• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terapi

Evet ben başardım.
Ama ilaca ön yargılı olmamalısınız.
İlaç kullanılması gerekilen bir durumdaysanız kullanmalısınız,bu çok önemli iyileşme sürecinde. Onun dışında terapiyi kitapla desteklemenizi tavsye ediyorum.
Eğer kitap okumayı seviyorsanız "Vazgeçebilmek" isimli kitabı okumanızı tavsiye ediyorum,çok çok etkili güzel bir kitap.

Gecmis olsun canım. Psikologa gitsen iyi olur,ancak psikilog seni test yapacaktir. O teste verdigin cevaplara istinaden seni psikiyatr a yönlendirme ihtimali var. Beyin kimyamız bozuluyor ve beynimizdeki seratonin hormonu islevini bozunca,obsesif ve depresyon tarzi rahatsizliklara yakalaniyoruz
Ben 10 seneye yakın ilac kullandim. Yüzde 80 iyileştim ama hayatım ertelendi. Okul okuyamadım vs.
Yani ilac ilk etapta gercekten cok iyi olsa da birakmasi falan zor oluyor
Ben bırakırken beynimde simsek çakıyor gibi oluyordu kafami sağa ya da sola cevirdigimde.
Cok guzel kitaplar var. Bence kisisel gelisim tarzı,birazda dini tarzda kitaplar iyi gelebilir.
Ben cok memnunum kitaplardan.
Insallah iyilesirsin.
Ilaclar neguzel iyi gelmiş sana.Ben doktor doktor gezdim ilaçlar denedim yılardır kullanıyorum hala depresifim hala depresif.Hic mi iyi gelmez ?Ha almışım ha almamışım sıfır etki..Duzelmiyor lanet.Caresiz hastalık gibi.Ilac almadan uyku da yok.
Terapi isterdim ama ise yarama konusunda şüpheliyim çok para.Onu vereceğime alışveriş yapar mutlu olurum diye hissediyorum.
Ama deneyecem birini.Cok uzatıyorlar coksey söylemiyorlar.Ama geçeni iş arkadaşım o hastanedeki psikologa götürdü beni iyi geldi.Cunku çok kötüydüm o an.Ona birkez daha gidecem ücretli.

Ilaclar neguzel iyi gelmiş sana.Ben doktor doktor gezdim ilaçlar denedim yılardır kullanıyorum hala depresifim hala depresif.Hic mi iyi gelmez ?Ha almışım ha almamışım sıfır etki..Duzelmiyor lanet.Caresiz hastalık gibi.Ilac almadan uyku da yok.
Böyle vakalarda var. Bu senin sucun degil !!! Doktoru degistirceksin,ilacı degistirceksin,ilacın dozunu da degistirceksin. Rahatsizligin neydi? Bazı doktorlar eski usul yontemlere devam ediyor bana birtanesi bir ilac vermisti ilac piyasadan kalkmis düşün. Aslinda psikologa gitsen, genc yenilikci bi psikiloga..
Bende ilac almadan uyuyamazdım
Suan 4 sene olcak icmiyorum evet yine uyumuyorum.
Gece 4,gece 5 sabah 6
Bir ara duzelmisti 4_5 gün aksam 1 gibi yatip sabah 8 ya da 9 da kalkiyordum :) kendi kendime oldu ha gecenlerde.. Ama o durumdan da sıkıldım
Biz depresif ruhlu insanlar bence zeki de oluyor.

Benim kısa süreli bir deneyimim olmuştu, başka şartlardan ötürü devam edemedim o zaman ama o kısa sürede bile o kadar iyi geldi ki, o psikologla yoluma devam edemeyince bana bir kitap önermişti üşenmeden onu okudum ve bayağı toparladım açıkçası. Bu iş biraz da kendine güvenle ve başarma isteğiyle alakalı. Kitabın ismi ' İyi Hissetmek', yazarı da David Burns bu arada. İnşallah reklam olarak algılanmaz :110: şöyle de bir şey var burda yeni bir tartışmaya yol açmak istemiyorum ama üniversite zamanlarımda antidepresanlarla ilgili geniş bir araştırma yapmıştım, depresyon tedavisi için kullanılan antidepresanların insanları daha çok intihara vs teşvik ettiği ve bu yüzden dozunda kullanılması gerektiğini birçok yerden okumuştum. Önyargınıza bir yenisini daha eklemek istemem ama kullanmaya da başlarsanız dozunda bırakın lütfen onu anlatmaya çalışıyorum :) gerekliyse mutlaka doktor kontrolünde elinizden geldiğince ilacınızı kullanmaya ve tedavinizi aksatmamaya özen gösterin, elbet ruhsal sağlığınıza kavuşacaksınız. Çok geçmiş olsun şimdiden :)

