!!!!terbiyesiz!!!!!

_cankizim_

'Bir kızı olmalı insanın'
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.600
326
123
32
Sinirden elim ayagim titriyor

BİZ aile binasinda kaliyoruz eltimlerle beraber

1 2 saat once ortanca eltime gittim cocuklar bir odada biz bir odadaydik
Buyuk eltimin ogluda oradaydi 13 yasinda
ortanca eltimin 6 yasindaki oglu ve 12 yasindaki ogluda hep bir aradaydilar

bir ara eltim cocuklara bakmaya gitti kendi buyuk oglunu dovmus geri geldi
sinirli sinirli oglani dovdum dedi.o ara ben tlfnla girusuyordum.

Neden dovdun dedim manyak manyak konusuyorlarda ondan dedi
o arada buyuk eltimin oglu cikti gitti bende odaya cocuklarin yanina gectim
cocuga sordum annen sana niye vurdu ne yaptin dedim

valla yenge benim bir sucum yok A... Yapti ustume atti dedi

A.... ne yapti ki dedim

ben, ecrin(benim kizim) buyuyunce onu opecekler dedim
a...da hem opecekler hemde boyle boyle yapacaklR dedi
boyle boyle dedigi hareketi anlamissinizdir:kizgin:

Ayyyyy benim gozum dondu

kucuk degil 14une girecek

hemen onlarin eve gittim karsi daire

eltim acti ogluda yaninda a... dedim kucukmusun o ne bicim laf ne bicim konusuyon oyle

Hemen basladi kivirmaya ortanca eltime soz sayiyo
yengem benim yaptigimi dedi oglunun yuzunu yikiyo

bende dedimki kadinin birseyden haberi bile yok beni dis kapidan cikarken gordu bosver gitme dedi

o arada buyuk eltim olayi bile bilmeden hemen oglunun yuzunu yikamaya basladi
bende dedimki yenge olayi bile bilmiyorsun hemen savunmaya gectin

eltim sacmalamaya basla ben evime kimse gelmesin istemiyorum falan
kimsenin cocugu gelmesin benim cocugumda kimseye gitmesin ben a...hi gondermiyordum yine niye gitti oraya vs vs

bende dedimki gelip gelmemekle terbiyenin ne alakasi var
kusura bakmada cocuk degil o dedim ciktim karsi daireye gectim

konustuklarimizi kaynim duymus zil caldi ortanca eltimin oglunu isteti bende ciktim
kaynin cocugu iki tokat atti o ne bicim laflar bir daha duyayim bak ne olacak diye

Megersem benden sonra kendi oglunuda dovmus ikiside inkar ediyo o diyo o yapti digeri diyo o yapti ...
Sonucta ikiside dayak yedi
buyuk eltim apartmanda nasil bagiriyo anlatamam ne dedigini bile anlamiyom sadece ogluna diyo ben sana demiyom mu gitme onlara diye...

Kaynimda eltimi iteledi ne bagiriyonn diye evlerine girdiler
eltim cocugun ustunde sopayi kirdi diyo(ki kesinlikle yalan abartiyo)

kapiyi yuzumuze carpti gitti

yani suan benim yuzumden oglu dayak yemis oldu
Ama olayi buyuten o oldu bagirarak konustu benimle ee haliyle kaynim sormustur ne oldu diye
Bu arada buyuk eltim cocuklarina hic kiymaz hep hatalArini kapatir
oglunun yaptigi kufurlu espirilere bile guler.

Ama sorsan ona onun cocuklari mukemmel

Neyse suan evdeyim ama sinirim hala gecmedi
eltim demiyor ki oglum o ne bicim laf o nasil hareket
Oglu inkar edince basladi oglunun yuzunu yikamaya

offff cok sinirliyim anlatamam biliyorsunuz neler neler duyoruz goruyoruz
insan en yakinindan boyle seyler duyunca kime guvenecegini sasiriyor

bende onlarla gurur duyuyorum kizimin abileri diye ne abisi be

Sen kızını yalnız başına kesinlikle onlarla aynı odada bırakma. Hatta çocuklara küfürlü konuşulduğunda kesinlikle aynı ortamda bulundurma bile kızını. Eşinin haberi var mı, bence olmalı.

Ergenlik çağına geçiş yapan erkek kuzenleriyle kızınızı yalnız bıraktığınız için hatalı olan sizsiniz.
Lütfen daha dikkatli büyütün çocuğunuzu.

kızın kaç yaşında? olayda senin de hatan var. tam ergenlik çağındaki erkek çocuklarla kızını aynı ortamda yalnız bırakmamalısın.

Kizim
3 ay sonra 3 yasina girecek
yolcu emin ol eltimde bunlari soylese dogru yenge diyecem ama bilmeden oglunun yuzunu yikiyo

Keske sinirle cocuklara bagirmak yerine, karsiniza alip konussaydiniz ve yaptiklarinin ne kadar yanlis oldugunu anlatip anlamalarini saglasaydiniz. Bu durumun kimseye bir faydasi olmadigi gibi bir seyi de degistirmemis. Adi ustunde cocuk bunlar. Hata yapabilirler onemli olan dogruya yonlendirmektir. Vee en onemlisi de dayakla cocuk terbiye edilmez.

Sen kızını yalnız başına kesinlikle onlarla aynı odada bırakma. Hatta çocuklara küfürlü konuşulduğunda kesinlikle aynı ortamda bulundurma bile kızını. Eşinin haberi var mı, bence olmalı.

