Terapinin amacı terapistin sizi yönlendirmesidir. Anlatıp anlatıp gelmek değildir. Terapilerde iki seansta bir fark göremezsiniz zaten. Bir yabancının karşısına oturdunuz müneccim değil. Ancak sizi tanımaya çalışıyor derdinize teşhis koymaya çalışıyor. Önerilerine bakacaksınız. Ne diyor nasıl yaklaşıyor. Sizi tatmin edecek mi ona bakacaksınız. Çevrenize anlatsanız aman kafaya takma salla geç diyecekler. Terapistle bir olur mu? Ama terapi dediğin şeyde kesenin ağzını açarsın o ayrı.
terapist önlendirme yapmaz, öyle bir beklentiye girmeyin lütfen. en önemli kuralları yönlendirmemek zaten.
Her ay duzenli randevu alabir miyim acaba? Sira gelir mi yaniDevlet hastanelerine de gidebilirsin eger karsilayamayacaksan.
Başka bir üyenin mesajından ben mi sorumluyum? Terapist sadece dinlemez. Dinlese kim para verir? Ödevler verir, bakış açını genişletir, sorunun altında yatan kaynağı görmeni sağlar, nefes egzersizleri verir, meditasyon benzeri seylere yönlendirir. Bunlar yönlendirmedir. Kalkıp da mahalle ağzıyla bence sunu söyle yap bunu böyle yap demez. “Yönlendirme” den ne anladığına bağlı. Belki de yol gösterme yol açma demeliyim.Yonlendirme konusunda celistiniz.
Simdilik tatmin etmiyor iste. Benim soylediklerimi o da onayliyor ve anladigini belirten cumleler kuruyor o kadar.Terapinin amacı terapistin sizi yönlendirmesidir. Anlatıp anlatıp gelmek değildir. Terapilerde iki seansta bir fark göremezsiniz zaten. Bir yabancının karşısına oturdunuz müneccim değil. Ancak sizi tanımaya çalışıyor derdinize teşhis koymaya çalışıyor. Önerilerine bakacaksınız. Ne diyor nasıl yaklaşıyor. Sizi tatmin edecek mi ona bakacaksınız. Çevrenize anlatsanız aman kafaya takma salla geç diyecekler. Terapistle bir olur mu? Ama terapi dediğin şeyde kesenin ağzını açarsın o ayrı.
Başka bir üyenin mesajından ben mi sorumluyum? Terapist sadece dinlemez. Dinlese kim para verir? Ödevler verir, bakış açını genişletir, sorunun altında yatan kaynağı görmeni sağlar, nefes egzersizleri verir, meditasyon benzeri seylere yönlendirir. Bunlar yönlendirmedir. Kalkıp da mahalle ağzıyla bence sunu söyle yap bunu böyle yap demez. “Yönlendirme” den ne anladığına bağlı. Belki de yol gösterme yol açma demeliyim.
Peki dinlemek disinda baska bir sey yapar mi? Bilmedigim icin soruyorumterapist önlendirme yapmaz, öyle bir beklentiye girmeyin lütfen. en önemli kuralları yönlendirmemek zaten.
Iste sesli anlatim iyi geliyor ama ben zaten disa donuk ve surekli anlatan biriyim. Sanki sizin gitmeniz daha uygun gibi. Ama ben sanki bosa gidiyorum gibi geliyorBen ailemle ilgili yaşadığım sorunlar için gittim devlet hastanesine iyi geldi . Benim düşüncelerimi sesli söylemeye ihtiyacım vardı. Eşime anlatsam yarın bir gün laf eder diye çekindim . Eeee akrabalara anlatsam hiç olmaz , arkadaşlara da cesaret edip anlatamadım . Beni hiç tanımayan birine anlatmak daha kolay gelmişti . Ben zaten ondan pek bir şey beklemiyordum . İçimdekileri dökmeye gitmiştim . Sonrasında online terapi aldım . İyi geldi yani .
Bir de oğlumu konuşma terapisine götürmüştüm , hızlı hızlı konuşuyordu , o pek etkili olmadı . Hala nefes al diye hatırlatıyorum .
Randevu sistemiyle calisiyorlar burada. Yasadiginiz yerde nasil bilmiyorum, arastirin.Her ay duzenli randevu alabir miyim acaba? Sira gelir mi yani
Yanlış şeyler bekliyorsunuz bir terapiden. Paranız çuvalla da olsa verim alamazsınız.Simdilik tatmin etmiyor iste. Benim soylediklerimi o da onayliyor ve anladigini belirten cumleler kuruyor o kadar.
tabi iki yapar, seni biraz tanıdıktan sonra yorumları yüzleştirmeleriyle senin kendini keşfetmene ve sana iyi gelecek çözümü üretmene eşlik eder. sadece sana akıl vermez, nasihat etmezz. işte bu akıl verme nasihat etme vn konu komşunun işi, terapist senin kendini dönüştürmene eşlik eder, kolaylaştırır.Peki dinlemek disinda baska bir sey yapar mi? Bilmedigim icin soruyorum
Bunun icin buradayim. Ne beklemem gerekiyor? Gidiyorum ama tam olarak amaç ne? Hedeflenen yol nedir terapide? Param cuvalla heba olmasin diye bilenlerden ogrenmeye calisiyorumYanlış şeyler bekliyorsunuz bir terapiden. Paranız çuvalla da olsa verim alamazsınız.
Bence de , ben anlatamazdım kimseye , dönüp dolaşıp beni vururlardı çünkü sözlerimden dolayı.Iste sesli anlatim iyi geliyor ama ben zaten disa donuk ve surekli anlatan biriyim. Sanki sizin gitmeniz daha uygun gibi. Ama ben sanki bosa gidiyorum gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?