Böyle vakalarda var. Bu senin sucun degil !!! Doktoru degistirceksin,ilacı degistirceksin,ilacın dozunu da degistirceksin. Rahatsizligin neydi? Bazı doktorlar eski usul yontemlere devam ediyor bana birtanesi bir ilac vermisti ilac piyasadan kalkmis düşün. Aslinda psikologa gitsen, genc yenilikci bi psikiloga..
Bende ilac almadan uyuyamazdım
Suan 4 sene olcak icmiyorum evet yine uyumuyorum.
Gece 4,gece 5 sabah 6
Bir ara duzelmisti 4_5 gün aksam 1 gibi yatip sabah 8 ya da 9 da kalkiyordum :) kendi kendime oldu ha gecenlerde.. Ama o durumdan da sıkıldım
Biz depresif ruhlu insanlar bence zeki de oluyor.
Kronik depresyon. Ilaç denemekten biktim.Cok az ilaç sorunsuz devam ediyor birçoğu kötü yapıyor. AZ biraz fayda ediyor gibi oluyor ama hiç hiç yeterli değil.Sadece
Ilaç bitip alamayınca kötü oluyorum ama çekilme sendromu nedeniyle.Bazen çok daha iyi olduğum zamanlar oluyor ama bu zamanlar az. OZAMAN öyle güzel geliyor ki.Yasamak buymuş ya diyorum.Cogu zaman sanki üstümde bir ortu, toprak var..
Gece uykusu yok demek sende de hala.insomnia galiba.Norilojiye gittim ere cektirdim çaresini bulamadılar. Bur hamile olsam ilaç almadan uyuyamama ve sabah ise gitmek sıkıntı.Es adayı bunu da bilse herhalde arkasına bakmadan kacar.

Selam:KK200:
Psikolağa gidip terapi alıp çok iyi geldi, sıkıntılarımı atlattım diyenler buraya bi yazabilir mi?
İlaç kullanmak istemiyorum. Sadece konuşmak gerçekten işe yarar mı?
Artık sıkıldım kendimden. Acil toparlanmam lazım. Bu terapilerin çeşitleri yöntemleri falan oluyor bilenler tavsiye ederse çok sevinirim. Kitap önerisi de olur. Gerçi beni kitap falan paklamaz ama olsun. Teşekkürler, saygılar, sevgiler...
Iyi hissetmek diye bir kitap onerdi psikologum bulamadim, internetten siparis etmeye de erindim:) onu önerebilirim. Iyi geliyor elbet. Ben cocuktan dolayi( duzenli bırakabileceğim kimse yok) devam edemedim. Haftada bir gidiyordum. Orta depresyon ve anksiyete vardi(hala var) psikiyatriste gonderecekti, emzirdigim icin gondermemisti. Ben anlatmakta zorlandığım icin yazarak çalışıyorduk. Yöntemin adini unuttum. Olay, o andaki duygu ve dusunceleri yaziyordum. O konudan o konuya atlamamis oluyordum, duygu düşüncelerimi derli toplu ifade edebiliyordum. Gercekten ihtiyacin olduğuna inanıyorsan git derim. Ben simdi dogruca psikiyatriste gidecegim randevu buldugum ilk firsatta. Ben de senin tam tersinim. Ilac kullanmayi cok seviyorum, kafam bi milyon dolaşmayi:) ya sigara ya antidepresan benim ilacim. Ikisi de beni kendime delice özgüvenli deli manyak eğlenceli birine dönüştürüyor:) sigarayi cocuguma kotu ornek olamamak icin kullanmıyorum. Bağımlı olmuyorum çok şükür:) kisa sureli icip bırakabiliyorum.