Esimin haberi yok suan iste
sabah soyleyecegim haberi olsun

Kizim
3 ay sonra 3 yasina girecek
yolcu emin ol eltimde bunlari soylese dogru yenge diyecem ama bilmeden oglunun yuzunu yikiyo

tamam onun tepkisi de yanlış ama belli ki saçma bir karşı savunmaya geçmiş. burda iş sana düşüyor. bu dönemdeki erkek çocuklar tehlikeli olabilir. kızın daha küçücük. bir daha onlarla yalnız bırakma. hatta kendi yaşıtlarıyla oynarken de yanlarında ol. şimdiki çocuklar televiziyonda herşey görüyorlar. ilk fırsatta da uygulamaya geçiriyorlar Allah korusun. dikkatli olmakta fayda var.

Tiksindim 3 yaşında kız ya çocuk da değiller ne biçim konuşma şekli, terbiyesizlik :25:

Valla ergenlik çağındaydık bizlerde kuzenlerimizle çooook oyun oynamışlığımız vardır...kardeş gibi büyüdüğümüz için ve de ailelerimzden aldığımız terbiye dolayısıyla hiç böyle şeylerin iması bile olmadı..ergenlik çağındaki erkek çocuk kendi kuzenine o gözle bakıp iğrençleşebiliyorsa ben ailesinden şüphe ederim konu sahibinden değil...:ssz:

yaşadığınız olay hiç hoş bi durum değil arkadaşlarında dediği gibi güzel bi şekilde konuşmak lazımdı çocuklarla benim anlamadığım bi diğer nokta bu çocuklar bunları nasıl bu yaşta öğreniyo hadi öğrendin konuşma cesaretini nerden buluyo kesinlikle ailelerin çocuklar yanında dikkatli olması lazım benim 11 aylık bi kızım var inanın komşum bir yere gidesen getin ben bakarım diyo kesinikle emanet etmem çünkü güvenemem biz kız anneleri dikkatli olmalı erkek anneleride böyle bi durum olursa çocuğuyla konuşmalı

Keske sinirle cocuklara bagirmak yerine, karsiniza alip konussaydiniz ve yaptiklarinin ne kadar yanlis oldugunu anlatip anlamalarini saglasaydiniz. Bu durumun kimseye bir faydasi olmadigi gibi bir seyi de degistirmemis. Adi ustunde cocuk bunlar. Hata yapabilirler onemli olan dogruya yonlendirmektir. Vee en onemlisi de dayakla cocuk terbiye edilmez.

Sizin bütün söylediklerinize katiliyorum mantikli yorumunuz icin tebrikler

çocuklar küfür ettiğinde annesi gülerse
böyle şeyler söyleme cesaretinide bulabilirler çok doğal.şimdi düşünüyorum biz çocukken çok safmışız ya. şimdi öyle değiller. herşeyi büyüklerden iyi biliyorlar.
Ders olsun canım birdaha yalnız bırakma

ergenlik çağında oldukları için böyle muhabbetler yapıyolar sanırım

bi da kızını onların yanına gönderme bence
ayrıca 3 yaşındaki çocuk hakkında böyle konuşmaları çok iğrenç gerçekten
ailesi nası bi terbiye vermiş anlamadım

Son düzenleme:
Bence dayak yerine cocuklari karsiniza alip siz yada ailesi,
dogruyu yanlisi gosterseydiniz daha iyi olurdu...

valla şimdinin çocukları çok bilmişler.tabi herşey açığı açığına tv"de gösterilirse olacağıda budur.kızınız daha çok küçük.her dakika onu yanınızda tutamazsınız tabiki ama o erkek kuzenlerin yaptıkları gerçekten çok terbiyesizce olmuş.allah korusun her gördüklerini heran uygulaya bilirler.dikkatli olun siz.bu zamanda çocuklardan bile çekinir olduk korkar olduk.heyy heyy.ne söylesem bilemiyorum.

ya bız cocukken bir değişik yetiştik ya bu nesil çocuklar bir tuhaf...

14 yasındakı bır oglan cocugu kuzenıne hemde 3 yasındakı kıza bu cumleyı kuramaz ıster ergen olsun ıster baska bır sey terbiye denen bir şey var ailesi habersiz herhalde bundan..kuzenıne bunu dıyorsa sokakta kı kızlara ne yapar dıye dusunmeden edemedım...

belkı bu daha sonra da tekrar yasanacaktı Allah korusun bir şekilde önlendi.. artık dersını almıs oldu.. bu ona bir hayat dersi olur böylelikle..

o yüzden eltınızın laflarına cok takılmayın o da anne cocuguna toz kondurmak ıstemez sonucta..

tamam onun tepkisi de yanlış ama belli ki saçma bir karşı savunmaya geçmiş. burda iş sana düşüyor. bu dönemdeki erkek çocuklar tehlikeli olabilir. kızın daha küçücük. bir daha onlarla yalnız bırakma. hatta kendi yaşıtlarıyla oynarken de yanlarında ol. şimdiki çocuklar televiziyonda herşey görüyorlar. ilk fırsatta da uygulamaya geçiriyorlar Allah korusun. dikkatli olmakta fayda var.
0,

Cok dogru haklisin dikkat etmek lazim

ama duydugum an beynimden vuruldum
bazi arkadaslar benim sucum oldugunu soyluyor ama hic boyle birsey beklemezdim
sonucta bir arada buyuyorlar kardes gibi

valla kimse kusura bakmasın 3yasında bir cocuktan bahsediyoruz burda tamam ötekide cocuk ama ergen 14 yasında yasıtlarına karsı duymalı bu tür ilgiyi bu nasıl bir muhabbet ben suan okadar sinirlendim ki anlatamam (ki benim cocugum yok )bu konu cok hassas bir konu her gün neler duyuyoruz neler okuyoruz en yakınımızdakilerden korkar olduk ALLAH korusun yavrularını herkesin ...ve belki haddim degil ama lütfen cok dikkat edin cünkü bütün dertler meraktan gelir ...

Back
X