terapi ücretlerinin bu kadar fazla olması

Yani terapist bari bu randevu işine özen göstersin. Zaten ben kaygılı biriyim, o güne randevum varsa sabahtan benim için tek gündem odur. Zırt pırt ertelense bütün bünyem şaşar ki mesleği bu olan biri bu kadar özensiz olmamalı. Bir de seansta bir konuya süper keşif yapmış gibi takılmaları da beni rahatsız ediyor. Birkaç deneyimim oldu ve benim için terapi defteri kapanmıştır. Hic unutamıyorum taa üniversite zamaninda gitmiştim birine. Başka bir derdim vardi aslinda ama arada ev arkadaşımdan bahsetmiştim. Kız böyle çok yüksek yaşardı her seyi, sesi gülmesi ağlaması her seyi olaydı. Sabaha kadar uyuyamadım sesinden demistim terapide hani yorgun görünüyorum diye açıklamak için. Kendince cikarim yapmış, ben onun özgür ruhunu kıskanıyormuşum. Aslında onun gibi çevreye rahatsizlik verip bunu hic takmayan biri olmak istiyormuşum vs. Of abi tamam ya aşırı haklısın. Ben çünkü hırbo olmayı bilmiyorum ya ondan evet.

Kesinlikle çok ezbere yapıyor bi kısmı bu işi. Olayları kendi içinde değerlendirmiyor da teoriye saplanıp kalıyor.
Seninki muhtemelen Jung'dan esinlenmiş , rahatsız olduğun şeyi direkt "gölge yanın" olarak etiketlemiş. İnanılmaz ezbere bi yaklaşım.

Benimki de şema terapi uyguluyordu. Ama davranışlarımızın tamamını bebekliğimize yoramayız ya. Bende değersizlik , terk edilme kaygısı falan vardı. Annem beni terk etmiş olabilirmiş , bakım vermemiş olabilirmiş, türlü türlü senaryolar. Bence ben bu kaygıları daha sonraki yaşantılarımda öğrendim ama kadın ısrarla şema terapi çizgisinden çıkmadı.

4 bine bulmuşsanız baya ucuzmuş benim geçmişte terapi aldığım doktorum bir yıl önce 6 bindi ama ilaç da yazabiliyor o farkı var.

Bende gitmiştim bir vakıf üniversitesinde diyetisyene

Kızın zayıflığı zaten ayrı sinir bozucu ben tank gibi yanında

Nazi subayı gibi birde , sanki amme hizmeti veriyor

Dünya paralar ya gülse canım kurban

Neyse elinde matbuu bir kağıt , ağzından çıkan lafı duymak ve anlamak cabası.

Başarılı olamadım ehline denk gelmek her zaman önemli
Bunu da yasadım :D sırf zayıf diyetisyenlerden bıktığım için gitmiştim son diyetisyenime halden anlasın dedim yeni doğum yapıp kilo vermiş birini seçtim geçtiğim yolları da bilir anlar diye listeme gitti yeşil çay yazdı. çıktım tartıya 95 kiloyum o dönem sok bir şekilde çıktım o kiloya da 80 lerden fırladım kadının tartısında 125 çıktım dedim ki imkansız ben bu kilo değilim hamilelikte ödem olabilir dedi bana evdeki tartınız yanlış olabilir ama dedim yani nasıl bir ödem olucak zaten ben çok aldım bu kadar da almıs olamam tarıtısı bozukmuş ikna etmekle uğraştım birde hamileyim ben 125 kilo mu gözüküyorum derdine düştüm :D bıraktım birdaha da gitmedim

ne bekliyorsun bazı hizmetler lüks işte ücretsiz diyorum sanki gittin de randevu alamadın bulamadın en iyisi ilan ver seans ücretini belirle belki aradığını bulursun nedeni belli psikoloji eğitimi pahalı
Nedeni bu olamaz diş hekimliğini okumak da çok maaliyetli ama devletin diş hastanesinde ücretsiz yaptırıyorsun. Nedeni ülkemizin psikolojik desteğe önem vermemeleri psikologların iş alanı bulamamaları dolayısıyla parayı özel mecralarda kazanmaları.

