Teravihte bu normal mi sizce ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uygunsuz bir durum olsaydı imam memuriyetini yakma pahasına böyle bir şeye kalkışmazdı bence. il müftülüğünüze gidip sorun bu kadar dert ettiyseniz

Benim gördüğüm zikir bu videodakine benzerdi, aynı bu şekilde hah huh hah diye nefes veriyorlardı. Ritim tutuyorlardi. Konu sahibi de şöyle demiş;

Benim aklımda bu görüntü canlandı. Yani buysa eğer cimere yazılmalı. Ama daha normal bir şeyse bilemiyorum

Bende de böyle bir şey canlandı ne yalan söyleyeyim. Herkes de normal karşılamış.

Teravih namazı genelde çok kalabalık oluyor.selavat çekerken kendini kaybetmiş rollerine bürünen ayılan bayılan sözde kişileri gördüyseniz bunları seçip oraya camii imamı getirmiş olamaz,diyanet yollamış hiç olamaz..
Dua kısmına gelince amin demeden çıkın kapıda bekçi mi dikili.

Akşamları mahallemizin camii'sinde teravih'e gidiyorduk.Hoca güzel namaz kildiriyor.Fakat namaz bitiminde insanları yarım saatten fazla dua niyetiyle bekletiyor.Zikir çektiriyor.Biz namazdan sonra hemen çıkıyoruz.Ben küçükken çok gördüm zikir çekenleri ama kimse yanlış anlamasın.Tesbih ile zikirmatik vs. çekilen zikirden bahsetmiyorum.İnsanlar kendilerinden geçerek sallanmaya basliyorlar.Ben hoş bulmuyorum sonuçta burası camii tarikathane değil.Cimer'e yazmalı mi bu durumu.
Hoca saçmalamış bu net!

Kimi kime şikayet edeceksiniz? En temizi oraya bir daha gitmemek.

Toplu zikir dediği büyük ihtimalle toplu halde namaz sonunda okunan salavat ve tekbirlerdir ve tüm camilerde teravih sonrası okunur.
Konuyu tekrar okuyun. Ayılıp bayılmaca zikirlerinden.. Bizde teraviden sonra tesbih çekerek salavat vb. Yapıyoruz. Hoca burda iş güzarlık yapıyor.

Ben hiç denk gelmedim, açıkçası denk gelene de denk gelmedim.
Konu sahibinin bahsettiği sayı sayarak söylenen sözler değil, kafalarını sallaya sallaya, nefes ritimlerini boza boza yapılan bri şey.
Ben sadece bir kere tanık oldum, bahsettiği tarzda bir zikre,o da camiide değildi. Urfalı bir asiretin. Gerçekten hiç normal bir şey değildi , şunun bir benzeriydi
Bu cidden var mı her camide?

Ben her ramazan teravihe giderim hiç böyle bir şeyle karşılasmadım. Şayet öyle bir şey olsaydı orayı terk ederdim.. Ne münasebet yani

Ben her ramazan teravihe giderim hiç böyle bir şeyle karşılasmadım. Şayet öyle bir şey olsaydı orayı terk ederdim.. Ne münasebet yani
İşte konu sahibi tam anlatamamış ne gördüğünü. Dönsün de söylesin o videodaki gibi nefes vere vere , kafa sallana sallana yapılan şey mi yoksa herkesin camisinde olan, ritimle soz tekrarı şeklinde mi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X