Terapiye gidiyorum ama...

Detays

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2019
127
113
103
Merhaba arkadaslar. Yeni terapiye gitmeye basladim. Gecen hafta ve bugun 2 kez gitmis oldum. Bence pahali ve her hafta cagiriyor beni. Anlatip anlatip ustune para verip eve geri dönüyorum. Yani daha once terapiste gitmedigim icin kiyaslayamiyorum. Iyi mi kotu mu devam etmeli miyim bilmiyorum. Henuz hicbir verim almadim, sonrasinda alacak miyim yoksa bosuna bu kadar para mi oduyorum bilmiyorum. Terapiye giden arkadaslar ben neye dikkat etmeliyim? Yani kistasim ne olmali. Bu terapinin amaci sadece anlatmaksa ben zaten dertlesiyorum cevremle. Biraz daha mi beklemeliyim erken mi acaba?

sadece anlatıyorum diye düşünme, o anlatımlarının arasında terapinin ilk adımları var, sadece sonuçları görmen için biraz sabretmen gerekiyor.
Maddi olarak kaldırabilecek durumdaysan sabret

Terapinin amacı terapistin sizi yönlendirmesidir. Anlatıp anlatıp gelmek değildir. Terapilerde iki seansta bir fark göremezsiniz zaten. Bir yabancının karşısına oturdunuz müneccim değil. Ancak sizi tanımaya çalışıyor derdinize teşhis koymaya çalışıyor. Önerilerine bakacaksınız. Ne diyor nasıl yaklaşıyor. Sizi tatmin edecek mi ona bakacaksınız. Çevrenize anlatsanız aman kafaya takma salla geç diyecekler. Terapistle bir olur mu? Ama terapi dediğin şeyde kesenin ağzını açarsın o ayrı.

Öyle canim anlatıyor anlatıyor ve anlatıyorsun.Yorumluyor sen aslında bildiğin seyleri bir de ondan dinliyorsun.Anlatinca rahatliyorsun psikolojik olarak uzman biri karşında olunca sanırım beklentin oluyor ama kırmızı oda gibi de olmuyor ışte

Ben ailemle ilgili yaşadığım sorunlar için gittim devlet hastanesine iyi geldi . Benim düşüncelerimi sesli söylemeye ihtiyacım vardı. Eşime anlatsam yarın bir gün laf eder diye çekindim . Eeee akrabalara anlatsam hiç olmaz , arkadaşlara da cesaret edip anlatamadım . Beni hiç tanımayan birine anlatmak daha kolay gelmişti . Ben zaten ondan pek bir şey beklemiyordum . İçimdekileri dökmeye gitmiştim . Sonrasında online terapi aldım . İyi geldi yani .
Bir de oğlumu konuşma terapisine götürmüştüm , hızlı hızlı konuşuyordu , o pek etkili olmadı . Hala nefes al diye hatırlatıyorum .

terapist önlendirme yapmaz, öyle bir beklentiye girmeyin lütfen. en önemli kuralları yönlendirmemek zaten.

Yonlendirme konusunda celistiniz.

Yonlendirme konusunda celistiniz.
Başka bir üyenin mesajından ben mi sorumluyum? Terapist sadece dinlemez. Dinlese kim para verir? Ödevler verir, bakış açını genişletir, sorunun altında yatan kaynağı görmeni sağlar, nefes egzersizleri verir, meditasyon benzeri seylere yönlendirir. Bunlar yönlendirmedir. Kalkıp da mahalle ağzıyla bence sunu söyle yap bunu böyle yap demez. “Yönlendirme” den ne anladığına bağlı. Belki de yol gösterme yol açma demeliyim.

Simdilik tatmin etmiyor iste. Benim soylediklerimi o da onayliyor ve anladigini belirten cumleler kuruyor o kadar.

Evet, bu daha dogru bir ifade gibi.

Ben 5 yıldır aralıklı gidiyorum terapiye yani kendimde ihtiyaç hissettrikçe ama ilk zaman 8 10 seans aralıksız her hafta gittim. İlk 2 hafatada verim alamazsınız çünkğ o sizi daha tanımıyor dinleyerek yaralarınızı görmeye çalılor ve p yaralar üstünde yol alırsınız. Benim gittiğim yer de seansı 100 tl ile başlamıltık şuan 250 tl

Iste sesli anlatim iyi geliyor ama ben zaten disa donuk ve surekli anlatan biriyim. Sanki sizin gitmeniz daha uygun gibi. Ama ben sanki bosa gidiyorum gibi geliyor

Peki dinlemek disinda baska bir sey yapar mi? Bilmedigim icin soruyorum
tabi iki yapar, seni biraz tanıdıktan sonra yorumları yüzleştirmeleriyle senin kendini keşfetmene ve sana iyi gelecek çözümü üretmene eşlik eder. sadece sana akıl vermez, nasihat etmezz. işte bu akıl verme nasihat etme vn konu komşunun işi, terapist senin kendini dönüştürmene eşlik eder, kolaylaştırır.

Yanlış şeyler bekliyorsunuz bir terapiden. Paranız çuvalla da olsa verim alamazsınız.
Bunun icin buradayim. Ne beklemem gerekiyor? Gidiyorum ama tam olarak amaç ne? Hedeflenen yol nedir terapide? Param cuvalla heba olmasin diye bilenlerden ogrenmeye calisiyorum

Iste sesli anlatim iyi geliyor ama ben zaten disa donuk ve surekli anlatan biriyim. Sanki sizin gitmeniz daha uygun gibi. Ama ben sanki bosa gidiyorum gibi geliyor
Bence de , ben anlatamazdım kimseye , dönüp dolaşıp beni vururlardı çünkü sözlerimden dolayı.
Bence siz günlük tutun . Bir de her şey herkesle konuşulmaz sana tavsiyem budur. Sonrasında üzülebilirsin . Etrafıma sorsan ben çok Güler yüzlü, çok akıllı , çok mantıklı , çok güçlü , çok detaycı , çok keyifli vs vs bir insanım ama birine öte git desem en kötüsü de ben olurum . Bunu öğrendim hayatta .
Bir de derdini anlattıkça içine işliyor sanki , sürekli kafan onunla meşgul oluyor . Olmuşa çare var mı ??? Yok . O yüzden ders çıkar yüzünü yarına dön ve mutlu olmaya çalış. Geçmişte kalma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…