Bunu da yasadım :D sırf zayıf diyetisyenlerden bıktığım için gitmiştim son diyetisyenime halden anlasın dedim yeni doğum yapıp kilo vermiş birini seçtim geçtiğim yolları da bilir anlar diye listeme gitti yeşil çay yazdı. çıktım tartıya 95 kiloyum o dönem sok bir şekilde çıktım o kiloya da 80 lerden fırladım kadının tartısında 125 çıktım dedim ki imkansız ben bu kilo değilim hamilelikte ödem olabilir dedi bana evdeki tartınız yanlış olabilir ama dedim yani nasıl bir ödem olucak zaten ben çok aldım bu kadar da almıs olamam tarıtısı bozukmuş ikna etmekle uğraştım birde hamileyim ben 125 kilo mu gözüküyorum derdine düştüm :D bıraktım birdaha da gitmedim

:) güldüm kusura bakmayın

Benim anksiyetem de aşırı kötü bu aralar. Bir süredir terapist arıyordum ama asla içime sinen birini bulamadım.
Üniversite yıllarımdan beri bende dönem dönem destek aldım ama cidden işinin ehli birine denk gelmek çok zor. Ya da terapi böyle bir şey bilmiyorum ya. Bana şimdiye kadar odağını başka yere çevir, oje sür, spor yap, seni kaygılandıran şeyleri not et gibi önerilerin yanında hafif doz antidepresan dışında yapılan bir şey olmadı. Şimdi düşününce bunları chat gpt’de söyler sanırım.
Daha ücret bilgisi alma kısmına gelememiştim şimdi güncellendim😂😂 Muhtemelen bir de bunun ooo Euro kazanan danışan alırım bir dal kısmı olur😬

Online daha uygun oluyor deneyebilirsin. Ben online alıyordum terapi. Bir de şehrine göre mi değişiyor anlamadım arkadaşım da 7 binlik terapiyi bırakmak zorunda kalmıştı karşılayamıyor diye🥲

Ay hiç böyle şey duymadım hayatımda. Özel uniye gitti diye ücretin pahalı olması ne mana. Buradaki kadına 'sen de ücretsiz terapi bul o zaman' diye carlayan kardeş onlara da devlet okuluna git diye carlasa keşke 😅 Ya sorun zaten sistemle alakalı açıkçası. Devletin el atması gereken bi durum. Ruh sağlığı beden sağlığı kadar önemli görülmedigi için ücretsiz hizmetler de kısıtlı oluyo işte. Öyle olunca özeldekiler de bunu kullanıyo. İnsanların zor durumundan faydalanmak işte. Birçok sektörde var. Psikolog luks bi hizmet yazmış yukarda biri. E zaten problem de o. Daha ulaşılır olması lazım. Sağlığın lüksü mu olur? Atarım giderim sana değil ha Tulumbacim yanlış anlama bu arada 😅 Senin yoruma denk gelmiş bulundu kusura bakma 🤗
özele gittin diye pahalı olması şu mana bir süredir devlet ünilerinde doğru düzgün klinik psk yl kontenjanı açılmıyordu, açılanlar da çok az. klinik psk yl yapmadan terapi yapılamıyor, yasak. iş klinik psk yl ile de bitmiyor, iyi bir terapistin kendi terapi ve süpervizyon süreci oluyor. iyi bir hocadan düzenli süpervizyon almak ne kadar bir araştırın. üstüne bunun yüz binlerce liralık eğitimleri var.

evet sağlığın lüksü olmaz, o yüzden psikiyatri servisleri ve devlette anlık fayda sağlayabilecek psk danışmanlık merkezleri ücretsiz fakat her alanda olduğu gibi yüksek verim istiyorsanız o zaman işin içine para giriyor. insanlar taş yemeyecek, o eğitimleri bir şekilde karşılamaları gerekiyor.

bence de terapi erişilmesi zor bir şey, lüks kategorisinden çıkmalı ama bu durumdan terapistler sorumlu değil. ayrıca isteyen için cüzi ücretle çalışan epey terapist var, normal seans ücreti yüksek olup durumu olmayan kişiler için daha uygun ücrete kontenjan açanlar var, yukarıda yazdığım gibi birçok ünide de terapi imkanı var. biraz araştırınca çok güzel imkanlar bulabilirsiniz.

