İnsanın yaptığı en iyi yatırım kendine yaptığı yatırımdır. Devlet hastanelerinde ki psikologlardan verim alamaya bilirsiniz. İlk zamanlar her hafta gidersiniz daha sonraları uzar bu süreç sizin durumunuza göre yerinizde olsam devam ederdim.Her ay duzenli randevu alabir miyim acaba? Sira gelir mi yani
Ne guzel yazmişsiniz. En ufak ters durumda benden kotusu olmuyor maalesef aninda dusman oluyorlar. Bunu tecrube ettim ediyorum da maslesef. Arkadaslarima guvenmem. Sadece sohbet ederim onlarla. Ben cok sukur ki esimden yana ssnsliyim. Her seyimi, her detayi onunla paylasir dertlesirim. Beni iyi tanir ve dinler. Bi de annem iste.Bence de , ben anlatamazdım kimseye , dönüp dolaşıp beni vururlardı çünkü sözlerimden dolayı.
Bence siz günlük tutun . Bir de her şey herkesle konuşulmaz sana tavsiyem budur. Sonrasında üzülebilirsin . Etrafıma sorsan ben çok Güler yüzlü, çok akıllı , çok mantıklı , çok güçlü , çok detaycı , çok keyifli vs vs bir insanım ama birine öte git desem en kötüsü de ben olurum . Bunu öğrendim hayatta .
Bir de derdini anlattıkça içine işliyor sanki , sürekli kafan onunla meşgul oluyor . Olmuşa çare var mı ??? Yok . O yüzden ders çıkar yüzünü yarına dön ve mutlu olmaya çalış. Geçmişte kalma.
Kesinlikle oyle. Kendime yatirim yapmak amacim. Ama dogru bir terapist mi? Isini iyi mi yapiyor acaba? Dogru yerde miyim? Gibi sorulara cevap bulamiyorum henuz..İnsanın yaptığı en iyi yatırım kendine yaptığı yatırımdır. Devlet hastanelerinde ki psikologlardan verim alamaya bilirsiniz. İlk zamanlar her hafta gidersiniz daha sonraları uzar bu süreç sizin durumunuza göre yerinizde olsam devam ederdim.
Hamileyim ilac da kullanamiyorum. Durumumda cok iyi degil. Biraksam mi diyorumBence terapiye gitmek için maddi durumunun çok çok iyi olması gerek. (Tabii özellerden bahsediyorum) çünkü ilk en az bi 4-5 hafta full anlatıyorsun, sonraları yavaştan başlıyorsun. İyileşmeye başlaman bir 10-12 ayı buluyor. Aslında söyledikleri şeyler çok yabancı şeyler değil.
Bunları neden mi söylüyorum ben de gitmiştim çünkü. Tamam çok kötü durumdan ortalama duruma döndü durumum ama ilacın da etkisi yadsınamaz tabii.
Ama öyle mucizevi bir şey beklemeyin terapide.
Ve ayrıca terapistlerin çoğu (hepsi demiyorum) iyileşme gördükleri anda bile kişiyi bırakmaya asla yanaşmıyorlar. Onlara kalsa ayda bir de olsa düzenli gelmelisin 2-3 sene de olsa.
Ben benimkinden zorla kurtulmuştum. (İyileşmemin de etkisi var tabii eskisine nazaran) zira para dayanmıyordu.
Ona kalsa asla bırakmamalıydım. Ayda bir de olsa görüşmeliydim. Ben bazılarının biraz paragöz olduklarını düşünüyorum.
Sorununuz ne bilmiyorum ama güven veya endişe probleminiz mi var ondan terapiste karşı da böyle hissediyor olabilirsiniz sabretmeniz gerekiyor. İlk seanslar böyle her hafta olur. Burada konu açarak aklınızın karışmasına da sebep olacaksınız.Kesinlikle oyle. Kendime yatirim yapmak amacim. Ama dogru bir terapist mi? Isini iyi mi yapiyor acaba? Dogru yerde miyim? Gibi sorulara cevap bulamiyorum henuz..