Son düzenleme:
Iyi hissetmek diye bir kitap onerdi psikologum bulamadim, internetten siparis etmeye de erindim:) onu önerebilirim. Iyi geliyor elbet. Ben cocuktan dolayi( duzenli bırakabileceğim kimse yok) devam edemedim. Haftada bir gidiyordum. Ben anlatmakta zorlandığım icin yazarak çalışıyorduk. Yöntemin adini unuttum. Olay, o andaki duygu ve dusunceleri yaziyordum. O konudan o konuya atlamamis oluyordum, duygu düşüncelerimi derli toplu ifade edebiliyordum. Gercekten ihtiyacin olduğuna inanıyorsan git derim.
Pdfsi var bulamasıysan linkini vereyim indir :)

Evet ben başardım.
Ama ilaca ön yargılı olmamalısınız.
İlaç kullanılması gerekilen bir durumdaysanız kullanmalısınız,bu çok önemli iyileşme sürecinde. Onun dışında terapiyi kitapla desteklemenizi tavsye ediyorum.
Eğer kitap okumayı seviyorsanız "Vazgeçebilmek" isimli kitabı okumanızı tavsiye ediyorum,çok çok etkili güzel bir kitap.
Bakarım bu kitaba. Teşekkürler.

İlaç gerekıosa kullan canım.Çünkü baska sıkıntılara yol acabılıyor.Bende çok karsıydım ılaca ama elımde kırmızı kurmızı lekeler cıktı.Stres kaynaklıymıs anlık cıkıp gecıodu.Kalp carpıntısı ve baş agrısı.psıkologa yonlendırdı.Bıraz konustuk ama ılacta verdı.Sadece 1 kez gorustum psıkologla.Bence ılacsız dıye sartlandırma.Kemdı kendımıze yapabılcemız bısey deıl.

Valla teşhisimi bile koyarım. Depresyon, sosyal fobi, obsesif, ortaya karışık arızalarım var.
Bende de sosyal fobi ve obsesyon var karışık. Sosyal fobi de göz teması olayı bende çok zor. Göz teması kuramıyorum kursam da zorlaniyorum sende durum nedir

Psikolağa gidip terapi alıp çok iyi geldi, sıkıntılarımı atlattım diyenler buraya bi yazabilir mi?
Artık sıkıldım kendimden. Acil toparlanmam lazım. Bu terapilerin çeşitleri yöntemleri falan oluyor bilenler tavsiye ederse çok sevinirim. Kitap önerisi de olur. Gerçi beni kitap falan paklamaz ama olsun. Teşekkürler, saygılar, sevgiler...
Valalh garip cim bir ara lousa sendromu annemi ani kaybetmenin vrrdigi psikolojiyle gittim agladim rahatladim ama ilac vermisti aslinda neti anladım biliyor musun insan kendi doktoruymus

Vallahi ben yaklaşık bi 15senedir gidiyorum ve ilaçta kullanıyorum DEHB'den dolayı (Genelde kücüklerde görülebilir diyeceksiniz ama bende hâla devam ediyor) ve cokta iyi geliyor. Kesinlikle git derim. Zaten ilaç yazacak diye bir kaide yok ki. Ha tabiki ihtiyacınız varsa yazadabilir.

Yok göz temasında da iletişimimde de sorun yok. Benim sorunum kimseyle görüşmek istememek. :)
Görüsmek istemediğinde kendini zorlayıp görüsüyor musun, yoksa görüsmemek icin telefonları dahi meşgule mi atıyorsun? Ben bu ara ikinciyi yapiyorum. Güne bile gitmiyorum. Kafam kaldırmıyor, çoğu zaman ne konustuklarini dahi anlamıyorum.

Görüsmek istemediğinde kendini zorlayıp görüsüyor musun, yoksa görüsmemek icin telefonları dahi meşgule mi atıyorsun? Ben bu ara ikinciyi yapiyorum. Güne bile gitmiyorum. Kafam kaldırmıyor, çoğu zaman ne konustuklarini dahi anlamıyorum.
Yani kimi zaman istemesem de görüşüyorum bazen de evden çıkasım gelmiyor. :)

Valalh garip cim bir ara lousa sendromu annemi ani kaybetmenin vrrdigi psikolojiyle gittim agladim rahatladim ama ilac vermisti aslinda neti anladım biliyor musun insan kendi doktoruymus
İşte ben o kendi doktorluğumu yapamadım. Tamam toparlayacağım diyorum kararlar alıyorum ama üşeniyorum aldığım kararlara.

Back
X