Yani terapist bari bu randevu işine özen göstersin. Zaten ben kaygılı biriyim, o güne randevum varsa sabahtan benim için tek gündem odur. Zırt pırt ertelense bütün bünyem şaşar ki mesleği bu olan biri bu kadar özensiz olmamalı. Bir de seansta bir konuya süper keşif yapmış gibi takılmaları da beni rahatsız ediyor. Birkaç deneyimim oldu ve benim için terapi defteri kapanmıştır. Hic unutamıyorum taa üniversite zamaninda gitmiştim birine. Başka bir derdim vardi aslinda ama arada ev arkadaşımdan bahsetmiştim. Kız böyle çok yüksek yaşardı her seyi, sesi gülmesi ağlaması her seyi olaydı. Sabaha kadar uyuyamadım sesinden demistim terapide hani yorgun görünüyorum diye açıklamak için. Kendince cikarim yapmış, ben onun özgür ruhunu kıskanıyormuşum. Aslında onun gibi çevreye rahatsizlik verip bunu hic takmayan biri olmak istiyormuşum vs. Of abi tamam ya aşırı haklısın. Ben çünkü hırbo olmayı bilmiyorum ya ondan evet.
İki örnekte izlediğimiz dizi filmlerdeki psikologların yaklasımları gibi çok ezbere ya çocuklar duymasın meltem psikolog sahneleri..

:) güldüm kusura bakmayın

Valla delirmek gibi gelebilir ama ben kendi kendimle konuşuyorum evde 😂 sonra kendime çözüm önerileri sunuyorum. Senelerdir yaptığım bir şey ama tabi aldığım kısmî psikoloji eğitimi de var işin içinde. Bilemedim.

ne bekliyorsun bazı hizmetler lüks işte ücretsiz diyorum sanki gittin de randevu alamadın bulamadın en iyisi ilan ver seans ücretini belirle belki aradığını bulursun nedeni belli psikoloji eğitimi pahalı
Bu tam olarak trafiğe çıkınca “e hani ekonomi çok kötüydü herkesin arabası var geziyor” kafası. Kadın diyor ki çok pahalı sen diyorsun ki git devletten hizmet al. O bunu düşünmemiş olabilir mi? Buradaki olay devletten alıp almamak mı?

O zaman herkesi özelde okuyanlar ve devlette okuyanlar olarak ayıralım. Özelde okuyan herhangi bir meslek grubundan hizmet alırken daha fazla ücret ödeyelim üniversite yıllarındaki eğitim masrafını kapatmak için. Böyle bir mantık yok.

ya iyi diyetisyende var kötü diyetisyende orası da ayrı yara deşmeyin vallahi ne paralar verdik onlara da :D gittim birine öğrenciyim paramı verdim aynı böyle sinir dert sahibi oldum çıktım bana yazmıs yemek kasığı sebze :D ne diyorum sebze hangi sebzeyi yersen diyor valla abla sebze yemiyorum açıkçası ama sunu ye dersen biraz aklıma girersen yicem gelmişim buraya ben bilmiyo muyum 6 kasık sebze yemek yersem zayfılarım :D bursada özlücede lüks mü lüksete binada ofis açmış kendine. yine sizinki gibi gittim hamileyim anlattım bana hazır liste atmıs her sabah yeşil çay yazıyor ama dedim ben içemem dimi doğru biliyorum yok cnaım içme diyo yemediğim sebzeler yazıyor iyiside vardı kötüsüde yinede aylık ben en fazla 1500 verdim bana fazla gelmedi en azından 4 kere yüzünü görüyordum suan 45 dk ya bu paralar canımı acıttı açıkçası :D
Siz Bursa'da mısınız?