Her hafta değil de daha seyrek görüşebilirsiniz bence. Ayda bir gibi. Ama maddi gücünüz elvermezse mecbur bırakırsınız tabii ilerdeHamileyim ilac da kullanamiyorum. Durumumda cok iyi degil. Biraksam mi diyorum
Bi sonuc degil de ne bileyim "şunu şu yuzden yapiyor olabilirsin" ya da "bir de şoyle davranmayi mi denesen" gibi bi yonlendirilmeye ihtiyac duydum sankiİlk seanslarda genelde danışanlar hakkında bilgi edinilir. Sonuçta sizi tanıması gerekiyor. Zamanla tabi ki sizin faydanıza olacak şekilde ilerleme kaydedilir. İlk seansınızda hemen sonuç almayı beklemeyin. Sabırlı olmanız gerekiyor.
Çağırılma süresi psikoterapi ekolüne göre değişiklik gösterir. Bazı terapistler uygun görürse 2-3 gün arayla bile çağırabilir. Ama ideal olanı bir hafta arayla olanıdır.Neden her hafta çağırdı acaba? Çözmek istediğin problem nedir??
* Açıkçası bana çok geldi her hafta gitmek. Ben de gidiyorum terapiye ama canım istedikce.
Önce ne tarz terapi aldığını öğrenebilirsin, psikodinamik mi, bilişsel davranışçı mı ç, interpersonal miMerhaba arkadaslar. Yeni terapiye gitmeye basladim. Gecen hafta ve bugun 2 kez gitmis oldum. Bence pahali ve her hafta cagiriyor beni. Anlatip anlatip ustune para verip eve geri dönüyorum. Yani daha once terapiste gitmedigim icin kiyaslayamiyorum. Iyi mi kotu mu devam etmeli miyim bilmiyorum. Henuz hicbir verim almadim, sonrasinda alacak miyim yoksa bosuna bu kadar para mi oduyorum bilmiyorum. Terapiye giden arkadaslar ben neye dikkat etmeliyim? Yani kistasim ne olmali. Bu terapinin amaci sadece anlatmaksa ben zaten dertlesiyorum cevremle. Biraz daha mi beklemeliyim erken mi acaba?
Evet guven sorunu yasiyorum. Aklim karisikti zaten bakalim iyice mi karisicamSorununuz ne bilmiyorum ama güven veya endişe probleminiz mi var ondan terapiste karşı da böyle hissediyor olabilirsiniz sabretmeniz gerekiyor. İlk seanslar böyle her hafta olur. Burada konu açarak aklınızın karışmasına da sebep olacaksınız.
Bunlarin ne oldugunu bilmiyorum ama arastiririm. Bana karakterle ilgili oldugunu soyledi. Odev vermiycegini bosa zaman kaybi olacagini belirtti. Her danisanda odev uygun girmuyormusÖnce ne tarz terapi aldığını öğrenebilirsin, psikodinamik mi, bilişsel davranışçı mı ç, interpersonal mi
Cocukluktan gelen sıkıntılar benim. Yeni ya da gundemde olan seyler degilÖnce ne tarz terapi aldığını öğrenebilirsin, psikodinamik mi, bilişsel davranışçı mı ç, interpersonal mi
Bize sorduğunuz soruların aynısını terapistede sormanız gerek. Bazı terapisler aslında işi bilmiyorlar, sadece dinliyorlar, yani bir nevi destek gibi. Her terapiye ile başlayan insanın terapisti ne hangi tür terapi verdiğini sorması gerek, terapist bunu cevaplamıyorsa orada biraz düşünmek gerek. Normalde psikologların terapi eğitimi okul sırasında verilmiyor, ayrıca o terapi ile ilgili eğitim almaları gerekiyor. Örnek vereyim, psikolojik olmadığı halde bile terapi veren çok insan var. Mesela davranışçı bilişsel terapi açıklayayım, biraz daha anlamanıza yardımcı olur. Normalde bizim günlük hayatta gösterdiğimiz belli davranışlar var ve duygular var. Bazen bu davranışları otomatik biçimde yapıyoruz. Halbuki onların arkasında yatan bazı düşünceler var. İşte bu tür terapi Kişinin duygularının arkasındaki düşünceleri anlamasına yardım edip, aynı zamanda o düşüncelerin doğru bir düşünce