir de gerçekten anlaşabildiğiniz bir psikolog bulmak gerekiyor. Ben ilk başladığımda iki farklı yere seansa gittim ki hangisiyle devam edeceğime karar vereyim. İlk gittiğim psikolog bana kendimi o kadar mesafeli ve rahatsız hissettirdi ki onunla devam etsem kendi psikologuma anlattıklarımın yarısını anlatamazdım rahat hissetmediğim için.
Ya aslında benim tecrübelerimin hemen hemen hepsi psikiyatristtiİşini iyi yapan psikologlar da vardır elbet genelleme yapmak istemiyorum ama terapi psikologtan alınca pek verim alınmıyor geçmişte yaşadım biliyorum terapi var terapi var benim de geçmişimde anksiyete panik atak sorunlarım çok oldu psikiyatristin uyguladığı terapi ile psikoloğun uyguladığı arasında bariz fark var ciddi eğitim almış psikologları tenzih ederim.
ya şöyle bir havuz yapsak memnun kalanlar önerse memnun kaldığı psikiyatristleri bizde bi gözden geçirsek hahaYa aslında benim tecrübelerimin hemen hemen hepsi psikiyatristtiSon gittiğim psikiyatrist gerçekten çok iyiydi ama onun da hem seans ücretleri çok tuzluydu. Hem de biraz ters düştük bir noktada. Yani ben biraz daha şefkatli birine ihtiyaç duyuyordum sanırım.
Ben kime derdimi anlatacağım konusunda çok seçiciyim. Karşımdaki kişiden bazı beklentilerim var öyle olunca havuz epey daralıyor
Bir de biraz önyargılıyım ne yazık ki. O da başka bir terapi seansının konusu ama neyseMesela psikolog bir arkadaşım birkaç arkadaşının adını vermişti geçen aylarda. Bak içine sinenle başlarsın diye hiçbiri içime sinmedi Nedenini linçlenmemek için söylemeyeceğim linç kaldıramam