İki örnekte izlediğimiz dizi filmlerdeki psikologların yaklasımları gibi çok ezbere ya çocuklar duymasın meltem psikolog sahneleri..
Ya benim açımdan bu işin piri Istanbullu Gelin dizisidir mesela. Oradaki psikiyatrist gerçekten çok güzel konuşur, çok iyi çıkarımlar yapardı mesela. Şöyle bir sorun var ki yalnız, biz oradaki kişiler kadar kendimizden bihaber, öngörüsüz, farkindaliksiz insanlar değiliz. Bizde o kadar yeni sayfalar açamıyor maalesef bu terapi. Zaten de hepsi o kadar yetkin de olamıyor haliyle. Ben mesela kendi hayatımda çok uyumlu, sakin, neşeli biriyim ama aile evine gidince beynimde bir şey açılıyor böyle her şeye tetikleniyorum. E ama ben bunu zaten farkedebiliyorum ve yonetebildigim kadar yönetiyorum. Takıntı sorunum ya da korkularım vs olsa evet belli bir yol alabilirdik ama sıradan sorunları olan, farkındalığı yüksek birisine, rastgele bir terapist ne kadar sey katabilir yani? Ben 3 kere denedim ve benim için bitmiştir.

Bu tam olarak trafiğe çıkınca “e hani ekonomi çok kötüydü herkesin arabası var geziyor” kafası. Kadın diyor ki çok pahalı sen diyorsun ki git devletten hizmet al. O bunu düşünmemiş olabilir mi? Buradaki olay devletten alıp almamak mı?

O zaman herkesi özelde okuyanlar ve devlette okuyanlar olarak ayıralım. Özelde okuyan herhangi bir meslek grubundan hizmet alırken daha fazla ücret ödeyelim üniversite yıllarındaki eğitim masrafını kapatmak için. Böyle bir mantık yok.
Bir de masrafsız eğitim mi var ki en basit bölümü bile okusan masraf yapıyorsun

Online daha uygun oluyor deneyebilirsin. Ben online alıyordum terapi. Bir de şehrine göre mi değişiyor anlamadım arkadaşım da 7 binlik terapiyi bırakmak zorunda kalmıştı karşılayamıyor diye🥲
ben online fiyatlara şok olup açtım konuyu aslında ya 🥲 herkes aynı ama yani gerçekten benim bir arkadaşımda çok memnundu övdü övdü bana ne kadar iyi geldiğini anlattı, ama bırakmış ücreti yüksek gelinc,e bende diyorum yani yorucu bir meslek mi nedendir yani 7000

Benim anksiyetem de aşırı kötü bu aralar. Bir süredir terapist arıyordum ama asla içime sinen birini bulamadım.
Üniversite yıllarımdan beri bende dönem dönem destek aldım ama cidden işinin ehli birine denk gelmek çok zor. Ya da terapi böyle bir şey bilmiyorum ya. Bana şimdiye kadar odağını başka yere çevir, oje sür, spor yap, seni kaygılandıran şeyleri not et gibi önerilerin yanında hafif doz antidepresan dışında yapılan bir şey olmadı. Şimdi düşününce bunları chat gpt’de söyler sanırım.
Daha ücret bilgisi alma kısmına gelememiştim şimdi güncellendim😂😂 Muhtemelen bir de bunun ooo Euro kazanan danışan alırım bir dal kısmı olur😬
İşini iyi yapan psikologlar da vardır elbet genelleme yapmak istemiyorum ama terapi psikologtan alınca pek verim alınmıyor geçmişte yaşadım biliyorum terapi var terapi var benim de geçmişimde anksiyete panik atak sorunlarım çok oldu psikiyatristin uyguladığı terapi ile psikoloğun uyguladığı arasında bariz fark var ciddi eğitim almış psikologları tenzih ederim.

Back
X