olup olmadığını anlamasına yardımcı oluyor. Mesela örnek vereyim eşiniz işten gelince size selam vermedi ve siz çok üzüldünüz, yemekte eşinizle hiç konuşmadınız ve kavga ettiniz sonrasında. Bu olayı yorumlarken terapistiniz öncelikle sizin duygunuzun bağlantılı olduğu düşünceyi bulmanıza yardım eder. Mesela eşim bana selam vermedi ve çok kızdım, arkasındaki düşünce de eşim beni sevmiyor, bana hiçbir zaman değer vermedi. Daha sonra bu düşüncenin ne kadar doğru olup olmadığını düşünmeye başlıyorsunuz. Mesela eşinizin bu davranışının alternatif açıklamaları var mı, canı mı sıkkındı, belki başka bir şeye üzüldü. Ya da eşiniz böyle yapınca beni zaten hiç sevmiyor diye düşünmüş olabilirsiniz, ama eşinizin toplam yaptıklarını düşününce aslında sizi düşünen bir insan, demekki bu düşünce otomatik olarak aklımıza gelen ve doğru olmayan düşünce olabilir. Ya da bu düşünceler kişinin kendisiyle alakalı ana duygularlaAlakalı olabilir. Mesela eşinizin sizi sevmediğini düşünüyorsunuz çünkü sevilecek bir insan olduğunuzu düşünmüyorsunuz. Bu sadece bir örnek. Psiko dinamik terapi biraz daha kırmızı odadaki gibi kişinin davranışlarının altında yatan şeyleri araştıran biraz daha elit biraz daha sofistike bir terapi çeşidi. Bir Bir terapistin bir hastanın en basit problemlerini bile anlaması en az 5 - 6 seans sürer. Ondan sonra çalışmaya başlar. Siz bence terapistle açık açık bu konuları konuşun, hem size servis veren bir insan olarak size bilgi vermeli. Ne bekleyeceğinizi ne bekleyemeyeceğinizi size açıklamalı bence.Bunlarin ne oldugunu bilmiyorum ama arastiririm. Bana karakterle ilgili oldugunu soyledi. Odev vermiycegini bosa zaman kaybi olacagini belirtti. Her danisanda odev uygun girmuyormus
Oncelikle cok tesekkur ederim bu aciklayici iletinizden olayi. Sanirim sizin alaniniz, oldukca donanimli geldiniz bana. Terspistime synen sordum size sorduklarimi buarada sabirsiz ve tez canli bir yapiya sahibim. Bana "her sey bir anda olmaz. sihirli bir degnek degmeyecek ve zamanimizi alacak. Kendiniz de halledersiniz dedigim danisanlarim oldu. Ama size devam etmenizi oneriyorum" seklinde konustu. Sorularima tam net cevaplar da alamadimaslinda. Buarada odasinda benim okudugum kitaplar vardi. Psikolojik kitaplara cok ilgim var. Okudugum kitaplardan mi bilmiyorum neyi neden yaptigimi, kirilma noktami, dogru mu yanlis mi yaptigimi, niye ozguven eksikligi yasadigimi bildigimi dusunuyorum aslinda. Farkindaligim gayet yuksek. Benim istedigim cozum uretsin. Az once sizin yaziniz bile aydinlatti beni. Yani bakus acisini genisletmeye yardimci bir ornekti. Biz henuz gecmedik bunlara. Ben hala surekli biseyler cevapliyorum o da not aliyorBize sorduğunuz soruların aynısını terapistede sormanız gerek. Bazı terapisler aslında işi bilmiyorlar, sadece dinliyorlar, yani bir nevi destek gibi. Her terapiye ile başlayan insanın terapisti ne hangi tür terapi verdiğini sorması gerek, terapist bunu cevaplamıyorsa orada biraz düşünmek gerek. Normalde psikologların terapi eğitimi okul sırasında verilmiyor, ayrıca o terapi ile ilgili eğitim almaları gerekiyor. Örnek vereyim, psikolojik olmadığı halde bile terapi veren çok insan var. Mesela davranışçı bilişsel terapi açıklayayım, biraz daha anlamanıza yardımcı olur. Normalde bizim günlük hayatta gösterdiğimiz belli davranışlar var ve duygular var. Bazen bu davranışları otomatik biçimde yapıyoruz. Halbuki onların arkasında yatan bazı düşünceler var. İşte bu tür terapi Kişinin duygularının arkasındaki düşünceleri anlamasına yardım edip, aynı zamanda o düşüncelerin doğru bir düşünce olup olmadığını anlamasına yardımcı oluyor. Mesela örnek vereyim eşiniz işten gelince size selam vermedi ve siz çok üzüldünüz, yemekte eşinizle hiç konuşmadınız ve kavga ettiniz sonrasında. Bu olayı yorumlarken terapistiniz öncelikle sizin duygunuzun bağlantılı olduğu düşünceyi bulmanıza yardım eder. Mesela eşim bana selam vermedi ve çok kızdım, arkasındaki düşünce de eşim beni sevmiyor, bana hiçbir zaman değer vermedi. Daha sonra bu düşüncenin ne kadar doğru olup olmadığını düşünmeye başlıyorsunuz. Mesela eşinizin bu davranışının alternatif açıklamaları var mı, canı mı sıkkındı, belki başka bir şeye üzüldü. Ya da eşiniz böyle yapınca beni zaten hiç sevmiyor diye düşünmüş olabilirsiniz, ama eşinizin toplam yaptıklarını düşününce aslında sizi düşünen bir insan, demekki bu düşünce otomatik olarak aklımıza gelen ve doğru olmayan düşünce olabilir. Ya da bu düşünceler kişinin kendisiyle alakalı ana duygularlaAlakalı olabilir. Mesela eşinizin sizi sevmediğini düşünüyorsunuz çünkü sevilecek bir insan olduğunuzu düşünmüyorsunuz. Bu sadece bir örnek. Psiko dinamik terapi biraz daha kırmızı odadaki gibi kişinin davranışlarının altında yatan şeyleri araştıran biraz daha elit biraz daha sofistike bir terapi çeşidi. Bir Bir terapistin bir hastanın en basit problemlerini bile anlaması en az 5 - 6 seans sürer. Ondan sonra çalışmaya başlar. Siz bence terapistle açık açık bu konuları konuşun, hem size servis veren bir insan olarak size bilgi vermeli. Ne bekleyeceğinizi ne bekleyemeyeceğinizi size açıklamalı bence.
Öncelikle bir yabancının karşısındasınız. Siz de ona yabancısınız. Dr değil ki ciğer filminize bakıp da bronşitsiniz desin iki dk da. Karşılıklı tanışmak güven inşa etmek lazım. Siz güvenmeden onun fikirlerini de uygulayamazsınız çünkü. Bu da zaman alan bir şey. Sizi tanıyacak. Sorularına cevap vereceksiniz bir kaç hafta sonra teşhis koyar. Ya ilaca ihtiyacınız var der ya terapiye devam der. Sizin sorulara verdiğiniz cevaplardan geçmişinizle alakalı sorunlarınızı bulur. Sonra karar verirsiniz değiyor mu değmiyor muBunun icin buradayim. Ne beklemem gerekiyor? Gidiyorum ama tam olarak amaç ne? Hedeflenen yol nedir terapide? Param cuvalla heba olmasin diye bilenlerden ogrenmeye calisiyorum
Bende gıtmeyı dusunuorum.Konuyu takıp edecegım .Sadece maddı ımkanımın duzelmesını beklıorum.Seans ucretı ne kadar ?Kac dakıkA sürede tedavı yapılıyor ?Çok arastırdımız mı doktorunuzu ?Merhaba arkadaslar. Yeni terapiye gitmeye basladim. Gecen hafta ve bugun 2 kez gitmis oldum. Bence pahali ve her hafta cagiriyor beni. Anlatip anlatip ustune para verip eve geri dönüyorum. Yani daha once terapiste gitmedigim icin kiyaslayamiyorum. Iyi mi kotu mu devam etmeli miyim bilmiyorum. Henuz hicbir verim almadim, sonrasinda alacak miyim yoksa bosuna bu kadar para mi oduyorum bilmiyorum. Terapiye giden arkadaslar ben neye dikkat etmeliyim? Yani kistasim ne olmali. Bu terapinin amaci sadece anlatmaksa ben zaten dertlesiyorum cevremle. Biraz daha mi beklemeliyim erken mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?